icon

Ako riešiť manželovu závislosť na rodičoch?

7. okt 2025

Ahojte, prosim o nazor zeny ktore sj tym presli. Nie tie,ktore ani nemaju svokrovcov a zacnu fantazirovat.
Skusim v skratke lebo je toho moc.
Manzel 46r, dve deti.. a dlhe roky hadok kvoli svokrovcom. Odcudzili sme sa. Neviem ako dalej.
Od zaciatku sa nam denne pchali do zivota,jemu to nevadilo a stal za nimi, pri mne vobec. Dlhe roky sme sa hadali kvoli nim,reval na mna svoje .. a ajtak svojich rodicov detom podsuva dodnes. Hoc sa na nich nepytaju a chcu byt aj doma... akoby mu pupocna snura ostala este. Ked sa do nas starali a drbali mna alebo jeho, nepostavil sa za mna. Sklopil uska vzdy. Kazdy den sa nam ozyvali, chceli nasu spolocnost a hlavne deti treba kazdy den. Po ROKOCH hadok uz to nie je ze pravidelne kazdy den ale sem tam aj kazdy druhy co strka deti k nim na hodku aj dve, akoby im chcel vyplnat cas a potesit ich. Lebo vie ze cakaju.na co ja? Nezaujima ho. Oni mna nerespektuju,len sa tvaria. Co ja zakazujem je dovolene, lebo sak MAME NEPOVIEME. Snazili sa presadzovat nam svoje,dirigovat co alo mame robit nerobit a muz vzdy stal na ich strane.
Nemam problem sa stretavat ale chcem tak vela ak chcem aby sme boli aj sami ako rodina a nie kazdy den bezali k svokrovcom alebo oni k nam? Alebo kazdy druhy den 🤦‍♀️ chcem tak vela aby muz dospel a travil cas hlavne so mnou a detmi osamote? A nie stale mysliet na svojich?

autor
7. okt 2025
@anonym_6de735

Ja viem, ze je na slaktrafenie, ze travi viac casu s rodicmi ako zo svojou rodinou. A ked by si tam prisla za nimi, co by nastalo? Skus to robit cely tyzden, uvar si tam kavicku, pusti bednu, trochu ich vykolajit... 🤪

@anonym_6de735 a na co mam..
Obcas tam posedim hodinu s detmi a muzom a ideme domov. Oni su vsak radsej ak ram niesom,lebo dovoluju kadeco a ja upozornujem

anonym_915db5
7. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_915db5 preto,ze sme to spolu xkrat riesili a slubil ze aspon daco sa zmeni.. a to aspon daco sa zmenilo az po dlhom case. Nechcela som.hned vsetko zahodit ked viem ze vsetko bolo super fajn az kym kvoli detom nam nepustil svojich do zivotov az prilis

@anonym_autor a to si otehotnela na prvom rande? Preco si nehladala takeho co odstrihol pupocny snuru?

anonym_cf0fde
7. okt 2025

Hranice treba nastaviť aj za cenu rozvodu. Ja som bola zo začiatku tolerantná. Chápala som že každý si chce užiť malé bábätko, intenzívnejšie stretávanie som tolerovala asi 3 mesiace. Potom som začala robiť poriadky a stretávanie nastavila na raz za týždeň. Mohli si plánovať čo chceli 😅. Proste som poobede zobrala dieťa na kávu, krúžok, ihrisko. Mohol sa hnevať kto chcel a koľko chcel. Na návštevu ale vždy chodíme všetci spolu. Keď som videla že veci sa upravili tak som sa snažila robiť ústupky aj ja. Teraz máme vzťahy super, každý pochopil svoju rolu a občas sa stretneme aj častejšie.

anonym_6390ab
7. okt 2025

Pises, ze ked neboli deti, chodieval k nim casto. No a to si cakala, ze ked deti budu tak nebude chodit ci ako? Ty su pred detmi chodila s nim k jeho rodicom, ci si odtavala doma? Lebo ak ano, chapem, ze ti to asi vyhovovalo a nemali ste tie spolocne povinnosti, mozno ani zaujmy a teda si nemala pocit ze by tak on bol casto, aj ked realne bol.
Preco si pristupila ku kroku mat druhe dieta?
Ved kasli na to, co ti on bude vykrikovat ci tvoji rodicia su u vas alebo nie, co sa mu podriadujes. Snad ked chcu vidiet starkovci z jednej strany deti, tak aj starkovci z druhej strany. A ked ma potrebu ti to vykricat, nech sa paci.

