Ako riešiť konflikty s manipulatívnou matkou?
Ahojte, chcela by som sa spýtať ako by ste riešili takýto problém - bývame aj s priateľom u rodičov - v podstate len na zimu lebo cez leto sme na chalupe. Teraz sme tu asi mesiac a stále sú nejaké konflikty. Vždy ich vyvolá moja mama a zo všetkých dokáže urobiť debilov-zo mňa, priateľa a môjho otca. Ten sa jej roky podriaďuje a všetko je podľa nej. Ale keď povieme my, že niečo by sme chceli inak tak sa akože dohodneme, lenže o chvíľu už ta dohoda neplatí a robí ako keby naschvaly. Ja netuším, či si to uvedomuje alebo nie. Ale toto sa už nedá. Ja chápem, že môžme byt radi, že tu môžme byt, ale myslím si, že keď je tu viac ludi, a na niečom sa dohodneme, malo by to platiť. Teraz je tu také peklo, lebo oni nadávajú na neho, on na nich a ja už nevládzem. Odísť nemôžme, lebo hypo nám nedajú. Dohodnúť sa s nimi nedá. Ako by ste to riešili. Už som sa objednala k psychologické aby som vedela, či som blázon ja alebo niekto iný. Sestra keď tu predtým byvala, takisto mávala hrozne nervy na ňu, švagor takisto.
@bibi502 uplne zbytocne sa tu tocis ako had v kukurici. 2 dospeli ludia v takom veku ako vy dvaja ste mali byt davno samostatni. a nie sa stale vyhovarat na mamu. 50 rocny stary cap sa nehanbi byvat u cudzich ludi? keby nemal teba, byval by pod mostom? ked sa s nim zajtra rozides, kam pojde byvat? nie je ani prvy ani posledny rozvedeny, len je zjavne velmi nezodpovedny a nespolahlivy. ani nohy by som o takeho chlapa neobtrela, co v 50 nie je schopny zabezpecit si vlastne byvanie. a netrep tu o tom, ako nemozete ist do podnajmu, lebo nic na byt neusetrite. doteraz byvate 8 rokov u rodicov a tiez ste nic neusetrili. a nie, ja realne nepoznam nikoho, kto by v takom veku byval u rodicov, resp.poznam, ale su to rodiny, ktore si pristavili u rodicov poschodie a maju samostatnu obytnu jednotku. nastastie sa nepohybujem v kruhoch, kde by 50 rocni chlapi tak uboho malo zarabali, ze by im nedali hypo ani na garzonku. ale u vas dvoch zjavne plati - aky isiel, taku nasiel. vyhovoriek plne usta, slutek utek.
@nicegirl369 ona nič nezdedila. Ešte koľkokrát to mam povedať ze jej tu nepatrí nič takisto ako mne? Ona takisto môže byť rada ze ju tu nechala bývať, ešte ju dávala do pozoru a babička celé roky bola chúďa ticho aby nebolo zle.... Vždy muselo byt všetko podľa nej... Ale na čo tu ja niečo hovorím... Kto si to nezažil tak nevie a keď tu všetci mali také šťastie ze mohli v 20-ke.odist z domu tak fajn ale nie každému sa to dá bohuzial... Takže ja už sem nič nepíšem lebo tu sa človek akurát ešte viac výročí namiesto aby našiel nejaké pochopenie od niekoho
@matkahelka a ty co o ňom vieš keď ho súdiš? Toto milujem ako hneď každý odcudzuje ale nič nevie. Prd ty vieš o tom ako bol na tom finančné po rozvode a aké mal iné výdavky
@bibi502 ked je s tebou 8 rokov tak sa nerozvadzal vcera. este raz sa pytam, kde by byval, keby nebol s tebou- pod mostom? ci je s tebou len preto, aby mal kde byvat? predpokladam, ze ma krku exekucie, ked vam dvom ludom banka neda hypo ani na garzonku. zivotna vyhra zavesit si na krk takeho chlapa. tvoji rodicia musia skakat odzemok od stastia, mat takeho potencionalneho zata.
Pracujete obaja? za 8 rokov, čo bývate u tvojích, ste mohli mať pekné peniaze našetrené.
A nerozmýšľala si nad tým, že tvoja mama chce mať kľud? predtým sestra s frajerom, teraz ty s frajerom a ešte starým 50 ročným chrenom, ktorý nie je schopný zariadit si život...Ja mám brata v jeho veku, tiež pri rozvode nechal všetko bývalej a deťom, odišiel len s igelitkou ale pracuje a aj z 900 eur mesačne si platí 500 podnajom, platí výživné a ostáva mu cca 150 na mesiac a je spokojný. Všetko sa dá, ak človek chce...
@matkahelka nemá na krku nič... Nič o ňom nevieš tak tu nekvakaj. A zaujímavé že moja mama z neho bola celá paf. Keby sme neboli partneri tak by ho aj balila. Tak mi teraz na to niečo povedz. Ci je to normálne podľa teba
@bibi502 Rodicia Ta mali uz davno vypakovat, lebo ak sa k nim chovas tak, ako tu k zenam, tak mozes byt rada, ze Ta tam drzia aj s tym Tvojim.
