icon

Ako riešiť manželovu závislosť na rodičoch?

7. okt 2025

Ahojte, prosim o nazor zeny ktore sj tym presli. Nie tie,ktore ani nemaju svokrovcov a zacnu fantazirovat.
Skusim v skratke lebo je toho moc.
Manzel 46r, dve deti.. a dlhe roky hadok kvoli svokrovcom. Odcudzili sme sa. Neviem ako dalej.
Od zaciatku sa nam denne pchali do zivota,jemu to nevadilo a stal za nimi, pri mne vobec. Dlhe roky sme sa hadali kvoli nim,reval na mna svoje .. a ajtak svojich rodicov detom podsuva dodnes. Hoc sa na nich nepytaju a chcu byt aj doma... akoby mu pupocna snura ostala este. Ked sa do nas starali a drbali mna alebo jeho, nepostavil sa za mna. Sklopil uska vzdy. Kazdy den sa nam ozyvali, chceli nasu spolocnost a hlavne deti treba kazdy den. Po ROKOCH hadok uz to nie je ze pravidelne kazdy den ale sem tam aj kazdy druhy co strka deti k nim na hodku aj dve, akoby im chcel vyplnat cas a potesit ich. Lebo vie ze cakaju.na co ja? Nezaujima ho. Oni mna nerespektuju,len sa tvaria. Co ja zakazujem je dovolene, lebo sak MAME NEPOVIEME. Snazili sa presadzovat nam svoje,dirigovat co alo mame robit nerobit a muz vzdy stal na ich strane.
Nemam problem sa stretavat ale chcem tak vela ak chcem aby sme boli aj sami ako rodina a nie kazdy den bezali k svokrovcom alebo oni k nam? Alebo kazdy druhy den 🤦‍♀️ chcem tak vela aby muz dospel a travil cas hlavne so mnou a detmi osamote? A nie stale mysliet na svojich?

Strana
anonym_a7524c
7. okt 2025

Aj môj bol taký, že mamičke takto pomôcť, a toto a hento. Pritom v tej dobe nemala svokra ani 50r. Až kým som si raz dupla že stačilo a dostal na výber. Bolo to pred dvadsiatimi rokmi ale pamätám si to do dnešného dňa. Mala som dosť dôkazov na podlosti svokry. Môj muž si vybral a podrazi od svokry nabrali na obrátkach. Ale to by bolo na tri strany. Muž to čoraz viac vnímal a vždy sa má zastál.

anonym_280b24
7. okt 2025

Nepoznam situaciu naozaj,ale bud by som na nich navrieskala ,ze by sa uz viac na mna neozvali alebo ak by som mala kam ist tak by som nechala muza sameho doma bez slova a cau. Deti so sebou. Napisala by som mu len, ze som napr doma u rodicov v pripade,ze si premysli a bude ta brat ako manzelku a deti rodinu

autor
7. okt 2025
@anonym_a7524c

Aj môj bol taký, že mamičke takto pomôcť, a toto a hento. Pritom v tej dobe nemala svokra ani 50r. Až kým som si raz dupla že stačilo a dostal na výber. Bolo to pred dvadsiatimi rokmi ale pamätám si to do dnešného dňa. Mala som dosť dôkazov na podlosti svokry. Môj muž si vybral a podrazi od svokry nabrali na obrátkach. Ale to by bolo na tri strany. Muž to čoraz viac vnímal a vždy sa má zastál.

@anonym_a7524c no mne moj vyhrazal aj rozvodom kvoli nim.

autor
7. okt 2025
@anonym_280b24

Nepoznam situaciu naozaj,ale bud by som na nich navrieskala ,ze by sa uz viac na mna neozvali alebo ak by som mala kam ist tak by som nechala muza sameho doma bez slova a cau. Deti so sebou. Napisala by som mu len, ze som napr doma u rodicov v pripade,ze si premysli a bude ta brat ako manzelku a deti rodinu

@anonym_280b24 prave,ze pred nimi sa drzim.. ale jemu doma som vycitala co mi vadi a co s tym chce robit... no jemu zjavne nevadi nic, kludne aj kazdy den spolu s nimi travit

anonym_38841e
7. okt 2025

@anonym_autor tak sú to jeho rodičia ma s nimi dobrý vzťah, nemôže za to že ty taký vzťah so svojimi rodičmi nemáš 🤷‍♀️ ja tiež idem na dovolenku s našimi a manžel so svojou rodinou. Okrem našej spoločnej ešte ideme každý s rodičmi.

