icon

Ako riešiť manželovu finančnú nezodpovednosť?

15. okt 2025

Dobrý deň,

žijeme prakticky od výplaty k výplate.
Manžel mi dnes cez telefón oznámil, že mu zmizlo z účtu 800€. Nechce mi však ukázať výpis účtu v mobile. Ja si myslím, že kúpil svojmu 17.ročnému dieťaťu z 1.manželstva mobil a teraz na mňa bude tlačiť aby som ten nájom zaplatila ja. Mali sme svadbu nedávno a v podstate všetky peniaze čo sme dostali by išli na úhradu nájomného. A ja som sa zaviazala, že tie peniažky pôjdu na jasle a stravu nášho spoločného dieťaťa, vzhľadom k tomu, že to ťahám len ja a manžel platí len nájom a občas niečo kúpi na jedenie.
On dobre vie, kam išli tie prachy, teraz sa hrá na obeť. Je mi z neho zle. Debil.

Čo mám robiť ?

Strana
z5
minenkaa
19. okt 2025
@anonym_autor

@minenkaa
To zo dňa na deň nejde...výpovedná lehota v nájomnej zmluve sú 3 mesiace a hlavne som zamestnaná aj keď len na čiastočný úväzok, ale tam sú tiež 2 či 3 mesiace. A hlavne by sa mi tento manžel vyhrážal že mi dcéru zoberie keby takéto kroky podnikám...celé zle..

@anonym_autor nájom je iba na teba a kľudne o ulicu ďalej ,nech di chlapík žije a platí všetko sám
Vyhrážať sa môže koľko chce,budes musieť odísť tak či tak ,tak sa už na to aspoň pripravuj

motylik2559
19. okt 2025
@anonym_autor

@motylik2559 ďakujem...konečne som spala bez pauzy 7,5hod. Skúsim si dať dnes magnerot..mám doma. Aj nejaký ten čaj na ukľudnenie.
Peknú nedeľu ;)

@anonym_autor Tak super🙂 Dakujem, aj tebe🙂

cacianka
19. okt 2025
@petamich

Skusit anulovat manzelstvo...asi tak

@petamich takáto možnosť neexistuje. Právne je možný iba rozvod cez súd.
Anulacia je možná iba vo veľmi závažných dôvodov manželstva uzatvoreného cirkevne.

cacianka
19. okt 2025

Jediná šanca by bola, keby ti dal pracovnú zmluvu, platový dekrét, každý mesiac vyplatny lístok, výpisy z účtu - resp. by si mala prístup a kompletný prehľad.
Aby si mala istotu o jeho príjmoch a výdavkoch, dohodu o vreckovom, všetky platby nákladov pod 1 palcom, každý týždeň/mesiac by ste si sadli a kontrolovali všetko.
PS. Ak tak ťa môže oklamať, keď mu šéf vyplatí € na ruku a tebe ich zatají.

anonym_720644
19. okt 2025
@cacianka

Jediná šanca by bola, keby ti dal pracovnú zmluvu, platový dekrét, každý mesiac vyplatny lístok, výpisy z účtu - resp. by si mala prístup a kompletný prehľad.
Aby si mala istotu o jeho príjmoch a výdavkoch, dohodu o vreckovom, všetky platby nákladov pod 1 palcom, každý týždeň/mesiac by ste si sadli a kontrolovali všetko.

@cacianka toto ale nerieši vyhrážky, ze jej vezme dieta. Nerozumiem ako vie byt žena s takým muzom

maminkadeticiek
19. okt 2025

Uprimne?Mas hned podat ziadost o rozvod a poziadat o vyzivne na svoje dieta.

cacianka
19. okt 2025
@anonym_720644

@cacianka toto ale nerieši vyhrážky, ze jej vezme dieta. Nerozumiem ako vie byt žena s takým muzom

@anonym_720644 píšem iba o šanci. To že sa on takto vyhráža, je už iná kapitola. Bulo, ktorý robí 💪ramená, aby ženu matku zastrašil, keď sa sám nevie postarať o nielen dieťa, ale ani o seba. Keďže žijú a pracujú v Nemecku, musí sa riadiť ich zákonom a pravidlám o rodine, ak sa dieťa narodilo tam, alebo má krajinu ako miesto obvyklého pobytu dlhšie tam ako na Slovensku, tak nemôže s ním ona odísť na Slovensko bez súhlasu manžela, išli by o únos a súd by ju donútil vrátiť sa, alebo keby aj nechcela, dieťa áno. Tiež mi nijako nejde do hlavy, uzavrieť manželstvo s takýmto geroj om, to ani nemá nijaký súvis s ochranou. Ako nevydata matka by mala lepšiu ochranu a pomoc zo strany štátu

petamich
19. okt 2025
@cacianka

@petamich takáto možnosť neexistuje. Právne je možný iba rozvod cez súd.
Anulacia je možná iba vo veľmi závažných dôvodov manželstva uzatvoreného cirkevne.

