icon

Ako riešiť nákupnú závislosť manžela a svokry?

21. feb 2026

Ahojte, ja uz neviem co mam robit....neodsudzujte ma.....ale som nenormalne na seba nahnevana...ze to neviem zastavit

jaskolka
21. feb 2026

Keby mi ukradla 800 eur,v živote mi už do domu nevstúpi.

muchotrafka298
21. feb 2026
@anonym_autor

@bielasovicka manzel je taky isty.....ja som aj rozmyslala zze preco...ale v podstate to videl v detstve.....uz ale viac nevladzem....idemnproti muru...peniaze co by sme mohli dat napr na dovolenku....a tak....tak nejaky zdravy rozum mi tu chyba....

@anonym_autor manzel mina aj tvoje peniaze, takze tu by som razne zakrocila a obmedzila mu pre dobro rodiny pristup k peniazom. Lebo ked nebudete mat a takto on bezhlavo tiez mina ako jeho matka, tak co potom urobis. A evidentne nemina zrovna par EUR, kedze pises, ze by ste mohli ist na dovolenku za to.

anonym_dec03b
21. feb 2026

Keby si spravila pravý opak, žeby si to istý čas nevyhadzovala, kým by nebol totálne kopcom zahadzany byť, prestala by si upratovať, bolo by to náročné na tvoju psychiku, ale aspoň manžel by sa možno spamätal. Plus by si mala fotky ako dôkaz, pre psychiatra, pri rozvode. Potom by si odišla s deťmi na dovolenku a muža nechala v tom chlieve.

autor
21. feb 2026
@katkazatka

Ved ked budete spolu telefonovat a opyta sa ako sa pacili detom veci, povedz jej, ze to davas susedom. A je vybavene.

@katkazatka jej to nevadi....ona nereflektuje cloveka....naozaj je to ako ked dam odpoved neprosim si kavu a donesie mi 2 kavy...to sa realne stalo.....raz som bola na navsteve....a prisla prave z chorvstska a hned hladala v kufri..co mi da...mala tam tricko z lidla.....tak mi to podavala ako darcek....ja ze nie....a ona mi to dala do auta.....ja uz tie veci nenavidim.....proste naozaj potrebujem aby som zhodnotila kde je realna skutocnost....ci ja som ta chybna....alebo kde je realne problem ..ze ma nerespektuju...ked poviem ze mame vela.....tak nic....kupuju stale...je to napr...aj v inom..

autor
21. feb 2026
@anonym_dec03b

Keby si spravila pravý opak, žeby si to istý čas nevyhadzovala, kým by nebol totálne kopcom zahadzany byť, prestala by si upratovať, bolo by to náročné na tvoju psychiku, ale aspoň manžel by sa možno spamätal. Plus by si mala fotky ako dôkaz, pre psychiatra, pri rozvode. Potom by si odišla s deťmi na dovolenku a muža nechala v tom chlieve.

@anonym_dec03b to som urobila...manzelovi nevadi chliev

januska12323
21. feb 2026

Chorému človeku nepomôže vysvetľovať. Jedine tie veci nechať v aute a nech si s nimi muž robí čo chce.

anonym_08ff5a
21. feb 2026

Autorka, neuraz sa - nemáš aj ty nejakú diagnózu?

Keď budeš mať nejaký skutočne závažný problém, budeš sa diviť sama sebe, čo ťa kedysi dokázalo rozhádzať.

autor
21. feb 2026
@anonym_3c9ce8

@anonym_autor aký príspevok od syna zo zákona? to je zrušené

@anonym_3c9ce8 nevedela som ze je to zrusene....pravdupovediac iba som vtefy zaregistrovala.....a povazovala som to za spravne v socialnej politike....skoda

betulinka1
21. feb 2026

@anonym_autor netrapila by som sa s tym. Co nakúpia a nechcem, tak s radostou by som posúvala do Slniečka v Nitre, alebo OZ mimibodka alebo akekolkvek blizko dostupné OZ alebo neziskovka, kde sa staraju o opustené, týrané dedičky. Alebo kludne si nasla nejaku konkrétnu mamicku, s tym, nech to aj predava. Trva to 10 rokov, ty si z toho v strese, trápiš sa. No naco???? Pomáhala by som s tym dalej. Ja zvyknem dat nejake kvalitnejšie a v 100% stave sem na bazarik, ked sa nepreda mesiac dva, sťahujem a posuvam. Ostatne veci davam rovno OZ alebo po rodine.

