Ako riešiť konflikty so švagrinou?
Týždeň boli moje deti (10,11) v Rumunsku so svojím otcom.Volali sme si,sťažovali sa,že im chýbam,dohodli sme sa,že v nedeľu pôjdeme na celý deň na kúpalisko spolu.Vo štvrtok som sa stretla so švagrinou (po 70tke) a spomenula som jej že sa chystáme v nedeľu na kúpalisko....A dnes mi hovoria,že včera keď došli domov,a ešte boli na dvore,prišla moja švagrina a oznámila im,že ich vezme na nejaké oslavy evanj.cerkvi....a bude to v nedeľu...Tak ja imbecil samozrejme,vždy potrebujem mať všetko uložené,usporiadané jej dnes volám,že došlo k nedorozumeniu,pretože ja už mám s deťmi (a celou partiou) dohodnuté kúpalisko na ktoré sa tešíme....Joj kočky čo ja som dostala od tejto pre mňa cudzej ženy...,,to sú dôležité slávnosti (moje deti do tejto cerkvi vôbec nechodia) bude tam aj bohoslužba,ona ich už prihlásila a nebolo to zadarmo,teraz sa musí hanbiť a volať tam,a kúpalisko môžem preložiť,a prečo toto VŽDY robím?"
Následne zavolala mojej dcérke na jej mobil a vyžadovala od nej,aby jej potvrdila to,že pôjdu s ňou na tie slávnosti....
Nekonalo sa žiadne oznámenie mne,žiadna otázka či vôbec môžu ísť...
Ja neviem jednať s narušenými ľuďmi,mne to proste nejde,nemám tu trpezlivosť (bohužiaľ som sa dostala do takej rodiny)....ako by ste reagovali na takúto situáciu?
@janage asi tak, vec deti sú už dosť veľké, dá sa s nimi komunikovať , tie dospelé a celá jej rodina by hádam vedeli pomôcť a postaviť sa za ňu a za tie mladšie.
Mamamoni je veľmi silná, schopná, od rozvodu toho zvládla aj na koňa dosť, vypracovala sa, tak teraz nechápem tie strachy že by jej henten magor zobral deti
@cacianka veľmi bojujem...zakaždým keď mi ublížia dam im najavo,že toto im trpieť nebudem...a oni to aj napriek tomu meustále skúšajú.Toto už asi bude takto až do konca ich životov 😁😁😁😁 ale zase na druhej strane,treba myslieť pozitívne,aspoň mi neustále dávajú námety na ďalšie a ďalšie odstavce v mojej budúcej knihe....možno raz budem uznávaná za to,ako pomáham žienkam von z pekla....😉
@mamamoni ale to, že je dcéra jeho kópia čo znamená vo vzťahu k tvojej situácii? Zobral ju matke, nestýkali sa?.
Či len tiež ju držal v šachu vyhrazanim?
A ty si nevedela ako sa k predchádzajúcej manželke choval?
Ja mam dieťa, čo povahou je celá kópia otca a nijako sa on o to nepricinil. A len to jedno dieťa je také. Proste podedilo.
@janage áno zobral...nie tak doslova,ale financiami
Ja nechcem veľmi o tom písať,pretože to je už minulosť a jeho bývalá žije svoj život.Nevedela som,len to,že bol ženatý.Tvrdil,že exmanželka je šibnutá.A potom som sa zoznámila s nejakými ľuďmi z ich minulosti a dozvedela som sa,že až taka šibnutá nebola.Plus všetky 3 švagriné sa raz spojili proti mne (ja si už nespomínam kvôli čomu,asi kvôli záhrade,on mi povedal,že si neželá aby sme ja a deti čokoľvek brali z jeho záhrady a švagriné na mňa stále tlačili,že tam musím robiť,že keď uvidí,že celá záhrada je porobená tak povolí.A ja blbá som vtedy chcela poslúchnuť ich tak som celé doobeda,kým deti spali trhala burinu,okopávala a on prišiel domov a povedal ,,to čo tu dokazuješ? zajtra prídu zorať to....Oni to vedeli,len si urobili p*ču zo mňa) takže sa spojili a zavolali jeho bývalej manželke a šli k nej na návštevu.Ešte on vtedy povedal,že idú ju chváliť aká ona bola dobrá nevesta a akú neschopnú majú teraz doma....potom som sa dopočula,že mala dosť,ohovárali ma pred ňou tak isto aku ju pár rokov dozadu....