Ako to vyzera, ked tam deti chce zobrat? Pobali ich a vezme do auta a idu? Teba vopred o tom informuje? Vsak povedz ze nejdete, ze si chcete oddychnut doma. To mensie dieta nema rezim? Nemate nejake aktivity volnocasove ako plavanie, cvicenie a pod s mladsim? Starsie sa nemusi ucit do skoly? Taketo veci kedy stihate? Kedy stihas varit alebo kedy stiha varit muz a riesit domacnost, nakupy a podobne?
Neviem si predstavit trcat kazdy den mimo dom (kdekolvek) alebo aj obden.
Ja mam s dietatom aktivity a snazim sa drzat rezimu a povedala som ze chodit kade tade nebudeme. Cudujem sa ze toto robis. Raz chcel muz zobrat bezo mna dieta na cely den k svokrovcom kym mala menej ako rok a teda nepreslo to. 😂

autor
7. okt 2025
@anonym_915db5

@anonym_autor a to si otehotnela na prvom rande? Preco si nehladala takeho co odstrihol pupocny snuru?

@anonym_915db5 🤦‍♀️ mala som vela vztahov, aj sklamania.. pocas chodenia bolo vidno ze ma dobry vztah s rodicmi, vsak ok.. dobré ze ma. Ale neliezol za nimi kazdy den,az jak prislo 1 dieta tak zacal s dietatom tam lozit denne a oni k nam,lebo tak chcel a asi to povazuje za normalne. Argumentoval mi tym,ze starym to robi radost ked su s vnucatom. Ale denne? A starat do vsetkeho?

kitycat
7. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_915db5 🤦‍♀️ mala som vela vztahov, aj sklamania.. pocas chodenia bolo vidno ze ma dobry vztah s rodicmi, vsak ok.. dobré ze ma. Ale neliezol za nimi kazdy den,az jak prislo 1 dieta tak zacal s dietatom tam lozit denne a oni k nam,lebo tak chcel a asi to povazuje za normalne. Argumentoval mi tym,ze starym to robi radost ked su s vnucatom. Ale denne? A starat do vsetkeho?

@anonym_autor toto si napisala: 'Od zaciatku sa nam denne pchali do zivota,jemu to nevadilo a stal za nimi, pri mne vobec. Dlhe roky sme sa hadali kvoli nim,reval na mna svoje ..'

Takze kedy ste sa zacali hadat?

To je jedno. Mala si to skoncit a nie si este druhe s takym robit

cacianka
7. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor veď toto je ten bod, čo mi hloda v hlave už od 1. strany !
Staršie dieťa má 7 rokov, a ty s týmto bojujes takmer 7 rokov a ešte máš druhé dieťa ?! Už po roku Max po 2, si to mala riešiť, kým to dieťa nechodilo na ZŠ, navrhnúť po stole, odísť k rodičom, brániť svoju integritu aj integritu tvojho dieťaťa, nie bojovať ďalších 6 rokov a ešte porodiť do tohto stavu druhé dieťa. Veď píšeš, že hneď začas dieťaťom vypĺňať čas svokrovcom, že si dovolili zasahovať vám do života až nadmieru, a ty nieže odídeš a riešiš súkromie, ale otehotnies znova. 🤦. To ti nedoplo, že bude chcieť bábätkom potešiť rodičov ? A že bude tam trepať deti 2 ?
A áno, každý deň by som vymyslela program, že idem s deťmi preč, kým geroj príde z práce, nech nás nenájde doma, a prídeme až neskoro na to, aby išli deti ku starým rodičom, lebo kúpať, učiť sa, večera a uložiť spať. Aj keby sa dohodnem s kamoškou, že pôjdeme raz k nej, aj úlohy si tam urobíme, iný deň do knižnice, stále by som hľadala cesty ako nebiť doma, robiť deťom program, a možno ten 1 deň ísť ku starým - aj to skôr ako príde muž domov.

anonym_3f164e
7. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_53a0c6 ja chodim k mojim sem tam na par dni a on ich tiez sem tam vidi,sem tam prespi s nami tam..
Ale asi by mu vadilo keby kazdy bozi den sme v styku s mojimi a sa musime vídať

