Ako riešiť konflikty s manipulatívnou matkou?
Ahojte potrebujem počut nestranný názor na našu situáciu a poradiť
Keď som mala 16 rokov priateľ sa ku nám prisťahoval do 3 izbového bytu cely byt prerobil z jeho peňazí to sa zdalo ako dobre riešenie že by sme nemuseli platiť za nájom a usetrili by sme ..moja matka je ešte pomerne mladá ma 42 rokov ..otca nemám pil keď som bola malá...mama nema žiadneho priateľa a tu nastava kameň úrazu po 3 rokoch spoločného bývania začala útočiť na môjho priateľa že ma spraviť to a to po robote si nemôže robiť čo chce lebo už mu diktuje čo má robiť stále sú len hádky mama sa na mňa veľmi naviazala nevie prestrihnut pupočnu šnúru stale ma musí mať pri sebe aj keď ma v detstve bila a týrala ..nechce ma nechať žit si svoj život, jedného dňa som povedala dosť a zohnala garzónku aby sme mohli žiť konecne sami a ona mi stále vyvolava že to nezvládnem že ona nevie žiť bez nás vypisuje mi správy že som nezvdacna teraz s odstupom času ma láme že či som spravila dobre že som sa oddelila od nej či ju mám proste poslúchať ...
Priatel je akoze spokojny,ze prerobil cudzi byt a ani tam nebyva?
Mama potrebuje chlapa,nema sa o k9ho opriet,nema sa o koho stara5 a lezie jej to na mozog a pritom je to mlada zena...
Urobila si dobre ,ži si svoj zivot,mamku obcas navstivte a to staci.
Mama potrebuje chlapa,nema sa o k9ho opriet,nema sa o koho stara5 a lezie jej to na mozog a pritom je to mlada zena...
@janinah ti príde v poriadku, že k 16-ročnej sa prisťahoval priateľ 😀 Snáď neveríš tejto rozprávke
@janinah nieje spokojný je na to veľmi nahnevaný ale zdalo sa to ako najlepšie riešenie aby sme si mohli šetriť ..no museli sme doslova ujsť
podme sa naspat vratit k tomu že si začala byvat s priatelom keď si mala 16. už toto nie je zdrave a dospele rozhodnutie. a priatel mal kolko ze pracoval a dokazal zato prerobiť byt. tak buď je toto vymysel alebo ma tvoja matka realne dovod sa starat
podme sa naspat vratit k tomu že si začala byvat s priatelom keď si mala 16. už toto nie je zdrave a dospele rozhodnutie. a priatel mal kolko ze pracoval a dokazal zato prerobiť byt. tak buď je toto vymysel alebo ma tvoja matka realne dovod sa starat
@amonet úplne od veci riešiš veci ja len potrebujem vedieť či som spravila dobre rozhodnutie odísť
neni to od veci, ano mama moze byť toxicka avsak ak si naozaj s dospelym chlapom od 16 tiez to nie je zdrave. a čo maš robiť? navštiviť odbornu pomoc aby si toto pochopila
Kolko mas rokov? Kolko ma ten priatel?
neni to od veci, ano mama moze byť toxicka avsak ak si naozaj s dospelym chlapom od 16 tiez to nie je zdrave. a čo maš robiť? navštiviť odbornu pomoc aby si toto pochopila
@amonet momenatalne mi ťahá na 20 pracujem a ja riešim to že proste môjmu priateľovi matka rozkazuje čo má robiť a nenechá nás žiť vlastný život
Kolko mas rokov? Kolko ma ten priatel?
@viestta ja budem za chvíľku 20 rokov priateľ je o 7 rokov starší
Čo by ste robili vy keď matka vás nenechá žiť že ju musím poslúchať aj priateľovi rozkazuje
A prosím vás neriešte môj vek !!!! Ja sa pýtam na to ako toto riešiť keď ma matka nenechá žiť si svoj život že mi vyvoláva prečo sme ju opustili a že nevie žiť bez nás
🤣🤣 toto musí byť iný trol lebo neverím tomu že niekto prerobí cudzí byt..mali ste ísť do nájmu alebo si kúpiť vlastne .šak čo si čakala akože ?
🤣🤣 toto musí byť iný trol lebo neverím tomu že niekto prerobí cudzí byt..mali ste ísť do nájmu alebo si kúpiť vlastne .šak čo si čakala akože ?
@pikachu999 moja matka je na mne závislá nevie prestrihnut pupočnu šnúru ..že proste musíme bývať s ňou a že nezvládnem sama bývať s priateľom a stále mi vyvoláva aj vypisuje
@pikachu999 a ja neviem čo je správne či naozaj nezvládnem sama byvat s priateľom proste cely život ma ovplyvňuje nemôžem nič robiť podľa seba
Vek je podstatny. Keby si mala 17, tak mama ma pravo a aj povinnost rozhodovat o tom kde a s kym byvas. Si dospela, svojpravna, tvoj priatel tiez, takze o svojom zivote rozhodujete vy. Ci je to podla nas spravne alebo nie, nie je dolezite, pretoze je to vas zivot a vy sa musite rozhodnut.
Lenže matka sa nevie odomna odstrihnúť manipuluje ma že robím zle že idem bývať s priateľom stále nám vypisuje vyvoláva lenže v matkinom byte rozkazovala môjmu priateľovi nemohol si robiť čo chcel stále musel niečo robiť
Vek je podstatny. Keby si mala 17, tak mama ma pravo a aj povinnost rozhodovat o tom kde a s kym byvas. Si dospela, svojpravna, tvoj priatel tiez, takze o svojom zivote rozhodujete vy. Ci je to podla nas spravne alebo nie, nie je dolezite, pretoze je to vas zivot a vy sa musite rozhodnut.
