icon

Ako riešiť nevhodné vtipy od mamy?

Dnes o 13:24

Zdravím vás.
Moja mama pracuje na úrade práce ako sociálna pracovníčka. Odkedy sa nám narodilo dieťa, občas si zo mňa robí žarty v štýle: „Nedáš mi ju? Tak na teba zavolám sociálku.“ alebo „Pozor, ja viem, kam zavolať.“
Ona to myslí ako vtip a vždy sa na tom smeje, ale mne je to úprimne nepríjemné. Už som jej viackrát povedala, že mi to vtipné nepríde a že by som bola rada, keby s tým prestala. Napriek tomu si vždy nájde príležitosť podobnú poznámku zopakovať.
Chápem, že je to možno "profesionálna deformácia", že sa na tom v práci vedia zabaviť, mne sa to ale vtipné nezdá. Neviem to moc ignorovať :-/

anonym_7c930b
Dnes o 13:31

Ja by som prerusila kontakt aspon docasne, rovnako som to urobila ked som otehotnela a doma ma zacala volat "mamina" este predtym ako som to vobec mala potvrdene gyn., ze vsetko je v poriadku. Opakovane som jej povedala, ze to oslovenie ma uraza, ona to nerespektovala tak som sa odmlcala. Pre mna psychicka pohoda je dolezitejsia ako mat pri sebe ludi, ktori nevedia respektovat hranice. Potom ked sa komunikacia medzi nami obnovila, ani to nespomenula, doslo jej samej, ze ked si bude robit vtipy s danym oslovenim tak ma uplne strati.

anonym_7c930b
Dnes o 13:34

Alebo by som sa jej spytala, ze a co ta socialka urobi? V CR maju v zakone, ze stari rodicia maju pravo na vnucata, my to nemame. Vsak ked chce nech zavola pokial je u vas vsetko v poriadku, nemas sa o co bat len ona sa strapni, ze na vlastnu dceru dala podnet uplne zbytocne. 😂 Ty nie si povinna to brat ako vtip, ja tiez by som to na tvojom mieste tak nebrala.

anonym_b4ec40
Dnes o 13:39
@anonym_7c930b

Ja by som prerusila kontakt aspon docasne, rovnako som to urobila ked som otehotnela a doma ma zacala volat "mamina" este predtym ako som to vobec mala potvrdene gyn., ze vsetko je v poriadku. Opakovane som jej povedala, ze to oslovenie ma uraza, ona to nerespektovala tak som sa odmlcala. Pre mna psychicka pohoda je dolezitejsia ako mat pri sebe ludi, ktori nevedia respektovat hranice. Potom ked sa komunikacia medzi nami obnovila, ani to nespomenula, doslo jej samej, ze ked si bude robit vtipy s danym oslovenim tak ma uplne strati.

@anonym_7c930b tvoja matka ťa nazve " mamina" a ty a ňou prerušíš kontakt kvôli psychickej pohode, lebo sa ti to nepáči. Uf, tak to ma teda dostalo. Vážne. Na zamyslenie toto.

anonym_b66049
Dnes o 13:40

Dnešné mladé mamičky sú totálne na hlavu

anonym_7c930b
Dnes o 13:40
@anonym_b4ec40

@anonym_7c930b tvoja matka ťa nazve " mamina" a ty a ňou prerušíš kontakt kvôli psychickej pohode, lebo sa ti to nepáči. Uf, tak to ma teda dostalo. Vážne. Na zamyslenie toto.

@anonym_b4ec40 som rada, ze presne poznas nas vztah a akym tonom a v akych situaciach to oslovenie bolo 😉

anonym_d0d49b
Dnes o 13:43
@anonym_b4ec40

@anonym_b4ec40 no😅a to hrozilo, že ju úplne vyradí za to zo života...ako waw

anonym_7c930b
Dnes o 13:52
@anonym_b4ec40

@anonym_d0d49b
@anonym_b4ec40 akoze vam dvom o co ide? Moja matka sa na mna vyjebala ked som mala 9 rokov to, ze teraz som jej dala druhu sancu aby bola v mojom zivote neznamena, ze si od nej necham skakat po hlave. Bud bude respektovat moje hranice alebo nie, ja som ju uz v dospelosti nepotrebovala ked sa doplazila ku az mne po 15rokoch! Nesud ak nic o zivote druhych nevies, navyse o tehotenstve ake som mala, ze hrozilo, ze sa dieta ani nenarodi, mozno keby to tehotenstvo bolo ok tak by som to tak neprezivala alebo keby som mala matku, ktora sa na mna po 9rokoch mojho zivota nesla kurvit, miesto starostlivosti o vlastne dieta.

