Ako riešiť fajčenie susedov na balkóne?
Susedia o poschodie nižšie fajčia na balkóne (cigarety) - je mi na grc z dymu, keď nechám otvorené balkónové dvere, aby sa vetralo. Na jednej strane rozumiem, že je to pre nich easy way ako si pofajčiť a nevydymiť si vlastný byt, keby som fajčil, asi by som to robil rovnako, ma druhej strane sa doma cítim ako v piatej-šiestej cenovej skupine. Tiež to tolerujete, alebo je na to nejaké zaklínadlo, čo by to zázračne rozriešilo?
@alyson29 podla sody, ktoru tu od vacsiny dostavas, asi nebudes najostrejsia ceruzka 😉
@barbie_b musím ťa sklamať, ale ja žiadnu sódu nedostávam 😆😆😆 už sa konečne preber, prosím ťa a nehraj sa tu na hrdinku, lebo si si pred mesiacom založila profil, tak si teraz budeš do všetkých vyskakovať 😄 také osoby ako ty ma neurazia 😘
@pako24 neurobis nic, jedine sa odsťahovať, tosu tak vymleti ludia aj ked im dohovotis to meprestane
S fajčiarmi je to veru ťažké, oni to už necítia. Mala som jednu známu, žiaľ už tu nie je, bola fajčiarka a vždy tvrdila, že ona si za balkón platí a ona si ho chce aj užiť, žiaľ, ja si tiež platím, a užívať si nemôžem, iba keď susedia nie sú doma. A to zvyčajne nie som vtedy ani ja ani ja- a to ešte nevravím, keď majú návštevu, krčma ako sa patrí. Keby aspoň ten vietor fúkal stále tak, aby to išlo niekde preč. Ale žiaľ, čo narobím, keď sa nechcem hádať, som ticho. inak by si oni niečo našli na nás a už by to šlo. A stojí to za to? Asi nie, radšej sa slušne pozdravíme a každý ide svojou cestou.
To je daň keď bývaš v paneláku. Hold smola. Závisí aký panelák napr dlhý panelák s lodziou tam to viac cítiť väčšinou keďže sú okna balkóny pri sebe. A to som fajciarka a cítila som keď sused fajci vedľa. Doma u našich ( výškový panelák) tam to vôbec necítiť.
S fajčiarmi je to veru ťažké, oni to už necítia. Mala som jednu známu, žiaľ už tu nie je, bola fajčiarka a vždy tvrdila, že ona si za balkón platí a ona si ho chce aj užiť, žiaľ, ja si tiež platím, a užívať si nemôžem, iba keď susedia nie sú doma. A to zvyčajne nie som vtedy ani ja ani ja- a to ešte nevravím, keď majú návštevu, krčma ako sa patrí. Keby aspoň ten vietor fúkal stále tak, aby to išlo niekde preč. Ale žiaľ, čo narobím, keď sa nechcem hádať, som ticho. inak by si oni niečo našli na nás a už by to šlo. A stojí to za to? Asi nie, radšej sa slušne pozdravíme a každý ide svojou cestou.
