icon

Ako riešiť manželovu závislosť na rodičoch?

7. okt 2025

Ahojte, prosim o nazor zeny ktore sj tym presli. Nie tie,ktore ani nemaju svokrovcov a zacnu fantazirovat.
Skusim v skratke lebo je toho moc.
Manzel 46r, dve deti.. a dlhe roky hadok kvoli svokrovcom. Odcudzili sme sa. Neviem ako dalej.
Od zaciatku sa nam denne pchali do zivota,jemu to nevadilo a stal za nimi, pri mne vobec. Dlhe roky sme sa hadali kvoli nim,reval na mna svoje .. a ajtak svojich rodicov detom podsuva dodnes. Hoc sa na nich nepytaju a chcu byt aj doma... akoby mu pupocna snura ostala este. Ked sa do nas starali a drbali mna alebo jeho, nepostavil sa za mna. Sklopil uska vzdy. Kazdy den sa nam ozyvali, chceli nasu spolocnost a hlavne deti treba kazdy den. Po ROKOCH hadok uz to nie je ze pravidelne kazdy den ale sem tam aj kazdy druhy co strka deti k nim na hodku aj dve, akoby im chcel vyplnat cas a potesit ich. Lebo vie ze cakaju.na co ja? Nezaujima ho. Oni mna nerespektuju,len sa tvaria. Co ja zakazujem je dovolene, lebo sak MAME NEPOVIEME. Snazili sa presadzovat nam svoje,dirigovat co alo mame robit nerobit a muz vzdy stal na ich strane.
Nemam problem sa stretavat ale chcem tak vela ak chcem aby sme boli aj sami ako rodina a nie kazdy den bezali k svokrovcom alebo oni k nam? Alebo kazdy druhy den 🤦‍♀️ chcem tak vela aby muz dospel a travil cas hlavne so mnou a detmi osamote? A nie stale mysliet na svojich?

anonym_53a0c6
7. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_53a0c6 pred manzelstvom a detmi sa da dohodnut na vela veciach, ale riesit styk muza a buducich deti so svokrovcami to ktoru napadlo? 🤔

@anonym_autor určite ich uprednostňoval s bol mamickar aj počas chodenia. Neverím že chlap bol počas chodenia a kým neprišli deti na tvojej strane a zrazu prišli deti a miesto rodiny začal uprednostňovať matku. Sama píšeš že bol taký od začiatku

autor
7. okt 2025
@anonym_d04a8d

Toto je taká povaha chlapa, že sa dá dokopy presne s takou ženou ako je autorka. Jej to na začiatku vyhovuje, a potom zistí že chlap nepočúva len ju, ale aj pôvodnú rodinu. Začne s tým bojovať a už sú hádky. Iná žena by takého chlapa nechcela ani na začiatku. Tebe vyhovoval, len tí vadí, že nepočúva len teba. Čo si si našla to máš a keď sa nezmieriš, tak sa rozvedte. Budeš mať deti pre seba a oni keď budú s ním tak tiež pre seba. Deťom bude lepšie ako tieto večné hádky. Pre chybu rodičov aj teraz trpia oni. Našla si si chlapa čo mu treba rozkazovať a on si dá rozkazovať nie len tebou. To sa nikdy nezmení.

@anonym_d04a8d my sme nikdy neboli par kde by mna musel pocuvat. vsetko sme spolu komunikovali, nezalezi mi na tom aby iba mna pocuval. Vsak sme rovnocenni.. tak isto on nemoze cakat ze ja jeho budem pocuvat. Chcela som len aby si uvedomil ze najprv ma byt manzelka a deti , az potom stari rodicia. Skusala po dobrom, po zlom... zjavne pupocna snura visi este. Ale vsetko sa zacalo prejavovat az pri detoch, vtedy zacali denne navstevy a montovanie do vsetkeho. Dosledkom toho si na mna zacal dovolovat lebo sak aj ja mam problem s navstevami aspon 5x tyzdenne

anonym_3f164e
7. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_3f164e ucty mame kazdy svoj, ale byvanie len na nom.

