Ako riešiť nedôveru vo vzťahu s manželom?
Ahojte,
píšem tu nie preto, že by som čakala radu do života alebo vyriešenie mojich problémov, ale preto, že ma zaujíma názor celkom cudzích ľudí. Ako môj muž občas vraví - keď sa spýtaš svojich kamarátok, určite ti dajú za pravdu (ja si to nemyslím, ale skúsim toto ako neutrálnejšie prostredie).
Skúsim príbeh zhrnúť krátko - odkedy ma môj druhý partner v mladom veku podviedol, začali sa moje trust issues (dovtedy som žiarlila na 0%) a pokračovali aj vo vzťahoch po ňom.
No a keď som sa dala dokopy s mojím mužom, úplne prvé týždne chodil na tinder. možno sa ot aj dá chápať, boli sme vzťah v začiatku a ja som sa netvárila moc tak, že hľadám záväzky. Len vždy, keď som sa na to neskôr opýtala, povedal mi, že tam nikdy odkedy sme mali prvé rande nebol. no len čas plynul, on tam nechodil, len tri mesiace pred svadbou som sa spýtala, že snáď tam ten účet nemá, preboha. Mal, dal mi k nemu prístup, takže som videla že skutočne po pár mesiacoch už tam nebol a s nikým si nepísal a ani vtedy sa s nikým nestretol, len ako on hovorí, účet nemazal, lebo si hneď odinštaloval appku a nenapadlo mu to, že tam účet zostane/že je to dôležité. ale viete, uvedomenie si, že klamal ako to bolo, zostalo.
A tak sme tu, pár rokov po a môj muž je skvelý, máme pekný vzťah plný citov, spoločného času, záľub, plánujeme bábätko. moje trust issues ale zostali a on hovorí, že je z toho už úplne zúfalý. občas ma uistí, vysvetlí, povzbudí, občas sa totálne naserie. samozrejme, občas prejde dlhý čas, kedy to ani nie je téma. poviete si, že musím byť hrozná. no veď to práve, že možno som, ale uvediem vám pár príkladov - tmavé vlasy v našom byte, raz na jeho kabáte, asi trikrát hoci v inom čase a nie tie isté (nie som bruneta, on hovorí, že vlas občas donesie zvonku ktokoľvek z nás, môžem aj ja), 10 000 krokov na hodinkách mu píplo po celodennom home office (hovorí, že niektoré dni veľa chodí po byte, keď uvažuje, plus hodinky sú nepresné), dnes mal na chrbte škrabance na viacerých miestach. to ma úplne rozrušilo. pár dní som jeho chrbát nevidela, neviem odkedy tam sú. A je pravda že on keď sa občas sám poškriabe keď ho svrbí chrbát, zvykne mu to tam ostať dlho, tak sa mi marí. čo je zvláštne, mne to zmizne hneď. Ale viete, škrabance na chrbte sú úplné klišé o nevere :( hovorí mi, že mi nikdy nebol neverný, že mi hocikedy ukáže telefón (nehrabem sa v ňom a ani to po ňom nechcem, ak by niečo skrýval, mal by toľko rozumu to zakryť). A áno, som si vedomá toho, že ak nič z toho nerobí, raz mi to spraví alebo sa na mňa vykašle, hoci ma ľúbi. áno, chodím k psychologičke, ale tej to celé príde OK (už druhej) - hovorí, že všetky také podnety musím s mužom komunikovať a riešiť a mal by mi pomáhať. no takto to donekonečna nejde. už máme z toho (občas) nervy v kýbli buď ja, manžel alebo obaja... ani ja to nechcem neustále riešiť, chcem vššetko hodiť za hlavu. na druhú stranu, čo ak niečo z toho skutočne je nepriamy dôkaz? čo by ste, prosím, robili na mojom mieste?
veľmi, veľmi ďakujem
Ahoj, ja ti to napíšem tak no asi nie veľmi pekne,ale kaslať tu na “servítku pre ústa”. Je mi naozaj a naozaj nesmierne lúto tvojho muža, že žije vo zväzku zo ženou ktorá celé roky rozmýšla iba nad tým že jej muž kefuje všetko čo má šušku v okruhu sto kilometrov od miesta trvalého pobytu. Ty píšeš o vzťahu plnom citov, spoločného času.Ehm, žiť s tebou je pre chlapa (normalneho chlapa) ťažké asi ako sadnúť si holou riťou do žihľavy. Žena vymeň psychológa a začni medikamentóznu liečbu, lebo ty sama ho k tomu doženieš že pretiahne prvú čo uvidí.Stíhačka je oproti tebe zaciatočník, to nieje vzťah plný citov,ale podozrievanie, nedôvera,slabé alebo žiadne sebavedomie a sebaúcta.
