icon

Stres zo svokrovcov. Je normálne, že víkendy sú pracovné?

Dnes o 09:30

Chodime ku svokrovcom kazdy vikend. Este sme len prisli a hned otec drbal muza ze co sedi ze je sobota treba robit treba kosit treba toto a hento robit. A tak to je kazdy vikend. Muz tazko robi cely pracovny tyzden.

Strana
z2
sisa_s
Dnes o 09:32

Naco tam chodite? Povedzte, ze mate ine plany, idete na vylet (ale tipujem, ze to tvoj muz sa ta nezastane a trpitel musi ist pomahat rodicom kazdy vikend)

autor
Dnes o 09:33
@sisa_s

Naco tam chodite? Povedzte, ze mate ine plany, idete na vylet (ale tipujem, ze to tvoj muz sa ta nezastane a trpitel musi ist pomahat rodicom kazdy vikend)

@sisa_s lebo jeho mama mu vycita ked nechodime kazdy vikend. Ked som to chcela obmedzit tak zakrocil aj jeho brat ze ja mam respektovat to ze je to jeho rodina a chce ju vidiet.

motylik2559
Dnes o 09:34

@anonym_autor 🤣 neni. a to sama dobre vies. Jedine co v tomto pripade sa da spravit je, aby si muz voci rodicom nastavil urcité hranice. a prestali ste tam chodit tak casto.

anonym_3e40a8
Dnes o 09:35
@anonym_autor

@sisa_s lebo jeho mama mu vycita ked nechodime kazdy vikend. Ked som to chcela obmedzit tak zakrocil aj jeho brat ze ja mam respektovat to ze je to jeho rodina a chce ju vidiet.

@anonym_autor No, veľa šťastia prajem, bude to náročné.

anonym_e8c7de
Dnes o 09:35

Tak ked je trulo, tak nech maka kazdy vikend. A byt tebou, tak tam urcite nesedim kazdy tyzden. Ci ty si nepotrebujes cez vikend nic doma porobit? No taku nehrali.

anonym_ff1b6f
Dnes o 09:36

A ty nechces vidiet svoju rodinu? Kedy chodíte k nej?

anonym_0c3d63
Dnes o 09:36

Tvoj muž má 4 roky? Ty máš 2,5 roka?

Viete čo babka? Tento víkend ideme na kúpalisko. Tiež vám v ti to teple zelenak pohodový víkend.
A skladám telefón.

Níž ale keď ste ticho a cusite, tak muklujte ďalej. Si neviem prestaviť aby má estw ak cez víkend niekto buzeroval. To si vy dvaja neviete urobiť vlastný program? A ak by začali pindat, tak by som im povedala, že mam lepšie program ako počúvať ich pindanie a prídeme až na Vianoce pozerať pekne sviatky

minenkaa
Dnes o 09:37

Tak muz nech ide keď chce ,ty nemusis

A ty sa prečo brata bojíš,vsak zakroč aj ty ,máš usta

anonym_3e40a8
Dnes o 09:39

Neznášam tú automatiku, s ktorou sa ráta, že mladí budú chodiť každý víkend robiť rodičom na dom a nerešpektujú ich prípadné plány. Prečo by ona mala zostávať na víkend bez muža? Len preto, že to je trtko, ktorý si nevie zastať svoj voľný čas? To, že mu dali život a starali sa o neho, tak ako sa často vyčíta, je úplne niečo iné.

anonym_4475d6
Dnes o 09:42
@anonym_3e40a8

@anonym_autor No, veľa šťastia prajem, bude to náročné.

@anonym_3e40a8
To vobec neni narocne, staci povedat nie

sisa_s
Dnes o 09:43

Tak si mala odkazat svagrovi, ze tvoj muz si zalozil novu rodinu a aj tej sa ma cez vikendy venovat... svagor tam je tiez kazdy vikend?

autor
Dnes o 09:46
@sisa_s

Tak si mala odkazat svagrovi, ze tvoj muz si zalozil novu rodinu a aj tej sa ma cez vikendy venovat... svagor tam je tiez kazdy vikend?

