icon

Ako riešiť konflikt medzi mužom a svokrovcami?

zzuunnaa
8. jún 2024

Zienky, hľadám názory na moju situáciu - manžel sa pohádal s jeho rodičmi, išlo o viac veci ale zase nič zivotohrozujuce… Každopádne, svokrovci sa extrémne urazili a že k nám domov už neprídu.. Samozrejme, že to malo aj rodinnu drámu a dohru dopočuli sme sa od kadekoho rôzne verzie “ako to bolo” a akože my sme ti zli atd.. Muž sa tvári, že kým si neuvedomia dôvod, on sa s nimi nebaví a svokrovci sa síce s ním nebavia ale posielaju napr po mojich rodičoch ovocie, či svokra mi písala, že nám zavarila jahody 🤷🏽‍♀️ A teraz môj problém, mame 2 ročne dieťa a mna dosť mrzí, že si babku nevidela 4 mesiace, už ju ani na fotkách nespoznáva.. 🤷🏽‍♀️ Oni k nám prísť nechcu, muž nechce tam. A jeden z problémov bol aj to, že hoc sme svokru x krát prosili, aby neposielala fotky malej ďalej (rozumej komukoľvek od kamosov po kolegov), nerešpektovala to, tak už davnejsie (pred hádkou), sme sa s mužom dohodli, že sa fotky malej neposielajú, že keď ju chcú babky vidieť, tak buď prídu alebo si cez kameru zavoláme. Takze malú svokrovci nevideli 4 mesiace a mna to mrzí (ani neviem prečo, asi by malo skôr mrzieť ich). Mala je jedine vnúča. A na jednej stráne má muž poprosil aby som rešpektovala jeho a stala v tomto pri ňom (čo zase uznavam dôvody prečo sa hadal), pno na druhej mi je ľúto, že svokra ani malú nevidí… Ako podľa mna by mohla mne návrhnut, že sa niekde stretneme, ja by som asi aj išla, ale nechcem byt iniciátor ja, aby sa zase muž nehneval za “zradu”. Alebo sa proste odosobniť a nechať tak, nech sa rozhýbu oni sami? Ani neviem prečo má to trapi za nich.. ja z rodiny take nepoznam, pohadame sa, vykricime si veci a potom sa ospravedlníme a život ide ďalej a fungujeme 🤷🏽‍♀️

Strana
z2
viera77
9. jún 2024

Máš rozumného a uvedomelého manžela...a netreba to z tvojej strany riešiť a vyvíjať aktivitu. Toto je problém ich rodiny, nie tvojej, a v takom prípade sa treba radšej stiahnuť a nezasahovať do toho.

sense
9. jún 2024

@zzuunnaa tak dvere povedz a toto je druhá babka.... A po tvojich ďalších komentoch by som dupľom stala pri mužovi, to budú jedny z rodičov ktori zabudli ze dieťa je už dospelé
A keby tak strašne túžia vidieť vnúča tak to urobia ale zjavne im to vyhovuje tak ako. To je

purple_wolf
9. jún 2024

do tohto by som nerypala lebo to moze mat ovela hlbsie korene nez si vobec uvedomujes a nie je to tvoja rodina ty si sa k nim len vydala takze ani nemas dovod aby ti to bolo luto ... navyse oni sa o dieta nezaujimaju tak ocividne on az tak nestoja ako si myslis ... stoj pekne pri muzovi a ak pridu o rok-dva-desat zo zivota dietata tak je to ich problem... su obaja dospeli a ty tu nie si na to aby si ich vychovavala... to co su zac si sa mohla presvedcit pri tom ohovarani

mantilka
9. jún 2024

Manželovi rodičia sú manipulátori. Nemyslím, že sa zmenia....ale keď prejde dlhší čas, budú v správaní aspoň opatrnejší. Je to len pár mesiacov pre očakávanie zmeny ich správania. Treba ich nechať tak, po čase prídu na to, že vy nebudete skákať podľa nich. Keď vás chcú vidieť aj vnučku, budú musiet porušiť svoje vyhlásenie "že už nikdy ku vám neprídu". A nechala by som to tak, že len ku vám sa bude chodiť. V opačnom prípade, budú mať pocit, že "všetko zapadlo do starých koľají" a pôjdu podľa "svojho". Manžel robí dobre, že neustupuje...podporuj ho, keď chces dlhodobý dobrý výsledok.

