Ako riešiť nedôveru vo vzťahu s manželom?
Ahojte,
píšem tu nie preto, že by som čakala radu do života alebo vyriešenie mojich problémov, ale preto, že ma zaujíma názor celkom cudzích ľudí. Ako môj muž občas vraví - keď sa spýtaš svojich kamarátok, určite ti dajú za pravdu (ja si to nemyslím, ale skúsim toto ako neutrálnejšie prostredie).
Skúsim príbeh zhrnúť krátko - odkedy ma môj druhý partner v mladom veku podviedol, začali sa moje trust issues (dovtedy som žiarlila na 0%) a pokračovali aj vo vzťahoch po ňom.
No a keď som sa dala dokopy s mojím mužom, úplne prvé týždne chodil na tinder. možno sa ot aj dá chápať, boli sme vzťah v začiatku a ja som sa netvárila moc tak, že hľadám záväzky. Len vždy, keď som sa na to neskôr opýtala, povedal mi, že tam nikdy odkedy sme mali prvé rande nebol. no len čas plynul, on tam nechodil, len tri mesiace pred svadbou som sa spýtala, že snáď tam ten účet nemá, preboha. Mal, dal mi k nemu prístup, takže som videla že skutočne po pár mesiacoch už tam nebol a s nikým si nepísal a ani vtedy sa s nikým nestretol, len ako on hovorí, účet nemazal, lebo si hneď odinštaloval appku a nenapadlo mu to, že tam účet zostane/že je to dôležité. ale viete, uvedomenie si, že klamal ako to bolo, zostalo.
A tak sme tu, pár rokov po a môj muž je skvelý, máme pekný vzťah plný citov, spoločného času, záľub, plánujeme bábätko. moje trust issues ale zostali a on hovorí, že je z toho už úplne zúfalý. občas ma uistí, vysvetlí, povzbudí, občas sa totálne naserie. samozrejme, občas prejde dlhý čas, kedy to ani nie je téma. poviete si, že musím byť hrozná. no veď to práve, že možno som, ale uvediem vám pár príkladov - tmavé vlasy v našom byte, raz na jeho kabáte, asi trikrát hoci v inom čase a nie tie isté (nie som bruneta, on hovorí, že vlas občas donesie zvonku ktokoľvek z nás, môžem aj ja), 10 000 krokov na hodinkách mu píplo po celodennom home office (hovorí, že niektoré dni veľa chodí po byte, keď uvažuje, plus hodinky sú nepresné), dnes mal na chrbte škrabance na viacerých miestach. to ma úplne rozrušilo. pár dní som jeho chrbát nevidela, neviem odkedy tam sú. A je pravda že on keď sa občas sám poškriabe keď ho svrbí chrbát, zvykne mu to tam ostať dlho, tak sa mi marí. čo je zvláštne, mne to zmizne hneď. Ale viete, škrabance na chrbte sú úplné klišé o nevere :( hovorí mi, že mi nikdy nebol neverný, že mi hocikedy ukáže telefón (nehrabem sa v ňom a ani to po ňom nechcem, ak by niečo skrýval, mal by toľko rozumu to zakryť). A áno, som si vedomá toho, že ak nič z toho nerobí, raz mi to spraví alebo sa na mňa vykašle, hoci ma ľúbi. áno, chodím k psychologičke, ale tej to celé príde OK (už druhej) - hovorí, že všetky také podnety musím s mužom komunikovať a riešiť a mal by mi pomáhať. no takto to donekonečna nejde. už máme z toho (občas) nervy v kýbli buď ja, manžel alebo obaja... ani ja to nechcem neustále riešiť, chcem vššetko hodiť za hlavu. na druhú stranu, čo ak niečo z toho skutočne je nepriamy dôkaz? čo by ste, prosím, robili na mojom mieste?
