icon

Ako riešiť, keď ex nechce ukázať dieťa?

1. mar 2024

Prosim vás ako by ste riešili keby vám ex partnerka nechce ukázať dieťa už pár mesiacov? Sud ju zveril jej, styk bude riešiť až na normálnom pojednávaní. Dovtedy sa mame vraj dohodnut s ňou sa však nedá..už som zúfalý naozaj

autor
2. mar 2024

@cacianka nemali sme ťažký rozvod. Všetko podľa dohody. Nerozumeli sme si a išli od seba. Áno dieťa je moje to nemám pochybnosť. Neviem prečo sa to deje

autor
2. mar 2024

@lucia147852 výživné platím dobrovoľne v sume 300€. Nežiadam dieťa bez nej. Navrhol som kocikovanie, nákupné centrum čokoľvek a stále nič

autor
2. mar 2024

@rorino no tu nehrozí bez nej ale ani s ňou. Nemal by som problém v jej prítomnosti avšak ona nemá vôbec záujem mstí sa cez dieťa..

rorino
2. mar 2024

No tu ťažko asi niekto poradí,len sa nevzdávaj,a snáď sato podarí vyriešiť,držím palce

autor
2. mar 2024

@rorino ďakujem. No snáď áno ale další mesiac teda bez dieťaťa 🫤 to je smutne v tomto štáte 🫤

sense
2. mar 2024

Nuž tak bud sviňa aj ty neposli výživné kým nie je rozhodnuté súdom. Alebo jej povedz ze výživné jej odovzdá pri stretnutí so synom. Keby ste sa tak jednoducho rozviedli len preto ze ste si nerozumeli, tak nevidím dôvod prečo by zrazu nechcela aby si si videl vlastne dieťa.

Pravda bude zrejme niekde inde ako tu ty píšeš.

autor
2. mar 2024

@sense áno a potom mi dajú doplatiť výživné. To nemá zmysel..pravda je niekde inde? To snáď nie..neprišiel som sem po morálne “rady”. Rozvod bol bez problémov. Aj prvé mesiace všetko prislo až teraz

nikaeli
2. mar 2024

Máš rozhodnutím súdu určenú sumu výživného a dátum splatnosti? Vy ste mali pojednávanie vo veci rozvodu a dieťa sa pri tom neriešilo? prečo?

autor
2. mar 2024

@nikaeli sudkyňa u nás to vyčlenila na samostatne konanie. Nakolko sme v rozvode nemali problém a dohodli sa no s dieťaťom to bolo inak. Následne sme podali obaja neodkladne opatrenia ja 2x na styk a na zverenie. Ona len na zverenie. Dieťa dali jej, avšak styk a výživné nechali otvorene až do rozhodnutia v normálnom pojednávaní

minimie
2. mar 2024

Existuje poradňa pre otcov v takejto situácii. Nepamätám si link, musíš pogúgliť. Kamarát s nimi niečo riešil ale z toho čo som z toho nevnímala, tak chlapi ťahajú za veľmi krátky koniec a dovolať sa rodičovských práv je pre nich veľmi ťažké. Ženy úplne bežne používajú dieťa ako zbraň. Ale platí to aj opačne, že to robia chlapi plus ju ničia aj ekonomicky. Tak preto súdy sú radšej na matkinej strane. Držím palce. Neviem si predstaviť že by som takto svoje deti pripravila o otca a to som tiež rozvedená. Spolu so mnou je to ich najbližší človek.

autor
2. mar 2024

@minimie no uprimne ako chlap nemám žiadne pravo či moznost. To som už pochopil. Idem to skúsiť pohladat. Mne je to veľmi ľúto, že ex partnerka sa rozhodla takto. Dieťa milujem najviac na svete a nedám dopustiť na neho 🥹

cawes
2. mar 2024

Ak nemate upravenr vyzovne daju ti ho doplatit potom ale otazka je ci v sule 300€ alebo menej mesacne. Cize by som urobila ucet pre dieta kde by som tie peniaze posielala s tym ze teda ak nevidis dieta a cakate na sud tak cakas aj ty s tym ze by som jej zdokladaovala ucet na meno dietata

autor
2. mar 2024

@cawes ďakujem to môže byt veľmi dobrý nápad..

nikaeli
2. mar 2024

@cawes súhlasím.
Odkladaj si peniaze pre drobca bokom, nedávaj ich matke. Ona ti nechce dať dieťa, lebo pojednávanie neprebehlo, ty jej nedáš peniaze, lebo pojednávanie neprebehlo. A nehovor jej o tom, že ich odkladáš bokom. To by som povedala až na súde. Keďže ti odmietla dieťa čo i len ukázať, stopol si jej prísun peňazí. Momentálne je to iba tvoja dobrá vôľa. Každý má svoje práva, ale aj povinnosti. A to ti radím ako rozvedená matka.

