Ako riešiť časté návštevy svokry?
Ahojte, so svokrou mame vyslovene formalny vztah. Obi dve vnimame, ze sa nemusime, ja z nej mam nervy, ked ma prist, nemam naladu uz na nic, ale ona chce chodit, lebo deti. Vobec ju nezaujima, ze ja sa vdaka jej navsteve citim zle a bez nalady. Jednoducho, ona chce byt s detmi, a to ze obtazuje mna aj cely den ju nezaujima. Kazdy tyzden napise aj 3x, či moze prist za detmi. Ked jej napisem, ze nemoze, lebo v dany den mame program, ihned napise a co zajtra, pozajtra, no hrozne. Je neodbitna, ja sa citim jak na vysluchu, ze jej potom kazdy den mam pisat aky mame program, lebo je schopna sa aj nadrzovku opytat, co tam cely den mam, ked by nemohla na chvilku prist, ci sa neda aspon poobede alebo dooebda na chvilku a takto. Je strasne tazke s nou komunikovat, aj ked sa snazim byt asertivna, tak sa pyta dalej ako keby som povinna sa jej spovedat, ako keby sa ma snazila nachytat, ze predsa len sa da niekedy a ona mi to dokaze. V manzelovi v tomto oporu nemam, povie, ze vsak jej povedz, a tym je vybavene. Čo robiť s takou osobou?
@anonym_autor povedz nie, cely den nemam program ale nevyhovuje mi to. A uz musim ist ahoj a prkny den. Takto jej to povedz, nenechaj sa grilovat. Ona bude skusat len pokial ty dovolis
@anonym_7d26d1 alebo jej odpovedat nadrzovku ze ano cely den mam program od 7 do 22 aj ked je jasne ze to tak neni, bez ostychu
Nediskutuj s nou..napises v piatom a začne sa pýtať, odpíšem v piatok. A dovo dopo...netreba s nou rozvijat diskusie ked vies ze to aj tak nema cenu. A dovolila by som jej prist len vtedy ked je manzel doma. Ak je starsie vacsi tak jej ho daj na ihrisko.
je dovod preco si ja nepisem a nevolam so svokrou :D a nikdy som si nie, ked bola snaha, nedvihala som telefon... nevybavi cez syna? nie je moj problem, lebo dohadovat si moze navstevy s nim, ked je doma... neohlasene navstevy su prekvapene u nas, lebo upratujem, bordel, kadeco doma.. a kludne si dokoncim svoje veci, mala spala, zakazala som ju budit, obcumovat v izbe atd.. proste si pockali na gauci. Cize prestali chodit takto na blik ludia a to teraz nemyslim len svokrovcov, ale hocikoho. Najlepsie boli navstevy cez tyzden na obed :D
@sipopa to uz prebehlo rozhovorov, ona sa ti do oči usmeje a povie ze dobre, ze chce len dobre, najlepsie, ze to ona vibec netusila ze ked nerobi veci ako chces ty rodic je to nespravne, lebo ona to v dany moment vnima ze podla nej to je lepsie a ide si svoje dalej nezaujem
@anonym_autor preco teda nezakrocis, ked pred detmi vravi: ze maminka teda povedala nie, ale my si urobime podla seba.. Hned by som zasiahla a povedala: Babi, ja som mama, bude tak ako poviem ja. A nasledne by som jej pri odchode povedala, ze pokial nebude respektovat moju vychovu, nebude vitana. Ona svoju sancu na vychovu vlastnych deti uz mala, a ty by si svoju tiez rada vyuzila (hlavne bez podkopavania autority a bez nevyziadanych rad)
@64jarka64 a hlavne moja mama este pracuje, takze ja sama ju nezatazujem a chcem byt samostatna, svokra uz neprscuje, nudi sa, sekiruje cely zivot vsetkych, tak si mysli, ze aj mňa može
@anonym_autor to jak moja mama preboha. Domá sedí na riti nič nerobí celé dní a sekíruje každých
@anonym_7d26d1 alebo jej odpovedat nadrzovku ze ano cely den mam program od 7 do 22 aj ked je jasne ze to tak neni, bez ostychu
@anonym_autor nie, nemusíš jej klamať keď ťa aj tak nevníma. Nie, nevyhovuje nám to inokedy.
