icon

Ako riešiť domáce násilie zo strany manžela?

13. dec 2024

Ahojte, včera ma zbil manzel dusil ma vankúšom, rozbil mi ústa a fackal ma silno, vlasy mi ťahal, jeho dôvod bol ten že som ho vyprovokovala, čo mám prosím robiť nepovedal mi ani prepac a hra sa obeť.

stanulienkat
14. dec 2024

@hugoboss1923 dost hrozne. Tebe pride ok, ze otec 2x zmlatil tvoju mamu a potom si akoze vstupil do svedomia? NEVER TOMU, ze ju zmlatil len 2x. Mal si mu ty jednu pri..bat. To je ta tragedia, ze este aj detom to pride normalne. Takemu chudakovi len ruky dolamat. A tie zeny tiez nechapem. Po 1. facke odist.

hugoboss1923
14. dec 2024

@stanulienkat Hovorí ti niečo "cti otca svojho, aj matku svoju"? Ak by si ty ako decko fyzicky zaútočila na jedného z rodičov, dokázala by si niesť následky? Asi nie, však.

stanulienkat
14. dec 2024

@hugoboss1923 nieco mi to hovori. Ale uctu si treba zasluzit. Urcite by som voci agresorovi neprechovavala uctu, aj keby to bol moj rodic. Urcite by som mu to nezabudla. Je to smutne, ze je to v niektorych rodinach standard. A ide sa dalej... Ty za to nemozes, ja viem. Ale aj tak. Toto sa casto deje aj v "tradicnych sloviänskych rodinach".

kaciato
14. dec 2024

Dobre ti pisu..smer policia zbalit a odist v tomto nepomoze ani ziadne prepac ani nic to je hardcore toto ...uz by som s nim ani neprehovorila nieto cakala ospravedlnenie...nic by nevratilo doveru a to co bolo mohol by aj na mihalniciach skakat...

livuska124
14. dec 2024

@hugoboss1923 a otec mal k matke akú úctu, keď ju prefackal? Moja úcta k otcovi by zhasla v tom momente, ako by som videla fackanie matky.

mamamoni
14. dec 2024

Načo píšeš na modrého koníka? Máš ten pocit ,že je tu medzi komentujúcimi nejaká čo zažila takúto situáciu?
Veď oni nemajú ani potuchy aké to je keď ťa manžel dobije,oni sú presvedčené k tom, že by sa hneď zbalili aj s deťmi a odišli...😂 najlepšie hneď v ten večer do zimy.....
Mudrovať v komentároch o situácii o ktorej neviem ani prd je najľahšie... Mne keď prvý krát dal na ústa, vytrhal vlasy, a doškriabal tvár ja som v takom šoku zostala, že som sa nedokázala pohnúť, nieto ešte zmobilizovať a utekať niekam s deťmi. Odpálilo ma tak, že mi celé telo triaslo a nedokázala som sa postaviť na nohy. Len niekde v diaľke som počula ako deti plačú... Tiež sa ráno tváril, že sa nič nestalo....Debil pošahaný
Kontaktuj ľudí a organizácie kde ti poradia, podporia ťa, kde chápu čo je to traumaväzba a vedia aký dopad má na človeka útok blízkej osoby. Alebo aspoň zabehni k lekárke nech máš záznam o napadnutí....pri ďalšom útoku ti už dôjde, že to nebolo jednorázové zlyhanie....

enmery
14. dec 2024

@mamamoni Vlastne si jej poradila to, čo väčšinu tu-vyhľadať lekára a kontaktovať krízové centrum/linky pomoci. Žiadna jej nepovedala, že má odísť do zimy. Písali jej to v zmysle, aby si uvedomila, že toto je už úplný strop a s takým človekom nemá žiadnu budúcnosť. Pretože ju trápi iba to, že nepovedal prepáč. Podľa mňa to nezažila prvýkrát. A sú aj ženy, ktoré odišli od chlapa po prvej facke. Autorke držím prsty, aby to číslo vytočila, niekomu sa zverila a nečakala na jeho "prepáč".

mamamoni
14. dec 2024

@enmery extrémne ma vytáča magor ktorý položí ruku na ženu. Ja by som to strieľala niekde na námestí ako také choré svine....

enmery
14. dec 2024

@mamamoni Stačí ich vysadiť na opustenom ostrove, nech si tam "borci" merajú sily navzájom na sebe ako "chlapi"...Rozhodne treba sprísniť tresty za domáce násilie.