@rika76 tak sme dvaja... riešim to rovnako... keď sa nechcem hádať, som ticho. inak by si oni niečo našli na nás a už by to šlo. A stojí to za to? Asi nie, radšej sa slušne pozdravíme a každý ide svojou cestou... @ninusa221 @klotildabazarik
aj keby si bývala v rodinnom dome, aj tam ti alebo susedov strom tieni, alebo lístie padá, alebo pália pohrabané lístie a vydymujú ťa, alebo z ich komína to ide tebe rovno do spálne, alebo chovajú nejaké zvieratá a smrdí ti stajňa a hnoj, alebo furt niečím búcha, alebo smrdí a vrčí s naštartovaným autom už o 4:00 ráno, alebo.... alebo.... komunita vyžaduje toleranciu a obete.., 😉
@rika76 tak sme dvaja... riešim to rovnako... keď sa nechcem hádať, som ticho. inak by si oni niečo našli na nás a už by to šlo. A stojí to za to? Asi nie, radšej sa slušne pozdravíme a každý ide svojou cestou... @ninusa221 @klotildabazarik
aj keby si bývala v rodinnom dome, aj tam ti alebo susedov strom tieni, alebo lístie padá, alebo pália pohrabané lístie a vydymujú ťa, alebo z ich komína to ide tebe rovno do spálne, alebo chovajú nejaké zvieratá a smrdí ti stajňa a hnoj, alebo furt niečím búcha, alebo smrdí a vrčí s naštartovaným autom už o 4:00 ráno, alebo.... alebo.... komunita vyžaduje toleranciu a obete.., 😉
@pako24 dom si môžeš postaviť aj na samote 😁
@pako24 veď to, že ak by sa chcel človek hádať, stále by si niečo našiel a nakoniec sa dostal do začarovaného kruhu. Niekto musí ustúpiť, čo narobíme, my si to aspo0n uvedomíme, keď už ta druhá strana nie. :D
@simca06022011 kde som písala, že je super mať zafajčený byt? Že ja mám zafajčený byt? 😆 Môj manžel a aj návštevy, ktoré k nám chodia, sú fajčiari, fajčia na balkóne a zafajčený byt nemám 🤔 dokonca ani susedia nie, no nič.. stále si len domýšľaš to svoje, to je ako hádzať hrach o stenu 🤷🏻♀️
@alyson29 tak si fajci v byte a ten smrad si pustaj dnu tak, ako ide nam do nasich bytov cez otvorene okna
@alyson29 tak si fajci v byte a ten smrad si pustaj dnu tak, ako ide nam do nasich bytov cez otvorene okna
@zuzuliennka1 jasné madam 🤣👍🏻 a ty vyskoč von z okna
@zuzuliennka1 jasné madam 🤣👍🏻 a ty vyskoč von z okna
@alyson29 trapne 🤣 dosla argumentacia?
@alyson29 trapne 🤣 dosla argumentacia?
@zuzuliennka1 že nemám záujem s tebou viesť komunikáciu, tak mi došla argumentácia? Čo máš 15 rokov? 🤣 Daj pokoj a choď obťažovať niekoho iného 🙂
@zuzuliennka1 že nemám záujem s tebou viesť komunikáciu, tak mi došla argumentácia? Čo máš 15 rokov? 🤣 Daj pokoj a choď obťažovať niekoho iného 🙂
@alyson29 tak naco na mna reagujes 🤣 ked nemas zaujem
@alyson29 tak naco na mna reagujes 🤣 ked nemas zaujem
@zuzuliennka1 každá akcia má svoju reakciu, to ale neznamená, že má ďalej človek chuť na bezduchú komunikáciu s tebou 🙂 tak sa zase zasmej a bež robiť niečo užitočnejšieho, než robiť anonymne hrdinku na internete 🥱
@pribinak píšem to preto, lebo niekto ma smrad v byte od fajčiarov, ja som nemala ani od seba, ani od druhých nikdy.
@123kika1234 smrad si mala, len si to necítila. Nič v zlom, tiež som mala fajčiarske obdobie. Vybúcha ti to úplne čuchové bunky. Cigarety sú smrrrrrť. Zakázala by som to všade, kde to môže obmedzovať iných. Čiže nech sa každymý zatvorí do sklenenej komory, tam si zafajčí, prefiltruje to kdesi a môže vyjsť 😁
@pako24 ja som mala ten istý problém. Sused má veľkú terasu dookola celého nášho bytu a dym z cigariet nám šiel pernamentne do bytu. Najhorsie to bolo vecer keď šli deti spať a nechala som im otvorené okno. Vyriešila som to tak, že keď bol sused na terase pozdravila som ho a slušne mu to povedala s tým, že ho nechcem nijako obmedzovať, ale vadi mi to hlavne kvôli deťom. Pochopil to a odvtedy sa možno raz stalo ze som niečo ucitila. Keď je inteligentný človek da sa s ním komunikovať.
V roku 2025 vstúpil na Slovensku do platnosti nový zákon č. 377/2024 Z. z. o ochrane nefajčiarov. Ten zavádza niekoľko podstatných zmien, pričom práve fajčenie na balkónoch je jednou z oblastí, ktoré zákon upravuje jasnejšie.