veľmi, veľmi ďakujem
@maranta_leuconeura ja s ním naozaj, naozaj chcem byť. a veľa uvažujem o tom, čo by sa stalo, ak by som na niečo prišla. v minulosti som to zažila, aj snahu ten vzťah dať potom dokopy, ale je to tak ťažké... lenže odvtedy som extrémne zaťažená na hovorenie pravdy, nechcem, aby sme si klamali. ale áno, potom je otázka, či je človek pripravený na každú pravdu. veľmi by ma mrzelo, keby to takto skončilo. aj preto to tu celé píšem. keby som bola so sebou spokojná a nevidela v sebe problém, nevymetám psychologičky a už vôbec nejdem na MK, prvý raz v živote tu založiť fórum. 🙂
@veronicka88 no, ja mám kolegu, ktorému som sadla na stoličku a on skríkol, nech si tam nesadám, on nechce kdekoľvek vlas odo mňa... ľudia to asi občas riešia. samozrejme, len niektorí. nezastávam sa toho, len vravím že ja som zažila x krát že to riešil niekto z mojich známych.
Preboha živého, a takto chcete obaja žiť? Však to je masaker, ty dennodenne hľadáš, pátras, komobinujes, veď to musí byť vyčerpavajuce pre obe strany.
A také ze vlasy a koľko je gélu.. To by som si ja nevšimla, ani keby sa pozerám priamo na to. Co ja viem, možno že aj u nas sú kadejaké vlasy, sestra je blondína, švagriná zase do ryšava, ja som čiernovláska... Svokra keď príde, tá má zase sivé vlasy.. Farebná škála je obrovská, nikdy mi ani nenapadlo niečo hľadať...
@puertorico keby mi muž dá GPS alebo kameru do baráku tak by to bolo to posledné . To už je aké zúfalstvo.
Úprimne mi jenta tak strašne ľúto. Žiť v strachu z nevery musí byť hrozne....ale uvedomiť si musíš že je to len tvoj problém že si ziarliva a podozrievava 🙈len aby si o všetko neprisla
Autorka, tie psychologicky robia podla vsetkeho mizernu pracu. Hladaj dalej a ine. Skus aj parovych terapeutov (mozes chodit aj sama, ale mozno by si mala dusu namieste, keby siel aj muz). Musis si budovat aj vlastne sebavedomie, preco by ta muz podvadzal, ked si pre neho dost dobra? Nema predsa dovod hladat inde. Alebo mate este ine problemy vo vztahu (nie toto co pises), ktore ho oslabuju? Tak ich rieste. Spokojny muz nepojde inde, nebude si komplikovat zivot.
Škrabance mal na chrbte na mieste kde si nemohol sám dočiahnut ? To je tiez dôležité . Predsa si nevykĺbi ruky
@autorka snažím sa ta pochopiť, mas to veľmi ťažké. Inak k tomu lubri gélu, keď tak, tak si to nevedel urobiť v sprche bez gélu? Je to veľmi veľa náhod. Na druhej strane, mam kamosku co spavala so ženatými a ver tomu, ze niektoré ani nevedia, čo ich chlapi cez deň robia. Dokážu stihnúť sex nielen cez obedovu prestávku, ale aj ráno po ceste do prace. Ja tvrdím, ze náhody neexistujú, a keď ich je už nejako moc, to uz náhoda nebude. Inak k tomu chrbtu. Inak sa poskriabes ty, Inak zase niekto iný... a aj výhovorky majú svoj limit. Teraz mimo, keby prišiel domov s cucflekom a povedal ti, ze mu ho urobila kolegyňa v praci keď mu gratulovať k meninám, ako by si reagovala?
