Ako riešiť finančné požiadavky sesternice pri liečbe rakoviny?
Dobrý deň, ospravedlňujem sa, že otváram citlivú tému, ktorá môže vyznieť rôznymi spôsobmi. Ale snažím sa len ochrániť moju príbuznú. Ide o moju staršiu tetu, ktorá sa mi priznala, že ju moja sesternica (nie jej dcéra) oslovila, aby jej finančne pomohla s liečbou rakoviny. Začala si od nej požičiavať peniaze. Teta nemá ale žiadne informácie o aký typ rakoviny ide a už začína mať obavy, či je všetko naozaj ako má byť. Nerozumie akú liečbu má, a bojí sa teraz spýtať na tieto veci. Je to starší človek. Lenže požičiavanie peňazí stále pokračuje (bez toho aby sa niečo vrátilo), už cca 1 rok a môj strýko, ktorý o tom nevie, začína byť podozrievý, keď moja teta nechce míňať peniaze na svoju domácnosť. Sesternica pracuje celý čas a my vôbec sa nerozumieme ako to všetko dokáže. Ako začať, resp. osloviť sesternicu ohľadom jej choroby a liečby bez toho aby sme vyvolali u nej negatívne pocity? Mne sesternica nič nehovorila, že je chorá. Pripomínam, ešte že pred pár rokmi mala sesternicu rakovinu kŕčka maternice.
Zdvihni telefon a zavolaj sesternici, ci je v poriadku, lebo si pocula, ze je chora. Este lepsie, zavolaj tete (jej mame!!) - a spytaj sa, ako sa jej chora dcera citi pri liecbe rakoviny... ak jej spadne sanka, ze je to vymysel, budes vediet... ked ti povie, ze ma toto a hento, budes vediet tiez... ale stylom, ako to tvoja sesternica robi, je podozrievanie na mieste...ze len cicia peniaze a chora ani nie je...
no jedina cesta je porozpravat sa s nou ja co presne pouziva peniaze a nedat jej dalsie kym nevysvetlí nim. neukaze lekarske správy
no ja by som tu nerobila okolky. taky ste citlivi k moznej chorobe sesternice, az nechate okradat staru tetu.
aj keby bola rakovina u sesternice realna, ona nema co tak za chrbtom tetinho muza poziciavat nejakej osobe peniaze. Stryko je otcom tej sesternice? ci v akom pribuzenskom pomere je s tetou, ktoru vyuziva?
zrejme si je aj teta vedoma, ze to nie je uplne koser, ked to zatajuje muzovit.
Zavolaj jej v prvom rade, ze je dlzna tolko a tolko penazi, kedy ich vrati a ako sa jej dari. V druhom kroku ked to nezafunguje, tak oslov jej rodicov s informaciou, kolko penazi si pozicala a pod akou zamienkou. V tretom kroku ju musi teta vyzvat na vratenie penazi. To vsetko za predpokladu, ze si peniaze pozicala podvodom a klamstvom. Ak naozaj boli pouzite na liecbu, nech si dohodne splatkovy kalendar.
Tvoja teta jej požičiava bez toho, aby videla lekárske správy, bez toho, aby vedela, na čo konkrétne chce tvoja sesternica použiť peniaze a bez toho, aby jej dala pôžičku podpísať s termínom, do kedy má peniaze vrátiť? Tak to je potom jej problém, keď je taká hlúpa. Na 99% je to podvod.
Čoho sa všetci bojíte? Prinajhoršom odhalíte klamárku a prinajlepšom vráti peniaze.
Strýko ak je manžel tety by mal vedieť o financiách, pôžičkách majú predsa ako manželia spoločné peniaze.
Zdvihni telefon a zavolaj sesternici, ci je v poriadku, lebo si pocula, ze je chora. Este lepsie, zavolaj tete (jej mame!!) - a spytaj sa, ako sa jej chora dcera citi pri liecbe rakoviny... ak jej spadne sanka, ze je to vymysel, budes vediet... ked ti povie, ze ma toto a hento, budes vediet tiez... ale stylom, ako to tvoja sesternica robi, je podozrievanie na mieste...ze len cicia peniaze a chora ani nie je...
@anjelicek26 hahaha, toto si pamätám že som spravila ja ako tínedžerka. Moja kamarátka si vymyslela rakovinu (fakt naozaj neviem prečo), tak som napísala "omylom" jej mamine, že som sa dopočula že je chorá a či je v poriadku. Odvtedy jej choroba zázračne zmizla 🤭🤭🤭
zavolať jej mame či vie že dcera si požičiava peniaze na liečbu....
@emma0901
Na Slovenku poistovna hradi liecbu rakovinu, problem zacina ked ludia chcu nestandartnu liecbu, alebo maju formu daakej "exotickej" kde liecba je sialene draha.
Som onkoloqicky pacient.
Zavolqj jej mame a popytaj sa ako na tom je ze si pocula ze ma napoziciane dost penazi a ci nepotrebuju pomoct s niecim ....
Tak to síce je citlivá téma, ale ak si na liečbu požičiava už ROK peniaze, tak by mala mať teta právo vedieť, či jej liečba zaberá resp. v akom je sesternica stave... keď nechceš kontaktovať priamo sesternicu s tým, že či to zvláda a či jej netreba pomôcť, tak zavolaj jej mame, sestre,bratovi, otcovi ...toto nie je vtipné...ak je chorá, tak by ste jej ako mali pomôcť, ak nie, mala by vrátiť peniaze
@anjelicek26 hahaha, toto si pamätám že som spravila ja ako tínedžerka. Moja kamarátka si vymyslela rakovinu (fakt naozaj neviem prečo), tak som napísala "omylom" jej mamine, že som sa dopočula že je chorá a či je v poriadku. Odvtedy jej choroba zázračne zmizla 🤭🤭🤭
@anonym_fe974d hotove Lurdy 🙂 🙂 🙂

ak chce niekto pomoct tak nech uvidi ucet (fakturu,)kam a zac ma peniaze poslat. Nie davat ich niekomu do ruky . Zacni tam to nieje neslusne