icon

Ako riešiť konflikt v domácnosti pri varení?

2. apr 2025

Veľa mojich kamarátok majú mužov ktorí ani nečuchnú okolo domácich prác, a vedia že ten môj sa vzorne spolupodieľa na chodbe domácnosti. Tak keď príde v rozhovore k vareniu tak keď niečo poviem, vždy ma odstavia, že len frflem a nemám dôvod, nič povedať. Muž robí 12h pár dní, potom pár dní voľna.Také príklady muž keď má čas, navarí síte ťažké mäsité jedlá, guláš či perkelt za 6l hrniec, pečené mäso 2,5kg bravčoviny a.
pod. Máme dve puberťáčky ktore majú radšej šalát a dietnejšiu stravu, syn je nejedák, točíme 3-4jedál (bezmäsitých )dookola. Keď sa jedlo .nezje do 2-3dni.je urazený a mesiac nebude variť. Keď vyglancuje kuchyňu, tak je problém každá omrvinka po deťoch.
Začala som potajomky jedlo zameazovať, ale ani mrazničke nie je miesto. Ja už neviem ako ďalej...

Strana
z2
ukgirls
2. apr 2025

vyhod velke hrnce a kupuj menej jedla..bude varit len z toho co je doma ... alebo mu normalne dohovor ,ze ak sitolko navari nech si to aj sam je .. kedze je toho naozaj kvantum

autor
2. apr 2025

@ukgirls už sa stalo na indukciu som nemala, on kúpi aj hrniec aj všetky suroviny, dohovor dlhodobo nepomáha

ukgirls
2. apr 2025

tak strajkujte a nejedzte ... ak s nim niet rady hold nic nepomoze..casom ho to snad prestane bavit ...
alebo varte spolocne

autor
2. apr 2025

Včera sa pýtal či máme doma fazuľu, pripravili som ju , ráno sa pýtal na údeniny, našla som mu údenú kosť čo kúpil pred časom, ešte vašom mu hovorila že máme aj klobásu, ešte dokupovať na fazulový guľáš čerstvé aj údené mäso celú rolku.

eeffka
2. apr 2025

Moj muz tiez vari v 5l, gulas,fazulovicu v ktorej varecha stoji, bocik... ja a dcery varim co jeme my. On zuje tyzden co si navaril a je spokojny. Aky problem?

autor
2. apr 2025

@ukgirls on varí kým nie sme doma , robí to 10 rod kedy bol prvý krát na RD

luccija
2. apr 2025

Tak evidentne vari pre seba🤪ty var pre vás a on nech to je 4 dni potom načo vari, keď to nikto nechce?

autor
2. apr 2025

@eeffka že on čaká chválospevy a že budeme jesť s ním

eeffka
2. apr 2025

Tak nebudete...koniec staznosti, ja by som ti tiez povedala ze frfles, muz si navari, uprace a este sa stazujes.

autor
2. apr 2025

On chodí s kamošmi na súťaže aj na firemných akciách ho volajú variť , aj varí dobre, ale u nás nikto nebude jesť držky päť dní v kuse

kavasmliekom
2. apr 2025

Varte spolu. Kúpi 3 kg mäsa, prerež na polku, polku nech urobí, druhu daj do mrazničky.

autor
2. apr 2025

@kavasmliekom on varí vyhradne sám kým som v práci deti v ms zš

lujza123
2. apr 2025

Kuchára človek ľahko urazí.
Podľa mňa ho treba stopnúť už v začiatkoch, tieto polievkove mäso jedla sa rýchlo prepísknu s množstvom, tak nech vari v menšom hrnci
A milión pochvál už od začiatku, zlato varis výborne ale vieš ze mi to 5 dni po sebe jesť nebudeme. To málokto dokáže, ja aj najlepšie jedlo som schopná jesť 2 x za sebou a potom už neee

kavasmliekom
2. apr 2025

Tam nech si to výhradne aj sam je. Neviem koľko rokov ste spolu a ze ešte stále neprišiel na to, čím ti ulahodit, ako ušetriť, a ako hospodáriť...ale tak zrejme to nikomu nevadí, len tebe. On je spokojný, že navaril, dajte si raz, dvakrát a zvyšok nech je on. Alebo na tretí deň vylejem.

januska12323
2. apr 2025

Však nech zoberie chlapom do roboty, potešia sa.

terezkaarthuramax
2. apr 2025

Moja mam.tiez zvykne navarit toho veľa..

