Ako riešiť hlasnú hudbu od susedov v rodinnom dome?
Ahojte, byvame v rodinnom dome. Susedia neustale pustaju hudbu - nahlas. Kazdy vikend to zacne po praci a konci neskoro v nedelu. Mavaju tam party, hudba ide aj ked tam nik nie je. Idu si aj cez statny sviatok. Je to strasne obmedzujuce, nie sme ale ziadni citlivci. Keby aspon cez radio to pustali, ale maju obrovsky reprak.. basy pocut na druhu stranu domu. Manzel im bol aj dohovorit, vtedy hudbu stisili.
Byvali sme aj v 13 poschodovej bytovke, ale verte mi, toto sme neriesili. A to ze mame male deti to ani nevravim, aˇe nastastie spia ako zabiti do rana.
Da sa toto nejako riesit aj v rodinnom dome, ak ide o sebeckych susedov ?
Policiu sme este nevolali, ale uz sa k tomu schyluje
Dakujem za kazdu radu
@patinqaa tiez tu mame takych, sused ich bol upozornit a skoro mu jednu svihli. On chcel riesit po dobrom, ale kedze reagovali takto, odvtedy vola policiu. Aj ja som sa parkrat pridala, ak do 22 nestisia, volam policiu, vzdy to zatial vyriesili velmi rychlo, uz vedia kam maju ist. Akoze ja som tolerantny cloek, aj nejaku tu party viem pochopit raz za cas a neriesim, ale ak je to pravidelne a obtazuje to, tak nevidim jediny dovod, aby som to tolerovala..Ja mam momentalne problem so susedmi, ku ktorym chodia vsetky vnucata na prazdniny, je ich tam snad 10, robia nenormalny krik od rana do vecera a veru, mam nervy v kybli, som si povedala ze este pockam tento tyzden, ze snad tam uz nebudu vsetci a chystam sa im tiez dohovorit.
@tykat super nápad!!! my mame podobny problém a tiez riesime doma, co s tym. Napadlo mi este vypeckovat tiež hudbu, ale o siedmej ráno ked uz nie je nočný klud a zobudit tych debilov!
Ahojte, ako ste na tom so susedmi? My máme ten istý problém a už som zúfalá ako sa môžu ľudia takto správať 😔
Ahojte, ako ste na tom so susedmi? My máme ten istý problém a už som zúfalá ako sa môžu ľudia takto správať 😔
@sarritta zazrakom sa to zlepsilo. Tento rok hudba minimum a aj ked ide tak ticho. Za domom mame bytovku podla mna sa boli stazovat. Takze u nas sa to takto vyriesilo.
Bohuzial ale nie je vela moznosti… drzim palce aby sa to zlepsilo aj u vas
Ahoj, aj my máme takýchto susedov :D ale ja som otvorene povedala, keď sme sa stretli. "Ahoj, ahoj, počuli ste cez víkend tu mal niekto festival zlej hudby. :D tak sa vyhovorili na rodičov.
Ale skúsila som ich doliečiť aj ich vlastnou medicínou. Pustila som im Rammstein, Trapohory, Tusté baletky, Horkýže slíže. Musím povedať, že je to otrava vyberať playlisty, ale odvtedy bol pokoj. Relatívne.
Inak môj švagor je podobný. Takže viem, že je to utrpenie celej rodiny. Všetci sme mu stále dohovárali. Keď sme k ním prišli na grilovačku, moja prvá cesta viedla k vypnutiu rádia :D on zapol, ja vypla. On zapol sestra vypla. On zapol a stále mu to niekto vypol. Veď sa nedá cez to komunikovať.
@dota6 prečo tieto kapely ?! Radšej organové koncerty, vojenské pochody, odrhovačky dychovky jede jede mašinka, letkis, kačací tanec, a pohrebné piesne v štýle " už má obkľúčili úzkostné stony záhrobia" . A do toho v prestávke 30 minút cirkulár. Že o 8.00 ? Nie, 6,15 keď už nie je nočný kľud a vyspavajú opicu
@dota6 prečo tieto kapely ?! Radšej organové koncerty, vojenské pochody, odrhovačky dychovky jede jede mašinka, letkis, kačací tanec, a pohrebné piesne v štýle " už má obkľúčili úzkostné stony záhrobia" . A do toho v prestávke 30 minút cirkulár. Že o 8.00 ? Nie, 6,15 keď už nie je nočný kľud a vyspavajú opicu
@cacianka organové koncerty by sa im páčili :D sú to ľudia Boží. Ale čo sa týka hluku, toto leto bol pokoj. Narodil sa im ďalší potomok, takže pri 4 malých deťoch asi nestíhali veľa párty. A keď znova pribudne ďalšie a ďalšie bude pokoj asi navždy.