autor
21. feb 2026
@anonym_08ff5a

Keď budeš mať nejaký skutočne závažný problém, budeš sa diviť sama sebe, čo ťa kedysi dokázalo rozhádzať.

@anonym_08ff5a mozno mam.....to clovek ma kazdy nejaku......urcite aj choroby ktore rokmi pridu....neznamena ze sme dokonali.....ja som len viac minimalista.....

katkazatka
21. feb 2026
@anonym_08ff5a

@anonym_08ff5a aj mňa by to rozhádzalo. Okrem toho, že svokra nerešpektuje jej požiadavky, je to veľmi obťažujúce dostávať non-stop darčeky, ktoré sú v skutočnosti haraburdy. Nielenže to je neekonomické, je to aj neekologické. Každý by sme sa mali trošku zamyslieť na tom, čo tejto planéte stvárame. Okrem toho potom nech sa dôchodcovia nesťažujú, že majú málo peňazí, keď ich takto vyhadzujú von oknom doslova. Na dôvažok ešte budú požadovať vďaku za tie haraburdy.

autor
21. feb 2026
@katkazatka

@anonym_08ff5a aj mňa by to rozhádzalo. Okrem toho, že svokra nerešpektuje jej požiadavky, je to veľmi obťažujúce dostávať non-stop darčeky, ktoré sú v skutočnosti haraburdy. Nielenže to je neekonomické, je to aj neekologické. Každý by sme sa mali trošku zamyslieť na tom, čo tejto planéte stvárame. Okrem toho potom nech sa dôchodcovia nesťažujú, že majú málo peňazí, keď ich takto vyhadzujú von oknom doslova. Na dôvažok ešte budú požadovať vďaku za tie haraburdy.

@katkazatka hej...presne tqk to myslim po tej stranke. . Ze mna to tak zatazuje.....ja som vzdy taka praktickejsia. A ja aj chspem tu starsiu generaciu. Ze chcu byt mili.....ale mne to proste nwvyhpvuje. . Chapwm....musim sa zamysliet aj nad sebou...som asi dnes dost nahnevana

autor
21. feb 2026
@anonym_autor

@katkazatka hej...presne tqk to myslim po tej stranke. . Ze mna to tak zatazuje.....ja som vzdy taka praktickejsia. A ja aj chspem tu starsiu generaciu. Ze chcu byt mili.....ale mne to proste nwvyhpvuje. . Chapwm....musim sa zamysliet aj nad sebou...som asi dnes dost nahnevana

Musim sa trosku asi zamysliet ako by sa to dalo rozumne poriesit aby vsetky strany boli spokojne

anonym_bada74
21. feb 2026

@anonym_autor Bez urazky, obidve mate diagnozu. Jedna pomina vsetko, druhej staci 1 par topanok na cely rok.

autor
21. feb 2026
@anonym_bada74

@anonym_autor Bez urazky, obidve mate diagnozu. Jedna pomina vsetko, druhej staci 1 par topanok na cely rok.

