Ako riešiť manželské konflikty kvôli synovi?
Ahoj. Nebudem uvádzať úplne detaily, no mám pocit, že v našom manželstve je najväčším problémom syn /17 rokov /. Každý deň sa s manželom kvôli nemu hádame. Ide o to, že prišiel do veku, kedy človek fakt je už zúfalý z jeho správania. Samozrejme fláka školu má problém s domácimi prácami - samozrejme, ak musí, tak síce s veľkou neochotou, ale pomôže ( samozrejme kámoši na prvom mieste ). Snažím sa mu dohovárať, no dospela som k názoru, že pokiaľ on nebude chcieť ,môžem sa aj na hlavu postaviť - nič nezmôžem . Už ani neviem, čo by som mu mohla zakázať Cez prázdniny chodí na brigády - neleží doma. No môj manžel každý deň na mňa útočí, že ja nič s tým nerobím, no on sa dokáže so synom pohádať na všetkom. Ja som názoru, že všetko čo som mohla som spravila a už je len na ňom , či dostane rozum a ako so svojim životom naloží. Zdravie mám len jedno a proste nemám chuť vkuse sa len zlostiť...mňa to už tak nebaví tie dennodenne hádky. Má to niekto podobné ako ja ????
1, s muzom by ste sa mali dohodnut, co od neho chcete, a co za to (alebo co spravite) a potom postupovat jednotne... urcite musi byt velmi frustrujuce pre jedneho alebo druheho, ak ho ten druhy nepodpori...
2, vreckove mu nemozte vziat? Ak je to teda take neznesitelne?
Lebo doma mame tiez tak a sice vsetko musis povedat 5x, ale tak spravi (skolu zase az tak neflaka)... Akoze kde je hranica "normalny teenager vs nezvladatelne dieta)... ale to si musite urcit vy dvaja (nie pred synom)... tam uz vystupovat jednotne podla dohody... nebude telka, nebude vecera, nebude vreckove / vylet atd atd... wifi zablokovat... kde co sa da 🙂 🙂
ako v škole sa mu nechce učiť, no hlúpy nie je. Vybaví všetko, čo potrebuje. s niektorými učiteľmi je ako najlepší kámoš s inými triední nepriatelia.Samozrejme, kde je nejaký prúser musí byť práve tam. nechodí mi domov opitý, nedroguje, síce viem, že skoro celá trieda fičí na žuvacom tabaku. To si myslím, že je problém všade, kým nedostanú rozum. Naša generácia fičala na cigaretách. Ako čo chvíľa ma 18. Ja som typ , že poviem opakovane, čo robí zle atď. no nemám za potrebu to riešiť každý deň. Som pravý opak môjho manžela. On vkuse do mňa hučí, všetko rozoberá a pritom bol ešte horší ako syn, len to nechce počuť.
ale preco manzel huci do teba a nie do syna? Je rovnako rodic ako ty...
@zic presne, ved aj on je rodic
Áno má to niekto podobne. Dcera 18. Dotiahla to ku komisionalnym skuskam vďaka svojej lenivosti. Riešenie neexistuje, jedine odsťahovanie a to nejde keďže má nízky vek. Zabudnite že bude mať rozum... Možno ked sa osamostatni a zisti ako sa veci maju.
@mk1111111111 no asi preto, ze ma taku potrebu sa obrátiť na druheho rodica keďže ma mozno pocit že robi maximum
@zic on hučí do oboch. Syn je na internáte, tak cez týždeň to znášam len ja. Vkuse ma potrebu len rozoberať. Obaja sú rovnaká povaha - čiže sa neznesú, pričom ja so synom viem výchádzať aj sa normálne porozprávať v čom vidím s manželovej strany problém. Vraj mu vo všetkom ustupujem a pritom to nie je pravda. Inak mňa skôr počúva, nakoľko viem s ním jednať normálne nie len buzeráciou.
@misterunderhill ja vždy tvrdím, že život ho naučí. Už si vybavuje na leto brigádu a viem, že ak sa mu podarí skončiť školu ako prvé pôjde robiť do zahraničia.
Tu je problém manžel by som povedala a nie syn. Namiesto toho, aby našiel spoločnú debatu so svojím synom a jasne mu sformuloval svoje požiadavky, čo od neho očakáva. Tak nonstop hučí do svojej manželky. Čo s tým má ako ona. Nemyslím si, že so synom je to až také zlé, skôr typický teenager s vlastnou hlavou. Manžel je pravdepodobne frustrovaný a neustále ho porovnáva so sebou. Len pokiaľ si to s manželom nevyriešia medzi sebou a nedohodnú sa ako budú spoločne postupovať, tak tu sa nič nezmení pokiaľ syn neodíde zo spoločnej domácnosti. A potom môže začať niečo iné.
