icon

Ako riešiť, keď ex nechce ukázať dieťa?

1. mar 2024

Prosim vás ako by ste riešili keby vám ex partnerka nechce ukázať dieťa už pár mesiacov? Sud ju zveril jej, styk bude riešiť až na normálnom pojednávaní. Dovtedy sa mame vraj dohodnut s ňou sa však nedá..už som zúfalý naozaj

Strana
z4
damian85
3. mar 2024

Príbehy sú rôzne. Ale podstata rovnaká. Najskôr sa stalo niečo veľmi vážne , neskôr to až tak vážne nebolo , následne vlastne už ani nevie čo bolo a nakoniec si na príčine ty , lebo si ju zmiatol. Každopádne očierňovacia kampaň je súčasťou boja. Priatelia , rodina , kolegovia , susedia - nik slze matky neodolá. Každopádne súd tieto ťahanice skutočne nezaujímajú. Tiež som mal krabicu dôkazov ( nevery , pokusi o samovraždu atď ) súd to nezaujímalo , nebolo to rozhodujúce v starostlivosti o dieťa. Skutočne sa ale priprav na to , že kedže dieťa je fakt malé ona sa postarala aby si ho nevidel - súd ti 1 hodinnu denne asi len tak nepriklepne. Možno 2x v týždni po 2 hodiny . Čokoľvek je lepšie ako nič. Neskôr cca od jedného roka to môže byť už aj celý deň , od 2 rokov aj víkend od 3 rokov aj striedavka. Len treba vydržať.

autor
3. mar 2024

@damian85 no uvidíme ona s tým súhlasila a nenavrhla nič tak snáď sud bude na to pozerať. Každopádne všetko ke lepšie ako to čo je teraz nič. Ona žiadala aby som sa stretával za prítomnosti tretej osoby s dieťaťom bez nej. Ale potom povedala že by súhlasila aj keby sám! Tak uvidím čo sud vymysli naozaj. Mne ke to ľúto všetko lebo som chcel aby dieťa bolo z kompletnej rodiny 🥹

damian85
3. mar 2024

Ano tiež jej prvý návh bol aby som sa s dcérou stretával za jej prítomnosti - no u nás nemala ani 3 roky a rovno sme šli na systém 2+2 ( 2 dni so mnou 2 dni s ňou ) v 3 rokoch sme prešli na týžden , týždeň , neskôr sa to upravilo na súčastný stav 8 ja 6 ona cca ( záleží podľa jej práci ). Z kompletnej rodiny nebude ak ste sa rozviedli nikdy. Ale môže byť z rodiny , kde aj ked mamka a ocko sú od seba obaja ju / ho majú radi a obom na dieťati záleží. Všetko záleži ale len a iba od teba. Je sem kvantum matiek ktorých ex jednoducho stratili záujem. Dieťa sa v 99,99% nedá stratiť ( aj keď sa matky o to často snažia ) záleží od toho ako silno sa " staviaš na zadné ". Niekedy to ide hladko , niekedy treba bojovať.
Choré že rodič o svoje dieťa musí bojovať , ale taký je systém . Zmeniť ho nezmeníš , len sa musíš prisposobiť.

tamitamitami
3. mar 2024

Keď pôjdeš za sociálnou pracovníčkou (na súd) povedz jej ako si to predstavuješ (pred tým to napíš aj jej). Kľudne si priprav aj 2-3 varianty ako to môže byť.

Ak ti môžem poradiť myslím si že hodina denne je hlúposť. Či už lebo dieťa práve v dobe stretávania môže vždy spať (pri tak malom dieťati je to pravdepodobné), matka dieťaťa môže argumentovať zase tým že nikde nemôže ísť a ty si dieťa za hodinu vôbec neužiješ.

Rozumnejšie mi príde žiadať dajme tomu systém parný/nepatrný týždeň. Parný - pondelok 3 hodiny, piatok 3 hodiny. Nepatrný - streda 3 hodiny, nedeľa 3 hodiny. Už tak ako sa tebe bude dať popri práci. Ak je názoru že dieťa bez nej tak dlho nevydrží a je normálna matka tak bez problémov sa s tebou 2 krát týždenne na 3 hodiny stretne. Čím viac bude mať s normálnymi vecami problém tým skôr súd pochopí kto z vás dvoch má problém a prikloní sa na tvoju stranu.

