icon

Ako riešiť konflikt s príliš starostlivou mamou?

16. aug 2026

Ahojte,mám taký “problém”s mamou že do všetkého sa mi stará,a fakt to je už niekedy moc,ide o to že do všetkého sa až moc stará,(mam27 a 1dieta)a furt do všetkého brble,prečo neverím mužovi,prečo som dala malej kupovaný prikrm(pri tom varím každý 2den)prečo jej stále dávam mlieko,prečo ju nedávam na nocnik(ma 21m) keď som jej povedala že ešte sa nevie vypýtať tak je to zbytočne že dokedy chcem čakať a dokedy si myslím že mám čas,keď niekam ideme len k svokre mám sa krajšie obliecť,mám sa ucesat,ona malú krajšie cese ako ja,a je toho omnoho viac,ide o to že už som jej niekoľkokrát povedala že mi to vadí že sa tak do nás stara(a to aj kontroluje kedy nám vyvážajú odpad a či sme ho dali von🙈)aj som obmedzila telefóny,návštevy nech si to uvedomí ale nič nepomohlo,a to majú malú veľmi radi aj my tam veľmi radi chodíme,ale úprimne kvôli týmto rečiam už sme tam neboli polroka ani sa mi tam už nechce ísť,potom prídu výčitky že som len u svokry a k ním ani nechodíme,ja už som zúfalá lebo ich mám rada ale to sa nedá toto stále počúvať,pomôže ignorancia úplná? Vyjadrenie názoru fakt nepomáha,vždy sa ohradí veď to je len sranda..mne to vtipne nepríde skôr ma to mrzí že ma stále komanduje aj ker som niekoľko km od nej odstahovana

anonym_b4f3a9
16. aug 2026

Obmedz kontakt, nehovor jej vsetko o com nevie do toho hovorit nebude mat ako. A ked ste sa pol roka nevideli ako vie toto vsetko? Ved nema odkial vediet pokial jej ty nehovoris, ze nie je odplienkovana, ze dostava aj kupovany prikrm, ze neveris muzovi a cely ten zvysok.

autor
16. aug 2026
@anonym_b4f3a9

Obmedz kontakt, nehovor jej vsetko o com nevie do toho hovorit nebude mat ako. A ked ste sa pol roka nevideli ako vie toto vsetko? Ved nema odkial vediet pokial jej ty nehovoris, ze nie je odplienkovana, ze dostava aj kupovany prikrm, ze neveris muzovi a cely ten zvysok.

@anonym_b4f3a9 tak keď sa ma spýta tak poviem,volávame občas spolu,keď nezavolám ja ozve sa ona 🙈teraz tam ideme je tam decky koncert kvôli malej ale už teraz sa mi tam nechce ísť,a ona chodí k nam(robila sa nám kuchyňa) tak dávala malú na nočník,aj keď som jej povedala že bude plakať nech ju dá dole,že sa to nemá ako inak naučiť🙈proste príde mi to štýl ja som staršia ja viem ako na zo lepšie

anonym_a4d268
16. aug 2026

Treba si dat pauzu. Pár týždňov sa nevidieť, nebola a uvidis sky bude kľud
Normálne povedať, mama som z teba vyčerpaná. Dáme si pauzu. A tu pauzu aj dodržať

anonym_b4f3a9
16. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_b4f3a9 tak keď sa ma spýta tak poviem,volávame občas spolu,keď nezavolám ja ozve sa ona 🙈teraz tam ideme je tam decky koncert kvôli malej ale už teraz sa mi tam nechce ísť,a ona chodí k nam(robila sa nám kuchyňa) tak dávala malú na nočník,aj keď som jej povedala že bude plakať nech ju dá dole,že sa to nemá ako inak naučiť🙈proste príde mi to štýl ja som staršia ja viem ako na zo lepšie

@anonym_autor tak jej nehovor take detaily alebo vies co jej vadi tak odpovedz neurcito a zmen temu. Moja tiez sa snazila strkat nos do coho ju nic nie je ale mam jasne nastavene hranice, co s nou zdielam a co sa tyka vztahu a dietata nie lebo viem, ze mame rozlicny nazor na vec. A ked zistila, ze odomna viac info nedostane tak s tym skoncila, ako par krat aj teraz skusi ale je to maximalne jedna otazka, zisti, ze so mnou nepohne a dalej sa normalne bavime.

januska12323
16. aug 2026

Nie, nemusíš jej na všetko odpovedať. Mami, ja mám na to iný názor a hádať sa nechcem, môžeme sa rozprávať o niečom inom?

anonym_e0b61f
16. aug 2026

@anonym_autor neber to zas tak tragicky, si mladá, všetko sa pri deťoch učíš súbežne ako rastú, ona ti chce len poradiť. Určite to nemyslí v zlom.

anonym_1307cc
16. aug 2026

Ked bude mat dieta 3 roky a viac a nahodou kakat vylučne do plienky tak si spomeň ako si neznašala,ze mama posadila na nocnik skoro 2 r dieťa. Vsetko ma svoj čas,ale netreba ten spravny čas prešvihnúť.Ano.mama prehaňa,alw nemysli to zle.Vy dve len neviete komunikovať.Nie všetko čo hlasa staršia generacia je automaticky zlé.

anonym_7bcaf2
16. aug 2026

@anonym_autor takto sa niekedy prejavuje staroba, ludia zacinaju mat pocit ze vsetko a vsetkych maju na starosti a musia vsetko a vsetkych organizovat a pripominat lebo bez nich by sa to neudialo, nic s tym neurobis len obmedzit kontakt.

svetlonos
16. aug 2026

@anonym_autor
Mama, pokiaľ máš potrebu vychovávať stále, zober si dieťa z dd a realizuje sa. Ja som na teraz s tebou skončila, nemám náladu hrať ti stále neschopní dospelú dcéru už matku. Ty si si vychovala a tým to haslo. Môj život, moje pravidlá! Nepáči sa ti? Zvažujeme sťahovanie do Nemecka, len pokračuj a z vnúčat neuvidia ani fotku! Ona len žartuje? Aha, jasne - to len znamená, Zeta absolútne nerešpektuje, nikdy to nevedela ani nebude.
A že ti 3 ročná bude kakať ešte do plienky? No hrozne nieco!!nie je to síce žiadna výhra pre teba ale žiadne zdravé dieťa do školy s plienkou ešte nešlo. Nás má 6, od 4 si sám zadok utiera. Poznám 10 ročných, ktorým ho vyzerá maminka i keď boli v 2 rokoch už odpkienkovanie, toľko k tomu 😏.
Prvý mi po 5 pokusoch raz sám oznámil a jedom, že plienku nechce! Mal niečo po treťom roku. Tak aj bolo, od vtedy bez nehody a môjho pyramída - musíš)pod cikať.
Buď ju rázne upravená alebo ťa bude šikanovať celý život.