@anonym_autor ach jaj, skoda no. To bol nejaký rodičovský dom co nadobudol pred svadbou? Pozri ked to vies vnímať triezvo tak vies ze ta nemiluje, aspon nie viac ako rodicov. Pokiaľ sa on za teba nepostaví ako za svoju zenu a neda ta na prvé miesto nikdy to nebude fungovať. A manipulovať deti bude raz aj proti tebe.

januska12323
7. okt 2025

Aké musíme tam ísť? Nejdem a nech sa aj postaví na hlavu. Najlepšie keď ho predbheneš a budeš program vymýšľať ty. Sama vidíš, že hádky nikam nevedú. Nie a bodka.

anonym_6de735
7. okt 2025
@anonym_a7524c

Keby som musela trpieť svokryne vrtochy do mužovej 46ky tak som buď v blazinci alebo spacham samovraždu. Citované a finančné vydieranie bolo do vtedy na dennom poriadku. A tie jej blbosti pokazil sa mi sporák, pod poradiť aký kúpiť. On letí , celý deň behanie po obchodoch a nakoniec nič nekúpia lebo všetko drahé, ale dohodnú sa že po ďalšej výplate kúpia plynový. Ona si na druhý deň kúpila elektrické a zaplatila si taxík do elektra aj dovoz domov. Ale nepáčil sa je tak o mesiac kúpila aj plynový. Ona mala doma 4 tv, 3 sporáky, 4chladničky, a mohla by som pokračovať.

@anonym_a7524c pokracuj... 🙏 kazda takato zhuzvenina ma zaujima, to mala kazdy spotrebic "do foroty"?

autor
7. okt 2025
@anonym_53a0c6

@anonym_autor určite ich uprednostňoval s bol mamickar aj počas chodenia. Neverím že chlap bol počas chodenia a kým neprišli deti na tvojej strane a zrazu prišli deti a miesto rodiny začal uprednostňovať matku. Sama píšeš že bol taký od začiatku

@anonym_53a0c6 nemal byt na akej strane lebo pred detmi nebol dovod si vyberat medzi rodicmi a polovickou.. navstevoval ich casto ale jak prisli deti tak akoby im on chcel sprijemnovat den tym, ze deti tam budu. Vie ,ze sa s tym potesia tak tam taha deti

autor
7. okt 2025
@anonym_3f164e

@anonym_autor ach jaj, skoda no. To bol nejaký rodičovský dom co nadobudol pred svadbou? Pozri ked to vies vnímať triezvo tak vies ze ta nemiluje, aspon nie viac ako rodicov. Pokiaľ sa on za teba nepostaví ako za svoju zenu a neda ta na prvé miesto nikdy to nebude fungovať. A manipulovať deti bude raz aj proti tebe.

@anonym_3f164e no byvanie mal svoje,kde som ja prisla do hotoveho

autor
7. okt 2025
@januska12323

Aké musíme tam ísť? Nejdem a nech sa aj postaví na hlavu. Najlepšie keď ho predbheneš a budeš program vymýšľať ty. Sama vidíš, že hádky nikam nevedú. Nie a bodka.

@januska12323 kazdy den mam vymysliet kde zdúchnem s detmi na par hodin,aby nemal sancu liezt s detmi k svojim?

amdornik
Odpoveď bola odstránená
anonym_915db5
7. okt 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor pises, ze od zaciatku sa do vas starali.. takze este raz..

Preco si aa na neho nevykasláa hned? Namiesto toho ta len vsetci seru a hadas sa s muzom a pritom vsetci ti od zaciatku dali najavo kde mas miesto

anonym_d04a8d
7. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_d04a8d my sme nikdy neboli par kde by mna musel pocuvat. vsetko sme spolu komunikovali, nezalezi mi na tom aby iba mna pocuval. Vsak sme rovnocenni.. tak isto on nemoze cakat ze ja jeho budem pocuvat. Chcela som len aby si uvedomil ze najprv ma byt manzelka a deti , az potom stari rodicia. Skusala po dobrom, po zlom... zjavne pupocna snura visi este. Ale vsetko sa zacalo prejavovat az pri detoch, vtedy zacali denne navstevy a montovanie do vsetkeho. Dosledkom toho si na mna zacal dovolovat lebo sak aj ja mam problem s navstevami aspon 5x tyzdenne