@viestta o to mi ide či je matkine správanie opodstatnené alebo je toxický rodič a mám sa od nej odstrihnúť o to mi ide v tejto diskusii
@viestta a či naozaj môže moja matka rozkazovat môjmu priateľovi čo má kedy robiť a čo má robiť po robote
ale vsak ty vies, ze mama nie je v poriadku, asi ani nikdy nebola. Tak sa zariadte podla toho.
Ja som z toho celého jeleň...ty si mala 16,tvoj priateľ sa k vám nasťahoval,z nejakého dôvodu prerobil celý byt,žilo ste tak niekoľko rokov a teraz mama zrazu začala rozkazovat tvojmu priateľovi? 🙈🙈Prepáč,ale za mňa nie ste normálny ani jeden...ty preto,že v 16 si si nasťahovala chlapa k sebe do maminho bytu,mama,že to vôbec takú hlúposť dovolila a on,že to urobil a že prerábal ešte úplne cudzí byt
ale vsak ty vies, ze mama nie je v poriadku, asi ani nikdy nebola. Tak sa zariadte podla toho.
@viestta nie nikdy nebola ale ja ju nechcem sklamať čo raz umrie a si budem vycitat že som neostala pri nej a proste mi ma veľmi pripútala k sebe a neviem sa odpútať proste som stále pod jej vplyvom a že robím zle že idem od nej preč
Ak je toto pravda..... Tvoj priateľ prerobil váš 3.izbový byt za svoje peniaze? Takže máte zmluvu, že časť majetku - má podiel na byte ? Pretože investovať svoje peniaze do cudzieho je trochu potiahnuté za vlasy. Má i on právo bývať v tom byte. Máte tam 1 izbu len pre seba.
Tvoja matka mu rozkazovala čo má robiť... nepíšeš o tom. Či sa mal starať o opravu bytu, alebo zariadení v byte, spotrebičov..
Vydiskutujte si kto má aké práva a povinnosti v tom byte. Hlavne dokladom.
Odísť do garsonky nie je ideálne. Na druhej strane- naruší to chod domácnosti tvoja mama jej stálymi príkazmi. Ste dospelí ľudia, zodpovední sami za seba. Určiť si hranice. Musíte komunikovať. Žiadna drezúra.
Tvoja mama si musí uvedomiť, že tvoj priateľ nie je jej syn, ktorému môže rozkazovať.
Sama zvládneš bývať so svojim priateľom.
Mama nezvláda bývať sama- je to jej problém. Ona sa musí zmeniť a prispôsobiť.
Keď ona nevie pristihnúť šnúru tak si to mala urobiť ty
Ja som z toho celého jeleň...ty si mala 16,tvoj priateľ sa k vám nasťahoval,z nejakého dôvodu prerobil celý byt,žilo ste tak niekoľko rokov a teraz mama zrazu začala rozkazovat tvojmu priateľovi? 🙈🙈Prepáč,ale za mňa nie ste normálny ani jeden...ty preto,že v 16 si si nasťahovala chlapa k sebe do maminho bytu,mama,že to vôbec takú hlúposť dovolila a on,že to urobil a že prerábal ešte úplne cudzí byt
@jaskolka no lebo sme mysleli že to bude dobré rozhodnutie že načo by sme bývali inde keď možme bývať doma a nič neplatit a byt potreboval prerábku tak jasné že keď tam býva priateľ tak musí aj on nejako prispieť ...ano začalo sa to po 3 rokoch pretože chodila do roboty a po robote spala a teraz je doma PN nemá čo robiť tak to ide z kopca
Ak je toto pravda..... Tvoj priateľ prerobil váš 3.izbový byt za svoje peniaze? Takže máte zmluvu, že časť majetku - má podiel na byte ? Pretože investovať svoje peniaze do cudzieho je trochu potiahnuté za vlasy. Má i on právo bývať v tom byte. Máte tam 1 izbu len pre seba.
Tvoja matka mu rozkazovala čo má robiť... nepíšeš o tom. Či sa mal starať o opravu bytu, alebo zariadení v byte, spotrebičov..
Vydiskutujte si kto má aké práva a povinnosti v tom byte. Hlavne dokladom.
Odísť do garsonky nie je ideálne. Na druhej strane- naruší to chod domácnosti tvoja mama jej stálymi príkazmi. Ste dospelí ľudia, zodpovední sami za seba. Určiť si hranice. Musíte komunikovať. Žiadna drezúra.
Tvoja mama si musí uvedomiť, že tvoj priateľ nie je jej syn, ktorému môže rozkazovať.
Sama zvládneš bývať so svojim priateľom.
Mama nezvláda bývať sama- je to jej problém. Ona sa musí zmeniť a prispôsobiť.
@isis234 nemame jednu izbu mama spí v mojej detskej ktorá je prerobená už ...no nečakali sme takýto zvrat v jej chovaní
obaja ste teraz dospelý, obaja si môžete zbaliť svoje veci a ísť preč. To, že ste prerobili cudzí majetok bola vaša blbosť.
Ako prerabat cudzie je fakt sprostosť.nrchcrm ani vedieť koľko peňazí hovto stálo..sa odsťahujte a nábytok čo ste kúpili si vezmite aspoň..
Keď ona nevie pristihnúť šnúru tak si to mala urobiť ty
@pikachu999 ja som na ňu veľmi naviazaná to nejde len tak prestrihnut chodím aj ku psychologičke ale proste aj keď ma ako malú bila a týrala proste mám k nej určitý vzťah a neviem sa toho vzdať

Prepáčte za čiarky a bodky ale písala som rýchlo v buse