@maury ja môžem povedať už som vyčerpala všetky možnosti. Ale stojím si za svojim, že síce školu fláka - hlúpi nie je a v živote sa nestratí. Aj na danej škole si ho budú všetci pamätať ako triedneho maskota. Proste povaha svet gombíčka.
Povedz manželovi, že cez týždeň, keď je syn na internáte sa na túto tému baviť nebudeš. Ak neprestane, odíď z miestnosti alebo preč z domu. Veď to je psycho, takto ti znepríjemňuje život. Deti v puberte sú kapitola sama o sebe. Syn je jedináčik?
x krát som už manželovi povedala mať len také problémy ako máme. Čo by niektoí ľudia dali za to, ak by boli na našom mieste. Veď máme všetko, nič nám nechýba a hlavne máme zdravé deti a chválabohu aj my nemáme zdravotné problémy, ktoré by sa nedali zvládnuť. Koľko ľudí by s nami menilo. No absolútne to nemá nijaký zmysel vkuse riešiť len synové správanie.
@janickacrazy nie nie je jedináčik. Mám ešte dvoch mladších synov
Ahoj 🙂 ak chceš napíš mi aj mi sme si týmto prešli...
@janickacrazy
@kalifka mňa už normálne nebaví život. Ja som tak rada, že idem do práce. Normálne si oddychnem.
Mňa dostala veta že sa neznesú. To už čo je toto . Problém bude asi manžel a to ako vystupuje a správa sa k svojmu dieťaťu . Nedokážem si ani len predstaviť že by sa môj manžel nezniesol s chalanmi. Jeden ma 16 a druhy 12 no sú ako najlepší kamaráti.
@pictbridge tak ako píšem. nedokážu vôbec spolu komunikovať
@pictbridge ja nevravím, že mňa nenazlosti. Samozrejme, že áno. No mne stačí, že s ním nerozprávam tri hodiny, že som nahnevaná a príde sa mi ospravedlniť, objíme ma . Takže nie je to dieťa bez citov.
Manzel je podla mna frustrovany sam zo seba, ze tomu nezabranil, ze nevie, co ma spravit a preto huci na zenu. Svoju nervozitu si vybija na zene. Mali sme to v rodine.
Chalan okrem ineho, pil, drogoval, najprv marihuana, neskor aj ine veci, ani neviem, co vsetko...Toto aspon zatial nemate.
Tam ale nezvladnuta vychova v tom zmysle, ze "co ta sprosta mama s Tebou zase chce" zo strany otca, tak co sa dalo cakat? Mama, ked nezvladala, tak ked dosiel domov nadranom, tak od zlosti, strachu a vsetkeho, mu taku na dvore uvalila, ze sa skydol na zem. Vyplieskala ho ako zito. Prezil tazku autohavariu, ked neskor opity sadol za volant a po par metroch jazdy sa vyrubal na susedove dvor. Auto na totalku. Salta s autom...Odvtedy som sa blokla a mam respekt a nejazdim. Videla som to na vlastne oci, uz len teda ako ho brali do nemocnice. Ten chalan ako decko prezil aj utok vlciaka, otras mozgu po pade z bicykla a toto. Je stale impulzivny a zvlastny, bude mat 40, ma 20 rocnu slecnu, deti nechce (nastastie asi), ale zije relativne usporiadany zivot, nedroguje, nepije, chodi do roboty, plati si podnajom. Jeho sestra sa smiala, ze ona s VS nikdy tak dobre nezarobila ako on a on este aj tu papulu ma stale taku, ze ja by som si nedovolila tak sefovi povedat, ako mi rozpraval 🙈.
Jeho stopli az zdravotne problemy, ani nie umrtie kamarata kvoli alkoholu. Ale sam na vlastnej kozi zazil tetanicky zachvat pocas soferovania, skoro zase havaroval, povedal, ze take krce dostal, ze nevedel ovladat ruky, hlavu, hybat sa. Ze mal strach, ze umrie. Neviem, ci ten pocit nemal nikdy po trave, drogach, opici...
Verim, ze to takto daleko nedojde, len chcem povedat, ze jednotna vychova je zaklad a tieto utoky otca na mamu- vsak mlady to vyuzije. Treba, aby otec zacal riesit ako hlava rodiny. Aby videl, ze ked mama povie, tak otec dosleduje, aby bolo, ako mama povedala. A naopak.
@0ria0 a co akoze, ze je chalan? To vobec nema nic spolocne s pohlavim, je jedno, ci chlapec alebo dievca, teens su, aki su, niektori tym preplavaju v klude, ini burlivo.
