icon

Ako riešiť manželovu závislosť na rodičoch?

7. okt 2025

Ahojte, prosim o nazor zeny ktore sj tym presli. Nie tie,ktore ani nemaju svokrovcov a zacnu fantazirovat.
Skusim v skratke lebo je toho moc.
Manzel 46r, dve deti.. a dlhe roky hadok kvoli svokrovcom. Odcudzili sme sa. Neviem ako dalej.
Od zaciatku sa nam denne pchali do zivota,jemu to nevadilo a stal za nimi, pri mne vobec. Dlhe roky sme sa hadali kvoli nim,reval na mna svoje .. a ajtak svojich rodicov detom podsuva dodnes. Hoc sa na nich nepytaju a chcu byt aj doma... akoby mu pupocna snura ostala este. Ked sa do nas starali a drbali mna alebo jeho, nepostavil sa za mna. Sklopil uska vzdy. Kazdy den sa nam ozyvali, chceli nasu spolocnost a hlavne deti treba kazdy den. Po ROKOCH hadok uz to nie je ze pravidelne kazdy den ale sem tam aj kazdy druhy co strka deti k nim na hodku aj dve, akoby im chcel vyplnat cas a potesit ich. Lebo vie ze cakaju.na co ja? Nezaujima ho. Oni mna nerespektuju,len sa tvaria. Co ja zakazujem je dovolene, lebo sak MAME NEPOVIEME. Snazili sa presadzovat nam svoje,dirigovat co alo mame robit nerobit a muz vzdy stal na ich strane.
Nemam problem sa stretavat ale chcem tak vela ak chcem aby sme boli aj sami ako rodina a nie kazdy den bezali k svokrovcom alebo oni k nam? Alebo kazdy druhy den 🤦‍♀️ chcem tak vela aby muz dospel a travil cas hlavne so mnou a detmi osamote? A nie stale mysliet na svojich?

minenkaa
9. okt 2025
@anonym_3f164e

@minenkaa na začiatku mam vzdy nádej no v poslednej dobe co takáto téma to rovnaký prípad

@anonym_3f164e uplne ,ako cez kopirak

anonym_3f164e
9. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_3f164e mudra si az az....hlavne v 1 vete 🤦‍♀️
Uz vidim teba akoby si hrdlo odisla s 2 detmi a nechala vsetko za sebou

@anonym_autor nechcem byt zla ale ty nemáš nic iba tie deti. Aj to nie je záruka ze po manipulácii od otca a svokrovcov s tebou raz budu chciet byt. Mas iba jednu igelitku a premárnené roky. Ale dobre ty si presvedčená o inom

minenkaa
9. okt 2025

@anonym_autor prečo vlastne neodides

cacianka
9. okt 2025
@anonym_3f164e

@cacianka no ja som autorke odpovedala ze keby nemam kam tak nejdem, ale aspon si nenechám na seba kydať. Ale asi nechce rozumiet ide si svoje. Mozno ďalšia co len chcela potapkat po pleci ze to dobre robi

@anonym_3f164e to tak býva, muž teda aj svokrovci sú otras, ale každou stranou sa z muža stáva zlatíčko. Ona sa už vyše 6 rokov trápi, sťažuje, háda sa, ale potom si s takýmto urobí znova malinké dieťa, miesto toho aby tých pár rokov sa snažila osamostatniť, robiť si plány a perspektívu/ keby sa to zlepšilo ok, zostaneme spolu, keby moja snaha vychádzala navnivoč, použijem plány a odídem. Hmmm, ja som síce neodišla - ale exa som vyexovala.

anonym_3f164e
9. okt 2025
@cacianka

@anonym_3f164e to tak býva, muž teda aj svokrovci sú otras, ale každou stranou sa z muža stáva zlatíčko. Ona sa už vyše 6 rokov trápi, sťažuje, háda sa, ale potom si s takýmto urobí znova malinké dieťa, miesto toho aby tých pár rokov sa snažila osamostatniť, robiť si plány a perspektívu/ keby sa to zlepšilo ok, zostaneme spolu, keby moja snaha vychádzala navnivoč, použijem plány a odídem. Hmmm, ja som síce neodišla - ale exa som vyexovala.