@sarritta zazrakom sa to zlepsilo. Tento rok hudba minimum a aj ked ide tak ticho. Za domom mame bytovku podla mna sa boli stazovat. Takze u nas sa to takto vyriesilo.
Bohuzial ale nie je vela moznosti… drzim palce aby sa to zlepsilo aj u vas
@patinqaa tak som rada za Vás, že sa to zlepšilo. U nás je to tak, že sme najbližšie pri plote aj okná naše sú pri ich murovanom plote a, keď zapnú aparatúru je to strašné duní mi celá izba a stena ako na diskotéke. Tie basy. Nechápem, že ľudí vôbec nezujíma, že nie sú sami.
@cacianka organové koncerty by sa im páčili :D sú to ľudia Boží. Ale čo sa týka hluku, toto leto bol pokoj. Narodil sa im ďalší potomok, takže pri 4 malých deťoch asi nestíhali veľa párty. A keď znova pribudne ďalšie a ďalšie bude pokoj asi navždy.
@dota6 treba sa prispôsobiť vkusu 🤣, teda opak 😇
Ja by som bola asi pomstychtivejsia. Rano o siestej nieco vypeckovat je skvely napad, ale ak by ma fakt srali, tak by som dala basy na maximum v case ked aj oni. Party by sa stala neznesitelna a hudba nepocuvatelna. Ja by som doma zatvorila dvere, okna, kvalitne stuple /sluchatka do usi, nechala to tak par hodin a cakala, kym sa pridu porozpravat oni. Ak by nepochopili na prvy krat, tak opakovane...
@sarritta v paneláku mi vždy pomohlo zhodiť susedom ističe. Hudbu púšťal ich pubertalny syn, on ani neprišiel na to, že ich stačí nahodiť. Takže som mala kľud. A keď už boli doma rodičia, tak hudbu nepúšťal.
@sarritta v paneláku mi vždy pomohlo zhodiť susedom ističe. Hudbu púšťal ich pubertalny syn, on ani neprišiel na to, že ich stačí nahodiť. Takže som mala kľud. A keď už boli doma rodičia, tak hudbu nepúšťal.
@anonym_bb2102 tak to aspoň zabralo, len my sme na dedine dom máme vedľa ich plotu betónového. To sa ozýva dunia mi okná, keď pustia hudbu ako keby boli na diskotéke. A to som si myslela, že na dedine bude kľud. Samozrejme chápem občas nejaké oslavy, keď sú, bežný hluk strojov, zvierat atď. Ale toto je cez.
@anonym_bb2102 tak to aspoň zabralo, len my sme na dedine dom máme vedľa ich plotu betónového. To sa ozýva dunia mi okná, keď pustia hudbu ako keby boli na diskotéke. A to som si myslela, že na dedine bude kľud. Samozrejme chápem občas nejaké oslavy, keď sú, bežný hluk strojov, zvierat atď. Ale toto je cez.
