Ako riešiť nekomunikáciu s ex partnerkou o dieťati?
Dobrý deň prosim vás, potrebujem radu , čo robiť v prípade, že matka ex partnerka nášho dieťaťa nemá záujem spolupracovať somnou ako matka , lebo môj záujem je taký, aby dieťa malo rovnaký čas s matkou aj s otcom a aby rodičia spolu dobre vychádzali aby dieťa necítilo napätie medzi rodičmi a cítilo ,že je všetko v poriadku ,a ,že máme obaja záujem na tom aby dieťa malo oboch rodičov i napriek tomu čo sa medzi nami stalo. Lenže pokiaľ ja nezisťujem ona mi nikdy nedá žiadne informácie ohľadom dieťaťa nedá, veľa vecí si robí po svojom bez toho aby sa ma opýtala dá mi vedieť iba tam kde vyslovene potrebuje môj súhlas, zrkadlí moje alebo jej správanie ale takým spôsobom aby to jej strane vyhovovalo, nikdy sa na veci nepozerá objektívne tak aby sme spolu vychádzali ako rodičia, slušne sa k nej správam a malú vediem k tomu aby malo radu aj moju a jej rodinu i napriek tomu ,že jej matka je proti tomu aby kumne chodilo dieťa prespávať alebo aby sme mali striedavú, máme upravu styku tak ,že je v jej osobnej starostlivosti ale stým ,že máme rovnaké práva, ani nechce aby som si ja ako otec budoval vzťah s našim dieťaťom a trávil sním čas, pretože mi to zamedzuje ale iba spôsobom ktorým môže a stále sa vyhovará nato ,že to je všetko kôli ,,dieťaťu,, Ja robím dosť často aj veľa ústupkov a aj ten malý čas čo mi ostavá sňou teraz, aj to ,že mi dieťa odmieta dávať bez akékohoľvek relevantného dôvodu na noc kumne aspoň na skúšku, síce ide mať teraz 3 roky za par dni a chápem, že je malé ale nevídim dôvod prečo by to nemohlo byť aspoň na skúšku ,že keby bol problém jej ju normálne zaveziem domov som povedal . Dieťa si potrebuje zvykať aj na mňa ako otca. Ja sa s ňou ,vždy snažím slušne komunikovať , lenže keď ona sa rozhodne reagovať tak vždy sa buď postaví do útočnej pozície alebo do pozície obete, nikdy nerieši problém ako mama tak aby sme spolu mohli normálne vychádzať a aby hladala nejaké kompromisy, vedeli si nejak vzájomne pomôcť a vzájomne riešit výchovu nášho dieťaťa a všetko okolo neho. My sme sa rozišli kôli tomu , že ma ona podviedla a našla si nového partnera, ktorého si ku nim domov nasťahovali , ona býva s rodičmi v dome, nikdy nechcela ist somnou bývať do vlastného keď som to chcel riešiť ,proste už má nového partnera už nie je stým s ktorým ma podviedla, ja som sa o dieťa plnohodnotne staral, ja som sice pracoval na turnusy, ale vzdy ked som bol doma, som jej pomahal starat sa o dieta, rano aby vstavat nemusela, prebalil,prezliekol,dal najest , kupal , proste len chcem tym povedat, ze som bol otec ktory sa staral o dieta a aj som prispieval , my sme nikdy medzi sebou nemali problemy nejake vazne , ani sme si nikdy nenadavali . Proste situacia este ako tak bola v poriadku pri tom partnerovi ktoreho mala pomne akonahle prisiel tento novz partner tak sa situacia dost vyrazne zmenila,jej mama je proti tomu aby umna nocovala a je proti striedavej starostlivosti , naposledy mi zo strany matky ako ex partnerky bolo vycitane to, ze vraj manipulujem s dietatom len preto ,ze malej som povedal ze prisla ponu mama a ujo, a ze preco vravim dietatu ze jej partner je ujo ....... Normalne slusne oslovenie, nic zle som na nikoho nevravel .A sa jej nepacilo ze je ako cudzi a este dala splnomocnenie na vyzdvihnutie dietata zo skolky ,jemu lenze mne sa to nepacilo , ja som bol zato aby