Opýta sa ťa a v stredu štvrtok máš program na celý deň?? Tak jej odpis len stroho:áno a ak vám teda piatok nevyhovuje tak sa dá až v utorok. A viac by som neodpísala
@osky kde píše že 2-3x na poldňa? Naozaj neviete čítať s porozumením? Píše v že jej píše 2-3x do týždňa či môže prísť na chvíľu
@anonym_a0876b s porozimenim citaj ty.
Ak sa autorka stazuje pravdepodobne to nebude na chvilu...
A ano- 2 az 3x v tyzdni vola,ci moze prist...cize to je prist 2 az 3x by chcela prist...
O co ti ide?
Citaj aj dalsie prispevky od autorky.
Spravanie svokry nie je patricne,ja by som to urcite netrpela...
bohuzial to su take osoby a niektore z nich su aj svokry... neodpovedaj, ze mas program...odpovedaj iba neda sa, da sa... ked povie ze doobedu je v meste normalne odpis tak si to uzite, ale u nas sa neda... ak by prisla sama od seba na.just by som isla do sprchy vtedy alebo uspala dieta ci cokolvek ine spravila aby som jednoducho nemohla ist otvorit ... moji svokrovci maju aj kluce... ja som prosila milionkrat aby aspon 15 min pred napisali ze uz su takmer u nas a nevosli len tak - ciste infarktove stavy.. milionkrat sa nedalo tak na milionprvy som pobehovala od rana v spodnom pradle doma na just (nikdy to nerobim, ale bola som zufala) cuduj sa svete uz prezvonia a chapu aj neda sa 😂 na nekomentujte mi vychovu a nehucte do deti somariny som este nevymyslela nic, iba ked zapalna snura dohorela tak som buchla otrasne ... manzela ja nesmiem pustit svojim rodicom nic povedat aj ked chcel lebo je ovela raznejsi a su to jeho rodicia to nedovolim aby sa uplne pretrhali vztahy
@anonym_7d26d1 len to je to ze som jej napriklad priamo napisala ze piatok a ona napise a stvrtok stredu sa neda, tam nieco uz mas? Proste vyslovene krava a spoveda da, aby ta chytala, ked jej napises ze stredu uz mam program, tak jej odpoved a cely den od rana do večer mas program…. To je na plač normalnw
@anonym_autor nie nedá. A viac s ňou nekecaj, nepíš. Max navrhni iný termín , aby si akože bola ústretová 😉.
" V piatok vám nevyhovuje ? Na vrhujem v stredu od 12 do 15.. a v kľude ju po hodine zablokuj. Nie si povinná ju mať na príjme a počúvať jej sprosté manipulatívne pasívno agresívne drísty.
Že začne vyvolávať mužovi ? Ako ti už radili - priamy rozhovor s mužom a jasne vysvetliť, že jeho už vychovala, vy si svoje deti výchovate.
@anonym_autor svokra , nesvokra , sestra , či manželov kamarát a či moja mama . Áno liezlo by mi to na nervy, lebo stále byť v strehu , mať upratané , nemôcť si robiť svoje, lebo je u nás niekto 2,3x do týždňa. Nie ďakujem
@anonym_autor ale ved ty program máš. "Áno mama mám". Je jedno či s deťmi na ihrisko, alebo doma v kľude s nimi niečo kde nepotrebuješ animátora, alebo staršie kresliť, modelovať, mladšie spať a ty čistiť kúpeľňu. Máš svoje plány a jej ich na nos vešať nebudeš. Aj keby deti len spali a ty len nohy vystrelia. Máš program ? Máš.