@anonym_autor ja si myslím, že taká povaha čo si toto nechá musí byť vo vzťahu cítiť aj inak. Lenže si to zaľúbená vidieť nechcela. Toto neurobí každý muž. Určite boli náznaky aj pred deťmi. Ty si čakala, že vaša rodina ho zmení ako teraz čakáš, že sa zmení. On sa nezmení. Buď sa zmieriš, alebo si to odnesú najviac detí. Ja som za zachovanie rodiny, ale tu by som radšej skončila pre deti. Striedavka aj keď v iných prípadoch som proti nej.

anonym_45ed29
7. okt 2025

@anonym_autor ďakujem za tému dám prečítať kamoške čo chodí s mamkinym ceckom

autor
7. okt 2025
@amdornik
Odpoveď bola zmazaná

@amdornik ked mas znamosti a peniaze,verim ze da sa vsetko zariadit. Aj striedavka aspon s vacsim dietatom

luccys
7. okt 2025

Neviem, co od tejto diskusie cakas. Kym si sama nedupnes, nikto to za teba nevyriesi. Ziadne zaklinadlo, aby zrazu chlap prestal byt mamanek, neexistuje.

autor
7. okt 2025
@anonym_915db5

@anonym_autor pises, ze od zaciatku sa do vas starali.. takze este raz..

Preco si aa na neho nevykasláa hned? Namiesto toho ta len vsetci seru a hadas sa s muzom a pritom vsetci ti od zaciatku dali najavo kde mas miesto

@anonym_915db5 preto,ze sme to spolu xkrat riesili a slubil ze aspon daco sa zmeni.. a to aspon daco sa zmenilo az po dlhom case. Nechcela som.hned vsetko zahodit ked viem ze vsetko bolo super fajn az kym kvoli detom nam nepustil svojich do zivotov az prilis

autor
7. okt 2025
@anonym_45ed29

@anonym_autor ďakujem za tému dám prečítať kamoške čo chodí s mamkinym ceckom

@anonym_45ed29 tiez ma rovnaky problem?

anonym_45ed29
7. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_45ed29 tiez ma rovnaky problem?

@anonym_autor v podstate to s tými rodičmi ale ona má 25 aj on ...

autor
7. okt 2025
@luccys

Neviem, co od tejto diskusie cakas. Kym si sama nedupnes, nikto to za teba nevyriesi. Ziadne zaklinadlo, aby zrazu chlap prestal byt mamanek, neexistuje.

@luccys vycerpala som nejake svoje sposoby riesenia tak ma zaujimalo ako to iné riesili. A za dalsie, chcela som len zistit ine pohlady na vec. Ci naozaj to co robi muz je na hlavu, alebo ja uz prehanam

autor
7. okt 2025
@anonym_45ed29

@anonym_autor v podstate to s tými rodičmi ale ona má 25 aj on ...

@anonym_45ed29
@anonym_45ed29 tak to su este mladi

anonym_45ed29
7. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_45ed29
@anonym_45ed29 tak to su este mladi

@anonym_autor áno sú a práve pre to jej to chcem dať prečítať aby si uvedomila že sa to nezmení a nech si a nim nedoserie život...

anonym_53a0c6
7. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_53a0c6 nemal byt na akej strane lebo pred detmi nebol dovod si vyberat medzi rodicmi a polovickou.. navstevoval ich casto ale jak prisli deti tak akoby im on chcel sprijemnovat den tym, ze deti tam budu. Vie ,ze sa s tym potesia tak tam taha deti

@anonym_autor tak nech deti berie ty tam ísť nemusíš. Nuž ale vidíš taký bol aj predtým chodil tam často len vtedy ti to nevadilo. Tak čo si čakala že sa zmení a zrazu bude sedieť doma? Čiže on taký bol vždy. Len si to nechcela vidieť. Píšeš o Tom aj v prvom príspevku roky hádok, nikdy sa nepostavil za teba, vždy sklopiť usi.Nevraviac o Tom že keby ste si boli rovnocenní chodia k vám aj tvoji rodičia, chodíte tam aj vy ku nim. Nevraviac o Tom žeby sa k tebe nesprával tak ako sa správa.

autor
7. okt 2025
@anonym_45ed29

@anonym_autor áno sú a práve pre to jej to chcem dať prečítať aby si uvedomila že sa to nezmení a nech si a nim nedoserie život...

