icon

Ako reagovať na takéto reči?

30. máj 2023

Prosim vas bez hejtov ak sa da, len som zostala zaskocena a zaujima ma ako to maju ini ludia, nakolko som sa v zivote s tymto nestretla a nebola pri takych rozhovoroch.
Ide o to ze nasi znami/ kamarati, uz som opatrna pri tychto nazvoch, byvaju u rodicov manzelky uz vyse tridsat rokov, maju dve velke deti.
Cize chlap siel za zata.
Maju spolocnu kupelnu, spolocne wc - len jedno, nemaju zvlast byt na poschodi, tam len spia v izbach To pisem preto ze starki urobili dost ustupkov na svojom sukromi za tie roky.
Dom je pisany samozrejme na dceru a starki maju dozivotne pravo uzivania. Cize zat tam nema vlastnicke pravo.
Naoko to vyzeralo ze pohoda, aj ked pre mna nepredstavitelne...ale ano, kazdeho vec.
My mame velmi dobre vztahy aj so starkymi, mam ich ako takych trosku nahradnych starych rodicov - mentalne, na pokec, nic od nich nechceme, pretoze mne uz neziju stari rodicia.
Opravovali cosi na dvore a teta mi tak cosi len naznacila ze toto a toto tu uz nebude lebo to niekomu zavadzia a sa mu to nepaci...
Raz bol zat u nas nieco riesit ( pomahame im s technickymi vecami niekedy, on nie je velmi majster)
A pozeral co muz prerobil a ako to urobil a zacal nieco, ze vsak ked sa stari pominu, aj my budeme prerabat a negativne reci na nich.
My sme zostali v totalnom soku.
Aby niekto viedol.taketo nevdacne reci, co mu este peniaze pchaju, deti strazili roky....
Patdesiatrocny chlap co sa nepostaral svojej rodine o byvanie toto zacne hovorit. Ja som zalapala po dychu a odisla dnu, muz ani neviem ci mu nieco na to povedal.
Potom ked odisiel sme na seba pozerali ze to sme necakali.
Velmi sa mi zhnusil ako clovek. Pochopila som co mi teta vtedy naznacovala, ze asi zat sa uz nevie dockat kedy bude "panom" v dome a asi mu je uz dlho ze este ziju.
Clovek nechce robit ofuky ale ja som odisla lebo by som sa neovladla a asi by som mu povedala ze nie aby bol vdacny za strechu nad hlavou ktoru on zabezpecit nevedel alebo sa mu nechcelo, ze 30 rokov parazituje niekde a nic poriadne tam neurobil.
Povedali by ste takemu cloveku do duse alebo suhlasne prikyvli alebo ak sa vam to stalo, ako ste regovali?
Ja som v soku.
( Ano mam aj ine problemy ale som zvedava ci je toto bezne).

Strana
z3
bejbypd
30. máj 2023

Úplne normálne by som mu povedala ,že tým podľa neho starým môže byť vďačný za to co ma ..
Hotovo ..

autor
30. máj 2023

@bejbypd naozaj? Aj sinto uzbtak zazila s niekym?
Lebo ja som byvala zamlada velmi priama ale poviem pravdu neosvedcilo sa mi to a narobila som si par nepriatelov.

rik01lulaka
30. máj 2023

Osobné by som takému chujovi nič nepovedala bo evidentne je to bezcharakterný zmrd bez štipky svedomia a takým môžeš hovoriť koľko chces. By ti ešte na mieste vynadal. Už by som s ním asi nekomunikovala a keď, tak len tónom patričným jeho postaveniu v mojom hodnotovom rebríčku. Starkí to majú ťažké 😕

kandelabra
30. máj 2023

Nebola som v takej situácii, ale spytala by som sa, ci mu nie je sproste to takto otvorene kde kade hovorit... vsak ked nechce, byvat tam nemusi...

bejbypd
30. máj 2023

Áno bola a vždy poviem úplne kľudne pravdu ..ak sa mi to zdá ako nespravodlivosť voči iným..môj brat sa napríklad so mnou doteraz nerozpráva lebo som mu kľudne do očí povedala pravdu ..

autor
30. máj 2023

@bejbypd 👍

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
martinkatinka
30. máj 2023

Ja by som mu povedala, ze starki su super vitalni a este co to poziju, nech sa len neboji o ich zdravie 😉

melanta
30. máj 2023

Povedala by som mu, že jeho rodičia musia byť hrdí, že vychovali takého lenivého tchora, ktorý by mal svokrovcov na rukách nosiť, že polovicu života namiesto oddychu poskytli bývanie jemu a že dúfam, že starkí budú žiť pri dobrom zdraví veľmi veľmi dlho. Ak by sa so mnou prestali baviť, nebolo by mi to ľúto. Kto potrebuje mať v živote takých ľudí? A súhlasím s @oonnaganamakusai neznášam, keď je niekto hrdina len na internete, ale v realite čuší.

lenka2232
30. máj 2023

Na co sa do toho miesas?