@cacianka ja toto nikdy nepochopím. Ze uz zo seba robi debila fajn ale ze jej nie je luto deti, ktoré slúžia ako zábava a vyplnenie času svokrovcom🤦🏼‍♀️ kazdou stranou mam o autorke nižšiu mienku. No nic musim vybozkávať dnes manžela a svokrovcov😅

anonym_3f164e
9. okt 2025
@minenkaa

@anonym_autor prečo vlastne neodides

@minenkaa lebo nema kam, lebo deti, lebo spolu prežili tolko krásnych rokov, lebo sa to neda vsetko len tak zahodiť. A on sa isto zmeni, mozno po treťom dieťati😂 nepoznáš?

minenkaa
9. okt 2025
@anonym_3f164e

@minenkaa lebo nema kam, lebo deti, lebo spolu prežili tolko krásnych rokov, lebo sa to neda vsetko len tak zahodiť. A on sa isto zmeni, mozno po treťom dieťati😂 nepoznáš?

@anonym_3f164e ešte že existuje lebo

0kristina0
9. okt 2025

Autorka ja ti iba napisem, ze nikdy sa nic nezmeni ak budes mat na vsetko vyhovorky.

autor
9. okt 2025
@0kristina0

Autorka ja ti iba napisem, ze nikdy sa nic nezmeni ak budes mat na vsetko vyhovorky.

@0kristina0 lebo to len tak zobrat deti pod pazuchu a ist do neznáma. Dalsia mudra

minenkaa
9. okt 2025
@anonym_autor

@0kristina0 lebo to len tak zobrat deti pod pazuchu a ist do neznáma. Dalsia mudra

@anonym_autor vsak mu nechaj deti a chod najprv sama

autor
9. okt 2025
@minenkaa

@anonym_autor vsak mu nechaj deti a chod najprv sama

@minenkaa ja bez deti nikde nepojdem. Deti su moj svet

anonym_3f164e
9. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor keby boli tvoj svet staráš sa o ich dobro.

minenkaa
9. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak sa potom nestazuj a nechcú rady
Inak už si začala niečo meniť?

autor
9. okt 2025
@anonym_3f164e

@anonym_3f164e a dobro znamena vytrhnut ich z domova a ist nevedno kam

minenkaa
9. okt 2025
@anonym_3f164e

@anonym_3f164e bude zas dalsie lebo a ale

minenkaa
9. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ano dobro je kde budú žiť v klude

anonym_3f164e
9. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor mam pocit ze si necitala nic co sme ti napisali

autor
9. okt 2025
@minenkaa

@anonym_autor tak sa potom nestazuj a nechcú rady
Inak už si začala niečo meniť?

@minenkaa ja som sa pytala kto mal take alebo podobné a ako to riesil. Lebo moje snahy boli nedostatocne uspesne
. Ale takmer kazda z pohodlia domova pise odid,rozved sa a sama by to takto nespravila

anonym_f1ea72
9. okt 2025

Nik nevravi, ze zobrat 2 deti a odist je jednoduche. Ale nechápeme naco si si robila dalsie, ked toto prezivas uz 6 rokov. Mohla si odist s jednym dietatom teraz mas dve a si nestastna. A dve deti toto vidia. Robis sluzku a nikto si ta nevazi. Sklopis usi a ides dalej. Ty si tu pises, ze to netolerujes ale realne co si preto spravila ? Robis vsetko. A on nic. Jasne, ze si ta nevazi a baby tu pisali, ze bud odisli alebo narobili poriadky. Poriadky si mala zacat robit uz pred 6 rokmi...

