Ako riešiť konflikty s manipulatívnou matkou?
Ahojte, chcela by som sa spýtať ako by ste riešili takýto problém - bývame aj s priateľom u rodičov - v podstate len na zimu lebo cez leto sme na chalupe. Teraz sme tu asi mesiac a stále sú nejaké konflikty. Vždy ich vyvolá moja mama a zo všetkých dokáže urobiť debilov-zo mňa, priateľa a môjho otca. Ten sa jej roky podriaďuje a všetko je podľa nej. Ale keď povieme my, že niečo by sme chceli inak tak sa akože dohodneme, lenže o chvíľu už ta dohoda neplatí a robí ako keby naschvaly. Ja netuším, či si to uvedomuje alebo nie. Ale toto sa už nedá. Ja chápem, že môžme byt radi, že tu môžme byt, ale myslím si, že keď je tu viac ludi, a na niečom sa dohodneme, malo by to platiť. Teraz je tu také peklo, lebo oni nadávajú na neho, on na nich a ja už nevládzem. Odísť nemôžme, lebo hypo nám nedajú. Dohodnúť sa s nimi nedá. Ako by ste to riešili. Už som sa objednala k psychologické aby som vedela, či som blázon ja alebo niekto iný. Sestra keď tu predtým byvala, takisto mávala hrozne nervy na ňu, švagor takisto.
@bibi502 Tak ked ste schopni vsetko platit, tak ste uz davno mali byvat mimo detsku izbu, stari ste viac ako dost.
@dskjhfdlkdjhl áno? A keby teba odkedy zarába rodičia zdierali z peňazí za čo by si si kúpila bývanie keď väčšinu peňazí dávaš im?
@bibi502 to uz je Tvoj problem, ze si sa hned neosamostatnila.
@dskjhfdlkdjhl bože vy ste všetci múdry a asi zarábate tisíce mesačne ze? Keď sa hneď každý z vás môže osamostatniť... Moja mama sa prečo neosamostnatila? Prečo išla bývať k svokrovcom? Dávno mohli mať kúpené niečo svoje a nebola tak zkurvena doba ako je teraz
@bibi502 Neries svoju mamu, ju odsudzujes, ale sama nie si lepsia. Ries seba.
@bibi502 su taki toxicki ludia. Ona si navyse nikdy neprizna, ze chyba by mohla byt v nej. Mas dve moznosti, byt ako tvoj otec, ze jednoducho sklopis usi a podriadis sa jej alebo sa od nej odstrihnes. Ina moznost nie je
@dskjhfdlkdjhl si nezažila tak nemôžeš vedieť co ona robí... Segra s nou tiež mala problémy presne preto iste ako ja, celá rodina vie aká je, v práci ľudia takisto. Tak asi nie je problém vo mne keď nadávajú na ňu, nemyslíš? Lenže ona si chybu neprizná. Je schopná zo všetkých okolo spraviť debilov
@senta_sofia tak to si volím druhu možnosť pretože keby som sa podriadila tak by som išla sama proti sebe a aj proti priateľovi... A ona by zase len vyhrala ze je všetko podľa nej
@senta_sofia ďakujem za odpoveď ❤️
@bibi502 podnájom? Ona je pani domu, žiadne "keď sa na niečom dohodneme"... Berie ťa ako svoje dieťa (čo aj si), bývaš v jej byte a ona chce byť tá, čo rozhoduje, pravdepodobne taká bola celý život. Prečo zrazu od nej čakáš, že sa zmení? Lebo si si naťahovala do detskej frajera? 🤔
@mikadooo tak na čo sa chce dohadovať a potom to poruší? Véd to je len čistá provokácia z jej strany a robí to už pekne dlho. Tato ma tiež na to nervy. Akurat ze nadáva len pred nami a pred ňou sa zas otočí proti nám. A ona je pani domu??? Jediný kto tu ma pravo niečo hovoriť je môj otec. Ona tu nemá nič... A to nehovorím o tom ako pristupuje k domácnosti, tak to som takú ženu ešte nevidela...