anonym_a7524c
7. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_280b24 prave,ze pred nimi sa drzim.. ale jemu doma som vycitala co mi vadi a co s tym chce robit... no jemu zjavne nevadi nic, kludne aj kazdy den spolu s nimi travit

@anonym_autor ak by si vybral mamičku tak by bol aj rozvod a žiadne deti. Môj otec bol tiež mamičkár, babka dirigovala máme ako má môjho otca obskakovať, nabrať mu jedlo, pripraviť oblečenie do práce, vyčistiť obuv. Ďakujem NIE....

gelory
7. okt 2025

Nie je to normálne. Jasné, že ak by sa jednalo o môjho muža a takto by sa správal, tak by dostal jednoznačne ultimátum!

autor
7. okt 2025
@anonym_38841e

@anonym_autor tak sú to jeho rodičia ma s nimi dobrý vzťah, nemôže za to že ty taký vzťah so svojimi rodičmi nemáš 🤷‍♀️ ja tiež idem na dovolenku s našimi a manžel so svojou rodinou. Okrem našej spoločnej ešte ideme každý s rodičmi.

@anonym_38841e to nie je o tom. Ja mam so svojimi tiez velmi dobry vztah,aj na dovolenky sme chodili s mojimi.. len ja jemu mojich nepodsuvam kazdy den.... asi by mu tiez vadilo keby moji su u nas denne nasackovani.. alebo keby ja denne chodim na posed na hodku ci dve k mojim

autor
7. okt 2025
@anonym_a7524c

@anonym_autor ak by si vybral mamičku tak by bol aj rozvod a žiadne deti. Môj otec bol tiež mamičkár, babka dirigovala máme ako má môjho otca obskakovať, nabrať mu jedlo, pripraviť oblečenie do práce, vyčistiť obuv. Ďakujem NIE....

@anonym_a7524c ziadne deti? Na deti ma rovnaky narok nielen manzel ale aj svokrovci si mozu narokovat byt s detmi

anonym_a7524c
7. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_a7524c ziadne deti? Na deti ma rovnaky narok nielen manzel ale aj svokrovci si mozu narokovat byt s detmi

@anonym_autor to si nepochopila, myslela som že by som s ním nemala deti. Takto máme dve, a svokra ich od mala ignorovala ako aj mňa

autor
7. okt 2025
@anonym_a7524c

@anonym_autor to si nepochopila, myslela som že by som s ním nemala deti. Takto máme dve, a svokra ich od mala ignorovala ako aj mňa

@anonym_a7524c no ale on sa takto zacal chovat az pri detoch. Pred detmi sme boli spolu velmi stastni,zamilovani a vsetko bolo super. Az jak sa narodili deti tak nam do zivota velmi pustal svojich rodicov..az velmi.. a z toho konflikty

januska12323
7. okt 2025

No kým to budeš trpieť tak to aj ostane ako je. Áno aj na rozvod by som pristúpila ak by ma nikto nerešpektoval.

anonym_a7524c
7. okt 2025

Keby som musela trpieť svokryne vrtochy do mužovej 46ky tak som buď v blazinci alebo spacham samovraždu. Citované a finančné vydieranie bolo do vtedy na dennom poriadku. A tie jej blbosti pokazil sa mi sporák, pod poradiť aký kúpiť. On letí , celý deň behanie po obchodoch a nakoniec nič nekúpia lebo všetko drahé, ale dohodnú sa že po ďalšej výplate kúpia plynový. Ona si na druhý deň kúpila elektrické a zaplatila si taxík do elektra aj dovoz domov. Ale nepáčil sa je tak o mesiac kúpila aj plynový. Ona mala doma 4 tv, 3 sporáky, 4chladničky, a mohla by som pokračovať.

anonym_a7524c
7. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_a7524c no ale on sa takto zacal chovat az pri detoch. Pred detmi sme boli spolu velmi stastni,zamilovani a vsetko bolo super. Az jak sa narodili deti tak nam do zivota velmi pustal svojich rodicov..az velmi.. a z toho konflikty