anonym_3f164e
9. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ako myslis ze sa cítia deti ked počujú hádky a cítia dusno doma? Ked počujú ako na teba kydá muz s jeho rodicmi a vravia ako tebe nepovedia a robia opak ako vravíš detom ty. Nemyslíš ze su trochu zmätene? Smutne? Co ak sa cítia vinne? Ze keby neboli oni neboli by medzi vami hádky. Mala by si sa zamyslieť, ci je ozaj lepsie toto prostredie pre deti, kde matka neznamená doma nic viac ako handra a slúžka.

minenkaa
9. okt 2025
@anonym_autor

@minenkaa ja som sa pytala kto mal take alebo podobné a ako to riesil. Lebo moje snahy boli nedostatocne uspesne
. Ale takmer kazda z pohodlia domova pise odid,rozved sa a sama by to takto nespravila

@anonym_autor ale prosim ta ,toľko žien odišlo,vyhodilo chlapa,urobili si plán a za dva tri roky šli

anonym_3f164e
9. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor my sme ti napísali aby si si dupla nohou a postavila sa za seba a deti ako alternatívu k tolerovaniu alebo rozvodu. Lenže ty nemáš žiadnu paku, kazdy ta ma v riti. Muž, svokrovci aj deti. Tam ťažko bude po tvojom, akurat sa ti vysmeje muž a aj tak ich vezme kam nechces

minenkaa
9. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a presne prečo mu všetko robis, keď je doma

anonym_3f164e
9. okt 2025
@minenkaa

@anonym_autor a presne prečo mu všetko robis, keď je doma

@minenkaa muž povedal ze ona je doma s detmi nech sa stara. On je chudák prepracovaný z ničnerobenia

minenkaa
9. okt 2025
@anonym_3f164e

@minenkaa muž povedal ze ona je doma s detmi nech sa stara. On je chudák prepracovaný z ničnerobenia

@anonym_3f164e chudáčik

minenkaa
9. okt 2025

Autorka prečo nepracuješ ,keď je muz doma,však si môžeš peniaze šetriť ,byt mimo domu
Z čoho žijete ,výsluhový dôchodok je taký dobrý
,či bol plukovník

anonym_c6c07a
9. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor A to ti pomoze, ked to ma niekto podobne? Budes stastna, ze aj nejaka druha ma doma leniveho mamanka? Pomoze ti to nejako??? Nie. A "ako to riesili". No ved ti to napisali. Vyhubovali si to a nieco sa zmenilo. Tvoj manzel ani svokrovci to len tak z dobrej vole neurobia. Ale mam pocit, ze cakas na nejaky zazrak. Prepac, ale sama vidis, ze ten sa nestane.

anonym_3f164e
9. okt 2025
@minenkaa

Autorka prečo nepracuješ ,keď je muz doma,však si môžeš peniaze šetriť ,byt mimo domu
Z čoho žijete ,výsluhový dôchodok je taký dobrý
,či bol plukovník

@minenkaa “a sem tam mu poviem co ma spravit no moc sa mu nechce. A to este jeho fotrovci mali pindy na mna,ze si nevazim co on pre mna robi...... tym neviem co maju na mysli,asi to ze plati nejake veci ked ja nepracujem... ale zas aj ja kupujem co treba”
Toto pisala, predpokladám ze jej nedovolí ist do práce aj keby chcela ved kto by sa o vsetko staral?

minenkaa
9. okt 2025
@anonym_3f164e

@minenkaa “a sem tam mu poviem co ma spravit no moc sa mu nechce. A to este jeho fotrovci mali pindy na mna,ze si nevazim co on pre mna robi...... tym neviem co maju na mysli,asi to ze plati nejake veci ked ja nepracujem... ale zas aj ja kupujem co treba”
Toto pisala, predpokladám ze jej nedovolí ist do práce aj keby chcela ved kto by sa o vsetko staral?

@anonym_3f164e takže vlastne cuši ako voš pod chrastou

luccys
9. okt 2025
@anonym_3f164e

@anonym_3f164e Ona sa ma starat o deti a domacnost, lebo je doma. Ako keby on nebol😃 fascinujuce.