Ak si chceš toto manželstvo a partnera udržať tak začni od seba a rýchlo lebo ten chlap to zabalí nikto nechce žiť s podozrievavou žiarlivou harpiou ktorá kontroluje škrabance na chrbte svojho muža a rozmýšla za ako dlho zmiznú.
Načo si vo vzťahu keď mu neveríš? A ešte s nim plánuješ dieťa? V prvom rade sa daj dokopy lebo sama si zariadiš to, že ten chlap zdrhne.
@berry266 perfektne napísané 👍
@berry266 ale na druhej strane, ty si nasla niekedy cudzí vlas v byte alebo na kabáte? Ja teda nikdy.. A aj keď som chodila s kočíkom na prechádzky, tak sa mi často 10.000 krokov za deň nepodarilo.. Je to zvláštne ze by to mal len z chodenia po byte...
Neviem. Tých 10000 krokov by mi asi tiež v hlave vŕtalo
@autorka na všetko by som ti napísala, že môžeš prehanat, okrem tých krokov... 10.000 krokov na HO??? to chodí celých 8 hod.dookola po byte či ako?
Na druhej strane si však nemusíme klamat, ze chlapi sú majstri v podvadzani aj vo vymyslani si. Ano a najmä, keď z teba môžu poľahky robit ziarlivku.
A pokiaľ by som si nebola 100% istá, ziadne bábätko by som neolanovala. Lebo len potom budeš v prdeli s nervami.
@13uzivatelka11 vieš koľko vlasov som ja alebo môj muž doniesli domov? Veľa.Keby som mala cirkusovať za každy vlas iný ako mám ja tak sa rozvediem za mesiac. Ja mužovi verím, kde nieje dôvera nieje láska a respekt.Kedysi neboli múdre hodinky čo rátali kroky, čo vtedy kontrolovali ženy? zošlapanosť podrážok? To fakt?
Doženies svojim správaním svojho muža presne k tomu čoho sa bojíš.Klobuk dole pred ním,ze to ešte takto zvláda.No a k tým veciam: vlas môže doniest ozaj hocikto, aj ty.Skrabance že tebe zmiznú,jemu nemusia - nie ste šablóny predsa.A tych 10 000 krokov? Predstáv si,ze je to možné.Ja pri malom dieťati ktore mam a domacom upratovaní uribim za celý den aj viac.Neobhajujem ho,len reálne píšem že moze byť ze tie kroky urobil.A vies o tom,ze ak by ta chcel podviesť,tak to urobí ze? Môže to byt hocikde aj hocikedy.Ale je hrozné žiť tak,ako žiješ ty.Psychologa vymen,a mozno by ti pomohli nejaké medikamenty.Si si do noveho vzťahu,do manželstva priniesla traumu z minulosti.Musis dať dokopy seba, lebo každý daksi vzťah ( ak by sa tento rozpadol) by bolo to isté.Zivot mas len jeden.Nenic ho sebe,ani partnerovi.Zelam všetko dobré.
dámy, ja oceňujem vaše názory a aj tie veľmi úprimné a drsnejšie. len vidíte, najskôr tu niektoré píšu, že som v zásade u*ebaná, iné asi nie sú povahou také, ako ja, ale 10.000 krokov by im prišlo zvláštne... veď to, že nie je ľahké to rozlúsknuť. a že v minulosti nemali ľudia čo sledovať, lebo neboli smart hodinky beriem, tak to prosto neriešili/nevedeli. ja to uvádzam ako príklad situácie, do ktorej som sa dostala, pretože tie hodinky aktuálne existujú. povedal mi na to, že keď potrebuje niečo premyslieť, chodí hore-dole, popri tom v domácnosti porobí pár vecí, typu vyloženie umývačky... a že podľa neho to hodinky nepočítajú presne. a potom sme vyšli von na kávu a píplo mu to po chvíli, tak to bolo cca 9k dovtedy. za mňa to je divné, ale okej, akceptovala som toto odôvodnenie.