Ja ako matka nepochopím takéto správanie, má si možnosť určiť ako chce aby stretávanie vyzeralo a aj napriek tomu robí problémy. Normálny človek sa nemá problém dohodnúť a prekonať aby stretávanie bolo čo najlepšie pre dieťa.

eri28
5. mar 2024

Možno napíšem odveci, ale moja skúsenosť je takáto. Moja mamina sa druhý krát vydala, a mala som dve nevlastné sestry a nevlastného otca. Doteraz neviem prečo nás rovnako obliekali, jasne, že som sa na nevlastne sestry ani nepodobala. Mali sme asi 4,5, a 6 rokov. Neviem, ktorá zo sestier zistila, že mama a otec, nie je naša mama a otec. Môj tatino je psychicky chorý, aj keď sa s ním dá úplne normálne rozprávať žije v jednom zariadení. Moja mama ani moc styk s mojou starou mamou nedovolovala, čiže som mala 18 rokov, keď som stretla prvý krát svojho tatina( ako 2 ročne dieťa som si ho nepamätala). Zamilovala som sa do jeho fotky, keď bol mladý dala mi ju stará mama. Moje prázdne vnútro sa konecne naplnilo. Žijem v zahraničí, ale s tatinom si píšeme cez Fb, niekedy zavoláme si.
Chcela som tým napísať že dcéra nikdy neprestane hľadať jej otca, a správny otec miluje svoju dcéru ako môj otec. Veľmi dlhé roky sme sa nevydeli a nepočuli v tej dobe neboli ešte mobilné telefóny, ale máme krásny vzťah. NEVZDÁVAJ SA. Tvoja dcéra ma pravo vyrastať aj s tebou a ty s ňou aj keby to bolo len pár dni do týždňa.@ autor

milanemila
5. mar 2024

Na prvy pohlad to nie je ok, ale tiez ma napada preco to tak je. Najprv pises, ze rozvod prebehol hladko a v pohode, lebo ste si nerozumeli (cize to znie ze ste sa obaja dohodli), potom pises ze sa ti msti cez dieta. Tak ma dovod na nejaku zast alebo nema? 🤷🏼‍♀️ aj ked samozrejme nie je ok riesit veci cez deti, ale zalezi aj na kontexte.

damian85
5. mar 2024

@milanemila úplne nezáleží na kontexte. V žiadnom prípade sa mstiť cez detí nemá. To že sa dvaja ľudia dohodnú na rozvode ( aj u mňa to tak bolo ) neznamená že sa dohodnú aj na starostlivosti o dieťa. Ani v mojom prípade ani jeden z nás neprotestoval proti rozvodu , nezhodli sme sa len a jedine na spôsobe starostlivosti o naše dieťa. Ak bola žena neverná , podala žiadosť o rozvod a úplne sme sa nezhodli na partnerskom spolužití , mal som právo jej dieťa nedávať ?

milanemila
5. mar 2024

@damian85 tak uprimne ak by ma tehotnu muz podvadzal a zachoval sa ako chuj, tiez by som nechcela aby taky clovek vychovaval moje dieta alebo keby bol agresivny, zavisly a podobne. Na kontexte podla mna preto zalezi, nic nie je ciernobiele.

damian85
5. mar 2024

@milanemila Takže ak žena muža podvádza , mal by jej zobrať deti a neukázať ich ? Vskutku zaujimavý pohľad na vec.

milanemila
5. mar 2024

@damian85 vybral si si z toho co som napisala, iba to co ti vyhovuje :D na konci dna rozhodne sud, ale ja chapem ze ak zenu muz zradi alebo je zavislak, nasilnik, tak mu dieta davat nechce a trva nejaky cas, kym sa s tym vyrovna. Samozrejme to plati rovnako aj v opacnom garde, ved aj muz moze ziadat a zverenie deti jemu.

autor
5. mar 2024

@milanemila uprimne? Žena v tehotenstve podviedla mna. Sú to čerstvé informácie 2 dni stare. Ale dôvod rozvodu bolo to, že sme si dlhšie nerozumeli. Toto je len “čerešnička “ ktorú som sa dozvedel

damian85
5. mar 2024

@milanemila O osude dieťaťa rozhodujú obaja rodiča. To treba pochopiť. Nie ona nechce , on nechce. Jej dieťa , jeho dieťa. Dieťa je ich dieťa. Prirodzene ak nevzniklo ako darček zo spermobanky. Príliš si niektorý idealizujú úlohu matky , na oko nežnejšej časti spoločnosti , a úlohu otca z 30 rokov 20 storočia. Ako hovorí jeden vtip. Ak podvedie muž , je to preto že je jedno veľké egoistické hovado mysliace iba na svoje potreby. Ak podvedie žena , je to preto , lebo jej muž je jedno veľké egoistické hovado mysliace iba na svoje potreby. A je bezpredmetné kto koho podviedol - neveru neschvaľujem , ale to mi nedáva právo pripraviť dieťa o druhého rodiča. Možno ako manželka , manžel stála za hovno , ale to neznamená že aj ako otec / matka bude za hovno stáť. Iba veľký egoisti nedoprajú svojmu dieťaťu dostatok času s druhým rodičom. Iba veľmi hlúpy a nevyzretý muž si bude myslieť že nahradí matku v živote dieťaťa , a iba veľmi hlúpa a nevyzretá žena sa bude snažiť zastúpiť otca v úlohe dieťaťa ( prirodzene ak o to otec stojí ).

Strana
z4