@anonym_autor toto je strasne nefér. Jemu vadi častý kontakt s tvojimi rodicmi tak sa nestretávate casto tebe vadi častý kontakt so svokrovcami a teba ma kazdy vies kde. Sama si to takto nastavila, mala si si dupnut

anonym_3f164e
7. okt 2025
@anonym_12c847

@anonym_autor ho ho hoooo nároky svokier a starých mám na deti nie sú také samozrejmé. Pokiaľ si to rodič neželá a má na to pádne dôvody ani súd by im to neodklepol. Len tu pádny dôvod nie je ak sú normálni a k deťom sa majú pekne.

@anonym_12c847 súd by im vymedzil aspon nejaký normalny rámec stretnutí nie kazdy druhý den to by bol pokrok

anonym_3f164e
7. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_12c847 nevravim ,ze su nenormalni. Hraju sa, mne len vadi ze kazdy den sa musia vídat, a ze sa mi starali do vsetkeho od toho ako a kde davam dieta spat az po to jak ma byt v skole, ako sa mam spravat atd

@anonym_autor nie si jediná, len to nevies riesit. Mam rovnakých rodicov a hádaj co? Nestretávam sa s nimi ani ja ani deti. Ja si po sebe nenechám skákať. Výhovoriek plno ale riešenie nikde. Ty si nemyslela na vlastne zabezpečenie (byt) keby ste sa rozviedli?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
7. okt 2025
@anonym_3f164e

@anonym_autor nie si jediná, len to nevies riesit. Mam rovnakých rodicov a hádaj co? Nestretávam sa s nimi ani ja ani deti. Ja si po sebe nenechám skákať. Výhovoriek plno ale riešenie nikde. Ty si nemyslela na vlastne zabezpečenie (byt) keby ste sa rozviedli?

@anonym_3f164e snazila som sa hladat riesenia akoby sa dalo fungovat a nie vsetko zahodit a rozchod, na ten by som myslela ako posledny

autor
Autor odpoveď zmazal
luccys
7. okt 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor Si strasne submisivna. Toto so dovolila? Mala si to hned zatrhnut. A nie tu po 7 rokoch plakat. Nechapem, ze niekto takto necha so sebou zametat.

anonym_12c847
7. okt 2025
@anonym_3f164e

@anonym_12c847 súd by im vymedzil aspon nejaký normalny rámec stretnutí nie kazdy druhý den to by bol pokrok

@anonym_3f164e je to na hlavu ja viem. Proste prečo sa toľko žien trápi so svokrami neviem. O mamankoch ani nehovorím ...

autor
7. okt 2025
@luccys

@anonym_autor Si strasne submisivna. Toto so dovolila? Mala si to hned zatrhnut. A nie tu po 7 rokoch plakat. Nechapem, ze niekto takto necha so sebou zametat.

@luccys vsak sme sa aj hadali pre to... ale pre neho to bolo normalne . Asi pre to,ze ide o jeho rod.

autor
7. okt 2025
@luccys

@luccys ja neplacem tu.
Placu bolo dost. Len som chcela vediet kto to takto ma a ako to riesil alebo vyriesil nakoniec.

anonym_3f164e
7. okt 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor a ty si samozrejme sklopila uši a chodili ste k vašim tolko kolko povedal on. Vsetko je tak ako povie on lebo ty nemáš slovo a ubližujete tým akurat tak detom.

autor
7. okt 2025
@anonym_3f164e

@anonym_autor a ty si samozrejme sklopila uši a chodili ste k vašim tolko kolko povedal on. Vsetko je tak ako povie on lebo ty nemáš slovo a ubližujete tým akurat tak detom.

@anonym_3f164e keby som klopila usi pred nim tak sa nehadame tolko rokov

anonym_3f164e
7. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor takze si si presadila svoje a trávili ste viac času s tvojimi rodicmi? Alebo ide vsetko iba podla manžela

anonym_3f164e
7. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ako vydrzis byt s niekým, s kym sa tolko rokov hádate?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
7. okt 2025
@anonym_3f164e

@anonym_autor ako vydrzis byt s niekým, s kym sa tolko rokov hádate?

