Ako riešiť manželovu závislosť na rodičoch?
Ahojte, prosim o nazor zeny ktore sj tym presli. Nie tie,ktore ani nemaju svokrovcov a zacnu fantazirovat.
Skusim v skratke lebo je toho moc.
Manzel 46r, dve deti.. a dlhe roky hadok kvoli svokrovcom. Odcudzili sme sa. Neviem ako dalej.
Od zaciatku sa nam denne pchali do zivota,jemu to nevadilo a stal za nimi, pri mne vobec. Dlhe roky sme sa hadali kvoli nim,reval na mna svoje .. a ajtak svojich rodicov detom podsuva dodnes. Hoc sa na nich nepytaju a chcu byt aj doma... akoby mu pupocna snura ostala este. Ked sa do nas starali a drbali mna alebo jeho, nepostavil sa za mna. Sklopil uska vzdy. Kazdy den sa nam ozyvali, chceli nasu spolocnost a hlavne deti treba kazdy den. Po ROKOCH hadok uz to nie je ze pravidelne kazdy den ale sem tam aj kazdy druhy co strka deti k nim na hodku aj dve, akoby im chcel vyplnat cas a potesit ich. Lebo vie ze cakaju.na co ja? Nezaujima ho. Oni mna nerespektuju,len sa tvaria. Co ja zakazujem je dovolene, lebo sak MAME NEPOVIEME. Snazili sa presadzovat nam svoje,dirigovat co alo mame robit nerobit a muz vzdy stal na ich strane.
Nemam problem sa stretavat ale chcem tak vela ak chcem aby sme boli aj sami ako rodina a nie kazdy den bezali k svokrovcom alebo oni k nam? Alebo kazdy druhy den 🤦♀️ chcem tak vela aby muz dospel a travil cas hlavne so mnou a detmi osamote? A nie stale mysliet na svojich?
Neurobíš s tým nič. Čím viac sa budeš hnevať, tým to bude horšie. Akoby som čítala o mojom mužovi. Presne tie isté argumenty, že chce potešiť starkych, až sa mi chlpy jezia, keď to čítam... a ze som viac s mojou rodinou, keď sa to spočíta... 🤯. Svokrovci ma doteraz nerešpektujú, no uz s nimi nebojujem a to ich stve asi viac 😄. Ak to dovtedy vydržíš, tak pomôže len to, že deti tam už nebudú chcieť chodiť. U nás sa to zlomilo, až keď boli starší, tak po 10.roku... a presne ako píšeš, táto ich neprestrihnuta šnúra pokazila jeden pekný vzťah a priniesla choroby. Je to veľmi veľmi ťažké, ale mne pomohlo aj to, že ja som tam prestala chodiť, max 1x do mesiaca, takže postupne nechceli už ani deti ísť bezo mňa. A veľa som sa modlila - za seba, aby som sa nezblaznila 🤣
@anonym_01daae do 10 rokov to mam este kua daleko 🤪
@anonym_autor cize okrem toho ze mas nulový rešpekt a tvoje slovo nic neznamená mu robis aj slúžku? No ale to uz je tvoje vedome rozhodnutie. Nema si ta preco vazit
@anonym_autor cize okrem toho ze mas nulový rešpekt a tvoje slovo nic neznamená mu robis aj slúžku? No ale to uz je tvoje vedome rozhodnutie. Nema si ta preco vazit
@anonym_3f164e Aha takze on je cele dni doma, a ona vari, upratuje, stara sa o deti...a este mu ani na tanier chudakovi nenalozi...som sa musela pozriet do kalendara, ze aky mame rok. Ale zas, tradicna rodina. To sa dnes na Slovensku ceni😄
@anonym_3f164e a necham na pospas domacnost? Uvarit musim ked chcem nieco jest... a upratat tiez lebo neznasam bordel a nechcem tu dake chrobaciky. Ale s uvarenym jedlom uz obskakovat nejdem
@anonym_autor to ze bol tak vychovaný neznamenalo ze automaticky mu bude robit slúžku aj zena, len taku našiel
@anonym_autor to ze bol tak vychovaný neznamenalo ze automaticky mu bude robit slúžku aj zena, len taku našiel
@anonym_3f164e co znamena robit sluzku?
Ja len pisem ze krivo pozrel lebo som nesla nalozit. A nie ze pravidelne mu nosim pod nos
@anonym_3f164e a necham na pospas domacnost? Uvarit musim ked chcem nieco jest... a upratat tiez lebo neznasam bordel a nechcem tu dake chrobaciky. Ale s uvarenym jedlom uz obskakovat nejdem
@anonym_autor ved ja rozumiem. Ale peries jeho veci preco? Odkladas jemu do skrine naco. Nakupuješ a varis aj pre neho kvoli čomu? Ved oper iba sebe, navar iba sebe a detom. Naschval by som varila iba veci ktoré nema rad. A dala by som si aj pauzu od upratovania. Ja to neznášam tiez a poterebujem mat vsetko hotové ale akonáhle za menej zapája vsetko púšťam a starám sa o seba
@anonym_3f164e co znamena robit sluzku?
Ja len pisem ze krivo pozrel lebo som nesla nalozit. A nie ze pravidelne mu nosim pod nos
@anonym_autor robit slúžku znamená vsetko co si vymenovala vyššie v komentári. Neviem co sa ti stalo ze sa tak nemáš rada. Ale takého chlapa ani za trest. Kašle na teba po vsetkych stránkach ty to nevidíš?
