Ako riešiť finančnú situáciu pri súčasnom príjme manžela?
Maminy, môj manžel zarobí v práci 1800€ aj s daňovým bonusom na 4 deti, výdaje máme cca 1100€ firma mu platí vysokú školu a je veľmi šikovný ale vôbec mu nechcú zdvihnúť plat, aktuálne aj prepúšťajú a všetko je pozastavené, čo robiť? Ja mám najmenšie 8 mesačne bábätko ktoré dojčím a ja rozmýšľam nad prácou. Som z toho na nervy, on neplánujeme nad inou prácou, tak musím rozmýšľať ja. Niekedy si hovorím že som mala byt radšej muž, pretože keby je na mne mám aj dve práce alebo idem do zahraničia len aby sa mali moje deti dobre a nič im nechýbalo
@balerina2025 jasne a 4 deti a babo zoberie so sebou?
vam ostava na konci mesiaca 700eur?
snažte sa uskromniť, teraz je to celkovo zlé, a hľadaj si nejaký privýrobok , ak tak
@caroline_ este raz. ked si clovek robi deti, ma mysliet na to , ci ich vie uzivit. to je jej problem.
@balerina2025 takéto nepríčetne komentáre sní nepíšte
tak nakopni muza nech bojuje o vyssi plat. co ti mam napisat.
alebo nech zmeni za lepsie platenu pracu.
a ty mozes z domu brigadovat.
A co ti chyba, ked ste každý mesiac 700 Eur v pluse?
@caroline_ 1400€
1400 mas po vsetkych vydajoch?
ved nie ste v minuse ak spravne chapem...cize kde je problem?
Keby zarobil 1100 a výdaje máte 1800, tak máte problém. Ale takto?
Čo 1400???
@balerina2025 tam budú asi aj rodinné prídavky a jej materská, či rodičák v tom si myslím už, ale aj tak pekná suma
Jáj, takže muž sa má zodrať iba nonstop v robote a tie 4 deti ani nevidieť, ani si ich neužiť?? Veď sa nakopni, daj deti do jasiel a škôlok a makaj robiť, aby tvojim deťom nič nechýbalo. Či muž má byť stroj na peniaze a ty iba sedkať doma a rodiť?
@danielahamar zapocitajte si stravu na 6 člennú rodinu, drogeriu, benzín, krúžky
@danielahamar velmi pekna. 1400 mat kazdy mesiac v pluse...lebo ja inac tych 1400 nechapem
“ keby je na mne mám aj dve práce alebo idem do zahraničia len aby sa mali moje deti dobre a nič im nechýbalo” 🤣 zena, co rodi ako jablon a nic nedokazala, sa ide hrat na hrdinku, no tak prve co mozes urobit pre svoje deti je sa chranit a ist do roboty konecne
ty sa zamysli, kým splodíš ďalšie, že to aj dačo stojí
To mate dobre,, ja sa tu nepotrebujem opeknovat,, my sme začínali na nule, rok sme neodlozili skoro nič, žili zo dňa na deň a jedno dieťa, podnájom no chceli sme ísť sami a hneď,, vieš všetko sa vždy zmení, manžel začínal v super robote čiže som vedela ze to bude lepšie,všetko hneď nejde, teraz dve deti, odložíme, užívame, bývame v byte ktorý nám stačí, víkendy spolu,, všetko sa otočilo inak,, nezúfaj aj keď máš 4 deti, nikdy nikto nevie ako dopadne,, moja bývalá šéfka ako prišla o muža už aj firmu dokázala zničiť do roka, predtým veľká panička múdra ako ma každý myslieť dopredu, teraz ma ledva na chleba narobila dlhy aby mohla prežiť, až teraz zistila co je to život
takže Vám ostane, či z toho je to všetko ostatné čo píšete? strava, benzín a tak? Nás je 5 a áno, je to pekná suma, hoc na dovolenku asi nepôjdete, ale to sa nepýtaš
@belllinka jedna z takych co plodi ako jablon a potom sa stazuje. neskutocne a muz sa moze zodrat. ale jednoducho staci si pri sexe natiahnut kondom a maju po starosti, nebude ziadne 5 dieta.
tak ja som uplne uz mimo co je 1100e a co je 1400e?
Sprostá si ty, narobiť si 4 deti a potom plakať lebo nie sú prachy
Autorka, čo keby si skúsila ZROZUMITEĽNE napísať, koľko teda máte, koľko sú výdavky, koľko ušetríte... lebo ja teda neviem, či sa takto v tom niekto vyzná.
@balerina2025 rodila som 3 krát, mám dvojičky a chceli sme mať len 3 detičky, ďalšie neplánujeme už.
tak ako som pisala. alebo si pozri kde sa daju vase vydaje nejak okresat
Takže ešte raz, manžel zarobí 1800 eur, výdavky máte 1100 eur. V tých výdavkoch nie je zaratana strava, krúžky a drogéria, čo si spomínala? Takže máte tvoj rodicak, prídavky a 700 eur na to všetko? Veď to nie je také zlé potom, či?
@balerina2025 vy sa radšej zamyslite aké nezmysli píšete, aké piate dieťa ? Absolútne nás nepoznáte a už začínate urážať

mozes ist do prace ako zena do zahranicia zarabat.
a prepac ale na to mate mysliet pred tym nez si dieti urobite, ci ich budete mat z coho zivit.
mas 4 deti. to je dost.