@anonym_45ed29 ked niesu deti tak je to iné ako ked su

anonym_a7524c
7. okt 2025
@anonym_6de735

@anonym_a7524c pokracuj... 🙏 kazda takato zhuzvenina ma zaujima, to mala kazdy spotrebic "do foroty"?

@anonym_6de735 áno a nielen to, keď sa niečo pokazilo v záručnej dobe hneď sa malo ísť kúpiť druhý, žiadne také neexistovalo,že 30 dní reklamácia , a zostať 30 bez rúry. Jeden spotrebák na druhý. Ona už nevládala splácať k tomu hypo a ďalší úver na rekonštrukciu domu. Lenže na ten úver už musela mať ručiteľa a to bol môj muž, samozrejme pred tým ako sme sa vzali. Tá dvadsať rokov je toho spusta situácii.
Viac ako desať rokov som ani ja ani deti neprekročila prah jej domu.
Svokra zomrela pred 2r. ani deravého groša nemala na pohreb odložené. Bola pochovaná v obuvy a v oblečení po mojej mame, lebo ani to muž u nej doma nenašiel. Takže pohreb aj pomník šiel tiež z nášho vrecka. O mizeriach okolo dedického konania by som vedela knihu napísať.

autor
7. okt 2025
@anonym_53a0c6

@anonym_autor tak nech deti berie ty tam ísť nemusíš. Nuž ale vidíš taký bol aj predtým chodil tam často len vtedy ti to nevadilo. Tak čo si čakala že sa zmení a zrazu bude sedieť doma? Čiže on taký bol vždy. Len si to nechcela vidieť. Píšeš o Tom aj v prvom príspevku roky hádok, nikdy sa nepostavil za teba, vždy sklopiť usi.Nevraviac o Tom že keby ste si boli rovnocenní chodia k vám aj tvoji rodičia, chodíte tam aj vy ku nim. Nevraviac o Tom žeby sa k tebe nesprával tak ako sa správa.

@anonym_53a0c6 ja chodim k mojim sem tam na par dni a on ich tiez sem tam vidi,sem tam prespi s nami tam..
Ale asi by mu vadilo keby kazdy bozi den sme v styku s mojimi a sa musime vídať

anonym_6de735
7. okt 2025

To ako daleko byvate od seba, vy dom, oni dom? ked tam leti denne, je jedinacik?
Ak teda ma pi 45. a vy male deti, prezil dlhsi cas s nimi, ako s tebou, tam to puto neorebijes.

Co keby si niekde v byte "zabudla konceot navrhu na rozvod a v Doplnte by stalo.... Manzel navstevuje rodicov 36🤣krat do mesiaca

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_12c847
7. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_a7524c ziadne deti? Na deti ma rovnaky narok nielen manzel ale aj svokrovci si mozu narokovat byt s detmi

@anonym_autor ho ho hoooo nároky svokier a starých mám na deti nie sú také samozrejmé. Pokiaľ si to rodič neželá a má na to pádne dôvody ani súd by im to neodklepol. Len tu pádny dôvod nie je ak sú normálni a k deťom sa majú pekne.

anonym_6de735
7. okt 2025

Ja viem, ze je na slaktrafenie, ze travi viac casu s rodicmi ako zo svojou rodinou. A ked by si tam prisla za nimi, co by nastalo? Skus to robit cely tyzden, uvar si tam kavicku, pusti bednu, trochu ich vykolajit... 🤪

autor
7. okt 2025
@anonym_12c847

@anonym_autor ho ho hoooo nároky svokier a starých mám na deti nie sú také samozrejmé. Pokiaľ si to rodič neželá a má na to pádne dôvody ani súd by im to neodklepol. Len tu pádny dôvod nie je ak sú normálni a k deťom sa majú pekne.

@anonym_12c847 nevravim ,ze su nenormalni. Hraju sa, mne len vadi ze kazdy den sa musia vídat, a ze sa mi starali do vsetkeho od toho ako a kde davam dieta spat az po to jak ma byt v skole, ako sa mam spravat atd