nin12345
14. dec 2024

Kocky niektore ste tu reagovali aj na moj komentar ale tak vam poradim jednu vec ked pisete o takychto zenach ze su jednoduche - dovzdelajte sa trosku aj vy a kuknite si nejake videjka na tieto temy (mozno by vam to pomohlo objasnit tych trilion bezpredmetnych otazok co mate na autorku). V tychto pripadoch zvacsa nehra rolu jednoduchost ci pomyselna hlupota tej zeny ale absolutne znicene alebo vobec nenadobudnute sebavedomie. Ale byva tam problem uz v primarnej rodine t.j. v rodine kde dana zena vyrastala. Rodicia sa k sebe alebo k nej nespravali dobre. Dostane sa potom do sparov nejakej psychopatickej osobnosti ktora jej zrujnuje aj posledne stipky sebavedomia uz je zacyklena, ma zavazky, zrazu nevie co robit ako odist odstrihnuta od moznosti. Je to obsirny problem ktory sa neda zhrnut do par viet ale niektorym komentujucim vrelo odporucam nastudovat si danu problematiku. Mne sa to tiez stalo a predstavte si za jednoduchu sa nepovazujem, ani v osade som nevyrastala ani nie som ziaden socialny pripad. Uplne normalna zena do ktorej by to nikdy nikto nepovedal asi...

yosi
14. dec 2024

@minimie Jedna z najhľadanejších žien v Európe je Slovenska ktorá zaplatila kvôli majetku nájomného vraha na svojho manžela. O tom si tiež čítala?

jakubrianka
14. dec 2024

@yosi ty čo tu riešiš prosím ťa? Žena sa prišla poradit ako si zachrániť život (možno má aj deti). Dokonca obhajuje násilníka že sa ani neospravedlnil. Táto žena má syndróm obete a možno už aj Štokholmský syndróm ako vyšitý. Ani brutalita opisu agresie jej muža ťa nezastavila v tvojich konšpirácjách? Pani nereaguje, dúfam že stihla aspoň utiecť.

ghoul_
15. dec 2024

Prosím ujdi od neho co najrýchlejšie lebo toto nikdy nemôže dopadnúť dobre, taký človek sa nikdy nezmení. Bude to už len horšie. Aj keď ti naslubuje ze ta miluje, že sa zmení, že sa to nebude opakovať, že si ťa vezme atď... - never mu ani slovo

kaciato
15. dec 2024

@nin12345 tiez si nemyslim ze sú jednoduché casto hladaju chybu v sebe ze co ony spravili ze toto "vyvolali" casto nasilnika miluju a davaju si dovody na to zostat dom,deti ... Ja som nezazila takyto extrem ale zila som s narcistom a keď prislo k hadke tiez som hladala v sebe chybu ze toto a tamto som nemala a ospravedlnovala som ho a som vysokoskolsky vzdelana zena len som ho milovala az raz to doslo do stadia ze som si uvedomila ze toto nie ze sice ho milujem ale bolo vela dôvodov prečo nie a hlavny bol deti neboli jeho a povedala som si ze moje deti nebudu toto zazivat pri niekom cudziom NIKDY na mna nevztiahol ruku ale bol to psychicky teror nasla som si byvanie a ked som mala vsetko zaistene som sa zo dna na den zbalila a odisla ale bolo to velmi narocne nebuden vravieť ze nie psychicky,fyzicky aj financne ale ten pokoj potom ♥️ a to nebol manžel bol to niekolkorocny vztah v manželstve je to narocnejsie a toto do vzťahu nepatri ziaden druh nasilia zo žiadnej strany toto co pisala autorka je pre mna nepredstavitelny strop z ktorého podla mna uz nieje cesta spiatky...

dadka1997
15. dec 2024

Fuu ani jeho prepac by mi nestacilo, odist co najskor a podat trestne oznamenie

misslilac13
15. dec 2024

@mamamoni máš pravdu, v ten moment ba dokonca ešte mesiace, človek ostane taky paralyzovany z toho celého.

romiada
15. dec 2024

Ak nepojdeš na policiu, tak si urob aspoň fotky samej seba. Nech aspoň niečo maš urobene! Snad by si si usta nerozbila sama! Videli to aj deti? Ako su stare? Čo im davaš do života? Ziadny chlap nema pravo Ta biť a ospravedlnovat že si ho vyprovokovala....

mamiatko
19. dec 2024

@lienka.7 málokedy písem , ale toto naozaj nie je vhodná odpoveď týranej žene. Potrebuje podporu okolia a vlastnú silu odísť, kto nezažil ťažko pochopí... no aspoň buďme k sebe milšie, sme ženy a matky.

