Ako reagovať na neveru v rodine?
Ako by ste reagovali keby sa vám priznala jedna z najbližších osôb z vašej rodiny, že sa zamilovala do inej osoby, hoci zatiaľ iba cez internet, bez fyzického kontaktu? Zároveň ma požiadala, či by som im požičala auto na stretnutie (vraj tam nebudú robit nic intímne len sa chcu v súkromí porozpravat, keďže niekde v kaviarni by ich mohli vidiet ľudia, keďže sme v malom meste kde sa “vsetci” poznajú). Keďže sú v staršom veku tak tomu celkom aj verim
Mna to prekvapilo, ale zároveň aj neprekvapilo pretože viem že, človek ktorý sa mi priznal je už veľmi dlhe roky ponižovaný manželom, žijú z povinnosti, bez lasky, bez porozumenia, koľkokrát aj doslova bez slov, nezdieľajú spolocnu spálňu,a takmer všetko je vo vztahu zle. (Vianoce trávili tak, že štedrú veceru nejedli spolu ale každý zvlášť v inom case atd.)
Zároveň ma trápi že som do toho zakomponovaná pretože mi zalezi aj na tej druhej osobe (ktorá je “podvádzana” hoci nie vždy si zaslúži moj súcit.
Chcem aby boli šťastní a viem že už dlhe roky nie sú ale myslim že rozvod nepripadá v úvahu keďže sú obaja od seba finančne závislí keďže spolu podnikajú a neviem si predstavit čo by robil, keby zistil že je podvadzany.
@h2 tak to zas potom mení situáciu... 😉
niekedy sa po rokoch "prebudia" staré lásky...
Čiže tvoja mama sa bojí, že by ich videli spolu v meste, keď by sedeli slušne v kaviarni, alebo na lavičke v parku, alebo by sa spolu prechádzali, ako dvaja známi ľudia, ktorí sa náhodne stretli a zhodou okolností idú tým istým smerom, ale nebojí sa s ním stretnúť, aby mu dala kľúče od tvojho auta, potom spolu s ním k tomu autu ísť, spolu s ním doňho nasadnúť a po "rande" to zase absolvovať v opačnom poradí? 🙃 Mením svoj pôvodný názor, auto by som nepožičala. Ak je ich stretnutie slušné, môžu sa stretnúť hocikde. Ak nemá byť slušné, nechcem s tým mať nič spoločné.
Toto nie je nevera. V žiadnom prípade.
Tvoja mama ma prázdny, osamelý život, bez riadneho partnera, tvoj otec jej nedáva to čo by mal dať, a tvoja mama už nemá silu a chuť riešiť niečo s tvojim otcom. Bohužiaľ sa až príliš odcudzili. Nemyslím tým inú rodinu, deti, vnúčatá, súrodenci. Chýba jej také riadne partnerské spolužitie, blízkosť partnera. To nikto len tak nenahradí. Nie každému.
Ty si poznáš mamu, poznáš otca, tak asi vieš prečo chce mama nejakú spriaznenú dušu. Avšak - tento pán kamarát z mladosti, nemusí byť tým kamarátom akým bol. Prešli už veľmi veľa rokov, obaja majú čosi prežite zažité odzite, čo ich formovalo, smerovalo , menilo ich vnímanie, pocity, postoje.
obaja sa zmenili. A toto by si mala mame povedať, keď si to v hlave spracujes aj ty, že mama skúša.
Aby nebola nadšená, zvedavá a potom bude sklamaná alebo zranená. Nikto netuší ako to dopadne.
V tomto prípade by som auto nepožičala, vonkoncom nie cudziemu pánovi !
Veď majú možnosť verejnej dopravy, MHD,vlaky busy chodia, tak by nemali problém sa niekam odviezť, stretnúť sa v kaviarni, reštaurácii a normálne sa porozprávať. Veď určite v okruhu cca 30 km máte nejaké mesto, kde sa pohodlne odvezú obaja, aj sa dovezú domov. Podľa mňa naozaj na to nepotrebujú tvoje auto . Ani sa rozprávať niekde na poľnej ceste ....
Keď už, tak aspoň na úrovni v podniku, prejsť sa v parku, urobiť si výlet hoci aj 100km.