@anonym_3f164e nielen hadate, ale dosralo mi to cast zdravia.. tiez sa sama seba pytam preco a na co.. asi kvoli tomu e som verila v napravu,dieta...

luccys
7. okt 2025
@anonym_autor

@luccys ja neplacem tu.
Placu bolo dost. Len som chcela vediet kto to takto ma a ako to riesil alebo vyriesil nakoniec.

@anonym_autor Ved ti niektore napisali, ze si urobili poriadky a nastavili hranice. Lenze ak si to nevedela urobit za tych 7 rokov tak pochybujem, ze to zvladnes teraz. Ale drzim ti palce.

anonym_6390ab
7. okt 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor ved sama pises ze jedno dieta ma psychicke problemy alebo nieco v tom zmysle. Prepdokladam ze to nezacalo vcera a ty sa rozhodnes vedome mat druhe dieta? Pises, ze nechcela si riesit plienky a vsetko ale mate pomerne dost velky rozdiel medzi detmi, 6 rokov. Ja chapem tuzbu po dietati, ale to dieta nepride na svet len tak ale clovek sa rozhodne ze ho chce, ale ak sa vam “postastilo” tak tomu uz vobec nerozumiem vo vasej situacii, ze by ste sa nechranili, ale nerozumiem ani tomu, ze sa hadas pravidelne s manzelom a nevyhovuje ti situacia, v ktorej sa nachadzas, tak si vedome urobis druhe dieta a este viac ai ju skomplikujes, lebo zz teraz chodi muz nie s jednym, ale s dvoma detmi niekam, kde to tebe vadi a vadi ti, ze netravi s vami cas? Mam to komplikovane, skomplikujem si to este viac?
Vsak nikto nehovori o potrate, ale su prostriedky na to, aby k pocatiu nedoslo. Ale podla vsetkeho si ho chcela. Tak ked ma muz neakceptuje pri jednom dietati, pri dvoch ma rovnako nebude. Ci ti zalepil oci, ze nieco zmenil a to bola tvoja podmienka k druhemu potomkovi?
No ja ti neviem. Nemas to lahke ale za iste veci si mozes sama a z tohto teda uz nevykorculujes.

anonym_3f164e
7. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_3f164e nielen hadate, ale dosralo mi to cast zdravia.. tiez sa sama seba pytam preco a na co.. asi kvoli tomu e som verila v napravu,dieta...

@anonym_autor a vies o tom ze keby si si vážila samu seba prišiel by rešpekt aj od ostatných? Prakticky problem je ze bývaš u muža a nic ti nepatrí, chapem ze sa tak zle odchádza ked musis začať odznova. Mam pocit ze ti žiadna rada nie je dobra, resp ze si nedostala taku akú si chcela

anonym_6390ab
7. okt 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor akoze ja sa ti cudujem ze si to nezarazila po par dnoch. Si v tom celych 7 rokov. Zena pane boze, ty si to mala zarazit po tyzdni alebo par dnoch. Aby mne chodil niekto do domacnosti, aj ked nie som spolumajitel domu, ci bytu, ale sakra byvam tam a som na pol rovnaky rodic ako ten otec, aby mne kupal svokor ci svokra dieta na pravidelnej baze a aby mi ho chodili do manzelskej postele uspavat. Ja neviem co sa teraz cudujes, ked si si nenastavila ziadnu, ale ze ziadnu hranicu a nechala si ju zajst daleko za svoju komfortnu zonu. Ved a tebou zametaju 7 rokov. Svokra, svokor, muz a ty si im to dovolila. To teraz po 7 rokoch co chces akoze? Ze sa otocia o 180 stupnov a povedia ti draha nevesta, celych 7 rokov sme to robili zle, podme to robit inak, podla teba, ked si nam to dovolila. Vy sa hadate 7 rokov a nic si z toho nevyhadala

anonym_6a0da8
7. okt 2025

Nieže by si bola rada ze ta muž odbremeni a zoberie preč deti, aby si mala čas pre seba, ešte sa sťažujes. Zaujímavé že v iných témach sa ženy sťažujú, ako na seba nemajú čas, a teraz tu robíte z toho chlapa idiota. Takže niektoré ženy nevedia co chcú.

zmrzlinka2021
7. okt 2025

@anonym_autor

Úprimne, neuteká tvoj muž takto od teba?

Mimo tohto problému ste si blízki? Budujete svoj vzťah?