@anonym_bada74 to si nemyslim....ono skutocnost je az ked clovek vidi...vsetko za tym je len popis situacie , domnienka...kazdy to vidime inak.....a tretia osoba by to videla zase inak.....

domkakvet
21. feb 2026

@anonym_autor svokra kupuje veci detom a tebe, radsej vam mohla kupit dovolenku, co je podla teba dovod na rozvod, tak ze sa spravas este horsie ako tvoja svokra.

oslo1
21. feb 2026

Autorka, ked vam nieco kupi, nechaj to tam, alebo to pred nou hod do kontajnera na odpad. Domov to nenos.

rozculena
21. feb 2026
@anonym_bada74

@anonym_bada74 no a čo? Ja som jeden čas mala tiež iba 1 pár,sú to české kožené botasky a nosila som ich non stop.

ekira1
21. feb 2026

Tak tie veci predavaj a peniaze odkladaj, pochybujem, že má odložené na pohreb, čo nie je žiadna sranda.. a manželovi by som financie okresala, aby nemal z čoho kupovať blbosti...

anonym_019b7e
21. feb 2026

Ja som nervózna z tvojich bodiek v príspevkoch. To sa nedá čítať.

anonym_bada74
21. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_bada74 to si nemyslim....ono skutocnost je az ked clovek vidi...vsetko za tym je len popis situacie , domnienka...kazdy to vidime inak.....a tretia osoba by to videla zase inak.....

@anonym_autor Jedny topanky do prace, do lesa, do obchodu, na zahradu. 🤔

autor
21. feb 2026
@anonym_bada74

@anonym_autor Jedny topanky do prace, do lesa, do obchodu, na zahradu. 🤔

@anonym_bada74 nemam jedny topanky, ......samozrejme.....

laila22
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ako vám môže dať niečo natajnsa do auta? Veď vystúpim, auto zamknem a kľúč mám vo vrecku.

anonym_f9e1ea
22. feb 2026

@anonym_autor tie darčeky by som nebrala ako vážny problém, je to len otravné... Skôr ma zaujala tá krádež 800€ a to že manžel rozhadzuje peniaze. Ak to ohrozuje ekonomickú situáciu tvojej rodiny rozmýšľala by som o tom rozvode. Veď to mi už znie ako nejaká psychická porucha, závislosť. Moja teta má taký podobný problém a chodí s tým aj s inými problémami ku psychiatrovi. Ona má mániu a zmeny nálad a keď je smutná rozveseľuje sa nákupmi. Ani psychiater jej v tomto smere veľmi nepomohol... Potrebovala novú linku a jej druha v tej dobe vyplatili súrodenci z dedičstva v sume 20 000€ Všetko minula na handry kozmetiku a parfémi... Nezostalo ani na lacnú linku za 300€. On sa stým už zmieril, aj s tým akú majú finančnú situáciu vďaka jej nákupom ... Deti majú už dospelé ... On to s ňou vzdal v tomto smere, keď jej ani psychiater nepomohol a to aj napriek tomu že riadne berie lieky... Ináč teraz pred rokom ho chudáka vyhodila na ulicu a prisťahovala sa blízko ku svojmu synovi. Nie do jeho domu, ale cez ulicu... Jej druha mi je ľúto všetko strpel, jej maniere aj neveru... A teraz neviem čo je s ním... A jej synovu priateľku mi je tiež lúto...

autor
22. feb 2026
@laila22

@anonym_autor ako vám môže dať niečo natajnsa do auta? Veď vystúpim, auto zamknem a kľúč mám vo vrecku.

@laila22 no zial...da sa to....niekedy je mama spata so synom tak...ze ho chysta aj s kolacmi do auta