@berry266 ja netvrdím ze správanie autorky je v poriadku, len mne tiež prídu niektoré okolnosti zvláštne, a ako píšem, ja som si doma ešte cudzí vlas nevšimla, jedine po návšteve svokry, takže myslím že by som si všimla aj kebyže donesiem dáky z vonku 🤷♀️
@lienka.7 myslím že ak ten clovek je nervózny, prípadne ozaj potrebuje rozmýšľať tak je možné ze chodí po byte.Poznam pani,ktora ked sa ucila na skusku na VŠ,tak sa ucila tak ze sa prechádzala po byte .🤷Vies ludia sú všelijakí dnes.
A podľa mňa keď to tak cítiš že niečo nie je v poriadku, tak v tom niečo musí byť. Mňa nikdy ženská intuícia nesklamala. Minimálne tie cudzie vlasy a tie kroky...
... alebo škrabance a vlasy. každá z vás by s tým bola ok? ja sa teraz nepýtam v duchu, že si presadzujem svoju pravdu, naopak, ak jediná mám pri tom myšlienku, že je to zvláštne, o to viac to chcem riešiť sama v sebe. len ma zaujíma, či to takto vy všetko máte, že nič z toho by vám nevŕtalo v hlave. ešte jeden príklad, ale trocha intímnejší - raz ubudlo z lubrikačného gélu a muž mi povedal, že hoci nikdy dovtedy, použil ho sám. nejdem písať na čo. ok then, ale zase, niektoré veci znejú zvláštne.
Bezne ked som v praci alebo na homeoffice mam 10 tisic krokov. Tie hodinky zaznamenajú aj pohyb rukou ako krok a to mam garminy. Dalsia vec, ked telefonujem chodim, rozhaduzjem rukami atd.. takze to urcite nie je ukazovateľ toho, ze niekam chodi. Cize jedine vies pozriet aky mal tep v ktoru hodinu, ale tak do 120 -130 tepov za minutu urcite sex nemal. Ale lutujem teba aj tvojho muza. Toto musi byt hrozne takto zit. Nezabudni, na co myslis to budes priťahovať.
Len k tym krokom.... ja pracujem prevazne HO a ked aj nikam v dany den nejdem, tak mam aj tak vzdy tych 10 tisic krokov, takze to za mna podozrive nie je 😉 nazbera sa to aj pri beznom fungovani v domacnosti
@danielinda presne,s tym môžem súhlasiť
Pozri sa, ak mu neveríš tak nemôže byť reč o tom,že ste spolu ok, o dieťati ani neuvažuj. Vieš ono je to tak ak chlap chce podvedie ta aj ked budeš stáť vedľa neho. Buď mu budeš veriť a prestaneš pátrať alebo ho sleduj, kam chodí ským sa stretáva možno časom prídeš na to že má kopec iných žien okrem teba, a možno zistíš veľké nič a ak ti na to príde budeš ty ta zlá,lebo to by bola asi posledná kvapka vo vašom vzťahu. Ak ho podrobuješ pravidelnému výsluchu a on ti bez problemov da telefon do ruky, nic netají, nemá podozrivé hovory, mobil stále pri sebe atď,tak neviem. Len aby si si nepokazila svojou žiarlivosťou a domýšlaním manželstvo.
ďakujem vám, vaše názory si veľmi vážim. rozhodne nie som osoba, ktorej je jedno, keď robí veci na hovno, keď sa trápi môj manžel už vôbec nie. je to žiaľ problém, ktorý sa vlečie z minulosti, ten tinder príbeh tomu nepomohol, moje sebavedomie nikdy nebolo skvelé... a to všetko by mal dobrý psychológ riešiť - pátrať po príčinách (nemusím byť expert a nájdem ich v destve a prvých vzťahoch), pomôcť človeku robiť veci inak. žiaľ skúsila som tri, všetky za veľa peňazí akurát tak dookola hovorili, že na prvom mieste som ja a musím komunikovať, čo ma trápi a čo riešim v hlave. to je bullshit, nie pomoc psychike... ale aspoň to celé stálo 500+ eur
Joj to je také hrozne.... nehnevaj sa,v dobrom to myslím....ale...to je cele taje strašné....🥴😔Ako sa sa takto všetko kontrolovať,ved ten chlap s prepacenim ak použije o 3 útržky toaletného papiera,tak si budeš myslieť ze u vas niekto bol.Ak ten lubrikačný gél použil a udal dôvod ze prečo ( hoci mne by bolo nepríjemné sa to pýtať) tak to uz nechaj tak.Bol by schopný si k vam do bytu niekoho vodiť,ked vie aka si?Ako máš všetko v oku?