@bibi502 @bibi502 bože ty rozmýšľaš a argumentuješ ako 12 ročne decko. Píšeš: “a ako mám mat vlastne bývanie? To sa z toho podnájmu už nikdy nedostanem”. Ad1 - ako chceš mat vlastne bývanie v súčasnej situácii keď aj tak tvrdíš že peniaze dosť dávaš rodičom a zarabas asi biedne? Planujes len čakať kým rodičia umrú alebo im k tomu akože dopomozes či čo sa akože stane??? A čo je vlastne take zle na podnájme? Ja teda radšej prežijem spokojný život v súkromí v podnájme ako peklo v cudzej jednej izbe…
A ad2 - píšeš “ Moja mama sa prečo neosamostnatila? Prečo išla bývať k svokrovcom? Dávno mohli mať kúpené niečo svoje…” - sorry toto co je za argument? Mozno jej toto stacilo, a tiež držala hubu a krok, tak bude to stacit aj tebe? Co by to akoze tebe pomohlo keby sa osamostatnila? Stale by si bola s frajerom nasackovana v detskej izbe, len v inom dome 😂😂. Nechapem, preco sa porovnavas s matkou. A ináč, píšeš, že tvoja matka nic nezdedila. No ona si na rozdiel od teba asi našla zabezpečeného partnera. S takymto zmyslanim sa ty nikdy kepsie mat nebudes, ale každý sme pánom svojho šťastia.
rieseni ru bolo niekolko ale ty vsetko zavrhnes a utocis..tak co vlastne chces? ako vyzera ta chalupa - nemate niekoho kto pomoze -ved to nemusite prerobut na vilu len tak aby bola obyvatelna aj v zime a ak obaja robite tych 20-30tis by vam snad pozicali v banke... btw podla vyjadrenia tu si davaj pozor lebo sa poamli ale isto zmenis na svoju mamu a budes mat rovnaku povahu ako ona ... hlavne ak tam ostanete ... a eadsej v podnajme ako sa cely zivot hadat a jedneho dna ti aj muz zdrhne co to nevydrzi
@dskjhfdlkdjhl a ty vieš čo o tom ako sa ja chovám??? Ty tu s nami žiješ? Ja sa aspoň starám o domácnosť na rozdiel od niekoho... A sami dobre vedia ze som im vždy pomáhala kde sa dalo. A myslím si ze keď bývajú v domácnosti viacerí ľudia majú sa dohodnúť na fungovaní domácnosti a nie len ako jeden povie. Je to tatov dom a vždy tu všetko riadila ona. Keď niečo chcela aby niečo spravil, tak spravil a za týždeň už to bolo zle... Ale čo ja budem tu niečo vysvetľovať kto to nezažil tak nemá potuchy takže už sa nevyjadrujem a v živote sem nič nenapíšem lebo tu všetci píšu len nato aby mohli druhých dourazat a nie poradiť
@bibi502 ale veď nie ste všetci nesvojpravni nie?
Ak by to otcovi nevyhovovalo nežil by s ňou, ak to tebe nevyhovuje odíď.Ved ty jej normálne závidíš.nebude mať do koho rýpať nebude divadlo.Ano, choď k psychologicke ty si zacyklena vo svojich pravdach.Ty máš v prvom rade riešiť iba seba a frajera plat, prácu, kde ísť bývať pred pár rokmi si na to nemyslela?za chvíľu chlap zostarne ešte viac a akú mu dajú hypo kvôli veku?
Ty si pokazila veľa veci a teraz sršis síru okolo seba mama môže hulákať aj od rána do večera je tam doma už to pochop.Nemate deti tak sa zoberte a choďte do zahraničia do hotela práce je dosť a žite podľa seba.Ty si presne typ čo bude lamentovať x rokov nad rozliatym mliekom a každý jej ubližuje.Preco frajer odišiel s igelitkou?
Tak bola zase xantypa ex?vieš nedaj Boh sa rodičom niečo stane a súrodenec Ta vyhodí tiež budeš musieť vyplatiť raz súrodenca už sa treba zdvihnúť a žiť po svojom.A neviem prečo píšeš o 20 r ktorí mohli niekde bývať... no veľa ľudí v tom veku je buď v podnajme ďaleko od rodiny a študujú, brigádujú nech to uplatnia veď to nie je nič výnimočné.Prepac máš 33 r a nie 23 r kašli na mamu a jej nálady, povahu a chodte
@luccija jej nemám absolútne co závidieť... A tato sám na ňu nadáva ale pred ňou sklopi uši on by nikdy nemal "gule" jej niečo povedať a stať si za tým. Načo nás celé leto volala nech už prídeme? Tak mala povedať ze nemáme chodiť a hotovo. Ale nebudem ja už túto nič riešiť lebo aj tak nič nevyriešim... Poznám kopu ľudí aj v 50 aj v 60 ktorí sú u rodičov. Poznám aj ľudí v mojom veku co bývajú u rodičov a ešte aj s deťmi.. Akurat ze tam asi nikto nevyvoláva ustavične konflikty. Keď to hovorí X ľudí akú má moja mama povahu tak asi niečo na tom je nie? A hlavne ja tu neriešim kde. Mam ist bývať ale moju mamu.
