icon

Ako riešiť dilemu medzi dovolenkou a dokončením domu?

5. aug 2024

Ahojte. Zaujímal by ma váš pohľad na situáciu. S mužom máme dve deti a neplánovane čakáme tretie. Máme nový dom, dokončujeme okolie domu. Bývame tu rok a vlastne za ten rok sme stihli aj okolie urobiť, záhradný domček, chodníky, bránu, plot atď. Chýba nám už len plot na jednej strane. Chceme to robiť na jeseň. Muž sa ale akoby strašne upel na dokončovacky. Máme sporiaci účet kde si odkladáme peniaze a boli už aj také situácie, že mi povedal, aby som už nič nekupovala, lebo na bežnom účte nemáme peniaze. Pritom dosť veľká časť odchádza na sporiaci. Stačilo ich presunúť. A na bežnom neboli, lebo pokupoval veci na plot atď. Príde mi, že to až veľmi ženie za každú cenu. Snáď nedám malému večer na miesto mlieka zatravnovacku, lebo na mlieko nezostalo a ostatné máme odložené na plot. Tak sme sa pár krát pochytili. Teraz riešime dovolenku. Ja som chcela ísť aspoň na víkend na nejakú chatu/wellness. On ani počuť, lebo treba robiť plot. Pritom by mu ešte aj tu chatu 55% preplatil zamestnávateľ. Budúci rok isto nikde nepôjdeme, lebo budeme mať tri deti, z toho dve malé. A ďalšie roky, keď už budem na rodicaku na to ťažko naskriabeme. Na druhej strane mi to je ľúto, lebo robí aj 300h mesačne. Ale ten plot by počkal, deti vyrastú a aj tak vždy bude niečo na čo treba šetriť ( neskôr nám bude treba auto, potom pôjdu do školy atď. ) ako to máte vy v týchto veciach? Lebo mne toto príde ako taká posadnutosť z jeho strany

Strana
z3
lucinka12356
5. aug 2024

My sme šli vždy.. Tiež sme prerabali starý dom a behom "chvíli všetko".. Ale teda dovolenka ako dov9lenka.. Vzdy to bolo na Slovenku a max 4 dní bud niekde na kúpalisku v ubytovni alebo keď sme mali deti maličké tak hotel ale vždy cez zlavomat a nevyšlo to veľa. Ale bolo to po dohode ale nám skôr išlo o ten čas ako o tie peniaze.

ljzozv
6. aug 2024

Baby ale počítajte.
Ak majú dokončiť plot za cca 1000 a víkend by mal stať 200 (čomu neverím, lebo to by možno bolo len ubytovanie, ďalšia suma na benzín, niečo tam do ruky a na míňanie) , tak je to pätina ceny plotu na dokončenie.

A ak tak veľa robí, cca tri dni voľna nebudú stačiť na oddych, lebo u nás bol napríklad najviac stres pri balení a presune, to občas vyzeralo na decak a rozvodové papiere u rodičov 🤣🤣🤣

Neviem ako by som sa ja k tomu postavila, lebo obe veci sú potrebné, ale je fakt, že deti sú len chvíľu malé 🤷‍♀️
Len s tebou teraz viac lomcujú hormóny, a ten plot fakt potrebujete. No fakt neviem...

arieska
7. aug 2024

@autor ak hovoríš, že vám na plot treba už len 1000 € tak nemá ti kto požičať? To nie je nejaká závratná suma. Nám treba na plot 20 tisíc tak sa do toho ani nepúšťame lebo je to nereálne (teraz nám končil fix na hypotéke, išli sme so splátkou oveľa vyššie alel dúfam, že o 3 roky klesne úroková sadzba, navýšime hypo a z tých peňazí plot dokončíme).
Ja keď som niekedy potrebovala menšiu sumu peňazí tak mi požičala mamina a splácala som postupne jej ako sa dalo. Rovnako aj oni keď potrebovali narýchlo požičať tak som im požičala.

autor
7. aug 2024

@arieska máme hypo plus požičané na dokončovacky. Takže už si ďalej nechceme požičiavať. Ale kašlem už nato, dohodli sme sa na nejakom výlete, takže aspoň takto deťom spríjemnime prazdniny. Plus ich chuť niekam zobrať starí rodičia.

pestenuliky
9. aug 2024

Určite ísť na dovolenku. My máme tiež ešte kopec prace na dome pred sebou ale oddýchnuť si treba. Máme 3 deti. Dokonca cestou na dovolenku sa nám pokazilo auto. Tak sme v strede cesty (500km) zobrali nahradne a šli ďalších 500.. mohli sme sa vrátiť spať na Slovenko. Dovolenka sa nám extrém predražila, oprava autá to radšej ani nejdem písať cenu 😂 ale aj deti chcú mať zážitky. O týždeň ideme do Prahy na 3 dni. 😉
Tiež máme hypo a roboty vyše hlavy ale žijeme len raz 😉

marca12
9. aug 2024

Radsej dovolenka ako plot. Aj nam treba v dome kadeco podorabat. Ale ja zijem zo zazitkov. Mne napr.novy plot nespravi radost. Nezakladam si na dokonalom vzhlade domu a okolia. Tak skoro uz nikam nevycestujete a oddych vam dobre padne.

Strana
z3