Ako riešiť finančné problémy rodičov?
Baby ,chcem názor a radu , pretože rodičia ma do toho zatahuju a veď ja neviem kto má pravdu ,teda asi tuším že otec ale ...
Môj otec je dôchodca , financie cca 800e..mamina cca 3000e pracujúca ..
Mojej mamine peniaze nevychádzajú , plače má depky z toho ..ide o to , že má leasing na auto , platí ho, to je okolo 800 e..fajčí a zvieratám kupuje najdrahšie jedlo , úplne že to najdrahšie, má 6 zvierat , mačka zamnauci ide k zverolekárovi, 250 e sono a vyšetrenia ..
Otec platí všetko okolo domu ,sipo a všetko ...mäso máju domáce, niečo si aj vypestujú..
Proste otec mi volá že prečo ona toľko mina na zvieratá okolo 60eur každy druhý deň ,že prečo nemôžu jesť normálne cenovo dostupné jedlo , ona mi volá že nemá peniaze ,že jej to nevychádza , že už nevie čo má robiť ..
Hypo nemajú žiadnu ..
Nechcem sa im do toho miešať , ale akoze oni ma s tým konfrontuju.
Úprimne mi musíme vyžiť z menšej sumy ako oni..
.
Preboha. Mama zarobí 3000€, sú len oni dvaja v domácnosti, hypo nemajú žiadnu a nevedia vyžiť? Z toho, čo píšeš, ľutujem tvojho otca, lebo matka vyzerá byť finančne negramotna.
A čo keď aj ona pôjde na dôchodok???
Nemá mama nejakú depresiu? Vtedy ľudia tak choro úplnú na zvieratá robia takého veci
Každý nech si riesi svoje....ak otcovi emócie nevyhovuje, nech sa obráti na sud....a rozvodu sa.....ja žasnem z dnešných ľudí peniaze nie sú papierik.....ale energia..emócie a legislatíva...ak mamine nevychádza z 3000 niečo...tak treba navštíviť odborníka....niekde bude problem
Preboha. Mama zarobí 3000€, sú len oni dvaja v domácnosti, hypo nemajú žiadnu a nevedia vyžiť? Z toho, čo píšeš, ľutujem tvojho otca, lebo matka vyzerá byť finančne negramotna.
@adreena tak ako píšeš ...presne tak ,len oni dvaja , hypo žiadna vôbec nič ,okrem leasingu a nové auto potrebovala ,kvôli práci ..
Nemá mama nejakú depresiu? Vtedy ľudia tak choro úplnú na zvieratá robia takého veci
@pribinak neviem môže byť ,ale ona ti nepôjde k psychológovi , psychiatrovi..
Každý nech si riesi svoje....ak otcovi emócie nevyhovuje, nech sa obráti na sud....a rozvodu sa.....ja žasnem z dnešných ľudí peniaze nie sú papierik.....ale energia..emócie a legislatíva...ak mamine nevychádza z 3000 niečo...tak treba navštíviť odborníka....niekde bude problem
@pieksamaki oni sa nedozvedu , ale nevyhovuje mu že dáva toľko preč, ona keby zomrie , ona nemá z tých 3000 e ani na pohreb našetrené...ona má 0,00 našetrené nič
Ja naozaj milujem všetky zvieratá (okrem pavúkov) ale laska k zvieratám v tejto podobe je pre mna niečo nepochopiteľne. Aby som míňala každý mesiac 1000 eur na mačky a psov a ja sama by som nemala na ucte ani euro no tak to teda nie. Je to nepochopiteľne,neakceptovateľné. Mala som PSA ktorý ochorel sumy za veterinára boli naozaj vysoké,ale trpel bolesťami a srdce by mi nedovolilo nechať ho tak. Ale to je niečo iné ako kupovať skoro každý druhý deň jedlo za 60 eur veď jedlo pre mna samotnú stojí menej.
Otázka je či takto rozhadzovala peniaze vždy alenirec to vedel vykrývať kým pracoval
Alwbo to začalo teraz za posledné obdobie
Ak to začalo teraz tak asi sa spúšťa nejaká psychiatrická dgn
Ak zarobí 3 litre tak až taka blbá byt nemôže a podporuje to tézu o psych. dgn.
Ja naozaj milujem všetky zvieratá (okrem pavúkov) ale laska k zvieratám v tejto podobe je pre mna niečo nepochopiteľne. Aby som míňala každý mesiac 1000 eur na mačky a psov a ja sama by som nemala na ucte ani euro no tak to teda nie. Je to nepochopiteľne,neakceptovateľné. Mala som PSA ktorý ochorel sumy za veterinára boli naozaj vysoké,ale trpel bolesťami a srdce by mi nedovolilo nechať ho tak. Ale to je niečo iné ako kupovať skoro každý druhý deň jedlo za 60 eur veď jedlo pre mna samotnú stojí menej.
@lenkasarka oni si dochovaju dopestuju, dnes mi otec volal a hovorí že ona kupuje len ryžu ,cestoviny , a zemiaky ,že vôbec nič také..že mačkám kupuje drahé bezlaktozove mlieka , že kapsicky , psom kolená , a najdrahšie granule...tak ja neviem naozaj , mne to je celkovo nepríjemné , sú to moji rodičia a ja ozaj neviem koho podržať
Otázka je či takto rozhadzovala peniaze vždy alenirec to vedel vykrývať kým pracoval
Alwbo to začalo teraz za posledné obdobie
Ak to začalo teraz tak asi sa spúšťa nejaká psychiatrická dgn
Ak zarobí 3 litre tak až taka blbá byt nemôže a podporuje to tézu o psych. dgn.