Prepáč, ja sama som do 28 rokov bývala s rodičmi, ale v tvojom veku som už 4 roky splácala hypotéku. Z toho rok sme hľadali, vtedy s priateľom, taký byt, ktorý sme boli schopní splácať (preto sme nemohli kúpiť dom, nemali by sme naň). Samotný byt je založený banke, takže aj pri menšom príjme vtedy nám hypotéku dali.
Tiež sme mohli ísť bývať do domu k jeho súrodencom, našťastie môj muž mal dosť rozumu a riešili sme to takto a áno, zadĺžili sme sa i keď sme nemuseli. Medzitým sme obaja finančne na tom lepšie (obom sa nám po rokoch zvýšili celkom fajn príjmy) takže teraz som aj rada, že sme netrvali na bývaní v dome, ale máme aspoň tento byt (samozrejme, raz ten dom chceme mať, ale viem, že niečo máme dovtedy a byt sa bude dať predať vždy).... Ale ten pokoj, ktorý by sme s jeho súrodencami nemali, je na nezaplatenie.
@bibi502 ale ved Ti tu od zaciatku zeny radia, ale Ty si ides stale svoje. Uz davno si mala byt odstahovana, ci uz s priatelom alebo bez.
@bibi502 také argumenty, že nie každý sa mohol v dvadsiatke zdvihnúť a ísť od rodičov chápem len ak je človek postihnutý alebo opatruje člena rodiny. Mala som 23 keď som odišla, odvtedy sa financujem sama, presne v štýle, keď zarábam, platím bývanie. A čo keď nájom? Potom maličký bytík a pod,
Doba je zla? Vždy bolo ťažko, nechci vedieť ake úroky sme my museli platiť. Ani s nami sa banky nechceli baviť. Aby sme dostali hypo, museli sme poriadne zvýšiť príjmy. Lenže sme na sebe stále makali, tak sa podarilo, bez toho to nejde.
Mamu nezmeníš, ona môže mať psychicke problémy a ina nebude. Ako sa hovorí, barjaky dobrý hosť, za tri dni je ho dosť! Nasytila sa návštevy, tak už budú len nervy. Proste sa zariaďte po svojom. Tak si prenajmite jednu izbu u niekoho, nie celý byt, ked chcete šetriť.
Mamu nezmenis,vies,aka je povaha. Len to nejako vydrzat a setrit na svoje. Ja mam s mojou mamou tiez bohate skusenosti,je to velmi tazka povaha. Nastastie nebyvam s nou. Ak by som s nou musela byvat,tak asi skoncim na psychiatrii. Musis sa zatat a vydrzat do leta,kym zase nepojdete na chatu. Co najviac casu travit mimo domu a bohuzial prisposobit sa jej moresom. Ale asi ani to nepomoze. Mojej mame by si sa mohla prisposobit a aj tak si vzdy najde nieco,za co spravi cirkus. To su take povahy,ze musia vkuse do niekoho rypat,vyvolavat nepokoj.... Snazte sa zarobit xo najviac,aby vam hypo dali.
@bibi502 problemom nie je tvoja mama, problemom ste vy dvaja s partnerom. Je uplne jedno, ako prisla k domu ona, teba by malo skor trapit, preco nemas v 33-rokoch financny status, vdaka ktoremu by si mohla zit mimo rodicovskeho domu, ci uz z hypo, alebo v podnajme. Vsetko odtstne su vyhovorky-ak pracujes, neplatis podnajom, za 8 rokov si uz mala mat nasetrene. A 50-rocny muz, tiez bez uspor ci vlastnej nehnutelnosti, je tiez hanba. Rovnako ako je hanbou, ze v tomto veku nielenze byvate stale u rodicov, ale na nich este nadavate. Ziju vo svojom dome, mozu si tam robit co chcu. Moje dieta je sice este male, no uz teraz s muzom zartovne uvazujeme, co spravime jedneho dna z detskej izby. Lebo ja naozaj verim, ze moje dieta bude dostatocne samostatne, aby v 33 rokoch malo vlastny zivot a pozyvalo ma uz len na navstevu a vypomoc s vnucatami.
@bibi502 ja som písala ohľadne sviatkov. S takýmto chlapom ani sekundu nie to sviatky. A potom keďže mate veľký dom zariadiť si svoju izbu. A určite preňho nepohnem ani prstom. Ak si to neuvedomuje zariadim sa podľa seba. Už nemáš čo stratiť. Netreba sa prispôsobovať keď už máte veľké deti. Zariad sa podľa seba.

@bibi502 Hm no ale to je jedno, ze tvoja mama zdedila dom po svokre. Dom je jej a ty dospela osoba, ktora uz davno mala mat svoje byvanie, jej tam este donesies 50 rocneho chlapa. Skus sa nad tym zamysliet, ci je to normalne. Aj tvojmu priatelovi aj tebe by malo byt blbe, ze takto zijete a nie este nieco vycitat tvojej mame. On keby ta nemal, kde by byval?