icon

Ako reagovať na nevhodné slová svokry?

Dnes o 10:21

Svokra vyplakava, ze malo chodime. Choroby, povinnosti, jej vylety, nase vylety.
Prisli sme tam po mesiaci a pol.
Boli sme dpohodnuti,ze kolo 14h. Po obede.
Vitala nas so slovami-teraz ste prisli? Mne sa prave driemalo. 🙈🙈🙈
Tak naco nas stale vola? Ked ju vlastne otravujeme? Ja zarazena, deti zarazene, muz ze-ved sme nemuseli prist,aj my sme unaveni.. Mna sa to dotklo. Tiez sa mi tam nechcelo a ani detom, lebo tam je nuda, ako hovoria..

anonym_81b229
Dnes o 10:24

ako ďaleko ku nej chodíte. 300 km?
Lebo ak niekde poblízku tak po pár minútach otočiť a ísť domov.
Poniektorí pozývajú návštevu ale to len tak, lebo sa to jednoducho patrí. Ak návšteva odmietne prísť , tak vlastne pozývateľ je spokojný .

anonym_907794
Dnes o 10:27

@anonym_autor ako velke su deti?

motylik2559
Dnes o 10:30

@anonym_autor Autorka a co sa ta dotklo? To,ze svokrusa zadriemala pri cakani na vas a v tej rozospatosti povedala, ze akurat zadriemala? A co je na tom? Si jej mala povedat milo s usmevom "no dobreee raaanko" a bola by koza cela aj vlk syty a ziadne nezhody a urazenosti na stole🤷‍♀️🤦‍♀️😄 No a ked ti vadi,ze tam chodite tak to skus povedat muzovi a volajte svokru k vam, kedze sa tam deti nudia.

anonym_88a51d
Dnes o 10:31

Opytala by som sa priamo jej, ze preco vas teda volala. Ved ste aj cas mali dohodnuty. A s kludom by som jej povedala, ze ved mozme odist, aby ste si pospali.

rozculena
Dnes o 10:32

ja nemám slov😂 aj mne sa po obede drieme.A čo? Príde návšteva a hneď je dôvod dať si kávičku....pane bože,teba je asi radosť mať za nevestu,keď z tohoto robíš problém ako keby to bola tretia svetová

anonym_3c2b4f
Dnes o 10:33

@anonym_autor moja je vzdy ozrata? este nieco?

anonym_c9b850
Dnes o 10:37

@anonym_autor a co take neuveritelne sa stalo? svokra je asi vo veku, ze sa jej drieme... ked sa tam tvoje deti nudia, vymysli im program alebo tam nechodievaj... co diskusia to sa mi rozum zastavuje...

anonym_88a51d
Dnes o 10:39

Akoze po 1,5 mesiaci ich po dohode privita so slovami “kedy ste prisli, mne sa drieme”. Mne to nepride moc slusne a vhodne. To je akoby povedala, ze chodte prec, mne sa chce teraz spat.

cacianka
Dnes o 10:40

Svokre sa nesmie nikdy driemat, keď má prísť nevycválaná nevesta ! To tam napíšte ! 🥰
Aj mne sa zvykne driemat, hocikedy cez deň útlm a čo ? Je to ľudské, stáva sa.

anonym_07c5be
Dnes o 10:53

Vidis svokra priamo povie co citi, ze sa jej drieme. A vy sa tam nudite celu navstevu, tiez z nudy driemete. Urob si ciarku, navsteva vybavena a 1,5 mesiaca pokoj 🙂.

januska12323
Dnes o 10:59

Prečo z toho robíš drámu? Tak sa jej driemalo a?

anonym_275f4b
Dnes o 11:02

mne sa drieme aj práve v robote a to musím po práci pre malu a venovať sa jej do vecera.. no hrôza

anonym_4286a2
Dnes o 11:12

@anonym_autor mesiac a pol je dlha doba? my sme neboli rok 😃 tak chodte este menej casto, ved mate kazdy svoj zivot, mozes ich vies co 😃

anonym_07c5be
Dnes o 11:15
@anonym_4286a2

@anonym_autor mesiac a pol je dlha doba? my sme neboli rok 😃 tak chodte este menej casto, ved mate kazdy svoj zivot, mozes ich vies co 😃

@anonym_4286a2 Zavidim ten krasny rok. Rok nevidiet svokru 🙂.

katica06
Dnes o 11:47
@anonym_07c5be

@anonym_07c5be ja som tam nebola desať rokov, možno pätnásť a čo.

sisska96
Dnes o 11:52
@anonym_07c5be

@anonym_07c5be Aj ja by som vydržala rok nechodiť ku svokre 😂

janinah
Dnes o 11:55

A co bolo akoze nevhodné? Nabuduce tam posli len muza s deťmi ,ona tiez nie je povinna pozerat na zdutu nevestu.

biba_18
Dnes o 12:04

ja sa asi začnem modliť ... nech mi syn nedonesie domov takú nevestu ... okolo ktorej treba ako okolo maľovaného vajca ...