Autorka, na jednej strane sa nám zdajú niektoré veci podozrivé, ale na druhej strane sa tiež musíš aj ty dat dokopy. Ak ta podviedol, tak možno práve pre to, aká si. Ak ta nepodviedol, aj tak dlho s tebou nevydrží a ak si nájdeš časom iného partnera, kým si to nevyriešis v sebe, nikdy s nikým šťastná nebudeš a ani on s tebou. A vravím, ak ti nepomáha psychológ, skús možno tie veci "medzi nebom a zemou". Máš jeden veľký blok v sebe
@lienka.7 no veď práve, to isté som dnes povedala jemu, presne to isté, o tom cucfleku. či je to poškriabanie od niekoho iného alebo od neho, to ja neviem. môže byť aj od neho, aj nemusí, toto sa nedá vylúčiť. nešla som vymeriavať, kam by si dosiahol rukou, samozrejme...
@angelous1991 neviem, asi skôr áno, ale toto fakt neviem určiť.
viete, dievčatá, postupne tu začne prevažovať názor, že uvedené veci nie sú náhody, ale skôr dôkazy. uvažujem ale ešte nad jeho overall správaním - nemám dojem, že je iný, menej involvovaný vo vzťahu, že mi nevenuje pozornosť, nosí so sebou hocikam telefón... niekedy mi aj pomerne kľudne a trpezlivo pomáha s tým, o čom uvažujem. dnes totálne vybuchol, ja sa ani nedivím. ako vidíte, nesnažím sa hľadať len "potvrdenia" o nevere, ale uvažovať o tom aj opačne.
Prispejem aj ja mojimi zlymi skusenostami. Moj ex (nastastie len kratko frajer) mal v aute lubrikant a ked som ho nasla, odrbaval ze s tym mazal nejake suciastky v aute😱 My sme ho nikdy nepouzivali.. Neverila by som ziadnemu muzovi na tomto svete, co sledujem tak klamu a podjebavaju mladi stari bohati aj uplni trtkovia.. Je mi to luto.
@iv007 zas no, ty by si tiež mala troska na sebe zapracovať 😀 sú aj taky co nepodvadzaju a da sa im veriť 🙂
Vieš aký mám pocit pri tvojom podanom texte?stres...normálne som dostala trošku do žalúdka len z toho externého pocitu ako rozmýšľaš....taký pocit mám keď mi toto občas robí môj manžel. Úplne a totálne zúfalstvo,dnes už ale viem dvihnúť hlavu hore chvalabohu🤷
Moje prvé manželstvo bolo veľmi podobné... Často som mala podozrenie, ale vždy som si to nejak ospravedlnila. Nakoniec som zistila, že moja intuícia bola správna.... Pol mesta vedelo, že ma podvádza, kde sa dá. ...a keď sme pri tých vlasoch, tiež ich zbieral po byte, aby som si nič nevšimla... 🤦 Na tvojom mieste by som počkala s plánovaním detí, čas všetko ukáže.
Denne sa tu pise, ako muzi podvadzaju a zeny im na to pridu ako posledne. Lebo ani netusia. Autorka ma podozrenie a vacsina jej ho vyhovara a odporuca liecit ziarlivost. Preco ma potlacat svoj vnutorny hlas? Ak sa nieco deje, nech radsej pride na to vcas, kym nema deti a neunikla jej mladost. Okrem toho, riesia sa tu casto banalnejsie veci, ako toto a na 90% tu radite poslat chlapa do kelu.
Netrúfam si povedať s istotou, že ťa podvádza, či naopak, že ťa nepodvádza. Na všetko ti dal vysvetlenie a osobne si myslím, že môžu byť reálne. Chválim ťa, že si svoje podozrievavé správanie uvedomuješ a snažíš sa na tom pracovať. Ale s dieťaťom by som počkala. Inak kamery, či GPS, ako tu bolo poradené, to by aj za mňa bolo to posledné, čo by sa vo vzťahu udialo… To už radšej ukončiť hneď - buď zistíš neveru, alebo sa to otočí proti tebe a prídeš o manželovu dôveru. Držím palce, nech to dobre dopadne.
Problém je, že s psychologičkami riešiš podozrenie nie traumu, ktorá ho spôsobila.