vyzdvihovala len najblizsia rodina, a aby partneri nemali take kompetencie aby to nezneuzili ak sa nieco stane medzi nimi ... Ze ona si bude robit co chce , teraz sa stala taka vec , ze neviem co si mam otom mysliet ale mam podozrenie na manipulaciu : ked som si prisiel po dieta, tak dieta zacalo silno plakat a a odmietat ma a nechcelo ist kumne somnou do auta , je mi strasne luto ze toto musi zazivat,a ze sa snazim vychadzat s matkou ale ona odmieta ona sa iba navonok tvari ,ze musi, ona nekomunikuje a ked komunikuje vzdy v obranom alebo utocnom style a dakedy to strasne dlho trva kym zareaguje naspat ,nikdy nie tak aby sme slusne spolu vychadzali ,a dakedy si hovorim či ja som len hlupak ,ze takto reagujem a mam zaujem o kontakt so svojim dietatom a chcem aby sme dobre vychadzali, podotykam my sme to dieta planovali to nebolo nahodne, a na zaciatku toho ked prva nevera prepukla tak chcela aby dieta travilo cas somnou lenze jej mama mojej ex partnerky nieje zastancom toho aby dieta lietalo kade tade a ona sama povedala ,ze keby jej sa take stalo v minulosti ona by dieta otcovi nedavala ,ze by si aj vymyslala to mi ale povedala iba medzi 4 ocami,vzdy povedala ,ze k nim domov nik nepojde a vzdy tam niekoho ubytovala, tak sa pytam, ako sa da takato situacia vyriesit ? Snazim sa slusne vychadzat, Platim na cas, dietatu sa venujem, respektujem zakony, Co este mozem viac urobit ? Ked podla ex partnerky som ja jej zivotny ,,omyl,, .
@anonym_549b45 U trojročného by som prihliadala najmä na to, či sa cíti dobre dieťa a nie na právo. Navyše má dovolené zatiaĺ iba cez deň. Takže nejde ani podĺa dohody na súde.
@andrejka2424 Snazim sa vec riesit aby bola co v najlepsom zaujme dietata , nesli sme cez dni ktore urcilo sudne rozhodnutie, pretoze matka ma poziadala, ze ona bude bude v adaptacnom obdobi chodit po dieta kym si zvykne ,len som chcel chodit aj ja ,ale iba v tie dni ktore mam sudom urcene nechcel som nic menit , a ona povedala ze ja budem mat dieta na vikendy, ze ci sa vieme tak dohodnut ,ze ona bude chodit zanasat aj brat zo a ja ju budem mat na vikendy , tak som odsuhlasil ze do konca adaptacneho obdobia to moze takto byt a potom pojdeme podla sudneho rozhodnutia nadalej ze ja budem chodit bravat aj nosit podla dni ktore mam mat.
Mimochodom, potom, co som mu tu poslala jeho temy, ktore on vymazal, co tvrdil, ze nevymazal, ma zablokoval. Tak tolko ku chlapovi.
@anonym_daa97c Vôbec ma to neprekvapuje. Keby bol pre svoje dieťa citlivým otcom, tak si vie krásne vybudovať so svojim dieťaťom blízky vzťah a samo by časom chcelo s ním ostať na víkend, na prázdniny. Mohla by byť jeho ex akokoĺvek tvrdohlavá, dieťa vycíti úprimný záujem, ale aj egoistický boj. Nejaký čas to možno trvá, ale vycíti to.
@andrejka2424 Snazim sa vec riesit aby bola co v najlepsom zaujme dietata , nesli sme cez dni ktore urcilo sudne rozhodnutie, pretoze matka ma poziadala, ze ona bude bude v adaptacnom obdobi chodit po dieta kym si zvykne ,len som chcel chodit aj ja ,ale iba v tie dni ktore mam sudom urcene nechcel som nic menit , a ona povedala ze ja budem mat dieta na vikendy, ze ci sa vieme tak dohodnut ,ze ona bude chodit zanasat aj brat zo a ja ju budem mat na vikendy , tak som odsuhlasil ze do konca adaptacneho obdobia to moze takto byt a potom pojdeme podla sudneho rozhodnutia nadalej ze ja budem chodit bravat aj nosit podla dni ktore mam mat.