Bolo by to nevinné neformalne stretnutie, nie nevera.
@cacianka Dakujem, skusim jej to teda podať ešte takto
K správaniu tvojej matky sa nejdem vyjadrovať, keďže neveru odsudzujem a nikdy take podporovať nebudem.
ALE!!! Nepozicala by som svoje auto cudziemu človeku.
Mňa by veľmi mrzelo, že moji rodičia to majú takto, ale chápala by som aj mamu, že chce zažiť aj trochu iný život, blízkosť partnera, priateľa, kamaráta. To jej kamošky ani deti nenahradia celkom. Ešte nieje tak stará, aby sedela doma na riti a strikovala fusekle. Moja naj kamoška má 62, je to šikovná kočka, plná života, ale muža nemá mameluka....
Žijú spolu.
chápeš ?
Žijú...
Akoze sorry, ale tvoja matka sa chova ako nevytancovana nadrzana pubertiacka. To, ze je v nestastnom mamzelstve nie je tvoja chyba, je to iba jej chyba, ze nemala odvahu odist. Sama si vybrala taky zivot. Mne by sa nepacilo, do coho ma chce mama namocit. Teraz je to pozicanie auta potom bude co? Pozicanie bytu? Kriste, ved nech si daju doporiadku svoje zivoty a potom nech randia ako pubisi bez skryvania sa.
Uplne od veci toto cele. Chudence jeden nema auto, druhy nema vodicak a chudata sa nemaju kde zasit.
A 5 euro nemaju na vlak do vedlajsieho mesta, ze by si pokecali tam a neobtazovali svojou romancou ostatnych?
Neboj, v 60ke este vsetko funguje a cudziemu by som auto nepoziciavala, nech zapoja fantaziu.
@0silvia0 Romancou... normalne si ma rozosmiala 🙂
@la_dolce_vita ktovie či aj manželka toho pána tuší, že má nešťastne manželstvo. Možno drží aj auto aj kasu. Mama autorky je síce nešťastná v manželstve, ale ani s týmto pánom to nebude nejaké terno 🙄 možno pre to navrhuje len nejaké 'cezpoľné stretko'😄 kým sa s ním ešte ani raz nestretla nemusela ani dcéru zaťahovať do toho
@cacianka a keby aj pre Boha hádam môžem ísť so starým známym na kávu a pokecať. Dvaja dospelí ľudia a z jednej hlúpej kávy robia misiu akoby išli naplánovať atentát
@matullienka 😂😂😂
@matullienka úplne top 👍
Kamarát, spolužiak, kolega, ideme na kávu, večeru a bodka . atentát na waltera Klaudia a Tony holubica dohromady 🤪
Ak je to mama dopraj jej lásku Môj názor. A to som už dosť veľká. Nikdy, ale nikdy nevieš čo je medzi rodičmi.Nech robí a koná ako myslí. Nemiešame sa a nechajte tak.. Ver m, že veci sú niekedy také ako byť majú.
Navrhni jej stretko ako ti radila cacianka, ale určite nie na osamelej poĺnej ceste, nevieš, čo sa v tom chlapovi skryva, toto by som neriskovala..možno bude chcieť niečo viac, mama nie a nikto nevie, ako chlap reaguje v ráži, hoci je starý, môže byt 100x silnejší.atď....mamu si chráň
Výlučne sa nepliecť do vzťahov iných ľudí.Ani rodinných prislušnikov.Každý nech si rieši to svoje.
Aki su ludua sprosti. Ja neveru uplne odsudzujem, aj z jej aj zo strany toho pana. A by ma zaujimalo to vynosne spolocne podnikanie, ze ona nema vodicak, druhy negramotny, co vysedava v krcme a nemaju sa ani z coho majetkovo vysporiadat. Inak mozu sa rozviest a ostat byvat v dome aj podnikat. To su vsetko len vyhovorky pohodlnych ludi..by som svoju mamu tak sprdla, ze by isla rovno vypisovat papiere..

@michelle567 ona to chcela urobiť tak, že pride ku mne do prace po kľúče a odtiaľ si ho zoberú aj ho potom privezú