@cacianka bolo to myslene skor ako "vtip", hoc teda to vobec nie je vtipne, dakujem ti za doplnenie

autor
19. okt 2025

Som s ním dnes o tom hovorila..že zatajil mi to, lebo by vedel, že by som nesúhlasila s kúpou toho mobilu za 1000€. Bože. Nenechám to tak, ešte napíšem aj jeho ex.
Ale teda povedal, že to môžme skúsiť od budúceho mesiaca tak ako som hovorila, že mi pošle skoro celú výplatu a bude mať odo mňa peniaze na prídel. Tak napíšem tu ako to bude fungovať.

autor
19. okt 2025

Riešila som to samozrejme v pokoji..ja už som nevládala sa nad tým nejako rozhorčovať. Tak aj on sa so mnou bavil v pohode.

autor
19. okt 2025
@cacianka

@cacianka vyplatené pásky dostáva do mailu, mám k nim prístup aj ja, poznám heslo, to nie je problém. Aj mi to normálne povie, že koľko presne dostal.
Za nadčasy - povie mi vždy, keď ich dostane, vyplatené, viem si pozrieť jeho zošit u šéfa, prípadne od kolegu, koľko majú hodín nadčasov..takže to viem, že tam sa báť nemusím.

anonym_fc30a5
19. okt 2025

vy ste sa nasli… on velke nezodpovedne financne negramotne decko, ty naivna trubka… no nic, trp.
alebo anulacia manzelstva. alebo rozvod.

autor
19. okt 2025
@cacianka

@anonym_720644 píšem iba o šanci. To že sa on takto vyhráža, je už iná kapitola. Bulo, ktorý robí 💪ramená, aby ženu matku zastrašil, keď sa sám nevie postarať o nielen dieťa, ale ani o seba. Keďže žijú a pracujú v Nemecku, musí sa riadiť ich zákonom a pravidlám o rodine, ak sa dieťa narodilo tam, alebo má krajinu ako miesto obvyklého pobytu dlhšie tam ako na Slovensku, tak nemôže s ním ona odísť na Slovensko bez súhlasu manžela, išli by o únos a súd by ju donútil vrátiť sa, alebo keby aj nechcela, dieťa áno. Tiež mi nijako nejde do hlavy, uzavrieť manželstvo s takýmto geroj om, to ani nemá nijaký súvis s ochranou. Ako nevydata matka by mala lepšiu ochranu a pomoc zo strany štátu

@cacianka no ..dieťa sa nám narodilo v Nemecku. Ale ešte nie do manželstva. A nikto z nás nemá nemecké občianstvo..hlavne súdy a právnikov si nemáme z čoho dovoliť, čiže neviem ako by som v takomto prípade riešila. A súdny rozvod sa dá iba ak dvaja partneri žijú aspoň jeden rok od seba.. potom je aj také že nesudny rozvod, lenže to musia byť budúci ex manželia presne dohodnutí, že komu a ako bude zverené dieťa, výživné, usporiadanie majetkových záležitostí a podobne.. viem, debila som si vzala. Uvidíme, čo bude ďalej. Neviem no ako by to bolo v prípade, keby chcem odísť žiť na SK aj s našim dieťaťom a on by samozrejme s tým nesúhlasil, že ako by sme postupovali..kto by rozhodol. Neviem..ťažké je to tu

autor
19. okt 2025
@anonym_720644

@anonym_720644 hej..krava som riadna. Ružové okuliare..

autor
19. okt 2025
@anonym_fc30a5

vy ste sa nasli… on velke nezodpovedne financne negramotne decko, ty naivna trubka… no nic, trp.

@anonym_fc30a5 asi tak...anulacia by neprešla..sme zobrati na úrade ..takže len rozvod. Lenže na ten nemáme peniaze.

anonym_dc418b
19. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_dc418b fakt ? Mali ste deti ? Chcel ich držať na silu pri sebe ?

@anonym_autor mame dieta, je zverene do mojej starostlivosti. Akoze ma snahu ho vybojovat k sebe ale on nema skutocne vnimanie reality, zije si v svojej bubline klamstiev, vymyslov a zahmlievania ze uz sa v tom sam straca. Uz ani on nevie co je pravda. Bude to nejaka diagnoza. Stale sa mu nieco stane s peniazmi, bud mu mali poslat a neprisli, alebo prisli a ked ich posielal mne tak dal zly ucet, alebo nevie kde su, nevie kedy bude mat a takto stale dokola. Takze to ze bude mat on dieta v starostlivosti sa realne nikdy nestane a striedava u nas nemoze byt. Este citam ze na rozvod nemas peniaze. Mna rozvod stal 100€ kolok. Nic viac.

autor
20. okt 2025
@anonym_dc418b

@anonym_autor mame dieta, je zverene do mojej starostlivosti. Akoze ma snahu ho vybojovat k sebe ale on nema skutocne vnimanie reality, zije si v svojej bubline klamstiev, vymyslov a zahmlievania ze uz sa v tom sam straca. Uz ani on nevie co je pravda. Bude to nejaka diagnoza. Stale sa mu nieco stane s peniazmi, bud mu mali poslat a neprisli, alebo prisli a ked ich posielal mne tak dal zly ucet, alebo nevie kde su, nevie kedy bude mat a takto stale dokola. Takze to ze bude mat on dieta v starostlivosti sa realne nikdy nestane a striedava u nas nemoze byt. Este citam ze na rozvod nemas peniaze. Mna rozvod stal 100€ kolok. Nic viac.

