Výber krstného mena a rodinné konflikty. Ako to riešiť?
Ahojte, čakáme bábätko a keď sme sa dozvedeli, že to bude dievčatko, s mužom sme sa rozhodli, že jej dáme meno po mojej mame. Máme s ňou veľmi pekný vzťah a obom nám to prišlo ako prirodzená voľba.
Lenže odvtedy je doma trochu dusno. Svokra sa totiž urazila a dala nám najavo, že ju mrzí, že sme nevybrali meno po nej. Vraj ona je tiež babka a nerozumie, prečo sme sa rozhodli takto.
Snažila som sa jej vysvetliť, že to nie je proti nej a že meno sme vyberali podľa seba, ale mám pocit, že to vzala veľmi osobne.
Ustúpili by ste kvôli pokoju v rodine alebo by ste si stáli za svojím rozhodnutím?
@anonym_autor podľa mňa to bola zlá voľba, ak obidve babky žijú. Čo ste čakali?
@anonym_autor este do rozhlasu to dajte nech vam do toho kibicuje cely valal ci dedina
Naco ste vobec taku hovadinu vymysleli ze po tvojej mame? Mate malo konfliktov v rodine tak ste si potrebovali nejaky vyrobit? 😃
Podla mna chlap v slabej chvili odkyval lebo keby mu to co i len trochu myslelo tak by ta v tom stopol. Teraz uz lutuje ked mu mama ukazala kde je sever.
Jasne, že to vzala osobne. To fakt sa nedalo dať nijaké iné meno? Alebo aspoň urobiť že ak je mama Jana a silou mocu si chcela dať meno po nej, tak aspoň prvé meno malo byt napr Sofia a potom druhe meno dať po mame
My sme tiež normálne povedali aké meno chceme, nechápem načo robiť caviky. Svokra sa odrazí, neboj sa...moja tiež očakávala, že dáme po svokrovi a dali sme podľa seba. Prešlo ju to.
Nie, neustupila, vy vaberate meno, ona uz mena detom vybrala. Svokrine spravanie je detinske a prejde ju to, ked sa vnucka narodi.
@anonym_autor smutné, že sa jedinec dostane v tomto živote do veku, kedy má vnukov, no napriek tomu je mentálne nedozretý, zaseknutý, nevyvinutý. Aj zomrie, aj tak zastane. Škoda, no. Kto vie, čo sa v tomto živote naučil, čo ho ľudsky a mentálne posunulo dopredu.
urcite neustupit. Ste dospeli a svojpravni, rozhodli ste sa ako ste uznali za vhodne. Ak je svokra urazena, jej problem. A nikomu nemusite nic vystetlovat. Vase dieta, vase rozhodnutia.
Naco ste vobec taku hovadinu vymysleli ze po tvojej mame? Mate malo konfliktov v rodine tak ste si potrebovali nejaky vyrobit? 😃
Podla mna chlap v slabej chvili odkyval lebo keby mu to co i len trochu myslelo tak by ta v tom stopol. Teraz uz lutuje ked mu mama ukazala kde je sever.
@anonym_ea14b2 chlap ma uz svoju rodinu, zena a dieta su pre neho prvorade. Mama sice ostala mamou, to je kazdemu jasne, ale on ma svoju rodinu a mama uz mu nema co ukazovat kde je sever. Ma akceptovat jeho rozhodnutia a rovnako ma akceptovat rozhodnutia jeho zeny, aj ich spolocne rozhodnutia. Ona uz ma len hlas poradny, ale nie rozhodujuci. Mala by si to uvedomit, je na case, ked jej syn ma vlastnu rodinu. Ked niekto vyraba konflikt, tak je to stara mama z otcovej strany, nie rodicia babatka.
@anonym_autor Vaša zlá voľba, dajte úplne iné meno, nielen pre pokoj v rodine.
Nie , za žiadnych okolností by som neustúpila. Ak s tým všetkým súhlasí aj tvoj muž nemôže to urovnať u nej? Alebo povedať že ďalšie dieťa bude po nej?
Ešte keď si jej aj rovno povedala, že s ňou máte pekný vzťah tak sa jej vôbec nečudujem. Nemohla si si vymyslieť iné dôvody?
Dieťa môže mať 2 mená tak môžeš dať druhé po svokre.
Ale najlepšie je dať iné ako majú babky.
To je radost mat taku svokru, ktora sa kvoli tomuto urazi. Co ma 12 rokov?
@anonym_autor Skusila by som urobit pre svokru nieco pekne, jej osobne site na mieru, z coho by videla, ze si cenite aj ju. Myslim, ze aj ked date ine meno, tak to nebude lepsie, uz na to nezabudne.
Za mna ste preslap neurobili, ja by som to ako osobnu urazku urcite nebrala.
@anonym_ea14b2 chlap ma uz svoju rodinu, zena a dieta su pre neho prvorade. Mama sice ostala mamou, to je kazdemu jasne, ale on ma svoju rodinu a mama uz mu nema co ukazovat kde je sever. Ma akceptovat jeho rozhodnutia a rovnako ma akceptovat rozhodnutia jeho zeny, aj ich spolocne rozhodnutia. Ona uz ma len hlas poradny, ale nie rozhodujuci. Mala by si to uvedomit, je na case, ked jej syn ma vlastnu rodinu. Ked niekto vyraba konflikt, tak je to stara mama z otcovej strany, nie rodicia babatka.