autor
30. máj 2023

@oonnaganamakusai som prosila slusne bez hejtov. Ty si urcite vzdy presne vsade vedela co povedat a vzdy to spravne dopadlo a s kazdym mas fantasticke vztahy. Gratulujem.

luccija
30. máj 2023

Nic by som mu nepovedala...ukázal svoj charakter.On bude mať svoju pravdu začne Ti rozprávať ako sa do nich starajú, že nič nemôžu a pod ..o nič sa nepostaral a bude sa nadrapovat

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
30. máj 2023

@melanta mas pravdu.
Ale je pravda, ze jemu rodicia zomreli v jednom roku, nedavno co bola jedna z veci co ma zabrzdila v reakcii a radsej som odisla co inak u mna nie je zvykom. Teraz premyslam ci nebol len nasraty ze jeho rodicia umreli a svokrovci su zivi a zdravi.

autor
30. máj 2023

@luccija presne moja rec.

autor
30. máj 2023

@lenka2232 keby si citala cele, nemiesam.

autor
30. máj 2023

@melanta nechapem ako to myslis, ze ja som teraz tu hrdina?

viestta
30. máj 2023

Obavam sa, ze @oonnaganamakusai ta nehejtuje, len je ti neprijemne citat to co napisala. Pravdu o tebe. Tak isto si mala ty rovno povedat svoj nazor na vec tomu vydarenemu zatovi. A ked si to neurobila, tak neviem preco to prepieras s uplne cudzimi ludmi, teda s nami.

autor
30. máj 2023

@viestta ja som zostala totalne sokovana ze si toto dovoli. Tebe sa to nikdy nestalo? Aha vlastne ty nestihas zazivat realne situacie, ty vzdy mudrujes vyhradne na nete.

viestta
30. máj 2023

Dobre, tak si ostala bez textu, stava sa. Ale preco toto riesis na nete?

stvura
Odpoveď bola odstránená
autor
30. máj 2023

@viestta pretoze sa tu da diskutovat o vztahoch, situaciach...presne preto preco sem chodis ty. Mala som s tym po predychani ist za jeho zenou alebo svokrovcami? Zaujima ma, ci sa takto ludia bezne vyjadruju alebo je to vynimka. Viac hlav, viac kapusty.
Ved si tu nonstop, co by si citala a riesila keby sem ludia nepisali?

simona20201309
30. máj 2023

3x som to čítala a nejak nechápem, co zle povedal?
Ze budu prerábať, keď sa pominu? A? Vieš koľko starých ľudí neznesie zmeny? Myslíš, že teraz majú chuť prežívať prerabku domu?
Ved nepovedal, nech už konečne pomru, aby mohol prerábať.
Naši starí rodicia to povedali na rovinu, že si neprajú žiadne stavebné úpravy, až po ich smrti
Zomreli, dom je prerobený.

simona20201309
30. máj 2023

Negatívne reči o nich? Možno je s nimi ťažko vychádzať, ale to už vedia len oni. Je iné prísť vypiť kavu raz v týždni a iné s niekym žiť 30r. Musí to by určite ťažké pre obe strany. To ze 9stali žiť v tom dome bolo určite výhodné pre obe strany.

autor
30. máj 2023

@simona20201309 nuz to je riziko pisaneho textu. Nevidela si ho pri tom. Dovtedy nikdy sme nepoculi aby niekto na nich povedal stari. Bud dedko alebo babka prip.svokra svokor. Nedockavo a s takou nenavistou to povedal, akoze otraveny ze este su tu.
Och chudatko zatko, ked to bolo narocne s nimi zit, mal si zobrat hypoteku ako x ludi a ist si svoje dokazovat niekam.

simona20201309
30. máj 2023

Nemáš právo súdiť. Neobhajujem, ale to je ako vidieť kriciacu matku na ihrisku a nikto netuší, čo je za tým.
Nežiješ s nimi, nevidíš im do tanierov, nesúď.

vroni
30. máj 2023

Nepovedala by som nič. Nemám hemungy povedať pravdu, keď sa ma to týka alebo viem niečo zmeniť. Toto nie je ani jedno z toho. Asi by ma to zarazilo, ze tak o nich hovorí, ale rozlíšiť, ci je len arogantný blb alebo mu svokrovci už roky prízvukuju, ako z ich milosti žije a nemôže to a nesmie ono a on len vypenil, to už neviem. Lebo budme zase úprimne, s niekym roky rokuce zdieľat "jeho" dom je pre drvivú väčšinu ľudí skôr na maslu než na tesenie sa, ze ušetril za hypotéku.

simona20201309
30. máj 2023

Ty si taka typická Slovenská mentalita.... poďme ohovárať. Lebo nevzal hypotéku a nezadlzil sa.
Keby tu hypotéku vzal, mala by si kopu reči ze hlúpak sa zadlzil a chudáci starki, nechali ich v takom veľkom dome samých.

autor
30. máj 2023

@simona20201309 naozaj? A ty si ktory pripad?

simona20201309
30. máj 2023

To ti ani nenapadlo, že si možno starki neprajú, aby tam niečo prerábal?

Strana
z3