@sisa_s ano ale on je slobodny

anonym_3e40a8
Dnes o 09:49
@anonym_autor

@sisa_s ano ale on je slobodny

@anonym_autor Koľko máte rokov, ak dlho ste spolu, ste manželia?

anonym_0c3d63
Dnes o 09:49
@anonym_autor

@anonym_autor ten tvoj pajác mlčí ako ryba? Noooo tak to budeš mat ešte záujmové s takým pajacom pripečenými

Švagra by som upratala jednou vetou: staraj sa o seba, svoju ženu a svoje dwti a nám daj pokoj
Jaj ty žiadnu nemáš? No nečudujem sa

anonym_3e40a8
Dnes o 09:50
@anonym_4475d6

@anonym_3e40a8
To vobec neni narocne, staci povedat nie

@anonym_4475d6 Ja viem, ale keď sa nie nepovedalo doteraz, zrejme sa už nepovie nikdy.

minenkaa
Dnes o 09:51

Inak ,keď ty budes trvať na návštevách tvojej strany rodiny,potom čo

mandzula
Dnes o 09:55

Mili svokrovci a drahy svagor, nie, neprideme, mame svoj program.

niki35
Dnes o 09:56

@anonym_autor svokrovci sa správajú akokeby bol tvoj muž ešte malé decko ktoré žije u nich doma a musí na povel každý víkend robiť okolo domu. Tvoj muž má už vlastnú rodinu nie? Raz za čas pomôcť je ok, to chodí aj môj manžel , ale každý víkend tam byť je už cez čiaru. Poprípade nech chodí sám, ale mne by vadilo že si nemôžeme ako rodina spraviť pekný víkend s deťmi keď je pekne počasie lebo sa očakáva že manžel bude makať do večera na dvore. Mať dvor a kopu roboty okolo domu je rozhodnutie jeho rodičov, tak si to zariadili. Teraz majú rešpektovať že on má svoju rodinu a tak si to zariadil..a občas prísť pomôcť je ok.
A inak ty si sa rozprávala s manželom že ti to prekáža? Že by si chcela aby ste boli niekedy cez víkend aj vy ako rodina spolu , ísť niekde na výlet k vode a tak?

marca12
Dnes o 09:57

Vy uz mate svoju rodina a to je prirotita. Nevravim nepomoct raz za mesiac,ale kazdy vikend? Neexistuje. A nech si jeho brat hovori,co chce. Toto si musis vykomunikovat s muzom. A kludne by som bola v rodine za zlu.

anonym_4ad85f
Dnes o 09:59

Mala by byt muzovi prvorada jeho nova rodina.
Ak jeho rodicia nezvladaju pracu mali by svoje statky zregulovat. Mali by si sami uvedomit ze syn pracuje a potrebuje si oddychnut.
Jeden vikend doma. Dalsi rodicia. Dalsi volno. Dalsi druhi rodicia. A bodka.
Manzel musi pozerat aj na svoje zdravie.

cimage
Dnes o 10:00

Nemusite tam chodit kazdy tyzden. Aj jeho brat tam je s rodinou a robi? Samozrejme, ze treba pomoct, ale nie otrocit a nemat ani den volna. Tvoj muz co na to? Pre neho je to ok, alebo v sukromi vyjadruje nespokojnost? Ja by som tam nechodila, ked sa muz neozve, nech si ide sam. Porobila by som si doma a oddychovala. Ked budete mat deti, kedy sa im chce venovat? 1-2x do mesiaca navsteva uplne postaci.

margotka17
Dnes o 10:02

@anonym_autor veď normálne zavolaj im v priebehu týždňa, že neprídete, že nieco už máte. A k tvojim rodičom chodíte kedy, keď každý víkend ste u svokrovcov?