katkati
9. jún 2024

Je veľmi smutné čítať ako dokážu byť dospelé deti niekedy nekompromisné k svojim rodičom, keď už nie sú na nich odkázaní. Neverím, že tvoj manžel bol za každej situácie 100 %-tný a rodičia nemuseli byť nikdy nad vecou a nejaké veci mu odpustiť. Ty si veľmi empatická žena, rozmýšľaš aj za svojho muža, ale ja si myslím, že aj on by sa mal trochu zamyslieť, či je takto spokojný a či mu rodičia až tak veľmi ublížili, že sa ich dokáže ignorovať a vôbec mu nechýbajú? Svokra vysiela aspoň nejaké signály s tými jahodami alebo, že vy máte u nich dvere otvorené. Ale on nič?

blunka
9. jún 2024

Jahody sú zase len pokus o manipuláciu.
100 % som na strane tvojho muža a ma pravdu.
Sa veĺmi čudujem že im ty sama píšeš v takejto situácii.
Ja by som ich nekontaktovala sama od seba.

tianna
9. jún 2024

@zzuunnaa môj muž sa so svojou mamou a otcimom nebaví už vyše 10 rokov.. alebo skôr oni s ním.. našich mladších synov (9 ročného a takmer 4 ročného) nevideli ešte vôbec. Mala som snahu im aspoň ja písať na sviatky, ale keď som zistila že svokra nie je schopná napísať jedinému synovi (má ešte 2 dcéry) anilen na narodeniny, vykašľala som sa na to aj ja.. tiež nešlo mimochodom o nič extra závažné. Na tvojom mieste to nechám na mužovi a svokrovcoch.

matullienka
10. jún 2024

Ja tvojho muža chápem, ale asi by som sa snažila veci urovnať aby fungovali aspoň na diplomatickej úrovni. Vy nemusíte svokrovcom hovoriť veci, ktoré nechcete aby vedeli ostatní ľudia, dozvedia sa vtedy keď aj ostatní. Oni teda nemusia chodiť k vám, ale vy môžete ísť k nim. Sú to starí rodičia vašej malej a asi majú aj svoj vek. Aby vás raz nemrzelo, že niečo sa im stane a veci zostanú nevykomunikovane. Potom je neskoro niečo si vyčítať. Bohužiaľ teraz odchádzajú zo sveta aj mladšie ročníky a pomerne nečakane

feb13
12. jún 2024

K vnucatam vedie jedina cesta cez ich rodicov. Ak svokrovci chcu mat vnuca, maju sa naucit budovat si taky vztah s rodicmi dietata t.j. aj s tvojim manzelom, ktory je pre obe strany uspokojivy (alebo aspon zvladnutelny). Ano, maju respektovat svoje dospele dieta a aj pravidla, ktore nastavi.
A ked im vnuca nechyba, nemusis riesit.

janette2021
21. jún 2024

Tu sú dôvody:
Svokrovci sú manipulátori bez empatie, to je podstata všetkých dôvodov hádok, ktoré si spomenula. Preto nerešpektujú vás a vaše hranice, a nikdy nebudú.
Ty si jediná, komu to je ľúto, lebo ty si príliš empatická osoba. Máš obrovské šťastie, že tvoj muž sa im dokáže postaviť, lebo aj modrý koník je plný diskusii o tom, ako svokrovci šikanujú nevesty a vnúčatá, a muž sa za nich nepostaví. Váž si ho a stoj v tomto vždy pri ňom.
Je dobré, že tvoj muž stanovil hranice, a teraz treba počkať, samo sa to vyrieši. Buď sa ukáže, že svokrovci sú sebci a nezáleží im ani na vnúčati, a takých ľudí vám v živote netreba, alebo sa spamätajú a ospravedlnia sa.
Ty do toho nezasahuj.

Strana
z2