@veronicka88 ja ťa chápem a mrzí ma, že som ti spôsobila takýto pocit. len vidíš, potom prídu komentáre po tvojom ktoré hovoria, že by neverili. ach, je to zložité :(
@cosmic_origin not really, každej som toto celé hovorila od bodu 0 v minulosti. moja aktuálna psych pozná celý background, ale aj tak má pocit, že práve preto musí môj partner priniesť "korektívnu skúsenosť" a teda toto celé absolvovať so mnou a pomáhať mi. nie som psychológ, ale nie som s tým moc stotožnená
Tie komentáre ti prihrávajú do kariet tomu rozumiem. Lebo ti len potvrdzujú podozrenia. Je na tebe ako sa k tomu postavis. Ale vieš je aj na tvojom manželovi ako sa k tomu postaví on. A vieš narovinu. Mňa bya mi neprekvapilo keby že ho to ozaj prestane bavit
@13uzivatelka11 nema to z chodenia po byte, to tazko. Ja beham cele sni okolo 4 deti a nenachodim tolko
Všetko sa dá vysvetliť, ale tých 10000 krokov veru nie
Zeny a to vazne sledujete kde aky vlas??? No mna by mohol podvadzat, ja by aom si nevsimla vlas. U nas vsase chlky, vlasy, omrvinky, mne padaju, dcere, svokra ked pride, to hej, ked si precese vlasy a ostane na umyvadle. Ale na obleceni si ja nic nevsimam.
No s tymi krokmi, fakt ai niektore myslite, ze 10000 sa da spravit po byte? Pri HO? No tazko. My sice mame maly byt, nie vilu...ale aj tak
Autorka, tazka situacia. Po prve, ver svojej intuicii. Neklame, nikdy.
Po druhe, 10k krokov doma neda. A tie, co ti pisu, ze bezne daju v domacnosti a popri dietati odrbavaju tiez, to proste doma nedas. S kocikom som musela nachodit dobre trasy, aby mi piplo 10k na garminoch.
Teraz mam iWatch a teda pohyb rukou za krok nezapisu. Proste tu ti chlap klame.
A vlasy su nadmieru podozrive, mne sa v zivote nestalo, zeby som domov doniesla vlas. Ani u muza som si take nevsimla a to chodi po vela klientoch.
Lubrikant posudit neviem, kolko ubudlo.
Nuz, ako pisu baby, privela nahod.
Je mi to luto, ale tuto nieco nehra.
Skusila by som byt ostrazitejsia, ale este predtym si zodpovedat otazku, ci chcem skutocne vediet pravdu a ako s nou nalozim, ak bude bolestiva.
@pralinka25 ani ja nemam tolko krokov, to ako sa sa? Este ked som chodila do roboty, ze peso na postu s balikmi, na autobus, z autobusu, este daky nakup, skolka pre deti, ihrisko. No zamerne zajtra skusim nechat na ruke hodinky cely den, dnes som odlozila skor.
10 000 krokov doma neurobím nikdy a som na HO a mame ozaj veľký dom kde upratujem vkuse a chodím hore dolu. Nad 10 000 sa mi podarí len keď niekoľko hodín behám hore dolu po meste po úradoch a vybavujem peší veci ale doma sa mi to.v živote nepodarilo a to nesedim na riti
@nevenka inak ja som za 25 rokov spolužitia s rôznymi partnermi vlas nenasla, resp. nevsimla. Raz za tych 25 rokov nasla jedna spolužiačka z VS a teda v postely a bola to nevera. Ale inak ziadna kamoska nic. Ale tu na koníku posledne tyzdne same cudzie vlasy.

A ešte nad jednou vecou sa zamýšľam.mam kolegu čo sme spolu denne v kancli,máme spolu v skrini bundy,mám dlhsie tmavé vlasy. Verím a dúfam že ma normálnu manželku🙈🙈chudák tvoj chlap