Boze, babule, ja som si teraz uvedomila, ze som bola tyrana nevesta!!! Od 90.rokov som mala svokru(20km od seba) kazdu nedelu na navsteve, sice otravne, ale predvidatelne, nedela 14."-17." muz ju musel ist vyprevadit a to bol jej cas... Mohla by aj viac dbat na poriadok,viac sa ucit s deckami, trochu schudnut... Ten mi to vsetko vyreferoval a bol oduty, ze mamicka si vsimla nedostatky, pritom do ich podkrovia sa islo cestickou 50cm,schody zapratane ako po vybuchu a chuda bola v minulom zivote... 🐈 Kde ste boli vtedy s internetom a modrym konom!!!🐈Nechala som sa deptat od zenskej, ktora mojho chlapa de fakto vydedila a este mi chodila roky robit nervy. Ked ich nasrdila nevesta, dosla aj zo svokrom, to si rozkazali kavicku, pieklo sa kazdu nedelu nieco a uz vrkali jak kolovratok... Co je u nas, este zem neumyla, kilo masa nekupila,hodia mi maleho a den ich neni... nechaju si navarit, obskakovat. Vtedy som sa citila happy, oni sa stazuju na svagrinu, cize ja som ta lepsia, figu borovu, neznasali nas na striedacku, ale prvorodeny bol milasek. Raz na 30tku ich vidim na ulici, svokor, svokra a svagor... nasrraty, ze im musi robit taxana, neohlaseny, 11.30.doobeda,prisli vinsovat. Ten pocit si pamatam dodnes, pocit bezmoci... To uz boli par rokov mobily, ale naco si minat kredit, ked jej mozme urobit sok..predsa synovi sa moze aj o polnoci a piect nemusi, lebo vleciem tortu.... 2*mi dotiahla kolegyne, ukazat dom, na ktorom sa nicim nepodielala a to mna povazovala za chudobnu nevestu a nakoniec nam pomohli nasi, lebo ona "ma studenta" , na druhej VS. (pozicky neboli, mladomanz. skoncili a hypo boli len v plane, 2 banky, ss a vub). Nepomohla, lebo student. Vecny student... Ked ten nadstavoval, to sa isla potrhat a moj tam chodil na Panske. Tiez stylom, ze sa svagor v sobotu rano zjavil pod oknom a sadaj do auta, ideme stavat. (taky vtip, stoji pristitutka na rohu a chlapik na nu-heeej, co urobis za stovku.... Vsetko... Tak sadaj, ideme na stavbu😅) . Takze radost mat toto v rodine, netaktni, intriganski, zakerni...
Nastavit hranice. Svokre napis konkrétny dátum- piatok môžete dôjsť o 15tej. Keď bude dokola vyjednávať a čo máš stredu a štvrtok, otvor správu nech je videná, neodpis, dovidenia! Nemáš sa čo dokola vyhovárať a hladat dôvody prečo nemozes, nenechaj sa dokopat do takej situácie. Mna by tiež kleplo keby mám návštevu doma 2-3x do týždna cely deň.. Každého by.. veď máš aj svoj program. Alebo aj keby si chcela len oddychovat, máš nato právo. Najbližšie keď sa dotrepe necakane tak jej daj do ruky hrable so slovami ze výborne že prišla, môže okopat záhradu, apson ty mozes s detmi na ihrisko do mesta. Keď nepochopí, tak zamknúť bránu, vymeniť zámok.
bohuzial to su take osoby a niektore z nich su aj svokry... neodpovedaj, ze mas program...odpovedaj iba neda sa, da sa... ked povie ze doobedu je v meste normalne odpis tak si to uzite, ale u nas sa neda... ak by prisla sama od seba na.just by som isla do sprchy vtedy alebo uspala dieta ci cokolvek ine spravila aby som jednoducho nemohla ist otvorit ... moji svokrovci maju aj kluce... ja som prosila milionkrat aby aspon 15 min pred napisali ze uz su takmer u nas a nevosli len tak - ciste infarktove stavy.. milionkrat sa nedalo tak na milionprvy som pobehovala od rana v spodnom pradle doma na just (nikdy to nerobim, ale bola som zufala) cuduj sa svete uz prezvonia a chapu aj neda sa 😂 na nekomentujte mi vychovu a nehucte do deti somariny som este nevymyslela nic, iba ked zapalna snura dohorela tak som buchla otrasne ... manzela ja nesmiem pustit svojim rodicom nic povedat aj ked chcel lebo je ovela raznejsi a su to jeho rodicia to nedovolim aby sa uplne pretrhali vztahy
@anonym_0305cc prečo majú kľúče ?! Keď toto robia, vypytame ich alebo rovno vymením zámok a náhradný dám susede.... Či naspudoj kabelky.