Autorka, problem je v tvojom muzovi. Ja by som mu navrhla poradñu, pre vas oboch ako rodicov, aby najma muzovi nejaky profesional vysvetlil, aky pristup zvolit konkretne pri synovi. Zide sa to aj pri dalsich dvoch, ked pridu do puberty
A aký máte so synom problém? Neviem to v texte objaviť 😁 Môj má rovnaký vek, ťahá mu na 18. Ale teda na brigády nechodí (asi mu netreba, nemíňa 😁), škola je tiež iba nutné zlo a domáce práce od neho nejako extra nechcem. Tvoj je na intraku, čiže doma ho ani nemáte. Čo konkrétne vlastne vadí mužovi?
@baboobchod že sa neučí ( problémy s učiteľmi v škole ), cez víkend sa mu nechce pomáhať ( vraj nevie nič spraviť , no na čo ja reagujem , keď ho to nenaučil, tak nevie ), nevie s ním normálne komunikovať, pretože obaja presadzujú svoj názor a tým pádom každá debata končí hádkou, ktorú len ja musím počúvať a robiť medzi nimi policajta a nakoniec ja som v očiach manžela tá zlá, čo som sa ho nezastala ( stačí aby som bola ticho a nezapojila som sa do diskusie je tiež zle ).proste musím vo všetkom súhlasiť - vraj nemáme jednotnú výchovu, pričom si myslím, že máme len ja nemám za potreby každý deň vytvárať peklo a dusnú atmosferu. Nie vždy som stotožnená s manželovým názorom, nakoľko vo veľa veciach to už preháňa. Ak poviem mužovi, že on bol v jeho veku ešte horší , tak vyletí na mňa, že či ja mám súdiť jeho. že jemu ide o synove dobro a nechce , aby dopadol tak ako on. On stále nechápe, že má 17 je v puberte on sám v 30 ešte rozum nemal.
Ja mam skusenost ze vztahy otec a syn su vybusne, proste bez urazky, take kohutie, ak ma hlavne muz zrazu pocit, ze ho nerespektuje "pubertiak" a ide si dokazovat svoje (ano, mozno naschval prehanam, ale hadam aspon niekto sa najde, kto si to vie predstavit).
Ja osobne ak je problem domace prace, kamosi = tak to je to nejmenej a musite sa proste skludnit. nepises co konkretne je taky strasny problem, ale ak iba tie prace, tak dat mu co ma mat urobene a kedy, a nech si vysi s kamosmi. Primerane dohliadat aby nechodil poza skolu, atd... Inak nic, je to uz takmer dospely clovek, proste robit si bude co chce a taketo dokazovanie si, budes robit co poviem, bude viac odporu vyvolavat ako pochopenia a hadat sa budete stale. Cize pohovorit si tak so starym, ako aj s mladym, ze proste tieto zvady ta nebavia, toto a toto sa bude robit a vybavene...
este je aj na intraku, tak to uz fakt povazujem za nieco ako "liecenie si ega".. mozno otcovi chyba spolocnost synova? :DD napr. ja mam 14r dceru a aktualne prepina hadam pol roka otcovi,lebo s nim proste cas netravi... a vzdy zacne nejaku sprostu hadku a konci to hadkou so mnou :D Lebo ona nic nerobi, lebo toto a hento.. pritom h**o vie co ona robi/nerobi :DD len uz to nie je male dieta co bude za ockom behat a ma svoje zaujmy
no ak sa hadaju tak sa do tooh nestaraj, su velki, vezmi sa a chod von alebo robit daco ine :D bavi ich sa dotahovat, tak nech sa dotahuju . Presne ako som pisala predtym, to su dvaja kohuti na travniku a ocko sa citi nadradeno.. mudro... dolezito. Ty nemusis so vsetkym co on hovori suhlasit, ale vydiskutovat si to musis s nim, ked bude syn v skoel.
By som sa spytala muza ze ako dopadol? ci mysli, to ze sa vyburuje na 17r pubertakovi?
@simca06022011 poza školu nechodí. To by si nedovolil, ak vymýšľa a napíšem , že proste tam pôjde, tak rešpektuje ma.
@simca06022011 že flákaš školu a mohol sa mať lepšie, ak by bol rozumný.
Problém je tvoj muž a nie syn. S ostatnými synmi nemá “problém”?
@baboobchod nie su ešte malí

nechcem ho obhajovať, ale je to teenager a ešte k tomu chalan. je to normálne. ak ale ozaj nič nefunguje, tak by som mu zakázala niečo, bez čoho ozaj nevie byť.