Ako riešiť konflikt medzi svokrom a vlastnou výchovou?
Ahojte... Prosím poraďte čo mám robiť, už som zúfalá..
Bývame v 3generačnom dome so svokrovcami. Máme vlastné poschodie (celú bytovú jednotku). Dcérka má 2,5 roka, je to dosť živé dieťa takže raz za čas musím zdvihnúť hlas a svokor mi za to nadáva. Vôbec ma nerešpektuje ako jej matku. Keď poviem že sa ide obedovať, dá jej do rúk vrecko cukríkov alebo chipsov, keď poviem ideme spinkať tak ju volá hrať sa (celý deň keď sa s ňou hrám, ideme von tak si ju nevšimne) a tým naruší náš režim. Dnes sa to znova stalo, povedala som malej, že pod ideme sa napapať a pôjdeme spinkať, mala šla ale videla mačiatko a rozbehla sa po hlavnej ceste, zakričala som že nech stojí a svokor "čo po nej ziapeš, chceš dostať na hubu"? S fyzickým útokom to bolo dnes prvý krát, už som sa rozprávala aj s mužom o Tom a povedal mi, že je to dedko a chce rozmaznávať, že nemám robiť konflikty v rodine. On je celý deň preč a všetka výchova je na mne. Nevadí mi, že jej dá cukríky, ale po jedle.. keď sa chce hrať, ma na to dosť času a nie rovno keď je čas spánku... Prosím poraďte mi ako to riešiť. Odsťahovať sa nemôžeme, máme hypotéku kvôli prerabke
tazko sa mi hodnoti, do akej miery ziapes na dvojrocne dieta... zive-nezive, pokial fakt kricis vela a casto, je to nevhodne, tak to dedkovi asi trha srdce... sadni si s dedkom v klude, skuste sa porozpravat, ze ti musi dat priestor vychovavat svoje dieta, oni si uz vychovali svoje, inak sa budete musiet odstahovat podstatne skor... Starych ludi nezmenis, svoje spravanie k dvojrocnemu ano...
@anonym_autor ako prvé sa opýtam, máte hypotéku aj prepísanú časť domu? Keď máte samostatnú bytovú jednotku ako ti môže svokor kaziť výchovu?
V prvom rade by som NIKDY nešla do takéhoto bývania a už vôbec neinvestovala do toho.
Ale ok, už ste tam. Porozprávala by som sa s manželom, je to jeho otec, nech si ho porieši.
A na to či chceš dostať po hube si mu aj niečo povedala ?
@maca1984 pred tým sme nemali najmenší problém, povedala som, že lepších svokrovcov mať ani nemôžem 🙂 teraz už by som do toho nešla ale už neskoro... Muž v Tom problém nevidí, že obed môže mať aj na večeru a spať o 23 je tiež v pohode podľa neho
Povedala som mu, že to boli posledné slová, ktoré sme medzi sebou mali. Je odomňa o 40 rokov starší, mám voči nemu úctu mu niečo povedať ale tiež si nenechám s*ať na hlavu a už vôbec nie, aby sa so mnou hocikto tak rozprával
@anonym_autor jednoduchá sedlač, aj s pánom manželom. Tebe sa niekto vyhráža ze dostaneš po hube a on ti povie nerob peklo v rodine?
A že ste urobili kolosálnu sprostosť s hypotékou na cudzí dom, to ti už asi došlo.
tazko sa mi hodnoti, do akej miery ziapes na dvojrocne dieta... zive-nezive, pokial fakt kricis vela a casto, je to nevhodne, tak to dedkovi asi trha srdce... sadni si s dedkom v klude, skuste sa porozpravat, ze ti musi dat priestor vychovavat svoje dieta, oni si uz vychovali svoje, inak sa budete musiet odstahovat podstatne skor... Starych ludi nezmenis, svoje spravanie k dvojrocnemu ano...
@anonym_cb2585 príklad: keď vybehne z dvora (nemáme plot), keď robí zle psovi... Nekricim na ňu kvôli rozhadzanym hráčkam, kvôli jedeniu a pod.
@anonym_autor ako prvé sa opýtam, máte hypotéku aj prepísanú časť domu? Keď máte samostatnú bytovú jednotku ako ti môže svokor kaziť výchovu?
@januska12323 máme hypotéku a neprepisane nič, len sme prerobili a platíme ... A máme bytovú jednotku ale vchod spoločný aj dvor
@maca1984 pred tým sme nemali najmenší problém, povedala som, že lepších svokrovcov mať ani nemôžem 🙂 teraz už by som do toho nešla ale už neskoro... Muž v Tom problém nevidí, že obed môže mať aj na večeru a spať o 23 je tiež v pohode podľa neho
Povedala som mu, že to boli posledné slová, ktoré sme medzi sebou mali. Je odomňa o 40 rokov starší, mám voči nemu úctu mu niečo povedať ale tiež si nenechám s*ať na hlavu a už vôbec nie, aby sa so mnou hocikto tak rozprával
@anonym_autor len škoda, že ten pán nemá úctu k tebe. Lebo keby mal nikdy by toto z úst nevypustil. Jedna vec je rozmaznávať, druhá nabúravať režim.
A to by mal chápať aj tvoj muž.
@anonym_autor jednoduchá sedlač, aj s pánom manželom. Tebe sa niekto vyhráža ze dostaneš po hube a on ti povie nerob peklo v rodine?
A že ste urobili kolosálnu sprostosť s hypotékou na cudzí dom, to ti už asi došlo.
