icon

Môže byť nedostatok intimity dôvodom na rozchod?

pytame_sa_za_teba
1. jún 2026

Rada by som sa spýtala, či je tu niekto, kto sa s manželom rozišiel kvôli tomu, že nefungoval intímny život.

Že váš muž vás začal odmietať čoraz viac, až to prešlo do štádia, keď ste spávali oddelene, bez pusy, bez objatia, proste bez akéhokoľvek fyzického kontaktu. Inak bolo viac-menej všetko v poriadku, „len“ tá intimita chýbala. Preto vlastne nikto navonok nepostrehne, že niečo nie je v poriadku, keďže do spálne nikto nevidí.

Povedali ste rodine alebo deťom, kvôli čomu ste sa rozišli? Ako na to reagovali? Chápali vás, alebo skôr krútili hlavou?

Hlavne ma zaujíma, či okolie chápalo, že aj po päťdesiatke môže byť dlhodobo nefungujúca intimita dôvodom na rozchod. Zvlášť keď už človek nevyzerá ako modelka, má nejaké kilá navyše a jednoducho starne.

Môže byť nedostatok intimity dôvodom na rozchod?
biba_18
1. jún 2026

keď si myslíš že okolie nevidí že sa k sebe nemáte, tak to si na veľkom omyle ... a ak ti intimita chýba, jasne že je to dôvod na rozchod - ak ti to vadí...

tykat
1. jún 2026

@pytame_sa_za_teba a muz co povie ked sa ho na to opytas? nerozpravate sa o tom?

anonym_2b96a5
Autor odpoveď zmazal
sebulinko1
1. jún 2026

Myslím, ze aj na tomto "stoji" manželstvo/partnerstvo

grimnir
1. jún 2026

Ľudia sa rozchádzajú aj pre tie najhlúpejšie dôvody (tím nemyslím tento prípad).

anonym_071986
1. jún 2026

Mne nejde do hlavy, ze co je ten zvysok "viac-menej v poriadku". Akoze po sebe nehadzete taniere? Pozdravite sa a pozriete si spolu TV spravy?
Tak to mozes aj s kamaratkou byvat.
Intimita je jedna z hlavnych zloziek vztahu.

anonym_15e3db
1. jún 2026

Tak to je potom spolubyvajuci... zalezil, ci ti to takto vyhovuje a nechyba... ked chyba, tak vies sama, ze ano, je to dovod na rozchod...

A to ako vyzeras je na tebe...to nie je o veku, kila navyse sa daju riesit, ak to chces - kvoli sebe.

anonym_7219ff
1. jún 2026

Urcite to je dovod na rozvod. Otazne je, ci to vies potom poriesit s niekym inym. Aby si nezostala nielen bez sexu, ale aj bez partnera. To, ze nevyzeras ako modelka nikto od teba nechce. Ale uprimne- mas par kil navyse, alebo si obezna a zanedbana? Zeny rady obezitu skryvaju za "par kil". Chlapi sa radi pozru na peknu a upravenu zenu. Aby si si nemyslela, ze budu na teba po rozvode cakat zastupy ctitelov.

anonym_f74609
1. jún 2026

@anonym_autor áno, ja som sa rozviedla kvôli tomu. Normálne som to napísala do žiadosti o rozvod. Samozrejme som to nikomu nepovedala. Nepochopili by to. Veľa ľudí si myslí že to nie je dôvod na rozvod. Ale je.

anonym_4e071a
1. jún 2026

@pytame_sa_za_teba jasne , ze je to dôvod...u nas to presne tak dopadlo...rodina funguje normálne, starostlivosť o deti super, žiadne finančné problémy, alkohol ani nevera...len ta intimita už nefungovala...išli sme od seba...sme už len kamaráti a rodicia...muž si kúpil byt o ulicu ďalej, aby mohol byť so synom v kontakte kedykoľvek...

anonym_bb0919
1. jún 2026

Samozrejme bol to dovod rozvodu
Aj sudca sa pýta, či spolu zijete intimne
Intimita je zakladny pilier funkcneho vztahu
Je to sebecke neriešiť a pocity svojej zeny ignorovat .Neverim, želen v tejto oblasti je sebec.To už môžeš radšej bývať s kamoskou ako so spolubyvajucim a ešte mu robiť gazdinu
A aj keby si si nikoho nenasla, osamela vo vztahu je omnoho horsie ako sama bez vztahu
Osamelosť vo vztahu da každú zenu psychicky dole, ked vlastný muz o nu nezakopne a je len spotrebic v domacnosti , keď teda nemá aj niekoho ineho pomimo a vznikajú psychosomaticke choroby

anonym_72d0ac
1. jún 2026

Ja som nemala chuť na intímnosti s ex kvôli tomu,že som z neho necítila,že som pre neho dôležitá...napr.nechcel so mnou byť cez týždeň len počas víkendu aj keď sme z jedného mesta on chcel mať pokoj, a keď sme boli spolu vždy očakával,že budem nažhavená na lusknutie prstom...lenže u mňa to tak nefunguje,samozrejme,že kvôli tomu vznikali konflikty a furt na mňa tlačil čo malo opačný efekt ako chuť na sex...ako písali baby hore,bola som vo vzťahu,ale vlastne sama.