@pribinak vedel to vykryť , podnikal ..
Jasne rozumiem ti. Ja osobne by som sa postavila na stranu otca.
Jasne rozumiem ti. Ja osobne by som sa postavila na stranu otca.
@lenkasarka aj môj muž to hovorí ,že jednoznačne otec , že to nie je normálne kolko míňa za všetko
ak je to tak ako píšeš, že mali kedysi veľa peňazí, tak ťažko sa znižuje životný štandard zrazu ak otec napríklad mal z podnikania mesačne 5000 eur a teraz len 800 eur dôchodok. Tu škoda aj otec že nemyslel na zadné vrátka a dovolil žene disponovať so všetkými peniazmi a nemajú napríklad nejaké nehnuteľnosti alebo pozemky čo by teraz vedeli predať.
Muz ma pravdu. Za predpokladu,že ma našetrené a môže si to dovoliť,by bola táto tema bezpredmetná. Ale ona nemá našetrené a aj posledné minie na mačky a psov.nemyslitelne.
ak je to tak ako píšeš, že mali kedysi veľa peňazí, tak ťažko sa znižuje životný štandard zrazu ak otec napríklad mal z podnikania mesačne 5000 eur a teraz len 800 eur dôchodok. Tu škoda aj otec že nemyslel na zadné vrátka a dovolil žene disponovať so všetkými peniazmi a nemajú napríklad nejaké nehnuteľnosti alebo pozemky čo by teraz vedeli predať.
@marsmykkok oni mali, predali a kúpili dom, novostavba to je , lenže mamina ona si kúpi kvetináč za 400 e a nemihne ani okom pri Tom...všetko v dome majú drahé , ona má kované metrové zábradlie za 3000eur , to sú veci ,že ona vôbec nerozmýšľa
Nedaj sa do toho zatiahnuť. Oni dvaja sú manželia a majú si zariadiť financie ako vyhovuje im. Otec tiež nič nešetril kým podnikal?
@marsmykkok pozri ja som mala chovný stanicu, už nemám ,len som si nechala psov , normálne ako miláčikov na dožitie , šteniatka nerobia, dokonca som ich dala vykastrovať, momentálne ich mám 6 ,viem čo to stojí , a dostávajú kvalitu , ale toto nie , normálne kvalitné dostanú aj moji ,ale čo robí ona sa mi zdá cez trosku
Nedaj sa do toho zatiahnuť. Oni dvaja sú manželia a majú si zariadiť financie ako vyhovuje im. Otec tiež nič nešetril kým podnikal?
@januska12323 dal do domu
Predpokladam, ze otec tiez roky zarabal velmi dobre a ona je na to "zvyknuta"... 400e kvetinac, krista pana... zaraba dobre, ale ani toto v takom rozpocte proste nie je... otca podpor, ze si s nou musi sadnut a porozpravat sa, tolko a tolko eur odlozit bokom na stravu a bezne vydavky, zvysok nech si teda rozhadzuje, ale nie, ze nie je na najnutnejsie na konci mesiaca...
Mama má problém. Vážny
Tak to ma potom diagnozu.......nepreziva psychozu?
Ak tento stav trva dlhšie....treba položiť otázku....z čoho bude platiť plienky ak by bola náhle bezvladna?
Na druhej strane sú to jej peniaze..nech si robi co che.....pokiaľ neobtazuje tým druhých
Aj ja mám kvetináč za 300 eur,ale keby som nemala na konci mesiaca čo jesť tak by som nekupila ani za 20 eur a radšej nechala na jedlo.
Predpokladam, ze otec tiez roky zarabal velmi dobre a ona je na to "zvyknuta"... 400e kvetinac, krista pana... zaraba dobre, ale ani toto v takom rozpocte proste nie je... otca podpor, ze si s nou musi sadnut a porozpravat sa, tolko a tolko eur odlozit bokom na stravu a bezne vydavky, zvysok nech si teda rozhadzuje, ale nie, ze nie je na najnutnejsie na konci mesiaca...
@anjelicek26 to za jeden , ona si kúpila 4 🤦..ona sa s ním poháda , tichu domácnosť má..lebo na jej zvieratá sa nemôže ani reč nejak zvratit
Boze! Maju 2 prijem 3800e a je im malo?! My sme 5 a vyzijeme z cca 2000e.
Mama nech sa nauci setrit a treba jej to aj povedat...pojde do dochodku a potom ako vyziju???
Neviem co by robili, kebyze maju minimalny dochodok ako moja svokra...a neplace, este aj detom da ked viac nasetri...
Baby ja si skôr myslím že je finančne negramotna..naozaj
Zvierata lubi viac ako manzela? Ze mackam lakocinky a muzovi ryzu? ...to je chore...
Ocakava co, ze muz sa vrati z dochodku do prace, aby tie somariny vykryl? Lebo tam nejde o naklady, ktore su nutne, ale doslova somariny... Alebo ze si bude od teba poziciavat na veterinu alebo alebo? Ano financne negramotna, ale toto je uz cez akukolvek mieru...

*my