icon

Ako reagovať na nevyžiadané rady od rodiny?

27. apr 2026

Mám hlavnú prácu, ktorá ma baví. Nie je všaj úplne najlepšie zaplatená. Urobila som chybu, keď som pred švagrom spomenula, koľko zarábam v čistom a odvtedy mi začal pripomínať, že mám dať výpoveď a hľadať niečo lepšie platené. Alebo si nájsť brigádu cez víkend. Vyžiť sa z toho dá, ale keď zaplatím nájom a stravu, tak mi veľa toho neostane. Nakoniec som si našla brigádu cez víkend, ale nie kvôli tomu, čo mi švagor hovoril. Spravila som tak kvôli sebe, lebo chcem niečo usporiť, prípadne investovať. Robím niekedy v sobotu, inokedy v nedeľu a dosť mi to finančne pomôže. Keď som o tom povedala sestre, reakcia bola, že peniaze zarobené v nedeľu nie sú požehnané peniaze a ako kresťanka by som nemala pracovať v nedeľu. Ďalšia nevyžiadaná rada, tak som našu konverzáciu pod nejakou zámienkou ukončila. Máme teraz viac menej formálne vzťahy, ale asi je to takto lepšie.
Aj vy máte témy, o ktorých sa s niektorými ľuďmi nebavíte?

anonym_b8e3be
27. apr 2026

Som kresťanská a v nedeľu bežne pracujem.
Tak ako lekári sestričky požiarnici policajti predavačky čašníčky kuchárky autobusári vlakvwduci elektrikári plynári piloti …a další ktorých som nevymenovala

anonym_e2c7d3
27. apr 2026

@anonym_autor Za nevyžiadane rady pekne poďakuj a rob si veci podľa seba.Mimochodom,v skoro každej rodine sú takí múdri radcovia

autor
27. apr 2026
@anonym_b8e3be

Som kresťanská a v nedeľu bežne pracujem.
Tak ako lekári sestričky požiarnici policajti predavačky čašníčky kuchárky autobusári vlakvwduci elektrikári plynári piloti …a další ktorých som nevymenovala

@anonym_b8e3be Vidím to rovnako.

autor
27. apr 2026
@anonym_e2c7d3

@anonym_autor Za nevyžiadane rady pekne poďakuj a rob si veci podľa seba.Mimochodom,v skoro každej rodine sú takí múdri radcovia

@anonym_e2c7d3 To som spravila. Ale ľudia sa urazia. Najlepšie je držať si nejaký odstup, neviem... A o niektorých témach sa vôbec nebaviť.

eeffka
27. apr 2026

@anonym_autor farar to ma dost blbe .... tolko by bolq mojq odpoved. Ale ja som papulnata 🤣🤣🤣

viestta
27. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_b8e3be Vidím to rovnako.

@anonym_autor narastli ti dve usi. Jednym dnu, druhym von a vobec nepokracovat v diskusii. Vsak nech si vedie monolog...

viestta
27. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_e2c7d3 To som spravila. Ale ľudia sa urazia. Najlepšie je držať si nejaký odstup, neviem... A o niektorých témach sa vôbec nebaviť.

@anonym_autor joj, ako sa urazia, tak sa "odrazia". Alebo ostanu urazeni a ty budes mat klud. S tym, ze sa niekto urazi sa netrap. Ine by bolo, keby si ho urazila ty, ale ked sa urazi sam, co ty s tym narobis?

anonym_e2c7d3
27. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Presne tak.Najvdacnejsia téma je počasie.

anonym_43d42a
28. apr 2026

Povedala by som im že oni mi účty neplatia tak nech sa nestarajú do toho koľko zarobím 😊

anonym_ba4369
28. apr 2026

@anonym_autor To že si budeš privyrábať v nedeľu to neznamená, že Ťa Boh prestane milovať alebo, že že prestanes mať pre neho hodnotu.Nedela bola určená pre tvoj, môj oddych,pre radosť.Preto .A keď máš radosť z privyrobenia to je tvoje plus.Ty nie si na svete aby si za každú cenu musela vyhovieť švagrovi alebo sestre.

Keby sestra bola taká kresťanka ako sa tvári,tak by ti dala slobodu.Lebo aj Boh ti dal slobodu.Ale poučenie do budúcna je, že im o sebe môžeš povedať len minimum.

anonym_a096df
28. apr 2026

Problém je, že je to nevyziadana rada alebo rada s akou nesuhlasis?
Lebo je nemám problém s tým, že niekto mi chce poradiť v dobrom duchu aj keď a radou nesúhlasím
Ja jediné čo mam problém, keď nerespektuju, že si rozhodnem po svojom alebo inak ako myslí druhý

0kristina0
28. apr 2026

Sama si zistila, ze vesat ludom vsetko na nos sa nevyplaca. Tak sa pouc z chyb a nebudes dostavat nevyziadane rady.

barborab1411
29. apr 2026

Sestru aj švagra pošli šregem cez výmol nech si svoje rady nechajú pre seba