@velor To je od teba pekné, že si pochopil, aké náročné je pre detskú psychiku adaptačné obdobie a nešiel si cez mŕtvoly, lebo tvoje právo.
Ďakujem za každú spätnú väzbu pozitívnu aj negatívnu, chcel som počuť názory ľudí čo si o tom myslia, niečo som si z toho zobral, chcel som len poradiť ako by sa dal zlepšiť vzťah s matkou dieťaťa aby začala so mnou viac komunikovať ohľadom dieťaťa aby sa aj ona snažila so mnou pracovať na tom aby sme svojmu dieťaťu mohli byt dobrí rodičia ktorí dokážu spolu vychádzať i napriek tomu čo bolo . Zistil som, že vlastne ľudia budú mať vždy na veľa vecí protichodné názory tak isto ako to je všade v spoločnosti , v politike, atď ,a , že sú ľudia ktorí neuznávajú striedavú starostlivosť a sú ľudia ktorí chcú aby bola striedavá starostlivosť a ja som jednoducho názoru, aby veci boli v záujme dieťaťa a aby dieťa malo dobré vzťahy i napriek tomu čo sa stalo s obomi rodičmi a aby rodičia dobre spolu vychádzali . Ps pani zablokovaná , už si odblokovaná 🙂 ,už môžeš lynčovať. Pre mňa je táto téma už uzatvorená , už tu nebudem ďalej prispievať a ešte raz ďakujem 🙂 a pekný deň .
Ďakujem za každú spätnú väzbu pozitívnu aj negatívnu, chcel som počuť názory ľudí čo si o tom myslia, niečo som si z toho zobral, chcel som len poradiť ako by sa dal zlepšiť vzťah s matkou dieťaťa aby začala so mnou viac komunikovať ohľadom dieťaťa aby sa aj ona snažila so mnou pracovať na tom aby sme svojmu dieťaťu mohli byt dobrí rodičia ktorí dokážu spolu vychádzať i napriek tomu čo bolo . Zistil som, že vlastne ľudia budú mať vždy na veľa vecí protichodné názory tak isto ako to je všade v spoločnosti , v politike, atď ,a , že sú ľudia ktorí neuznávajú striedavú starostlivosť a sú ľudia ktorí chcú aby bola striedavá starostlivosť a ja som jednoducho názoru, aby veci boli v záujme dieťaťa a aby dieťa malo dobré vzťahy i napriek tomu čo sa stalo s obomi rodičmi a aby rodičia dobre spolu vychádzali . Ps pani zablokovaná , už si odblokovaná 🙂 ,už môžeš lynčovať. Pre mňa je táto téma už uzatvorená , už tu nebudem ďalej prispievať a ešte raz ďakujem 🙂 a pekný deň .
@velor ako som ťa lynčovala? napísala som ti, že si vymazal témy a hodila som ti tu linky tých tém, lebo si tvrdil, že si nič nevymazal. A blokol si ma. Toto svedčí o tvojom charaktere. Ja dávam vždy len fakty.
@velor Keď si na túto tému už založil témy, stoj si za svojimi názormi a slovami. Veĺa šťastia a trpezlivosti, nech si šťastný ty a hlavne tvoje dieťa. Aj vzťah s ex sa upraví určite časom, keď uvidí dlhodobý ,úprimný a nenásilný záujem z tvojej strany..
dobre odpoviem tu posledný krát dievčatá aby som to uzavrel a aby som vám to lepšie vysvetlil . Tie témy som založil preto lebo som sa potreboval poradiť s niekym kto si tým prešiel a súkromne, nie na forume. A mi možno aj poradil ako tieto vzťahy zlepšiť a možno som aj ja zle formuloval spôsobom akým som to písal, pretože mi primárne išlo zlepšiť tieto vzťahy , pretože vo svojom okolí nepoznám nikoho takého čo mal stýmto skúsenosti , kedže v okruhu mojich známych som prvý čo to má takto, vačšinou ženy s ktorymi sú moji známy tak to majú tak ,že sú dlho spolu odjakživa, alebo normálne žena si snimi dieťa strieda bez akehokolvek problemu a to dieta bolo ešte menšie než to naše vtom čase a nebol stým problém a dieta je v poriadku a spokojne s oboma rodicmi, a aj v rodine som jediny čo to teraz takto má a nik z nás sa stymto ešte nestretol, ale keďže nik nereagoval na predchadzajuce moje prispevky, musel som príspevok vytvoriť iným štýlom aby som zistil aj protichodné názory ktoré som odvás dostal, jasné ,a som rád aj za tie vaše opačné názory .