a0
Dnes o 12:24

Ja neviem, bežne sa so svokrou bavíme v štýle “zas ste tu?” - vidíme sa raz za 2-3 mesiace alebo keď dôjdem ja/ona, tak vždy otázka, či je už navarené a podobné podpichovačky. Nikdy sa to ani jednej nedotklo. Sme dospelé ženy, nie 15 ročné pubertiačky, aby sme sa na blbosti zdúvali 🤦‍♀️

anonym_2b8868
Dnes o 12:41

@anonym_autor ale no, veď sa ukľudni dráma queen, nič vážne sa nestalo svokra si len zdriemla.

anonym_1171f4
Dnes o 12:55

@anonym_autor Vy ľudia ste tak urážlivý,háklivý ,nepoznáte si rodiny..za všetko hneď ofuky a staviate sa do pozície obete. Panebize nevidím jediný dôvod sa urážať 🤦‍♀️🙅‍♀️ My by sme to okomentovali slovami, tak si dáme šlofík všetci 😀
Chudence deti..tak im rozkáž starkej pomôcť v záhrade či povysávať keď sa nudia.

anonym_1171f4
Dnes o 12:56

@anonym_autor Buď RADA, ŽE CHODÍŠ S RODINKOU LEN HRDO NA NÁVŠTEVU A NEMUSÍŠ CHODIŤ RÝĹOVAŤ,OKNA UMÝVAŤ A POMÁHAŤ.

anonym_d1fd0a
Dnes o 13:04

Nečítala som komentáre, ale moja svokra keď po roku prišla k nám na návštevu povedala hneď z privítania že sa jej nechcelo a dúfala že keď volala ,povieme že niesme doma. Zopakovala to ešte niekoľko krát, asi preto že na to nikto nereagoval, tak aby mala istotu že sme to počuli.

anonym_20fbc2
Dnes o 13:07
@anonym_1171f4

@anonym_autor Buď RADA, ŽE CHODÍŠ S RODINKOU LEN HRDO NA NÁVŠTEVU A NEMUSÍŠ CHODIŤ RÝĹOVAŤ,OKNA UMÝVAŤ A POMÁHAŤ.

@anonym_1171f4 ja som nechodíla na návštevu ani slúžku robiť ani keď ešte pracovala ani keď bola na dôchodku. Keď ma mala skoro od začiatku dotyčná na háku .....

anonym_1171f4
Dnes o 14:12
@anonym_20fbc2

@anonym_1171f4 ja som nechodíla na návštevu ani slúžku robiť ani keď ešte pracovala ani keď bola na dôchodku. Keď ma mala skoro od začiatku dotyčná na háku .....

@anonym_20fbc2 Tak o to menej by sa ma to dotklo. Len by som sa pousmiala.

lenka.25
Dnes o 14:41

Mňa by sa to nedotklo , lebo ja takéto veci selektujem, ale zas netvarme sa , že by každú z vás takéto “ privítanie “ potešilo . Raz keď sa s niekym dohodnem na návšteve , tak aj keby som bola unevena ako slon , ich privítam s úsmevom na tvári a debilne reči si nechám pre seba . Aj mna moja ex svokra ked ma pozvala napríklad na kávu , tak buď ani kávu nemala, alebo mi oznámila , ze jej sa robiť nechce , nech urobím aj jej . Čo ti poviem , sú ľudia a ľudia . Ja som potom jej pozvania vždy odignorovala , lebo sedieť niekde , kde ich evidetne otravujem , tak to si viem nájsť lepšie zábavku

janinah
Dnes o 15:29
@anonym_20fbc2

@anonym_20fbc2 a tvoj muž matku navštevuje?A dedit bude kto? Verim,ze osoba,ktorá tam dôchodkyni pomahat chodí....

biba_18
Dnes o 15:37

@lenka.25 a stalo sa ti niečo ak si o 25 aj viac rokov staršej žene urobila kávu keď ona bola unavená?

lenka.25
Dnes o 15:43
@biba_18

@lenka.25 a stalo sa ti niečo ak si o 25 aj viac rokov staršej žene urobila kávu keď ona bola unavená?

@biba_18 nie nestalo . Ale nemala som s ňou vrúcny vzťah , v jej domácnosti som sa vôbec nevyznala a áno , je lmi nepríjemne sa niekomu hrabať v kuchyni a hľadať kávu , cukor … jedine mlieko som vedela a, že bude na 100% v chladničke . A keď som sa jej opýtala , kde ma kávu , tak som ju tým vyslovene otravovala . Nie , takto si naozaj pozvanie nepredstavujem . A len za to , ze je niekto odo mna o 20 a rokov viac starší , ešte neznamená , že sa môže ku nne správať , akoby som jej od riti odpadla . Rešpekt a úcta sa takto nebudeme

anonym_20fbc2
Dnes o 16:03
@janinah

@anonym_20fbc2 a tvoj muž matku navštevuje?A dedit bude kto? Verim,ze osoba,ktorá tam dôchodkyni pomahat chodí....

@janinah občas tam chodil naotočku, ale už nežije, toľko zlá čo napáchala je malá naplasť ten polozrútený dom v zapadakove ak sa raz skončí dedičské možno sa predá za 3k