anonym_4b0de4
Dnes o 14:07

@anonym_autor toto robila aj moja mama, kým som to dovolila. Teraz sa stykame 2-3x do roka a mám pokoj

anonym_b4ec40
Dnes o 14:10
@anonym_b66049

@anonym_b66049 tiež si myslím, ale tak z napísaného textu to vyzerá dosť psycho.

anonym_022723
Dnes o 14:37
@anonym_b66049

@anonym_b66049 strašne precitlivele na všetko🤦

anonym_b06185
Dnes o 14:40

@anonym_autor známej, nešťastnou náhodou padlo dieťa, otec sa jej začal zakazdym vyhrážať sociálnou, prestala sa s nimi stretávať. Nedalo sa to počúvať

anonym_0eb208
Dnes o 15:13

u nás v špec škole to tiež rady používajú učiteľky , ak im matky nechcú podpísať indiv. vyučovanie a skrátené vyuč. hodín napr.na 3 krát do týždňa po 2 hod.
No proste učiteľské trubky.

danica2711
Dnes o 15:42

len sa z toho nepototo...čo tak zapojiť zmysel pre humor (ale to asi ťažko, lebo zjavne žiadny nemáš) a mohla by sa rozvinúť celkom vtipná debata, na konci ktorej by ste sa obidve schuti nasmiali 😂

anonym_f2f18d
Dnes o 15:52
@anonym_7c930b

@anonym_d0d49b
@anonym_b4ec40 akoze vam dvom o co ide? Moja matka sa na mna vyjebala ked som mala 9 rokov to, ze teraz som jej dala druhu sancu aby bola v mojom zivote neznamena, ze si od nej necham skakat po hlave. Bud bude respektovat moje hranice alebo nie, ja som ju uz v dospelosti nepotrebovala ked sa doplazila ku az mne po 15rokoch! Nesud ak nic o zivote druhych nevies, navyse o tehotenstve ake som mala, ze hrozilo, ze sa dieta ani nenarodi, mozno keby to tehotenstvo bolo ok tak by som to tak neprezivala alebo keby som mala matku, ktora sa na mna po 9rokoch mojho zivota nesla kurvit, miesto starostlivosti o vlastne dieta.

@anonym_7c930b Prečo si si ju vpustila po toľkých rokoch do života, v období, keď ju už nepotrebuješ? Taká žena by ma v živote už neuvidela, nemala by šancu u mňa.

anonym_87f4e0
Dnes o 16:56

Ty musis mat extremne krasny a bezproblemovy zivot ked toto Ta sklada na kolena ze to riesis este aj na fore. Za mna totalna blbost, obycajny vtip a Ty evidentne precitlivela az to nie je normalne. A prepac, nemyslim to ako urazku, ale ako fakt, lebo takato somarina aby Ta takto vzala, nikto ma nepresvedci ze je to OK.

anonym_f20113
Dnes o 17:09

@anonym_autor totálne prehanas. Riešiš neskutočne somariny, asi máš málo starosti.

anonym_f20113
Dnes o 17:10
@anonym_7c930b

Alebo by som sa jej spytala, ze a co ta socialka urobi? V CR maju v zakone, ze stari rodicia maju pravo na vnucata, my to nemame. Vsak ked chce nech zavola pokial je u vas vsetko v poriadku, nemas sa o co bat len ona sa strapni, ze na vlastnu dceru dala podnet uplne zbytocne. 😂 Ty nie si povinna to brat ako vtip, ja tiez by som to na tvojom mieste tak nebrala.

@anonym_7c930b aj na Slovensku máme taký zákon.

anonym_851b79
Dnes o 17:36

@anonym_autor zazartuj, ze ju das do domova alebo nechas odpojit od pristrojov, ked na to pride cas...