renca992
1. jún 2026
Používateľ renca992 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od renca992.

Kratka odpoved ano , ale samozrejme zalezi od kontextu

anonym_cedff0
1. jún 2026

@pytame_sa_za_teba zazila som, spytala som sa ci je gay ani na to neodpovedal. Skoda bol to super clovek idealny muz, mala som ho velmi rada. Musela som sa po 7 rokov pobrat svojou cestou.

anonym_04c2d3
1. jún 2026

@pytame_sa_za_teba ano je to jedna z veci kvoli ktorej nastal u nas rozvod 20 rocneho manzelstva. Nechcem takto žit ďalšich 5-10-15 rokov, pripadne "dožiť" kvoli detom, majetku. A pytala sa nas na to aj mediatorka pri spisovani rodičovskej dohody a navrhu na rozvod. Skončili sme ako kamoši ,spolubyvajúci.

anonym_04c2d3
1. jún 2026

@pytame_sa_za_teba a dokonca ma pochopili aj podporili moji vlastni rodicia (70 tnici) a už dospela dcera ;) už chape prečo

anonym_51ef38
1. jún 2026

@pytame_sa_za_teba Podľa mňa to nie je dôvod na rozvod.
Ak manželia spolu dobre vychádzajú, majú spoločné témy a názory na život. Fungujú normálne ako rodina, starajú sa o deti, o domácnosť, o všetko. Neni tam žiadny alkohol, hazard, nevera, žiadne týranie. Len to že nemajú spolu sex, dá sa bez toho žiť.

silvike
Autor odpoveď zmazal
sylvian1111
1. jún 2026

Kazdy clovek ma pravo necitit sa vo vlastnom manzelstve osamely a odmietany. Nefunkcny intimny zivot cloveka vnutorne nici. Mas plne pravo chciet od zivota viac nez len spolocne platenie uctov. Fyzickej intimite vsak casto predchadza ta verbalna. Ak ludia po rokoch prestanu k sebe milo, uctivo a obcas steklivo komunikovat, byva to zaciatok konca aj fyzickej intimity. Zakladom je vzdy komunikacia. Ak ta zlyha a partneri o svojich potrebach nedokazu hovorit, vztah odumiera.

A najvacsia tragedia je, ked si dvaja rozumeju a v rodine aj s detmi funguju, ale jeden z partnerov v sebe roky dusi lahostajnost toho druheho voci sebe a potom zrazu odide bez toho, aby vobec prejavil akukolvek snahu to riesit.

anonym_382d5f
2. jún 2026

@pytame_sa_za_teba Ak intimita negunguje zaberá 80% manželstva.Ak funguje tak 20%.
Ruka v ruke s intimitou ide atraktivita - ako sa manželka o seba stará a kľúčom k atraktivite sú práve tie kilá.
Roky idú telo sa mení,ale manželka by sa nemala zanedbávať ( ani zase to preháňať).

A manžel by mal chápať, že nemáš už dvadsať.No mal by....
Ako ho vo veľa veciach chápeš a tolerujes ty.Tiez asi nie je milionár a kvety od neho si videla, ktovie kedy.Takisto kedy sa s tebou naposledy rozprával s plnou pozornosťou, alebo kedy bol s tebou na prechádzku alebo niečo.

Láska nejde len cez žalúdok,ale cez intimitu,atraktivitu, dôveru, komunikáciu, pozornosť, dôstojné finančné zabezpečenie, povzbudenie, vzájomnú pomoc a pod.

Ak chceš vedieť ako to presne funguje a odkiaľ toto čerpám , skús si kúpiť knihu: MOJE TÚŽBY TVOJE TÚŽBY.Je to najlepšia kniha o manželstve na svete.Nie je hrubá,dobre sa číta,lebo všetko je tam vysvetlené na konkrétnych pribehoh ľudí.

Nájdeš tam odpoveď na veci, ktoré sa tu pýtaš a otázky ktoré ti víria hlavou.