Poprípade sa poraď v právnej skupine tu na MK, kde odpovedajú právnici.

autor
2. mar 2024

@nikaeli áno ale zverená je matke a účet na meno malej tým pádom nemozem založiť. Respektíve môžem, ale spravuje ho matka čo môže byt problém.

nikaeli
2. mar 2024

Tak si zriaď podúčet k svojmu účtu, sporiaci účet, to je jedno. Poraď sa v banke. Ide o to, aby si mal dôkaz, že máš záujem a snahu starať sa. Inak kto určil sumu 300€? pre polročné dieťa je to pecka. Za mesiac určite neminie 600€ (!). Moja dcéra bude mať 17, otec za ňou ani nechodí a posiela 130€. Po mojom návrhu na zvýšenie mu bolo určených 200€, odvolal sa. Už to bude rok od podania návrhu.

autor
2. mar 2024

@nikaeli no skúsim sa poradit. Tak ona nemá materskú len rodičovskú a chcem aby dieťa malo všetko zase. Nechcem aby trpelo kvôli nám preto to posielam..

nikaeli
2. mar 2024

Pozri, je to tvoja voľba. Kľudne ju ďalej dotuj a nechaj sa využívať. Aby bolo o dieťa postarané, nemusíš jej dávať tak vysokú sumu. Môžeš kúpiť plienky, mliečko, bundičku. Výživné je na nevyhnutné výdavky dieťaťa a 300€ je naozaj veľa. Matka by mala výdavky na dieťa zdokladovať. Ak na to máš, odkladaj mu. Sporila by som dieťaťu do budúcna.

cawes
2. mar 2024

Ty si mozes zalozit ucet pre vlastne dieta a byt spravcom ty

cawes
2. mar 2024

Hlavne ak sa odhodlas odkladat peniaze na ucet a nedotovat ju financiami ale napriklad plienkami atd. Tak si odkladaj kazdy jeden blocik. Normalne si ved knihu

autor
2. mar 2024

@cawes tak ak to je takto hneď v pondelok to vyriesim. Áno odkladam všetky blocky aj čo som kúpil pred narodením

sense
2. mar 2024

Véd tie 0eniaze odkladajú bokom a keď ti dajú doplatiť doplatis

autor
2. mar 2024

@sense áno presne tak to urobim

autor
2. mar 2024

Ale zase nebolo by lepšie na súde, keď preukazem že K napriek všetkému som platil?

hipuska
2. mar 2024

Inak, ak nemáte ešte stanovenú výšku výživného, je lepšie posielať nižšiu sumu. Ide o to, koľko môžeš na dieta prispievať. Ci je 300e strop. Vždy môžeš, platiť matke.menej a ostatné potom priamo dieťaťu. Ci už formou sporenia, zaplatiť krúžok, stravu, keď bude s tebou nejaký vylet atď..budeš vedieť, ze tie peniaze dostáva priamo dieta

hipuska
2. mar 2024

Co sa týka preukázania na súde, je to úplne jedno. Ak má ona úpravu výživného od podania návrhu (nie rozhodnutia), od toho dátumu ako bol podaný návrh by si musel.aj tak všetko.doplatit

autor
2. mar 2024

@hipuska áno to viem. Ale ide o tom, že sud sa lepšie bude pozerať na to že som platil dobrovoľne nie?

hipuska
2. mar 2024

Z hľadiska čoho sa bude na to lepšie pozerať?

autor
2. mar 2024

@hipuska že ak tak mám záujem snahu? Že mi záleží na dieťati?

hipuska
2. mar 2024

Bude to mať malú váhu. Styk ti určia tak ci tak, v takom rozsahu ako uzná sudca za vhodne. Ale, je dobré, že posielaš peniaze. Len to nerob z toho dôvodu, že sa sudca bude na teba lepšie pozerať