autor
22. feb 2026
@anonym_f9e1ea

@anonym_autor tie darčeky by som nebrala ako vážny problém, je to len otravné... Skôr ma zaujala tá krádež 800€ a to že manžel rozhadzuje peniaze. Ak to ohrozuje ekonomickú situáciu tvojej rodiny rozmýšľala by som o tom rozvode. Veď to mi už znie ako nejaká psychická porucha, závislosť. Moja teta má taký podobný problém a chodí s tým aj s inými problémami ku psychiatrovi. Ona má mániu a zmeny nálad a keď je smutná rozveseľuje sa nákupmi. Ani psychiater jej v tomto smere veľmi nepomohol... Potrebovala novú linku a jej druha v tej dobe vyplatili súrodenci z dedičstva v sume 20 000€ Všetko minula na handry kozmetiku a parfémi... Nezostalo ani na lacnú linku za 300€. On sa stým už zmieril, aj s tým akú majú finančnú situáciu vďaka jej nákupom ... Deti majú už dospelé ... On to s ňou vzdal v tomto smere, keď jej ani psychiater nepomohol a to aj napriek tomu že riadne berie lieky... Ináč teraz pred rokom ho chudáka vyhodila na ulicu a prisťahovala sa blízko ku svojmu synovi. Nie do jeho domu, ale cez ulicu... Jej druha mi je ľúto všetko strpel, jej maniere aj neveru... A teraz neviem čo je s ním... A jej synovu priateľku mi je tiež lúto...

@anonym_f9e1ea ano..popisala si to tak spravne.....je tam vsak aj jedna vec...ze ja nie som schopna toto uz komunikovat.... mal by to urobit manzel. ...ja si uz mozem zaujat stanovisko za seba a svoje deti. A do cudzich sa nestarat. Len som chcela aby neminala na nas svoje peniaze....je to predsa len generacia co si uz odrobili svoje. ...a chcela som pristupovat k tomu s uctou....rozumne vysvetlit...mozno aj s obrazkom... predsa len chapem ze od unavy zivota clovek uz ma ine myslenie. Dnesne deti maju viac a vsetko hotove. Ale ja sa uz nemozem miesat do niecoho na co nemam diplom. A medicinske vzdelanie....to je uloha ineho cloveka...

anonym_f9e1ea
Autor odpoveď zmazal
muchotrafka298
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_f9e1ea ano..popisala si to tak spravne.....je tam vsak aj jedna vec...ze ja nie som schopna toto uz komunikovat.... mal by to urobit manzel. ...ja si uz mozem zaujat stanovisko za seba a svoje deti. A do cudzich sa nestarat. Len som chcela aby neminala na nas svoje peniaze....je to predsa len generacia co si uz odrobili svoje. ...a chcela som pristupovat k tomu s uctou....rozumne vysvetlit...mozno aj s obrazkom... predsa len chapem ze od unavy zivota clovek uz ma ine myslenie. Dnesne deti maju viac a vsetko hotove. Ale ja sa uz nemozem miesat do niecoho na co nemam diplom. A medicinske vzdelanie....to je uloha ineho cloveka...

@anonym_autor ked nie si schopna to komunikovat a ide ti to na nervy, tak jednoducho sa s tym zmier. Vsetky pokusy su uplne zbytocne, ked ona sama nechce a nevidi v tom ziadny problem. A uz kradne, co je dost pruser. Jej nepomoze nikto, kym si ona sama problem neprizna. Nic si od nej neber, co Ti hodi do auta jej hod naspat. Uplne surovo. Lebo ine nepomoze asi nic, aj ked si nie som ista, ci pomoze toto. K niekomu takemuto nemozes pristupovat v rukavickach, tam treba tvrdo a razne. Lebo takyto clovek problem nema, co robi je normalne, pre neho. Takze ona sa nevidi, ze co robi, ze to je problem, ze to je choroba, obtazuje tym druhych, co o tie veci nestoja.

64jarka64
22. feb 2026
@biba_18

veď to od nej nezober. a keď donesie vyhoď

@biba_18 to už je len rozum vyhodiť,mám dcéru svokra im stále niečo nosí ona to všetko hádže do smetiaka,nebolo by rozumnejšie sa s dotyčnou osobou porozprávať aby nič nenosila?
Já som tak synovi a neveste občas podala koláče a nevesta mi normálne povedala,že aby som to nenosila že oba si chce sama piecť a nikto sa na nikoho neurazil

biba_18
22. feb 2026

@64jarka64 ja nerozumiem - čítala si vôbec o čom to je - autorka píše že už bolo milion rozhovorov a nepomohli. takže ak rozhovor nepomáha - vyhodiť.