@pako24 ked nepomôže prosba alebo nejaky kompromis aby napr nefajčili ked sa spi, v noci tak im daj ochutnat vlastnu medicinu
grilovačka dobre spiect v najväčšom speku alebo večer ked je fajne, ked ty musiš mat zavrete okna tak oni tiež , rovnaky meter .. alebo nejaké kadila nakup také tažké hutné aspon zo 10 zapal a pekne ked dohoria obnovuj , nehc pochopia čo to je nemôct si otvorit okno v tomto speku
@pako24 A ako by si to chcela riešiť? Lepšie by bolo keby fajčili napr na záchode a dym by ti šiel cez stupačku do bytu? Aj ja cítim keď sused podo mnou fajčí na balkóne, a áno aj mne ako fajčiarovi vadí keď to ide dnu, ale vlasy si pre to nevytrham, a ani susedovi. Akože kde majú fajčiť podľa teba?
@pako24 A ako by si to chcela riešiť? Lepšie by bolo keby fajčili napr na záchode a dym by ti šiel cez stupačku do bytu? Aj ja cítim keď sused podo mnou fajčí na balkóne, a áno aj mne ako fajčiarovi vadí keď to ide dnu, ale vlasy si pre to nevytrham, a ani susedovi. Akože kde majú fajčiť podľa teba?
@columbovazena ja neviem, preto sa pýtam... sama píšeš, že aj tebe to vadí... tak asi to bude problém...aj keď si vlasy netrháš.... tak mohli by si ísť pofajčiť pred barák, na lavičku pred vchodom a pod., príde mi to akosi pokrytecké, keď si niekto ide pofajčiť na balkón, zavrie za sebou balkónové dvere, aby mu do bytu nešiel dym a valí ten dym tým nad ním, ktorí nevedia, kedy si ich sused pôjde zapáliť a vetrať potrebujú aj bez toho, aby striehli pri okne či dverách, či ich niekto nejde vydymiť ako včely.... a akože podľa mňa by ľudia nemuseli fajčiť vôbec, na čo je to dobré, okrem toho, že plnia kasu štátu a sami si poškodzujú zdravie a ako pridanú hodnotu kazia vzduch v okolí... keď je zakázaná tráva, mohol by byť aj tabak.... ale do ulíc vyjsť za to, alebo držať hladovku či vysypať vlečku vajglov pred parlament sa zatiaľ nechystám...
@columbovazena u nás sa kupil novy ventilator a utesnila sa stena že tadeto nejde , urobilo sa to pri rekonštrukcii, balkon tam nevieš nič urobit alebo na zachode ano
@columbovazena ja neviem, preto sa pýtam... sama píšeš, že aj tebe to vadí... tak asi to bude problém...aj keď si vlasy netrháš.... tak mohli by si ísť pofajčiť pred barák, na lavičku pred vchodom a pod., príde mi to akosi pokrytecké, keď si niekto ide pofajčiť na balkón, zavrie za sebou balkónové dvere, aby mu do bytu nešiel dym a valí ten dym tým nad ním, ktorí nevedia, kedy si ich sused pôjde zapáliť a vetrať potrebujú aj bez toho, aby striehli pri okne či dverách, či ich niekto nejde vydymiť ako včely.... a akože podľa mňa by ľudia nemuseli fajčiť vôbec, na čo je to dobré, okrem toho, že plnia kasu štátu a sami si poškodzujú zdravie a ako pridanú hodnotu kazia vzduch v okolí... keď je zakázaná tráva, mohol by byť aj tabak.... ale do ulíc vyjsť za to, alebo držať hladovku či vysypať vlečku vajglov pred parlament sa zatiaľ nechystám...
@pako24 Nie každý má v blízkosti lavičku, kde by mohol ísť, a aj tam by to mohlo niekomu vadiť, mamičkám s deťmi v parku, napr. Pred barakom tiež nie, lebo susedom, ktorým to pôjde do okien to tiež môže vadiť...Proste toto nevyriešis, musíš sa s tým naučiť žiť, keďže sa to ako píšeš nezakáže, sú to obrovské peniaze do rozpočtu. Mne tiež vadia ozrani, ktorí vyvreskuju v noci a čo s nimi? No proste nič

@barbie_b vidíš, teraz si sa ukázala, aká si obmedzená 🙂
@alyson29 podla sody, ktoru tu od vacsiny dostavas, asi nebudes najostrejsia ceruzka 😉