Boze, babule, ja som si teraz uvedomila, ze som bola tyrana nevesta!!! Od 90.rokov som mala svokru(20km od seba) kazdu nedelu na navsteve, sice otravne, ale predvidatelne, nedela 14."-17." muz ju musel ist vyprevadit a to bol jej cas... Mohla by aj viac dbat na poriadok,viac sa ucit s deckami, trochu schudnut... Ten mi to vsetko vyreferoval a bol oduty, ze mamicka si vsimla nedostatky, pritom do ich podkrovia sa islo cestickou 50cm,schody zapratane ako po vybuchu a chuda bola v minulom zivote... 🐈 Kde ste boli vtedy s internetom a modrym konom!!!🐈Nechala som sa deptat od zenskej, ktora mojho chlapa de fakto vydedila a este mi chodila roky robit nervy. Ked ich nasrdila nevesta, dosla aj zo svokrom, to si rozkazali kavicku, pieklo sa kazdu nedelu nieco a uz vrkali jak kolovratok... Co je u nas, este zem neumyla, kilo masa nekupila,hodia mi maleho a den ich neni... nechaju si navarit, obskakovat. Vtedy som sa citila happy, oni sa stazuju na svagrinu, cize ja som ta lepsia, figu borovu, neznasali nas na striedacku, ale prvorodeny bol milasek. Raz na 30tku ich vidim na ulici, svokor, svokra a svagor... nasrraty, ze im musi robit taxana, neohlaseny, 11.30.doobeda,prisli vinsovat. Ten pocit si pamatam dodnes, pocit bezmoci... To uz boli par rokov mobily, ale naco si minat kredit, ked jej mozme urobit sok..predsa synovi sa moze aj o polnoci a piect nemusi, lebo vleciem tortu.... 2*mi dotiahla kolegyne, ukazat dom, na ktorom sa nicim nepodielala a to mna povazovala za chudobnu nevestu a nakoniec nam pomohli nasi, lebo ona "ma studenta" , na druhej VS. (pozicky neboli, mladomanz. skoncili a hypo boli len v plane, 2 banky, ss a vub). Nepomohla, lebo student. Vecny student... Ked ten nadstavoval, to sa isla potrhat a moj tam chodil na Panske. Tiez stylom, ze sa svagor v sobotu rano zjavil pod oknom a sadaj do auta, ideme stavat. (taky vtip, stoji pristitutka na rohu a chlapik na nu-heeej, co urobis za stovku.... Vsetko... Tak sadaj, ideme na stavbu😅) . Takze radost mat toto v rodine, netaktni, intriganski, zakerni...
@anonym_c0a251 pomocou netu a koňa sa nám akosi zvýšilo sebavedomie, že nie sme chuderi ktorým môžu svokrovci / švagrovci a i. kakať na hlavy
@anonym_autor ja neviem...ja sa tesim,ked budem babka a ze budem casto moct vidiet deti..som rada,ze nemam syna lebo by ma svaclo z dnesnych neviest.
Ja som svokru tiez nemusela,ale nebola zla,len taka nijaka pre mna..ale vzdy ked chcela prist,prisla...
Co by niektore dali za to aby im mal kto postrazit...aj my...svokra bola chora , strazit nemohla a zomrela ked dcera mala 2 roky.... nasi daleko a starsi...takze...
Baby, ved si ju nevsimajte robte si akoby tam nebola...viem,ze to uplne nejde ale budte radi, ze mate babky
@anonym_autor ja neviem...ja sa tesim,ked budem babka a ze budem casto moct vidiet deti..som rada,ze nemam syna lebo by ma svaclo z dnesnych neviest.