@anonym_75673c hej a dvoch mladych nic lepsie nenapadlo ako si uctit zeninu mamu tym ze po nej daju decku meno 😃 a v tej nekonecnej vdacnosti a ucte ich ani nenapadlo aku tym daju facku muzovej mame, 😃 ok, ale teraz nech si to "osvietene mozgy" vyzeru. Ja byt na mieste tej zeninej mamy tak im poviem.ze dakujem ale ze to nie je dobra volba a bola by som rada keby vybrali ine meno. Kazdopadne uz nech sa decko vola akokolvek mladi prave zarobili na celozivotne dusno v rodine
Btw chlap podla mna ak uz nelutuje tak bude lutovat ze sa na to nechal nahovorit.
@anonym_autor Vaša zlá voľba, dajte úplne iné meno, nielen pre pokoj v rodine.
@anonym_8ef940 ale uz je asi jedno ake meno daju, svokra si to zapamata navzdy.
Ak mali v rodine dotera dobre vztahy tak do nich mladi prave s rozbehom hodili vidly.
@anonym_75673c hej a dvoch mladych nic lepsie nenapadlo ako si uctit zeninu mamu tym ze po nej daju decku meno 😃 a v tej nekonecnej vdacnosti a ucte ich ani nenapadlo aku tym daju facku muzovej mame, 😃 ok, ale teraz nech si to "osvietene mozgy" vyzeru. Ja byt na mieste tej zeninej mamy tak im poviem.ze dakujem ale ze to nie je dobra volba a bola by som rada keby vybrali ine meno. Kazdopadne uz nech sa decko vola akokolvek mladi prave zarobili na celozivotne dusno v rodine
Btw chlap podla mna ak uz nelutuje tak bude lutovat ze sa na to nechal nahovorit.
@anonym_ea14b2 preco mam pocit, ze teba mladi rovnako nas...tvali? A neprekusla si to dodnes.
Meno ste vybrali preto, ze sa vam neodolatelne paci, a nahodou sa tak vola aj tvoja mama, alebo len kvoli tomu, ze je to tvoja mama? Lebo ak ta druha moznost, tak svokru uplne chapem, nech je aka chce. Davat mena po niekom nikdy nerobi dobru krv. Podla mna by kazde dieta malo mat svoje originalne meno, uprimne nechapem túto tradíciu davat mena po niekom. A ked uz, tak to meno po niekom dat ako druhe.
@anonym_ea14b2 preco mam pocit, ze teba mladi rovnako nas...tvali? A neprekusla si to dodnes.
@anonym_75673c ne, opacne, u mna svokra chcela aby sa decko-prva vnucka volalo po nej 😃 no hadaj ci sa vola?
Jeeemine svokra prežije. Potom vyberiete iné meno, ktoré náhodou bude mat vybrané sesternica z tretieho kolena a oheň bude zase na streche 😆 Narodí sa mala a bude jej jedno celé meno..
@anonym_ea14b2 ty si podla mna (alebo budes) rovnako sibnuta svokra.
@anonym_ea14b2 ty si podla mna (alebo budes) rovnako sibnuta svokra.
@anonym_836f2e a ty budes z tych mladych neviest ze? Tiez muza nahovoris ze date meno po tvojej mame lebo s nou mate velmi dobry vztah a bude to prirodzena volba? kebyze chcem nasrat svokru tak nic lepsie sa asi vymysliet neda. 😃
Keby mi toto dcera zadrela tak si poklepem na celo. Chvalabohu ma dost rozumu aby ju taka hovadina nenapadla.
@anonym_836f2e a ty budes z tych mladych neviest ze? Tiez muza nahovoris ze date meno po tvojej mame lebo s nou mate velmi dobry vztah a bude to prirodzena volba? kebyze chcem nasrat svokru tak nic lepsie sa asi vymysliet neda. 😃
Keby mi toto dcera zadrela tak si poklepem na celo. Chvalabohu ma dost rozumu aby ju taka hovadina nenapadla.
@anonym_ea14b2 od mladej mam velmi daleko 😉 takze si vedla. Zato u teba sme sa urcite trafili 😉
Meno ste vybrali preto, ze sa vam neodolatelne paci, a nahodou sa tak vola aj tvoja mama, alebo len kvoli tomu, ze je to tvoja mama? Lebo ak ta druha moznost, tak svokru uplne chapem, nech je aka chce. Davat mena po niekom nikdy nerobi dobru krv. Podla mna by kazde dieta malo mat svoje originalne meno, uprimne nechapem túto tradíciu davat mena po niekom. A ked uz, tak to meno po niekom dat ako druhe.
@anonym_fff421 B je spravne, vybrali lebo maju velmi dobry vztah a bola to (vraj) prirodzena (urciteee😃) volba. Takze smerom ku druhej svokre podraz jak prasa.
@anonym_ea14b2 od mladej mam velmi daleko 😉 takze si vedla. Zato u teba sme sa urcite trafili 😉
@anonym_836f2e 😃 ale keby si mohla tak das meno po mame vsak? Alebo si uz dala?
@anonym_836f2e 😃 ale keby si mohla tak das meno po mame vsak? Alebo si uz dala?
@anonym_ea14b2 nie, nedala. Zato ty si sa (by si sa) urazila na smrt 😉
@anonym_ea14b2 nie, nedala. Zato ty si sa (by si sa) urazila na smrt 😉
@anonym_836f2e neurazila lebo by to nespravila. Tebe zelam nech ti to nevesta urobi a budes sa musiet pretvarovat ako si nad vecou 😃

@anonym_autor no máte poučenie, aby ste všetkých v rodine neinformovali o takýchto veciach, ja som nikdy dopredu nevravela, aké meno chceme dať, dohodli sme sa s mužom a vybavené, všetci sa dozvedeli až po pôrode a bol kľud