@anonym_549b45 U trojročného by som prihliadala najmä na to, či sa cíti dobre dieťa a nie na právo. Navyše má dovolené zatiaĺ iba cez deň. Takže nejde ani podĺa dohody na súde.
@andrejka2424 On je rovnako rodič. 3 ročné dieťa nie je novorodenec ktorý potrebuje non-stop matku. Dieťa je v období kedy pravdepodobne už chodí do škôlky. Ak zvláda zaspať pri cudzích ľuďoch nevidím dôvod aby nemohlo skúsiť zaspať u vlastného otca.
Súd to takto určil pravdepodobne keď dieťa bolo malé. Je veľmi pravdepodobné že keď bude žiadať teraz bude mať dieťa aj na noc. Jasne že 3 ročné dieťa potrebuje viac matku, stabilitu a striedavka je blbosť. To ale neznamená že otec má byť úplne mimo. Matka dieťaťa nie je ani ochotná skúsiť ako bude dieťa reagovať. Keby dieťa reaguje zle a otec nasilu tlačí tak je to úplná iná situácia. Tebe by sa páčilo keby nemáš možnosť stráviť s svojim dieťaťom viac ako pár hodín?
@velor podľa mňa ako prve si vyries svoje ego parohaca a bude sa ti lepšie dýchať. Nechápem, prečo by ho zo škôlky nemohol vyzdvihnúť partner tvojej ex? Z akého dovodu?
Ty si ďalší, co si riesi svoje komplexy cez dieta.
Dieťa ešte nemá ani tri roky a vy sa už handrkujete o dieťa. Ako dlho ste predtým chodili, ako ste sa spoznavali a plánovali dieťa? Ved si musel vidieť, že ste nestabilny pár. Druhy krát si dvakrát rozmysli, koho oplodníš.
@anonym_0e59ec toto isté by si poradila aj keby to bolo v opačnom garde? Keby on podvádzal matku dieťaťa? Alebo len matky sa môžu mstiť cez svoje deti? Mnohé sú ako suky, urobia možné aj nemožné, len aby sa pomstili expartnerovi a nepozerajú na blaho dieťaťa.
@anonym_daa97c Vôbec ma to neprekvapuje. Keby bol pre svoje dieťa citlivým otcom, tak si vie krásne vybudovať so svojim dieťaťom blízky vzťah a samo by časom chcelo s ním ostať na víkend, na prázdniny. Mohla by byť jeho ex akokoĺvek tvrdohlavá, dieťa vycíti úprimný záujem, ale aj egoistický boj. Nejaký čas to možno trvá, ale vycíti to.
@andrejka2424 na toto sa nespoliehaj. Keď je dieťa manipulované od malička matkou, môže ten otec byť aj svätý Peter,aj tak si k nemu vztah nvybuduje. Neustale ohovaranie, huckanie, manioulacia, zhadzovanie expertnera urobí svoje. Keď si dieta nevybuduje vzťah od malička, tak vo vyššom veku si to dieťa už nenájde cestu k otcovi. Nezabúdajme, že otec ak má záujem, tak je taký istý rodič ako matka.
@velor komunikuje prostredníctvom právnikov.? Asi ani ja by som nekomunikovala s otcom deti o deťoch, ak to nie je životu ohrozujúce, nebezpečné, nevyžaduje si to situácia nutne. Brala by som ho ako uzavretú kapitolu. Veď s deťmi kontakt máš, vídavaš ich, posielaš sa na výchove, financovanie, atd. Ak máš iné požiadavky, nech sa páči, návrh na súd. Ona nemá povinnosť sa s tebou rozprávať. Je dospela, svojpravna. Neviem, asi by som to tiež tak riešila.