@sarritta aj tak sa dá zhodiť hlavný istič, el.skrina musí byť prístupná z ulice. Aj keď dnes ani to nemusí pomôcť, ak majú bezdrôtový reprak 🙈🙄
nechápem takýchto magorov inak.My sme volakedy bývali v klasickej zástavbe domov teraz sme na takej akoby samote.Ale v tej zástavbe to bolo tiež občas rodeo.Jeden sused vedla rádio mal zapnuté ale tak normálne chvalabohu a len ak dačo robil na dvore.A stále iba jednu stanicu dookola Melody.Ale o dva domy ďalej mali normálne vonku repráky a hrali letné odrhovačky alebo Jadranku také chorvátske šlágre 😀 ale to len v lete na jeseň zimu ako vymreté.Ale jedno im hralo ku cti že len cez sobotu alebo v piatok a akonáhle nastala 22 tak sa to vyplo.Ale aj tak veď pustim si to ak už pre seba a nie že revem na celú ulicu.Ja toto nikdy nepochopím a to som tiež mladá a nerobím takéto debiliny ani tu keď sme kvázi bez susedov priamych
@sarritta aj tak sa dá zhodiť hlavný istič, el.skrina musí byť prístupná z ulice. Aj keď dnes ani to nemusí pomôcť, ak majú bezdrôtový reprak 🙈🙄
@anonym_bb2102 veru aj si myslím, že to bude niečo bezdrôtové aj a zároveň aj nejakú aparatúru, lebo je to neznesiteľné nahlas a tie basy
nechápem takýchto magorov inak.My sme volakedy bývali v klasickej zástavbe domov teraz sme na takej akoby samote.Ale v tej zástavbe to bolo tiež občas rodeo.Jeden sused vedla rádio mal zapnuté ale tak normálne chvalabohu a len ak dačo robil na dvore.A stále iba jednu stanicu dookola Melody.Ale o dva domy ďalej mali normálne vonku repráky a hrali letné odrhovačky alebo Jadranku také chorvátske šlágre 😀 ale to len v lete na jeseň zimu ako vymreté.Ale jedno im hralo ku cti že len cez sobotu alebo v piatok a akonáhle nastala 22 tak sa to vyplo.Ale aj tak veď pustim si to ak už pre seba a nie že revem na celú ulicu.Ja toto nikdy nepochopím a to som tiež mladá a nerobím takéto debiliny ani tu keď sme kvázi bez susedov priamych
@liusa82 toto si prajem aj ja raz sa odsťahovať na nejakú samotu, alebo niekde blízko pri lese. Veru aj u nás to je tak, že púšťa nahlas hudbu ako keby pre celú dedinu a tie basy sú strašne. Ja neviem, ale oni sú aj takí, že sa ukazujú predvádzajú ako keby si myslia, že môžu všetko lebo sú vo svojom, takí bezohľadný ľudia. Ja s manželom sme tiež mladí, ale toto nerobíme. Maximálne keď máme oslavu rodinnú pustíme si normálne malý repracik. Ale tu to majú úplne na háku. Som z toho nešťastná, lebo prídem domov a chcem mať oddych ticho kľud na dvore a neexistuje. Tiež je to aj tu tak ze v lete a potom sú všetci zalezení viacmenej. Ale práve to ze v lete a na jar sme všetci vonku co najviac samozrejme a niet kľudu. Som z toho strašne smutná, ale nedá sa s tým nič.
@patinqaa tak som rada za Vás, že sa to zlepšilo. U nás je to tak, že sme najbližšie pri plote aj okná naše sú pri ich murovanom plote a, keď zapnú aparatúru je to strašné duní mi celá izba a stena ako na diskotéke. Tie basy. Nechápem, že ľudí vôbec nezujíma, že nie sú sami.
@sarritta u nas to bolo tak isto. Spalne mama vzadu a oni maju vzadu dom. A ked som si konecne sadla po celom dni a ulozila 2 male deti spat. Ani som tv nepocula tak tu dunelo vsetko. Len tuc tuc
Okna sme nemali minule leto ani otvorene tak vam poviem .. som rada ze da to zlepsilo lebo som nala rozne scenare v hlave ..
@sarritta u nas to bolo tak isto. Spalne mama vzadu a oni maju vzadu dom. A ked som si konecne sadla po celom dni a ulozila 2 male deti spat. Ani som tv nepocula tak tu dunelo vsetko. Len tuc tuc
Okna sme nemali minule leto ani otvorene tak vam poviem .. som rada ze da to zlepsilo lebo som nala rozne scenare v hlave ..
@patinqaa veru presne. Je to otras, keď takto vôbec ľudia nerešpektujú okolie a cítia sa, že žijú len oni a nikto. Dúfam, že sa to aj u nás raz zlepší. Tiež tie scenáre kadejaké už mám od zúfalstva.

@patinqaa a pritom on je policajt, ten sused a ona, jeho žena, každú nedeľu v kostole :D povedala by si, aký krasni mladí ľudia, len majú zlý vkus na hudbu, sú nedoslýchaví a chyba im súdnosť :D a snažia sa ohlušiť aj deti, za pár rokov, nebudú už ani tie počuť:D a budú sa prekrikovať ako na trhu.