rozculena
2. apr 2025

veď to nejedzte s deťmi,varte si pre seba.....tiež som nejedávala exove gebuziny....ale on teda nevaril v takom veľkom množstve

ika02
2. apr 2025

Ahoj, veď sa večer dohodnite, čo by ste radi jedli a nech navarí to!

reanda
2. apr 2025

ked nevies, ako dalej, tak sa na to vykasli.. proste nic neries a rob, ako vyhovuje tebe.. nezamrazuj tajne jedlo, netrap sa pre to, ci je niekto urazeny.. ono sa to casom vyriesi same.. mozno nie tak, ako by si si teraz predstavovala, ale nakoniec aj tak najlepsie, ako je pre vas vsetkych mozne

ivangeline
2. apr 2025

Ponúknu susedov. ;D

autor
2. apr 2025

@ika02 veď by sme ho prehlasovali kuracinou či hocakým šalátom ale toho by vsom sa nikdy nedočkala. Keď robím salať aby sa baby najedli jemu k tomu treba piecť klulobásku či rezeň. Keď varí raz za čas hydinové tak extra pikantné ázijské polievky či kačku s kapustou a 4 knedľami

autor
2. apr 2025

@reanda nenávidím plytvanie jedlom energiami ide to moc do oenazí

ika02
2. apr 2025

Ako je na tom so zdravím a kilami? Nemá vysoký chólesterol, cukrovku..? Skús mu prehovoriť do duše, že by ste sa všetci mohli začať zdravšie stravovať.

autor
2. apr 2025

@ika02 vyspký tlak aj vysoký cholesterol, rodičov s cukrovou obaja už som mu kúsila stacionárny bicykel aj riadny, vymýšľam plaváreň, túry a pod. X krát som sa snažil prehovoriť do duše čo sa týka zdravia je chronickýcl odkladač do bodky ako nebohá svokra

autor
2. apr 2025

@ika02 198cm a 105kg, celý deň na nohách v práci 10000 krokov aj viac

ika02
2. apr 2025

Boooože, tak dohodni sa (tajne) s jeho lekárom (kou), aby pri preventívke ho vystrašil a kázal mu schudnúť 10-15kg, zdravá strava, obmedziť alkohol, viac pohybu... Možno ho musí varovať niekto cudzí, na Teba asi veľmi nedá.
Alebo mu jednoducho povedz, aby si uvaril len pre seba, že odmietaš jesť toľko nezdravých jedál. Ty s deťmi si robte, na čo máte chuť. A nech sa rozčuľuje nad svojou hlúposťou.

autor
2. apr 2025

@ika02 boooze veď píšem že to robí desať rokov za desať rokov som skúšala snáď miliónol krát
Pracuje vo veľkej firme majú firemného lekára, ordinuje vo firme, chodí tam , tam sa obyčajný človek nedostane ani nedovolá. Viem to, skúsala som aj nemožné.keď mal muž kovid

lopka1313
2. apr 2025

Inak, kup dobre sklenene flase s vrchnakmi a mozes to aj sterilizovat. Nie tajne, normalne sa s nim porozpravas, ze vnimas to, ze sa vari vela a potom vyhadzuje, ako problem. Ze sice vari uzasne, ale nezvladate tolko jest. Tak by si bola rada, kebyze to takto uchovavate otvarate ako nudzovky, pripadne na chatach, vyletoch a tak podobne... Ono, sice nie kazda flasa vzdy vyjde (obcas sa nieco pokazi, ale to zistis, ked otvoris a ovonias, pripadne kusok ochutnas), ale sterilizovane jedlo je v pohode. Ja si ho prevarim a jem. A on nech si otvori nabuduce, ked na to bude mat chut. Alebo si obcas mozte take dat aj Vy a nemusis varit (raz za cas, obcas mozno aj deti zvladnu nieco tazsie na obed).

ika02
2. apr 2025

Tak pomôže už len rozdeliť chladničku, označiť nálepkami (Zdravé/ Istá smrť) a jeho mastného, nezdravého sa s deťmi ani nedotnúť. Tie svoje jedlá by mohol navariť max. raz za štvrť roka. Deťom a sebe nachystaj niečo normálne. A nerozčuľuj sa, lebo po tom všetkom, čo si pri ňom pojedla, tiež máš nábeh na nejakú pliagu😉.

autor
2. apr 2025

@lopka1313 samozrejme občas zjeme aj zavaram ale nie všetky jedlá sa dajú, ako keď urobil zemikový šalát z 4 kg zemiakov od vianoc až po troch kráľov bol šalat

Strana
z2