janinah
Dnes o 10:03

Tipujem,ze si vydata kratko a deti nemáte.Je super sa stretnut u rodicov,chlapi pokosia,porobia co treba,ženy navaria,upecu kolač a vecer vsetci prip.posedia pri ohníku a pivom.Ale uplne staci kazdy treti ci stvrtý vikend takto. Tvoj chlap toto nezariadi,je to na tebe.Len nie hlavou proti múru.

anonym_4ad85f
Dnes o 10:05
@janinah

Tipujem,ze si vydata kratko a deti nemáte.Je super sa stretnut u rodicov,chlapi pokosia,porobia co treba,ženy navaria,upecu kolač a vecer vsetci prip.posedia pri ohníku a pivom.Ale uplne staci kazdy treti ci stvrtý vikend takto. Tvoj chlap toto nezariadi,je to na tebe.Len nie hlavou proti múru.

@janinah ano je to fajn. Sami to tak praktizujeme. Ale ozaj nie kazdu sobotu 🙈 clovek si chce aj oddychnut. Mat den pre seba. Mozno aj dlhsie polezat. Alebo vypadnut uplne prec...

maca1984
Dnes o 10:09

Pomôcť áno, ale nie takto. Vy nemáte svoj život, svoje plány na víkend ?

anonym_7368b6
Dnes o 10:09

Uff autorka máš šťastie.. zatiaľ ani jeden útok na teba.. ja som dávnejšie založila veľmi podobnú tému ze môj manžel chodí prespávať k rodičom lebo treba robiť okolo domu a dočkala som sa len samých hejtov v štýle že " jeho rodičia tu boli skôr ako ja jeho manželka a dieťa" čiže mám podľa nich čušať aj s dieťaťom lebo som som prišla do mužovho života neskôr.. alebo že " vedela si koho si berieš"..kde sú tieto dámy? 😀

mandzula
Dnes o 10:13
@anonym_7368b6

Uff autorka máš šťastie.. zatiaľ ani jeden útok na teba.. ja som dávnejšie založila veľmi podobnú tému ze môj manžel chodí prespávať k rodičom lebo treba robiť okolo domu a dočkala som sa len samých hejtov v štýle že " jeho rodičia tu boli skôr ako ja jeho manželka a dieťa" čiže mám podľa nich čušať aj s dieťaťom lebo som som prišla do mužovho života neskôr.. alebo že " vedela si koho si berieš"..kde sú tieto dámy? 😀

@anonym_7368b6 Neboj, este pridu😃

muchotrafka298
Dnes o 10:18
@anonym_7368b6

@anonym_7368b6 dockaj casu, oni pridu. Bud varia, papaju s rodinou, su na kupalisku alebo tak nieco 😂

anonym_9d4d34
Dnes o 10:18

Napíšem ti môj pohľad ako 30 ročný sme s manželom kúpili veľký pozemok 3000m2. neskôr postavili dom s vidinou, že tam budeme všetci pekne komunitne bývať a žiť, bolo nás 6. Dnes máme 50+ a bývam tu sama s puberťákom, muž pracuje v zahraničí (plní si vraj sny). Domov chodí na "dovolenku". Deti majú svoje rodiny. Nechcú tu stavať ani nemajú za čo a ja som aj rada, každý svoj pokoj. Všetko je to o komunikácií, ak sa ponúknu, že prídu pokosiť som rada. Ak prídu len tak na kus reči som rada. Áno sen o komunitnom živote je fuč. Tak som si nastavila veci tak, aby sme si nepokazili vzťahy. Ja nevyužívam deti (radi pomôžu) a nedám sa využívať na stráženie vnúčat (potom nemusím zakladať témy na MK). Základ je mať to v sebe ujasnené a komunikovať na úrovni bez odúvania ako dospelý ľudia. Ak to jedna strana nevie, je to jej problém..

anonym_6e8f6f
Dnes o 10:22

Problém je muž, neexistuje aby dospelý chlap každý jeden víkend trávil s rodičmi podľa ich predstáv. Ja mám svojich rodičov veľmi rada, sme spolu naozaj často ale toto si neviem ani len predstaviť. Čo vy nemáte svoj život?

Strana
z2