icon

Ako riešiť domáce násilie zo strany manžela?

13. dec 2024

Ahojte, včera ma zbil manzel dusil ma vankúšom, rozbil mi ústa a fackal ma silno, vlasy mi ťahal, jeho dôvod bol ten že som ho vyprovokovala, čo mám prosím robiť nepovedal mi ani prepac a hra sa obeť.

thirstymonk
13. dec 2024

Daj číslo na manžela, prídem sa s ním porozprávať.

zlotka
13. dec 2024

Nahlas ho polícii a vykašli sa na takého chlapa, načo ti je? Nech si svoje ego vybíja inde.

earlgrey
13. dec 2024

@yosi
Čo radíš autorke ty? 😉

kitycat
13. dec 2024

Este ze ti ruky nepolamal aby si toto mohla napisat 🙏

vanilkovazmrzka
13. dec 2024

@zmrzlinka2021 ironiu poznas?

svetlonos
13. dec 2024

@enmery
no ako píšem- jednosmerná do vesmíru! To je škoda aj v base živiť. Mal by existovať taky sken, ktorý odhalí týchto psychopatov, ponúknuť im lusus dovnútra a dovliect ich ku kapitálom na večeru. Ja v tomto nemám veru milosti.

svetlonos
13. dec 2024

@thirstymonk
ručné stručne? To by šlo a ešte s možnosťou, že jej priamo ponúkne bývanie ďaleko od neho, inak to už vôbec nerozchodi...

enmery
13. dec 2024

@svetlonos Oni by mali byť na opustenom ostrove. Medzi sebou by sa rýchlo "eliminovali". Ubližujú vždy len tým najslabším. A keď na nich nastúpi poriadny chlap, tak sa vedia rozplakal a počula som aj o takom, čo sa poslal od strachu. Totálne ľudské dno, spolu s pedofilmi, ktorí znasilňujú deti a tými, čo týrajú zvieratá. Som sa opustila.

livuska124
13. dec 2024

@hugoboss1923 rupli nervy? Veľmi by ma zaujímalo pri akej situácii, čo také tvoja mama urobila.....
Lebo chlap, ktorý zbije, prefacka ženu je pre mňa hulvát a primitív. U mňa by žiadne ultimátum nepotreboval, pretože ak by to urobil čo i len raz, už by nebol mojim manželom...úplne by sa mi hnusil.

alickapusinka
13. dec 2024

Treba ísť na ošetrenie a na políciu nečakať stalo sa to raz bude sa to opakovať.Násilie vo vzťahu neprípustne.

bystrozraky
13. dec 2024

Národná linka pre ženy zažívajúce násilie ´(bezplatna): 0800 212 212.

jakubrianka
13. dec 2024

Keď bol schopný zájsť do takýchto brutalít, neriskuj nič prosím ťa a odíď. Porieš si pohotovosť- záznam cestou do “obchodu” a nahlás až keď budeš v bezpečí, najlepšie na utajenom mieste. Oďťať ruky takým .. či to doma videli, či len tak na nich z čista jasna príde chuť ženu doma zbiť? Otázka vyprovokovania… to ako keď on teba vyprovokuje, máš si zavolať hrubokrkeho aby mu spravil to isté?

som_realistka
13. dec 2024

@really8 presne preto, ved ona za najväčší problém považuje to ze sa neospravedlnil, a ze robí akoby nič. Miesto toho aby chystala plán na útek, tak rieši ospravedlnenie.

misslilac13
13. dec 2024

Ale jasne, ze vie ze s debilom to nemá budúcnosť ale chodiť s deťmi a taškami ako bezdomovec po krízových centrách je tiež aká budúcnosť.

enmery
13. dec 2024

@misslilac13 Takže má radšej ostať a nechať sa týrať?A svoje deti v tom žiť?

yosi
13. dec 2024

@earlgrey Že ak klame, tak ju to aj tak dobehne

misslilac13
13. dec 2024

@enmery ostáva len dúfať, že debila zrazí autobus a dostane vdovske a bude dobre. Lebo keď ostane tak ju zase zbije, keď odíde tak sa bude prebijat životom horšie ako nejaký vandrak aj s deťmi.

yosi
13. dec 2024

@misslilac13 Ty si taká tá citlivá a dobroprajná ženská duša... Že?

misslilac13
13. dec 2024

@yosi ved len hovorím ako to je

victoriab
13. dec 2024

@misslilac13 takze ma pockat, kym ju zabije? To uz bude potom jednoduchsie, nie?

yosi
13. dec 2024

@misslilac13 No praješ niekomu tragickú smrť...

misslilac13
13. dec 2024

@yosi keď ju bije iné si ani nezaslúži

misslilac13
13. dec 2024

@victoriab psychicky ju už zabil

yosi
13. dec 2024

@misslilac13 Nechcem spochybňovať autorku, nemám na to právo ani dostatok informácií, ale takých prípadov keď to bolo súčasťou ženskej taktiky bolo... Možno to je týranie, a možno ani nie je...

misslilac13
13. dec 2024

@yosi to nevieme, každý si spravi podľa seba aj tak. Život je komplikovany. Ja tiež musím vydržať ešte 2 roky, teraz nemám ani peniaze ani kam ísť

vilma7
14. dec 2024

On sa môže tváriť, že sa nič nestalo...hlavne ty sa tak prestaň tváriť a začni konať.

svetlonos
14. dec 2024

@enmery
ci sa týka pedofilov a tých čo znasilnuju zeny, ver, že si v base užijú vlastnej medicíny! Pravidelne a viac ako dosť 😉 Aspom v tomto si užijú spravodlivosť...

lujza123
14. dec 2024

Ako ti ženy radili, k lekárovi aby ti potvrdil zranenia spôsobené útokom, aj ked teraz nechceš odísť určite sa ti potvrdenie a dôkazy raz zídu

Zavolaj do krízového centra v okrese kde bývaš. Oni ta nasmerujú, poradia, väčšinou majú psychologicku pomoc zdarma- to je teraz to najdôležitejšie, porozprávať sa s niekym kto ti naozaj rozumie

Tu na fóre ti moc neporadíme, bežní ľudia nerozumejú tomu co prežívaš, odísť nieje ľahké a ty nad tým ešte ani nerozmyslas. Tak to býva, niektoré ženy okamžite odídu po prvom útoku, ale väčšina ostane v pasci násilia aj roky. Odchod je dlhy proces, prajem ti aby si mala silu raz to zvládnuť a už sa nevrátiť

minimie
14. dec 2024

To čo si napísala je fakt príšerné. Keďže sa neozývaš tak zrejme sa ti tieto väčšinou rozumné odpovede nepáčia alebo už písať nemôžeš. Najhoršie je, že každú chvíľu v správach čítam o nezvestných ženách alebo zavraždených partnermi. Ak už to nechcú alebo nedokážu riešiť, mohli by si tu tieto ženy aspoň vyhľadať nejaké dôverníčky a dať im aspoň približné údaje na identifikáciu (minimálne približné miesto bydliska a vek) nech v prípade najhoršieho sa to aspoň ľahšie vyrieši tým že sa debata posunie policii. Je to hnusné a morbídne, ale fakt sa to deje. Každých pár mesiacov mŕtva žena rukou partnera a hlavne že sa všetci na LGBTI odbavujú. A takéto 'tradičné" rodiny netrápia nikoho ani jedných ani druhých.