Ja som svokru tiez nemusela,ale nebola zla,len taka nijaka pre mna..ale vzdy ked chcela prist,prisla...
Co by niektore dali za to aby im mal kto postrazit...aj my...svokra bola chora , strazit nemohla a zomrela ked dcera mala 2 roky.... nasi daleko a starsi...takze...
Baby, ved si ju nevsimajte robte si akoby tam nebola...viem,ze to uplne nejde ale budte radi, ze mate babky
@katrin21 ale neda sa robit ako by tu nebola, ked dietatu dovoluje veci, s ktorymi ja nesuhlasim a dieta sa potom po mne uz vozi tiez, lebo ma pocit, ze ked moze ona, tak aj ono a ked mi 6 rocne dieta rozkazuje, pouziva voci mne frazy ako ona, tak sa fakt neda robit ze ju nevidim a to nehovorim o tom, ze ked 3x do tyzdna sa sprava k tebe ako keby si nesvojpravna aj ty, aj dieta a len ona vie, co sa ma ako robit a rozkazuje tebe, aj dietatu aj vsetkym
Rieš si muža, jemu nevadí že deti učí aby ťa nerešpektovali? Ja by som mu jasne povedala. Jožo buď si upraceš mamu alebo podám žiadosť o rozvod. Tebe nevadí že ma zhadzuje pred deťmi? Nie je normálne aby sem chodila 3 krát týždenne a ešte aj nerešpektovala moje rozhodnutia. Nechcem, nebudem takto fungovať. Je to tvoja mama, babka našich detí a ja to rešpektujem. Nech príde raz týždenne na 3-4 hodinky keď ty budeš doma ale to čo sa deje teraz musíme stopnúť.
Ty kojiš, trepú s tebou hormóny, tu je každá rada márna 🙈
@anonym_0305cc prečo majú kľúče ?! Keď toto robia, vypytame ich alebo rovno vymením zámok a náhradný dám susede.... Či naspudoj kabelky.
@cacianka raz sme im davali kvoli robotnikom, ktori potrebovali prist v nasej nepritomnosti... az na to, ze sme netusili, ze ich budu takto pouzivat neskor
@anonym_autor ok toto už moze byt otravné, ale čo by som ja dala za takúto babku.... Nech si príde, hodím jej deti na 2-3 hodiny a sevas, nech stráži, nech vychováva,nech sa realizuje keď je taka horliva, nech pridá ruku k dielu, nech maju krásny vzťah medzi sebou, nech majú deti spomienky s babkou a zábavu.... A ja? Bohapusto idem si do mesta, do kina, na nákup, proste žila by som, konecne by som sla von bez starosti, neobvesana taškami kociarmi a detmi... Robila by som si svoje hobby, šport, čokoľvek, neriešila by som stráženia, nevyhadzovala by som za to peniaze, netrpela by som cudzie ženy či kadejaké študentky nás doma, a strach ze s deťmi sa niečo stane, mala by moju dôveru a ja by som mala mega ľahší zivot, viac me time, viac slobody, viac oddychu, potom je viac trpezlivosti aj na deti, ked je matka oddýchnuta a má naplnené svoje potreby. Riešila by som manželstvo, s mužom by sme osviežili vzťah, aspon na chvíľu vypadli z kolotoča deti-domácnosť, a nezakapalo by mi manželstvo.... Ani nevieš, co mnohé znáš prežívajú, Co mame svokry a mamy 300km daleko, casto ešte pracujúce, a bez záujmu, nemáme village...ty ho máš žena

@martinka13 najhorsie ze ked uz jej aj clovek povie, ze ide cez ciaru, tak ona povie ze chce len dobre, aby detom bolo najlepsie a ked predsa vidi, ze nieco nie je idealne pre ne, tak nemoze zostat ticho a pozerat sa
@anonym_autor ozaj asi sa dôrazne porozprávať s manželom. Keď svokra uvidí, že je na Tvojej strane, snáď zmení rétoriku. Držím palce