@anonym_dc418b kokos toto by som nedala..dobre, že si od neho s dieťaťom preč.. sila...extrém akože.
Noo u nás je to problém, lebo sme sobášení v Nemecku, dieťa sa nám tu narodilo, čiže právny rozvod by bol tak okolo 3000+€ u nás. Trošku rozdiel oproti 100€ že..

anonym_720644
20. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_720644 hej..krava som riadna. Ružové okuliare..

@anonym_autor super ze si to uvedomuješ ale robit nic nechces. Mas iba same výhovorky. Muž sa ti vyhráža dietatom a pohodka. Ked ti ho vezme neplac

vroni
20. okt 2025
@anonym_fc30a5

@anonym_fc30a5, a ďalšia, čo tu papagajuje sprostosť s anulaciou manželstva. Žiadna anulacia neexistuje!!!!!!

vroni
20. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_dc418b kokos toto by som nedala..dobre, že si od neho s dieťaťom preč.. sila...extrém akože.
Noo u nás je to problém, lebo sme sobášení v Nemecku, dieťa sa nám tu narodilo, čiže právny rozvod by bol tak okolo 3000+€ u nás. Trošku rozdiel oproti 100€ že..

@anonym_autor, ste sobaseni v Nemecku, dieťa sa narodilo v Nemecku, nemôžeš odísť s dieťaťom na Slovensko bez súhlasu manžela alebo súdu. A aj keby si so suhlasom muza na Slovensko odišla, stále bude pre prípad rozvodu príslušný nemecký súd a nie slovenský. Aké úplne jedno, aké máte občianstvo vy dvaja a aj dieta

cacianka
20. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nechápem a nepoznám právne aspekty rozvodu či rozluky v Nemecku, aké sú možnosti, postupy, a poplatky, snáď to tu niekto vysvetlí a objasní, čo by ti mohlo pomôcť. aké úrady by mohli pomôcť ohľadom zverenia dieťaťa tebe, stanovenie výživného na dieťa aj príspevok na teba.
Druhý aspekt je jeho pôvodná rodina, bývalá manželka a syn, či je vhodné telefonovať jej, ona nemá s nerozvážnosťou a nezodpovednosťou tvojho muža nič spoločné. Aj keby mala ona a syn nejaké nároky, je v rukách tvojho muža ich upratať a riešiť perinu akou sa možete vy aj oni prikrývať. Vy dvaja, nie oni traja, ste teraz manželia, vy máte mať prehľad o všetkých vašich príjmoch a výdavkoch, aj o daroch pre jeho prvé dieťa. Toto je ožehavá téma, ale nemôže rozhodovať bez teba, kam a kedy a koľko € pôjde dohet , keď vám nezostane dosť € na bežný život, základné platby, základné životné potreby. Takú nehrali, aby mi muž povedal, že nemá a mám sa postarať iba ja. bez nejakej dohody a plánovania vopred.
Mala som podobného muža, preto je už ex.

anonym_bfc16e
24. okt 2025
mizoko
24. okt 2025
@anonym_bfc16e

@anonym_bfc16e ona je zlatokopka?

autor
25. okt 2025
@mizoko

@anonym_bfc16e ona je zlatokopka?

@mizoko jasné že nie..ah.

autor
25. okt 2025
@anonym_bfc16e

@anonym_bfc16e to je sila že to niekto takto skopíroval a dal na net. Môžem vidieť ďalšie reakcie a komentáre k tomu ? Nemám totiž Facebook. Díki.

mizoko
25. okt 2025
@anonym_autor

@mizoko jasné že nie..ah.

@anonym_autor veď preto sa pýtam. Nič také mi z tvojho komenty nevyplynulo tak som nechápala prečo by si to písala aj do takejto kategórie

anonym_a7b045
25. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_bfc16e to je sila že to niekto takto skopíroval a dal na net. Môžem vidieť ďalšie reakcie a komentáre k tomu ? Nemám totiž Facebook. Díki.

@anonym_autor tak si ho urob,zaloz si ho.

mizoko
25. okt 2025
@anonym_a7b045

@anonym_autor tak si ho urob,zaloz si ho.

@anonym_a7b045 prečo by mala? Tiež nemám FB ani ho neplánujem mať. Je tam akurát tak kopa hejtu,nič iné.

anonym_a7b045
25. okt 2025

Ja hladam ,,,princezna zlatokopiek,,tam mi nic nenaslo a to,ze priznania.

anonym_a7b045
25. okt 2025

Vsetko sa tam kopiruje z mk,je tam viac tem,nie len tato.

Strana
z5