mamiatko
19. dec 2024

Ahoj na úvod Ti posielam objatie. Nečakaj ospravedlnenie od takého,, človeka" to nepríde a ak áno, situácia sa môže zopakovať. Zbaľ v tichosti doklady , rodné listy, mobil a vyber si určitú hotovosť, pre Teba a dieťa trochu oblečenia na začiatok. Povedz o tom blízkym, ktorým veríš. Ak sa nemáš ku komu uchýliť obráť sa na Nádej, viem, že v krajnom prípade vedia zabezpečiť aj ubytovanie . Poprípade iné krízové centrá v Tvojom okolí. Poradia Ti krok za krokom. Ver , že to všetko zvládneš a dáš .Si silná ako všetky ženy , len si momentálne neveríš.

tiezjedna
19. dec 2024

ty to píšeš tak akoby malo byť jeho "prepáč" pre teba dostatočným ospravedlnením a ide sa ďalej...😠 Snáď si uvedomuješ, že je čas odísť, než budeš zase ako vymaľovávanka

mamiatko
19. dec 2024

@tiezjedna bola si týraná ? ak nie tak nesúď...Ty nevieš v akom stave môže byť dlhodobo týraná žena... Skús si prečítať literatúru o tom ako sa chovať a komunikovať s obetou násilia. CITLIVO na začiatok, posledné čo potrebuje je hrubosť a cynizmus...

fairyy
19. dec 2024

@hugoboss1923 ano predstav si ako dieta som dokazala zautocit naspat na otca ked chytil takyto amok a niest nasledky ...inak mlatil druhu manzelku nie moju mamu a dokonca aj ich syna. mojho nevlastneho brata..od toho dna sa nikoho z nas nedotkol este som mu aj veci z okna vyhadzala ... je to o povahe cloveka to neznamena, ze to dokaze kazdy sa vzopriet a dokonca to nie je ani bezpecne lepsie je odist za kludu...ja som mala iba stastie, ze ostal v soku, ze sa mu niekto vzoprel

sofia1979
19. dec 2024

To nerieš tu. Už dávno si mala byť na polícii či ti príde normálne, že ťa zmlátil dusil. Raz ťa môže udusiť. Utekaj od neho čo najďalej ak teda sa tu niekto nehrá zo slovíčkami a nerobí si srandu.

tiezjedna
19. dec 2024

@mamiatko nie, nebola som týraná. Ale zrovna včera som hrubo a necitlivo zatriasla s kamarátkou, u ktorej som dlhé roky citlivo prizerala ako ju ten jej kokot mláti! 😒A vieš čo? Konečne sa jej rozsvietilo! KONEČNE!!! V noci, keď chrápal zbalila deti, doklady, nevyhnutné veci, prespali u nás a dnes ráno sme ich s manželom viezli za rozvodovou právničkou a deti k jej otcovi. A jediné, čo celú cestu opakovala bolo to, že nemôže uveriť, že celé roky nechala deti prizerať sa tomu, čo sa dialo... A veľmi dobre si uvedomuje, že vrátiť sa nemôže, pretože tentokrát by ju zabil. Trvalo to asi 8 rokov😖
Takže, ver alebo nie, rovnako ako zbytočnú hrubosť, nemožno za univerzálne správny prístup dávať ani prehnanú citlivosť. Niekedy naozaj treba s človekom zatriasť. Doslova.

mamiatko
19. dec 2024

@tiezjedna som veľmi rada, že si pomohla kamarátke a dala je silu odísť, ale to je len začiatok...čaká ju dlhá cesta, držím palce. Dôležité je , že mala kam ísť aj s deťmi je v bezpečí. Úrady, socialka, polícia majú svoje tempo... veľmi pomalé.

tiezjedna
19. dec 2024

@mamiatko to máš bohužiaľ pravdu. Ale najväčší úspech je, že urobila ten najdôležitejší krok - odišla🙏 Hodláme jej pomáhať aj naďalej, a našťastie jej otec je ochotný maximálne ju podporiť a podržať ju, aby sa zvládla definitívne od toho debila odstrihnúť.

laurika999
20. dec 2024

Každý psychopat a manipulátor žene povie, že ona ho vlastne vyprovokovala ...

anos18
20. dec 2024

@laurika999 najhoršie je, že aj niektorí nezainteresovani ľudia, keď sa dozvedia, že ženu zbil muž, povedia,že isto si zaslúžila. Nie raz som sa stretla s týmto názorom. Je to smutné ☹️

laurika999
20. dec 2024

@anos18 Ja som o tom tiež počula. Stačia nejaké nesympatie voči tej žene a hneď ju začnú súdiť, že si za to môže. Nikto na svete, žiadna ľudská bytosť si nezaslúži byť bitá. Nesmie byť bitá.

anos18
20. dec 2024

@laurika999 presne tak.