Ako riešiť domáce násilie zo strany manžela?
Ahojte, včera ma zbil manzel dusil ma vankúšom, rozbil mi ústa a fackal ma silno, vlasy mi ťahal, jeho dôvod bol ten že som ho vyprovokovala, čo mám prosím robiť nepovedal mi ani prepac a hra sa obeť.
Daj číslo na manžela, prídem sa s ním porozprávať.
Nahlas ho polícii a vykašli sa na takého chlapa, načo ti je? Nech si svoje ego vybíja inde.
Este ze ti ruky nepolamal aby si toto mohla napisat 🙏
@zmrzlinka2021 ironiu poznas?
@thirstymonk
ručné stručne? To by šlo a ešte s možnosťou, že jej priamo ponúkne bývanie ďaleko od neho, inak to už vôbec nerozchodi...
@svetlonos Oni by mali byť na opustenom ostrove. Medzi sebou by sa rýchlo "eliminovali". Ubližujú vždy len tým najslabším. A keď na nich nastúpi poriadny chlap, tak sa vedia rozplakal a počula som aj o takom, čo sa poslal od strachu. Totálne ľudské dno, spolu s pedofilmi, ktorí znasilňujú deti a tými, čo týrajú zvieratá. Som sa opustila.
@hugoboss1923 rupli nervy? Veľmi by ma zaujímalo pri akej situácii, čo také tvoja mama urobila.....
Lebo chlap, ktorý zbije, prefacka ženu je pre mňa hulvát a primitív. U mňa by žiadne ultimátum nepotreboval, pretože ak by to urobil čo i len raz, už by nebol mojim manželom...úplne by sa mi hnusil.
Treba ísť na ošetrenie a na políciu nečakať stalo sa to raz bude sa to opakovať.Násilie vo vzťahu neprípustne.
Národná linka pre ženy zažívajúce násilie ´(bezplatna): 0800 212 212.
Keď bol schopný zájsť do takýchto brutalít, neriskuj nič prosím ťa a odíď. Porieš si pohotovosť- záznam cestou do “obchodu” a nahlás až keď budeš v bezpečí, najlepšie na utajenom mieste. Oďťať ruky takým .. či to doma videli, či len tak na nich z čista jasna príde chuť ženu doma zbiť? Otázka vyprovokovania… to ako keď on teba vyprovokuje, máš si zavolať hrubokrkeho aby mu spravil to isté?
@really8 presne preto, ved ona za najväčší problém považuje to ze sa neospravedlnil, a ze robí akoby nič. Miesto toho aby chystala plán na útek, tak rieši ospravedlnenie.
Ale jasne, ze vie ze s debilom to nemá budúcnosť ale chodiť s deťmi a taškami ako bezdomovec po krízových centrách je tiež aká budúcnosť.
@misslilac13 Takže má radšej ostať a nechať sa týrať?A svoje deti v tom žiť?
@enmery ostáva len dúfať, že debila zrazí autobus a dostane vdovske a bude dobre. Lebo keď ostane tak ju zase zbije, keď odíde tak sa bude prebijat životom horšie ako nejaký vandrak aj s deťmi.
@misslilac13 Ty si taká tá citlivá a dobroprajná ženská duša... Že?
@yosi ved len hovorím ako to je
@misslilac13 takze ma pockat, kym ju zabije? To uz bude potom jednoduchsie, nie?
@misslilac13 No praješ niekomu tragickú smrť...
@yosi keď ju bije iné si ani nezaslúži
@victoriab psychicky ju už zabil
@misslilac13 Nechcem spochybňovať autorku, nemám na to právo ani dostatok informácií, ale takých prípadov keď to bolo súčasťou ženskej taktiky bolo... Možno to je týranie, a možno ani nie je...
@yosi to nevieme, každý si spravi podľa seba aj tak. Život je komplikovany. Ja tiež musím vydržať ešte 2 roky, teraz nemám ani peniaze ani kam ísť
On sa môže tváriť, že sa nič nestalo...hlavne ty sa tak prestaň tváriť a začni konať.
Ako ti ženy radili, k lekárovi aby ti potvrdil zranenia spôsobené útokom, aj ked teraz nechceš odísť určite sa ti potvrdenie a dôkazy raz zídu
Zavolaj do krízového centra v okrese kde bývaš. Oni ta nasmerujú, poradia, väčšinou majú psychologicku pomoc zdarma- to je teraz to najdôležitejšie, porozprávať sa s niekym kto ti naozaj rozumie
Tu na fóre ti moc neporadíme, bežní ľudia nerozumejú tomu co prežívaš, odísť nieje ľahké a ty nad tým ešte ani nerozmyslas. Tak to býva, niektoré ženy okamžite odídu po prvom útoku, ale väčšina ostane v pasci násilia aj roky. Odchod je dlhy proces, prajem ti aby si mala silu raz to zvládnuť a už sa nevrátiť
To čo si napísala je fakt príšerné. Keďže sa neozývaš tak zrejme sa ti tieto väčšinou rozumné odpovede nepáčia alebo už písať nemôžeš. Najhoršie je, že každú chvíľu v správach čítam o nezvestných ženách alebo zavraždených partnermi. Ak už to nechcú alebo nedokážu riešiť, mohli by si tu tieto ženy aspoň vyhľadať nejaké dôverníčky a dať im aspoň približné údaje na identifikáciu (minimálne približné miesto bydliska a vek) nech v prípade najhoršieho sa to aspoň ľahšie vyrieši tým že sa debata posunie policii. Je to hnusné a morbídne, ale fakt sa to deje. Každých pár mesiacov mŕtva žena rukou partnera a hlavne že sa všetci na LGBTI odbavujú. A takéto 'tradičné" rodiny netrápia nikoho ani jedných ani druhých.

https://centrumslniecko.sk/