Ja nebudem konkrétna,ale mám ziarliveho manžela.velmi. on o Tom vie. Je si toho vedomý. Ale za posledné mesiace som ozaj mala dva povedzme ostrejšie monológy že prekračuje hranicu. Píšem ti zo strany tvojho manžela. Je to otravné,sebecké a nič tym nevyriešis. Ja som už bola s nervami na Tom tak že som sa vyhrazala kadecim. Proste mi rupli po rokoch mervy. A nie nebudem šúchať nohami a nechať si srat na hlavu veci ktoré ku mne absolútne nepatria. Je mi ho maximálne ľúto. Bojím sa že po prekročení istej hranice to schytas. Či už rázne alebo menej rázne záleží na jeho povahe. Lebo VER že ho to dlhodobo nebude baviť!
Neuraz sa...sorry dopredu pisem....a čo psychiater keby sa na teba trošku pozrel?Mozno by ti to ozaj pomohlo a prinieslo kľud.
Keď ti nepomáha psychológ, skus iné alternatívy. Napríklad regresnu terapiu, alebo psychológa co používa hypnozu.. Podľa mňa zbytočne pchat do teba lieky, keď sa len nevieš zbaviť traumy z minulosti..
Trust issues pokračuje....tu pomôže odbornik
Ak by to pravda bola, tak sa to raz aj tak dozvies dozvies. Ale pravdepodobnejsie ti skor zdrhne, ked ho bude takto podozrievat. Inak ten tinder nerozumiem, ved tam nebol, ja tam mam pravdepodobne tiez este konto, ked tak rozmyslam, tiez som si len odinstalovala appku, ked sme sa s manzelom dala dokopy 🙂
ja som za 20 rokov spolocneho zivota s muzom a za 14 rokov zivota aj s detmi este nikdy nenasla len tak cudzi vlas. nikdy fakt. max po navstevach o ktorych viem ze tu boli.
a neviem ake mate hodiny ale ja teda ked som cely den doma a upraujem hram sa s detmi a mame fakt ze velky dom aj zahradu nemam 10 000 krokov. dokonca ani ked idem peso do roboty na obed po obchodoch a este aj pesi domov a do skolky. mne to pride teda cudne ale ako poviete. a to niesom ziarlivka. mojho muza nesledujem. v zivote som mu nebola v mobile. ale tieto veci co pise autorka mi pridu divne.
Tak, ako uz niekto pisal vyssie, zenska intuicia neklame. Ja osobne by som ziadnemu z tych troch vyhovoriek neverila. 10 tis krokov je cca 7 km, to ma v zadku pierko? Ak nikam nechodi, nema odkial doniest vlas. Jedine, ze si ho doniesla ty. A ten lubri gel, to je gol. Ak byvas v bloku, nie je problem prist, nik nevie, ku komu ide damska navsteva. Skus nastavit nejake pasce, inak sa podozrenia nezbavis a nepomoze ti ziaden odbornik. Je trochu moc tych nahod. Kiez by si nic neobjavila.
Autorka... Chces byt s muzom? Z toho co pises mam totiz pocit, ze si hladas len zamienku, aby si ho mohla opustit. Hociaky dokaz, ze kona nieco necestne voci tebe, aby si ho vitazoslavne mohla poslat do kelu. Zamyslela si sa niekedy co bude potom? Co sa stane, ked ten dokaz naozaj najdes? Urobi ta to stastnou? Priklanam sa k tomu, ze ak ta teraz nepodvadza, tak to v buducnosti urcite spravi, len ,,aby ti dal za pravdu". Ja by som sa asi zblaznila pri takom partnerovi a rovnako hladala utechu radsej inde...
A ak s nim teda nechces byt, tak sa nemusite rozviest len kvoli nevere. Mozno by ti lepsie bolo samej. Pouvazuj.
ach, no vidíte. práve preto ma zaujímali názory cudzích žien, ktoré majú rôzne povahy... je tu veľa reakcií, ktoré nehovoria nič dobré o mne čo aj chápem. a nemálo tých, čo hovoria skôr že by neverili týmto výhovorkám, teda skôr naznačujú, že by som bola blbá, keby som tomu verila.
Neviem si predstaviť takto žiť. Tvoj muž má nervy z ocele.

Existujú take mini pidi kamery . Jednu kúp , daj ju niekde do bytu medzi kvetiny , medzi knihy , hocikde tak aby on o nej nevedel . A budeš vidieť . Ale musíš byt pripravená na všeličo 🤷🏼♀️
A ešte je aj take GPS do autá , to je tiež take malinké a má to aj odposluch . Vybavene