@anonym_autor sorry, ale už pri prvom dieťati si mala trvať na svojom

cacianka
7. okt 2025

tvoji rodičia nemôžu k vám chodiť - ty s deťmi k nim ? neviem ako daleko od vás bývajú, ale skús sa s nimi dohodnúť, zdôver sa im, a zrkadlite. tak ako svokrovci , tak aj tvoji rodičia majú nárok na vás, na váš čas a na vnúčatá. ked nemôžu obaja naraz, tak aspoň po jednom, prípadne ako doprovod niekto s nimi (teta, ujo, brat, sestra), nech si muž vychutná medecínku. ty s deťmi tam chodievajte tiež často, veľmi často, skúste to aspoň dočasne. chápeš ?
a ak by sa mi vyhrážal rozvodom, kvôli jeho rodičom, dohodnem sa s rodičmi, poradím ako by som mohla prísť k nim, ako by sme mohli spoločne poriešiť ´další život a návrh na rozvod by som podala ja, predbehla by som ho. Nič by som nepovedala vopred, iba vybavila sťahovanie, najprv by som pretriedila všetky papiere doma, moje a spoločné by som zobrala, jeho prefotila , aby boli dôkazy k majetku a podklady k výživnému. prvé by som pobalila mimosezónne veci a previezla keď nebude doma, pekne nenápadne, a potom pobalila všetko moje a detí, na stôl bachla návrh na rozvod -teda rovnopis čo som podala na súde, už pár dní by bolo podané aj neodkladné opatrenie do rozvodu vo veci zverenie detí mne, a veľmi rázne by som odišla. žiadna žena si nezaslúži takéto správanie, takýto život v područí svokrovcov.

anonym_7201b0
7. okt 2025

bola som v tej situacii ale uz pri prvom dietati som dala ultimatum a muz si vybral nas
v tomto veku uz neviem ci nieco zmozes ale skusila by som zrkadlo zacni volat svojich rodicov denne chod tam s detmi a aj muz musi ist atd a uvidis

alebo mu daj navrh ze raz do tyzdna ideme na vylet len my ako rodina a nejdeme inam

ak sa ta ale nezastane a takto si ta nevazi tak aj rozvod je riesenie

anonym_915db5
7. okt 2025

Myslim, ze vsetkym sa nam naskyta otazka preco si do tohoto vztahu, neskor manzelstva a potom deti sla? Ved on musel byt u rodicov az moc a tebe to muselo nejakym sposobom vadit... no a hadky? Davno si sa mala pobalit ked ti nevyhovuje...

Natlacila si sa tam kde ta nechceli

autor
7. okt 2025
@anonym_a7524c

@anonym_autor sorry, ale už pri prvom dieťati si mala trvať na svojom

@anonym_a7524c nic nezabralo...hadky snad kazdy druhy den.. reval na mna kvoli nim pri hadke,az k rozvodu sa vyhrazal... nic nezaberalo. Ani po dobrom ani po zlom

minenkaa
7. okt 2025

Tak prečo sa nerozvediete ,však vám obom tento vzťah nevyhovuje

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
7. okt 2025
@minenkaa

Tak prečo sa nerozvediete ,však vám obom tento vzťah nevyhovuje

@minenkaa kde su deti,sa neda len tak rozviest. Jedno ma uz teraz psychicky dost z toho vsetkeho. Nehovorim ze uz nic necitim k nemu..ale trapim sa kvoli tomu no a ochladla som

anonym_489b51
7. okt 2025

Ja uprimne poviem ze som prestala citat od “od zaciatku sa nam denne pchali do zivota, jemu to nevadilo”. Ako vazne si si myslela, ze to casom bude inac? 🤷‍♀️

autor
7. okt 2025
@anonym_autor

@minenkaa kde su deti,sa neda len tak rozviest. Jedno ma uz teraz psychicky dost z toho vsetkeho. Nehovorim ze uz nic necitim k nemu..ale trapim sa kvoli tomu no a ochladla som

@anonym_autor tym myslim ze chce aby malo ocka a mamu a svoj domov

minenkaa
7. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor veď práve pre tie deti by bol rozvod vykúpením

nika1971
7. okt 2025

kolko maju deti rokov?