Urcite ti deti nevezme,su velke,povedia co chcu a ak potvrdia co ti robil,kludne mozes ziadat aj zakaz priblizenia. Myslus,ze takto im je dobre?! Urcite stale ked su tam pocuvaju o tebe len zle veci. Ja by som to dala na sud a mas aspon nieco. A ignorovala by som ich.
@mamamoni prepáč, ale napíš konkrétne o akej sekte točiť?
@xckaretxxx že evanjelická 🤦
su to tvoje deti a švagriná nech ide do riti ... to z akeho titulu si privlastnuje tvoje deti??
@cacianka evanjelicka cirkev je sekta? Spamataj sa. To naozaj máš veľmi chabé znalosti. Ja som evanjeliicka - MY nie sme žiadna sekta.
Takú ešte nehrali, aby si pre mňa cudzia a ešte k tomu pošahaná ženská robila plány s mojimi deťmi za mojim chrbtom. Ja som matka, takže ak s nimi chce niečo riešiť tak len po dohovore so mnou, takto by som jej to aj povedala a môže sa aj na hlavu postaviť.. Viac by som sa k tej téme nevyjadrovala..
@xckaretxxx čítaš vôbec s porozumením!? Irónia ti niečo hovorí ?
Prečítaj si môj príspevok na 1.strane a potom vyskakuj
@cacianka myslím, že ty budeš veľmi,,milá osôbka,
@macik166 v poriadku,ospravedlňujem sa...ja len z toho vychádzam že poznám len túto rodinu evanjelikov a správajú sa ozaj ako sektári.Psychoš občas citoval Bibliu a často preberal situácie z Biblie a otáčal si ich podľa seba....napr.o tom že ja som čierna duša,v Biblii sa o tom dočítal,že čierne duše sa túlajú pi zemi aby škodili a vyberajú si nevinných a potom ich ničia a na mňa príde hnev Boha a budem zatratená.....a blablabla"
@xckaretxxx však, veľa ľudí mi to hovorí aj píše 😉
@mamamoni to nie je evanjelickou cirkvou, ale debilizmom... Ľudia odchovaní akoukoľvek cirkvou, alebo aj bez, môžu byť sprostí, prepnutí, citovať korán, bibliu, aj marsove kamene, rôzne zoskupenia čo vytrhaju texty z kontextu a otáčajú vo svoj prospech.
Ja by som sa dočítala, že on je predĺžená ruka satana a na nebi sa zjavila správa písaná krvou, že už ho čaká pekelný kotol a čerti už zakurili, čakajú ho do 3 dní. A pre jeho sestry už budujú jakuzzy pekelné.
Ach jaj žena, máš to ťažké s takýmito chorými hlavami, ale evanjelická cirkev v tom prsty nemá.
PS. Keby si sa porozprávala v súkromí s ich farárom, akoby ti poradil, pomohol s nimi.
@cacianka veď on tam vôbec nechodieva.On sa s farárom pravdepodobne ani nepozná.To len keď nastane nejaká situácia v ktorej potrebuje byť evanjelikom ,tak zrazu je.....ako napríklad dnes.Vraj ide aj on modliť .sa Zasadalo rodinné stretnutie evanjelikov a radili sa ako dostať deti na tú bohoslužbu.Mňa samozrejme neprizvali....
Mimochodom idú dievčatá na tu bohoslužbu či čo to je.....dosiahla svoje.....otec im to dal rozkazom....odchádzajú o 10tej a vraj o 11:30 ich dovezie aby sme mohli ísť na kúpalisko.....😔
Nechápem, že po tom všetkom si nedáš upraviť styk a ešte tam aj deti pustíš.

@mamamoni fakt si neviem predstaviť akoby mohol docieliť, že o deti prídeš. Ak je to tvoja reálna obáva, tak potom bud sa tomu postavili a budeš bojovať (ak mas silu a podporu) alebo potom v tomto prípade urobíš po ich.
Ale určite by som vyhľadala odborné poradenstvo právne, sociálne a pomaličky pracovala na tom, aby ten styk upravený bol. Aby si vedela ako reagovať a brániť sa.
A ak sa toto bežné stáva, tak nerobiť plány resp. zmieriť sa s tým, že sa prispôsobuješ ty.
Drží ta v šachu tým, že sa bojíš, že prídeš o deti tomu rozumiem, ale v skutočnosti tieto vyhrážky nemusí vôbec vedieť zrealizovať. Len ta drží v šachu lebo vie, že deti sú to na com najviac tebe záleží.