icon

Ako riešiť konflikt s ex partnerkou o byt?

michal_dr
20. dec 2024

Ahojte,
rád by som vedel názor nestranných ľudí k mojej situácii. Ako by ste reagovali...
S priatelkou (dnes už ex) sme sa rozhodli pred 3 rokmi spoločne kúpiť byt, aby sme mali spoločné zázemie pre založenie rodiny. Rozhodli sme sa, že kúpime byt od priateľkynej mamy v ktorom sme spolu rok žili (jej mama roky žila u partnera a z predaja si chcela kupit dom).
S priatelkou sme sa dohodli, dal som vypracovat právnikovi Kúpnu zmluvu a Zmluvu o splátkach a vyrovnaní v prípade rozchodu-na mieru, aby bola férovosť.
Všetko bolo v poriadku, ale týždeň pred podpisom Kúpnej zmluvy jej mama prišla s tým, že "trvá na tom", že si v byte nechá trvalý pobyt. Trvala na vymazaní odseku z Kupnej zmluvy napriek môjmu nesúhlasu. Dôvod bol ponechanie spz na aute, pošta, lekár, odmietla si dat trvalý pobyt na kupený dom.
Bol som proti, žiadal som ju osobne, že si to neželám, nie trvala na svojom. Povedal som i priatelke, že si to neželám a za týchto podmienok odmietam ísť do spoločnej kúpy. Ak zmluvu podpíše, nemám záujem podielat sa na splácaní. Napriek môjmu nesúhlasu priateľka s mamou súhlasila a ja že robim z toho vedu.. Tým dnom som s jej mamou skončil.
Trval som, aby sme s priatelkou išli na úrad vsetky pobyty z bytu odhlásit, avšak odmietla s tym, ze robim z komara somara, robim z toho vedu a všetci si ťukaju po čele z mojej reakcie.

Aký máte názor na konanie svokry a mojej ex priatelky? Išli by ste do kúpy? Čo si myslíte o zachovaní sa ex priatelky voči mne.

Ja som to neprekusol... Konanie svokry ma nahnevalo, ex partnerka sklamala nerešpektovanim dohody. Vzťah sa naštrbil a tahalo do terajšieho rozchodu.
Svokra s partnerom boli/sú na mna urazený, ex priatelka detto.

Trvalý pobyt je administratíva, áno, mna však rozhorčil tvrdohlavý, arogantný postoj, konanie a zamyslenie sa nad buducnostou z konania priatelky voči ignoracii mojho nesuhlasu.
🤔

Strana
z6
portret7
23. dec 2024

@michal_dr pri trhovej cene by som sa zachovala rovnako, ide o princíp, nátlak a takýto spôsob komunikácie by urazil aj mna. Skoda toho vzťahu, ak ste si rozumeli. TP by som akceptovala pri výraznej zľave, darovaní a pod. Nie je pravda, že TP je iba formalita - napr.pri exekúcii tvojej svokry ti môžu zabaviť aj tvoje veci a ty musis dokazovať, že patria tebe…právnik ti dobre poradil a evidentne si právne/financne dostatočne gramotny. Priateľka a jej rodina v tomto prípade neuvažovali pragmaticky, ale emocionálne, pretože sa jednalo o ich príbuznú. A Ano ponaučenie do budúcna - nekupovať od rodiny, nepodnikať s rodinou, nezamestnávat rodinu - ak ano, tak len za vopred dohodnutých a spisanych pravidiel. Čo vy ste mali, ale oni ich zrušili.

gelifil
24. dec 2024

@lienka.7 no, v zlomových situaciach sa ukaze charakter....

anouschka5
24. dec 2024

@tilly písala som ze v prípade, že by bol on majiteľom bytu -

purple_wolf
24. dec 2024

nemyslim si ze si reagoval prehnane... to ze he to administrativa je blbost kedze exekutor ide najskor na adresu trvalého pobytu a fakt neviem co s tym ma lekar a spz kedze v tom case sa uz spz tusim neprehadzovali... ja osobne by som reagovala rovnako a mozno si sa vyhol bazuke

Strana
z6