bystrozraky
7. okt 2025

@anonym_autor To už si do toho dala dosť energie a očividne to nepomohlo. Teraz máš ešte možnosť túto časť pustiť a využiť čas, keď ich on vláči k rodičom, pre seba. No tak tam budú robiť niečo, čo si zakázala, čo robia už aj tak roky podľa toho, čo píšeš. Zmeň uhol pohľadu a ber všetko vo svoj prospech. Sprav to len na mesiac-dva a uvidí sa, ako to zaberie. Či bude tvoj život harmonickejší. Keď si bola ty malá, chcela si mať doma vyčerpanú mamu alebo pohodovú? Skús to a uvidíš, že po istom čase ťa svokrovci začnú viac rešpektovať a celý rodinný život pôjde k lepšiemu. Druhá možnosť je potom aj rozvod po dôkladnom upozornení a párovej terapii... ale to už ty vieš lepšie, čo chceš viac. My do toho z toho krátkeho textu zase až tak nevidíme.

anonym_a7524c
7. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor keby na mňa muž reve jak pavian tak sa zbalim aj dieťaťom a už ma niet.
Ešte ti napíšem čo urobila najlepšia kamarátka, ona bývala v jednom dome s do všetkých sa montojúcou svokrou. Prvé ultimátum nepomohlo. S novorodencom a dvojročnou odišla a už jej nebolo. Muž za ňou došiel stanovili podmienky. Jej muž upratal mamičku a ona s vrátila za vopred stanovených podmienok, ktorých sa držali až do svokrynej smrti.

anonym_53a0c6
7. okt 2025

Žiaľ toto si mala riešiť ešte pred manželstvom a deťmi. Môj bol tiež ako mamkin cecok telefonáty x do dňa (to by mi ani nevadilo,pokiaľ to nenarúša náš plán), čo mi vadilo že aj keď povedali totálny nezmysel dal im za pravdu lebo sa im bal povedať svoj názor. A áno dala som ultimátum. Povedala som mu že s jeho rodičmi bojovať nebudem ale musí rátať aj s tým že jedného dňa ostane úplne sám, lebo toto nebude žiadna normálna partnerka tolerovat.
Tebe teraz ostávajú dve možnosti, tolerovať to ako doteraz ako za to hnevá alebo keď náhodi rozvod, tak sa treba spýtať keď prídu papiere čo máš podpísať

autor
7. okt 2025
@anonym_a7524c

@anonym_autor keby na mňa muž reve jak pavian tak sa zbalim aj dieťaťom a už ma niet.
Ešte ti napíšem čo urobila najlepšia kamarátka, ona bývala v jednom dome s do všetkých sa montojúcou svokrou. Prvé ultimátum nepomohlo. S novorodencom a dvojročnou odišla a už jej nebolo. Muž za ňou došiel stanovili podmienky. Jej muž upratal mamičku a ona s vrátila za vopred stanovených podmienok, ktorých sa držali až do svokrynej smrti.

@anonym_a7524c ono..ja som tiez kricala pri hadke. Hadali sme sa aj ked som tehotna bola, to este na mna drbal ze mi vsetko trva.. a preco este musim na wc kym on stepuje a caka na mna

autor
7. okt 2025
@anonym_53a0c6

Žiaľ toto si mala riešiť ešte pred manželstvom a deťmi. Môj bol tiež ako mamkin cecok telefonáty x do dňa (to by mi ani nevadilo,pokiaľ to nenarúša náš plán), čo mi vadilo že aj keď povedali totálny nezmysel dal im za pravdu lebo sa im bal povedať svoj názor. A áno dala som ultimátum. Povedala som mu že s jeho rodičmi bojovať nebudem ale musí rátať aj s tým že jedného dňa ostane úplne sám, lebo toto nebude žiadna normálna partnerka tolerovat.
Tebe teraz ostávajú dve možnosti, tolerovať to ako doteraz ako za to hnevá alebo keď náhodi rozvod, tak sa treba spýtať keď prídu papiere čo máš podpísať

@anonym_53a0c6 pred manzelstvom a detmi sa da dohodnut na vela veciach, ale riesit styk muza a buducich deti so svokrovcami to ktoru napadlo? 🤔

Strana