@anonym_autor robit slúžku znamená vsetko co si vymenovala vyššie v komentári. Neviem co sa ti stalo ze sa tak nemáš rada. Ale takého chlapa ani za trest. Kašle na teba po vsetkych stránkach ty to nevidíš?
@anonym_3f164e vidim..a vadi mi to.. co s tym mam vsak robit 🤷♀️
@anonym_autor a ty sa nevies ozvať? Nechodíš do roboty ale snad sa staráš o deti. A on sa ma spolupodieľať na chode domacnosti. Kto to robil ked ste nemali deti a chodila si do práce? Ženy zobuďte sa prosim
@anonym_3f164e vidim..a vadi mi to.. co s tym mam vsak robit 🤷♀️
@anonym_autor poslať ho do riti tak ze sa nezmôže na slovo. Povedat mu ze je neschopný curak a je ti z neho zle. Neviem no nieco mu proste povedz ze si nenechad skákať po hlave nechaj mu deti chod von na masáž na kavu s kamoskou, začni sa starat primárne sama o seba plus deti a na neho sa vykasli. Keby aspon nejaka vďaka úcta alebo dačo ale on nie ze na teba serie ale este aj podkopáva tvoju autoritu u deti, ma uplne u prdele tvoj názor a pocity a vlastne ja z toho co opisuješ vobec nerozumiem naco je s tebou. Aha vlastne lebo robis vsetko a on nemusi nic. A ved si pisala ze ani on nepracuje tak to co ma za argument
@anonym_autor preco kupuješ? Nic nekupuj ked ti vyčíta ze nepracuješ. To je cele zle vaše fungovanie. Aj sa mas o deti starat aj si ponižovana ak slúžku robis a este aj platit mas nieco. No kopla by som ho vies kde. No nevies sa proste ozvať. Ani pred mužom ani pred svokrovcami. Keby si sa vedela za seba postaviť nedovolili by si ale ty si im neneastavila hranice preto stale rypu
@anonym_autor poslať ho do riti tak ze sa nezmôže na slovo. Povedat mu ze je neschopný curak a je ti z neho zle. Neviem no nieco mu proste povedz ze si nenechad skákať po hlave nechaj mu deti chod von na masáž na kavu s kamoskou, začni sa starat primárne sama o seba plus deti a na neho sa vykasli. Keby aspon nejaka vďaka úcta alebo dačo ale on nie ze na teba serie ale este aj podkopáva tvoju autoritu u deti, ma uplne u prdele tvoj názor a pocity a vlastne ja z toho co opisuješ vobec nerozumiem naco je s tebou. Aha vlastne lebo robis vsetko a on nemusi nic. A ved si pisala ze ani on nepracuje tak to co ma za argument
@anonym_3f164e nieje lahke len tak zobrat deti a cau odchadzam. Ked ako otec je ok,deti ho maju radi, len ako manzel na figu
@anonym_autor ale prakticky je doma. Aj ty si doma. Teda domácnosť 50% a deti viac ty neviem ako to spravodlivo podeliť. Dala by som mu vsetko na krk uz len preto aky je chuj
@anonym_3f164e nieje lahke len tak zobrat deti a cau odchadzam. Ked ako otec je ok,deti ho maju radi, len ako manzel na figu
@anonym_autor otcom deti bude uz navždy. Ci bude manžel je iba tvoje rozhodnutie. Ak s ním aj planujes dalej zit ok ale urob si doma a u svokrovcov poriadok. Pokiaľ ti vyčítajú ze plati synacik chod pekne podať žiadosť o výživné na deti aj manželku kym si na rd mas nárok.
@anonym_autor ale prakticky je doma. Aj ty si doma. Teda domácnosť 50% a deti viac ty neviem ako to spravodlivo podeliť. Dala by som mu vsetko na krk uz len preto aky je chuj
@anonym_3f164e vies kolko zien to ma takto? Kamoska tiez.. zije v luxusnom dome,ale za cenu ze chlap tiez si ju nevazi a ani doma nic nerobi
@anonym_autor otcom deti bude uz navždy. Ci bude manžel je iba tvoje rozhodnutie. Ak s ním aj planujes dalej zit ok ale urob si doma a u svokrovcov poriadok. Pokiaľ ti vyčítajú ze plati synacik chod pekne podať žiadosť o výživné na deti aj manželku kym si na rd mas nárok.
@anonym_3f164e pocas manzelstva sa da ziadat vyzivne na deti a zenu?
@anonym_3f164e pocas manzelstva sa da ziadat vyzivne na deti a zenu?
@anonym_autor ano na deti urcite a na teba ak by manžel neplnil povinnosť zabezpečiť tvoje primerane živobytie. Ako to mate, ci ti dava peniaze alebo ti vyčíta ako svokrovci to si uz sama musis zvážiť. Žiadosť podať mozes aspon sa preberie.
@anonym_3f164e vies kolko zien to ma takto? Kamoska tiez.. zije v luxusnom dome,ale za cenu ze chlap tiez si ju nevazi a ani doma nic nerobi
@anonym_autor výborná argumentácia. Iné ženy to tak maju budem aj ja. Tvoja vec autorka tato téma je o žiadosti o radu/pomoc. Iba ti davam navrh
Ocividne je pupocna snura s rodicmi este ten mensi problem...

@natalka13 vsak prave to mi vadi,ze tam musi deti pchat kazdy den alebo obden. A robi to preto,ze furt prihliada na rodicov a chce im po voli nech sa tesia... nudit sa nenudi,chodi aj za kamosmi,aj kadekde
@anonym_autor preco nepracuje?
Neverim ze flakanie po kamosoch mu zabere cely den. Oni tiez nepracuju?