icon

Ako riešiť fajčenie susedov na záchode?

8. feb 2024

Dobry vecer prajem.

Mam hrozne nervy. Sme dva tyzdne v podnajme a zacalo to par dni dozadu.. Byvame v podnajme v bytovke na osmom poschodi z desiatich, mame balkon. Na wecku (mame oddelene wc a kupelnu) uz nejaky cas sa tam dychat neda. Je to ako dym z cigariet. Partner hovori, ze to niekto fajci na wecku ale mne sa nechce verit, ze by bol niekto taky sprosty.. Mam to riesit? S majitelkou bytu ci ako? Velmi nas to obtazuje, nakolko to trva cely den, vzdy.. ide to cez vetrak na wecku.. nepomahaju ziadne vonky ani nic.. nevydrzite tam byt ani 5 min ake to je zadymene a prefajcene.. my nie sme fajciari.. ach.. uz neviem co mam robit.. a ci to riesit..

katkaseiner
•
8. feb 2024

som laik ale riesila by som to s domovnikom. Tiez som nefajciarka a velmi by mi to vadilo. Pokial viem, v bytoch sa fajcit nemoze (je mi ale jasne ze vlastnik si urobi co chce). Pripadne sa to mozno vztahuje na spolocne priestory - každopádne mna by to obmedzovalo

beata_k
•
Autor odpoveď zmazal
•
autor
•
8. feb 2024

@katkaseiner partner mi hovori, ze to nemam riesit.. ze mam zapnut ventilator vzdy.. ale proste nechas to trochu otvorene , teda dvere a smrdi cely byt.. a ked sedis na wc viac ako minutu tak uz pachnes ako cigareta..

pribinak
•
8. feb 2024

Asi sa budeš čudovať, ale ľudia bežne sedia na hajzli a fajčia
Obávam sa, že skôr ci neskôr si budete musieť hľadať iné bývanie
Fajčiari kvôli nikomu svoje zvyky nemenia, ani kvôli sebe nieto ešte kvôli tebe

petronellla87
•
8. feb 2024

Fuj toto som mala na prvom byte aj ja že niekto rano pravidelne fajčil na hajzliku a ja som to citila v kupelke. Neznášala som to, a to som teda v tom čase bola tiez fajciarka.

cyberk
•
8. feb 2024

Napisat na listok oznam (asi nezistis kto to fajci, ale upozorni nech prestane) zavesit dole na vchodove dvere, tak to riesili u nas a ten debil prestal ;)

gabrm
•
8. feb 2024

@katkaseiner
Vieš mi aj napísať,podľa akého zákona to je,že v byte sa nesmie fajčiť? Veľmi by mi to totiž pomohlo. Lebo u nás to je bohužiaľ tak,že na schodisku a balkónoch(čo by mi až tak nevadilo)je zakázané fajčiť, ale v byte si vraj môžu fajčiť koľko chcú.

viestta
•
8. feb 2024

ked nemate spatnu klapku za ventilatorom, tak vam to tlaci do bytu

jana121212
•
8. feb 2024

Maju vsetky byty balkon? Niektori ludia fajcia pri zapnutom digestore, lebo sa im nechce chodit fajcit na balkon, pripadne sedia na wc a tak fajcia (vacsinou rano, nie cely den).
Kontaktuj prenajimatela bytu a popros ho o namontovanie spatnej klapky do ventilatora a utesnenie otvorov. Nevien presne ako to wc vyzera ale potrebujete aby sa vam nedostsval vzduch zo sachty do bytu. Uvidis ci to pomoze. Ak nie, tak by som napisala oznam a poprosila prenajimatelku aby to riesila s bytovym dovernikom

vyrovnanaosoba
•
8. feb 2024

@katkaseiner v bytoch sa fajčiť nemôže?

lalenka33
•
8. feb 2024

Nemôže sa fajčiť v spoločných priestoroch a vo výťahu.
V byte a na balkóne si môžu fajčiť koľko chcú. To je bývanie v paneláku. Niekomu vadí fajčenie, niekomu deti, ktoré sú ako stádo mamutov.
U nás takto fajčí suseda. Vždy večer na záchode. Smrad všade. Našťastie už bývalý sused nad nami nemal na popolník a klepal nám popol na balkón. Sedenie špinavé. Prádlo tak isto. Debilovi nevysvetlíš.

bluka2
•
8. feb 2024

Toto som mala. Normálne som zašla o byt nižšie a hovorím, že mi z toho smrdí kúpeľňa a deti, bla bla, typek už aj dvere otvoril s cigaretou v ruke… potom sa snažil a fajčil na balkóne, kde to otravovalo menej. A ešte k tomu som tam do svojho WC aj šupla čističku vzduchu

katkaseiner
•
9. feb 2024

@gabrm zrejme mas pravdu, su to len spolocne priestory...ale teda mi to pride neskutocne...

sonda777
•
17. dec 2024

Tak podľa mňa sa wc na dverách nenechávajú otvorené 😅