@bomba36 On p Tom nevie, stalo sa to dnes a prvý krát a dúfam, že aj posledný .... Áno, bola to hlúposť ale už je neskoro
@anonym_autor len škoda, že ten pán nemá úctu k tebe. Lebo keby mal nikdy by toto z úst nevypustil. Jedna vec je rozmaznávať, druhá nabúravať režim.
A to by mal chápať aj tvoj muž.
@maca1984 Je mi do plaču z toho... Muž je od pondelka do piatku v práci, v sobotu robí na záhrade a okolo domu a až v nedeľu je reálne s nami. On to ako problém nevidí, nič z toho čo mu poviem lebo s malou nie je, ja som s ňou keď sa nemôže vykakať (keď nemá polievku len sladké), ja som s ňou, keď nechce spať lebo ma naburany režim..
Neni dna....(byvanie u svokrovcov). A prerabat cudzi dom...gratulky. Naozaj cela seria bravurnych napadov. Fakt super. Len tak dalej😏 najlepsie si tam este 3 deti narobte.
@maca1984 Je mi do plaču z toho... Muž je od pondelka do piatku v práci, v sobotu robí na záhrade a okolo domu a až v nedeľu je reálne s nami. On to ako problém nevidí, nič z toho čo mu poviem lebo s malou nie je, ja som s ňou keď sa nemôže vykakať (keď nemá polievku len sladké), ja som s ňou, keď nechce spať lebo ma naburany režim..
@anonym_autor neviem ako ti poradiť lebo som nikdy v takejto situácii ( bývanie, tá veta od svokra, manžel stále preč ) nebola, ale držím ti palce.
Skús sa porozprávať s manželom, aj o tom dnešku.
Najdesivejsie mi na tom pride to, ze ani nemate co predat, zaplatit uver a odist. Urcite mate hypoteku? Na nehnutelnost, ktoru nevlastnite? Podla mna jedinym riesenim je iba odstahovat sa do vlastneho.
Natlačila si sa do domu k svokrovcom ….platia ich pravidla, nie tvoje
Tvoje budú platiť v tvojim dome, toto je ich
@anonym_11b316 z teba bude (alebo uz je?) spickova svokra.
@anonym_11b316 kolosálna sprostosť.
len raz by sa ma svokor spýtal či chcem na hubu - a len raz by sa to muž snažil zľahčovať ...
Najdesivejsie mi na tom pride to, ze ani nemate co predat, zaplatit uver a odist. Urcite mate hypoteku? Na nehnutelnost, ktoru nevlastnite? Podla mna jedinym riesenim je iba odstahovat sa do vlastneho.
@anonym_8c3dba totálna hlúposť, áno viem ale pred tým mi to tak neprišlo... A muž aj keby sme hypo nemali sa od rodičov nepohne, chce im pomáhať
len raz by sa ma svokor spýtal či chcem na hubu - a len raz by sa to muž snažil zľahčovať ...
Akoby si reagovala?
Ako môžete mať hypotéku na niečo, čo nevlastnite? Tak to určite nie je.
@aurelia2000 splnomocnenie majiteľa a založenie nehnuteľnosti..
Akoby si reagovala?
@anonym_autor starý by mňa ani dieťa od toho momentu nevidel pokiaľ by neprišiel s tým, že sa chce ospravedlniť ...
@anonym_autor starý by mňa ani dieťa od toho momentu nevidel pokiaľ by neprišiel s tým, že sa chce ospravedlniť ...
@biba_18 to mám v pláne aj ja, ale nič viac urobiť neviem, neviem ho zmeniť a mala ho má rada
Súhlasím,spakovala by som si veci a odišla hocikam
Aby sa mi niekto vyhrážal lebo má iný názor?a to ma byt tvoj bezpečný domov a tvojho dieťaťa?uz by ma nebolo
@anonym_autor a vieš o tom ze až to bude naozaj neznesiteľné, z domu ideš ty a takpovediac s hoľou ritou a úverom na nehnuteľnosť, čo ti nepatrí? Keďže ten deň skôr či neskôr príde, čo máš v pláne robiť?
@aurelia2000 splnomocnenie majiteľa a založenie nehnuteľnosti..
@anonym_autor Dobre, veď nehnuteľnosť je založená, keď odídeš, prestanes splácať a povieš banke, nech si svoju pohľadávku vysporiadajú uplatnením záložného práva. Ale takúto vychcanost som ešte nevidelia, dobre s vami vybehli. Plus môžeš ešte dostať aj po hube zdrhaj odtiaľ ❤️
@anonym_autor a vieš o tom ze až to bude naozaj neznesiteľné, z domu ideš ty a takpovediac s hoľou ritou a úverom na nehnuteľnosť, čo ti nepatrí? Keďže ten deň skôr či neskôr príde, čo máš v pláne robiť?
@bomba36 pri rozvode by sa to teeeeoreticky dalo aby muž prepisal uver len na seba a tak isto pri vysporiadani by si mohla nárokovať, že z ich spoločných peňazí sa zhodnotil cudzi majetok, resp jeho rodiny
@bomba36 pri rozvode by sa to teeeeoreticky dalo aby muž prepisal uver len na seba a tak isto pri vysporiadani by si mohla nárokovať, že z ich spoločných peňazí sa zhodnotil cudzi majetok, resp jeho rodiny
@anonym_0fb8d3 teoreticky, ale kým to reálne prebehne, prejdú roky, hlavne ak bude manžel robiť problémy.

V prvom rade by som NIKDY nešla do takéhoto bývania a už vôbec neinvestovala do toho.
Ale ok, už ste tam. Porozprávala by som sa s manželom, je to jeho otec, nech si ho porieši.
A na to či chceš dostať po hube si mu aj niečo povedala ?