@pribinak moja mama môže byť takisto rada ze nie je na ulici pretože jej tu nepatrí nič tak nech sa nehrá na veľkú gazdinu a majiteľku keď nie je... Vied koľko ľudí a starsich odomna je u rodičov? Mamin brat je u rodičov na byte napríklad, sesternica aj s mužom a dvoma deťmi býva u rodičov, kamarátka s priateľom a synom býva u rodičov... Ide o prístup ze bud sa dá dohodnúť alebo nedá a keď sa nedá tak sa nedá bohužiaľ
@bibi502 a to teraz zrazu robí? Nebola taká celý život?. Otec je za mňa podľa tvojho popisu podpapučník.. Každopádne, problém vyriešiš tak, že buď to budeš akceptovať a doserieš si vzťah, alebo pôjdete het. Alebo budeš mať nonstop zvýšený tlak z hádok s mamou, kde tiež dosť hrozí, že priateľ sa na to jedného dňa vybodne...
@bibi502 a vieš koľko ľudí nie je u rodičov? Zadovážia si iné bývanie a majú kľud, svätý pokoj a sú štástni
A presne ako píšeš, keď sa nedá tak sa nedá ….zbalim si svojich 7 slivak a taham het
50 ročný chlap …..nakvartirovany u rodičov frajerky….non stop hádky a ….nic
Toto ja nepochopím 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@mikadooo robí to stále ale viac a viac. Segra s tým tiez mala problém aj so svagrom keď tu boli. A ano, tato je podpapucnik riadny.... Aj keď to teda nechám 30 rokov toto trpieť. Koľko krát sa radšej zavrel do garáže aby mal kľud a ona co? Doliezala za nim a tolko do neho hucala až povolil a zase bolo všetko ako ona chcela
@bibi502 nadávaš na mamu a si tak isto konfliktna ako ona a hladis len na svoje dobro.Len bývať, zaplatiť minimum, nikam sa neposunut...tvoji rodičia vôbec nemuseli súhlasiť, aby si tam bývala s frajerom pomaly v ich veku.Nikto Ta nenútil míňať tvoje peniaze na výdavky rodičov mala si sa v 20 r po škole zobrať a ísť do podnájmu s kamarátkami.Ked to nie je dobre choďte spať na chalupu prečo to zase zvalujes na mamu, že vás volala a teraz vyvoláva konflikty?Tvoj partner má 50 r žijete v hádkach s mamou za chrbtom kedy pochopíš, že keď to nejde tak nejde veď to aj sama píšeš🙂
Nikdy to nebude dobre nemôžeš mať všetko tak budeš mať kľud a súkromie, ale menej ušetris.Treba ísť prec
@luccija ja nie som konfliktna v živote som jej neprehadzovala veci, v živote som nepovedala ze mi niečo vadí, robím to až teraz lebo uz je toho moc co ona robí a tiež mam iba jedny nervy ktoré mi už rupli... Sama dobre vie, že som im pomahala ako som mohla. Kto ju nezažil tak nemôže vedieť... Uplne mi aj stačilo co som počula v práci. Sú tam ľudia čo s ňou robili dva dni a povedali ze od nej ruky preč. Tak prečo asi? A áno súhlasiť nemuseli, tak na čo sa vkuse domahali kedy prídeme ze im je smutno? Na čo??? Keby som hľadela len na svoje dobro tak sa tu na všetko vyprdnem a nepomaham ani s domácnosťou. Stále robím kompromisy aby nebolo zle ale mňa to už nebaví stále ustupovať a ona si z toho robí dobrý deň... Podám prst a schmatne celú ruku.
@bibi502 Ty radsej nepis, ze si nekonfliktna. Ked Ti niekto napise nieco, co je sice pravda, ale nie podla Tvojho gusta, tak vyskakujes ako certik z krabicky.

@dskjhfdlkdjhl nepodielame? Platíme energie, potraviny všetko... V živote by som si nedovolila rodičom neprispievat. Cele leto sme boli na chalupe, napriek tomu som im posielala peniaze tak ešte co chcú? Ona sa príde na niečom dohodnúť, dohodneme sa a za tri dni to neplatí. Ja si ani nemôžem nikde nechať svoje veci lebo hneď jej všetko zavadza a prehadzuje mi to... Proste to je konfliktny človek ktorého bavia hádky. A keďže tato sklopi uši a je ticho tak s nim ju to nebaví tak si rypne do mňa lebo vie ze ja si hubu otvorím. Ju proste bavia hádky