@andrejka2424 na toto sa nespoliehaj. Keď je dieťa manipulované od malička matkou, môže ten otec byť aj svätý Peter,aj tak si k nemu vztah nvybuduje. Neustale ohovaranie, huckanie, manioulacia, zhadzovanie expertnera urobí svoje. Keď si dieta nevybuduje vzťah od malička, tak vo vyššom veku si to dieťa už nenájde cestu k otcovi. Nezabúdajme, že otec ak má záujem, tak je taký istý rodič ako matka.
@anonym_a1d971 Ak je to s ohĺadom na spokojnosť dieťaťa, tak áno ,súhlasím, že matka by mala vnímať, že jej dieťa má dvoch rodičov. V okolí vidím skôr iné prípady. Niekedy mi je ĺúto tých detí, lebo to pôsobí viac ako vracanie si úderov medzi partnermi. Deti občas uviaznu kdesi medzi nimi .
Poznám prostredie mužov, čo pracujú na turnusy. Koľkokrát si podviedol v zahraničí ženu ty? A potom s akým odstupom si ona niekoho našla?
@velor komunikuje prostredníctvom právnikov.? Asi ani ja by som nekomunikovala s otcom deti o deťoch, ak to nie je životu ohrozujúce, nebezpečné, nevyžaduje si to situácia nutne. Brala by som ho ako uzavretú kapitolu. Veď s deťmi kontakt máš, vídavaš ich, posielaš sa na výchove, financovanie, atd. Ak máš iné požiadavky, nech sa páči, návrh na súd. Ona nemá povinnosť sa s tebou rozprávať. Je dospela, svojpravna. Neviem, asi by som to tiež tak riešila.
@andrejka2424 a kto tým deťom vyberá otca? Zrazu je ta matka dokonalá, ale oplodniť sa nechala hocikým? Alebo ako tomu mám rozumieť? Ak vybrala nahovno otca, tak ma na tom podiel. Pozri prispevok od. Presne takto nemá vyzerať rozchod (mozno inteligentnych?) dvoch ľudí.
@anonym_275e2d
@andrejka2424 a kto tým deťom vyberá otca? Zrazu je ta matka dokonalá, ale oplodniť sa nechala hocikým? Alebo ako tomu mám rozumieť? Ak vybrala nahovno otca, tak ma na tom podiel. Pozri prispevok od. Presne takto nemá vyzerať rozchod (mozno inteligentnych?) dvoch ľudí.
@anonym_275e2d
@anonym_a1d971 Nikto nie je dokonalý. Rozvodovosť je celkom vysoká, ale môžeme to pokojne hodiť na ženy, ak sa budeš cítiť lepšie. Deti ale snáď nemusia trpieť za zlý výber ich matky, ani zato,že ich otec je ,aký je.
@anonym_a1d971 Nikto nie je dokonalý. Rozvodovosť je celkom vysoká, ale môžeme to pokojne hodiť na ženy, ak sa budeš cítiť lepšie. Deti ale snáď nemusia trpieť za zlý výber ich matky, ani zato,že ich otec je ,aký je.
@andrejka2424 nie, kvôli tomu sa cítiť lepšie nebudem. Vôbec si nepochopila, čo som ti písala? Ak otec stojí o kontakt s dieťaťom, má záujem sa starať, tak je hlúposť brániť mu v styku. To je celé co som chcela povedať. Matky by si nemali honit ego a robiť prieky. Za svoj zlý výber sa chcú pomstiť ex partnerovi a nepozerajú na dieťa.
Chodil si na tyzdnovky, Tvoja ex Ta extra nemusi. Si si isty, ze si otec? Sprav si DNA testy. Potajomky samozrejme. Mozno nebudes musiet riesit potom kedy chodit po dieta.
Poruším svoje pravidlo a už napíšem posledný krát, lebo by som tieto veci rád uzavrel pani admini, nechcem z tohto robit knihu ani pribeh ani nikoho tym nijak dehonestovat. K otazke partnerku som nikdy nepodviedol, mne na nej zalezalo a mal som ju rad, a v rodinach sme spolu mali dobre vztahy a vychadzali sme dobre , obaja sme sa tesili z prichodu dieťaťa, zmena jej spravania nastala neskôr po pôrode , kedy jej city ochladli voči mne .Chcem podotknúť, že my ked si preberáme dieťa nikdy medzi nami nie je to ,že by sme sa hadali alebo si nadavali, my si vždy slušne preberáme deti, aj sa pýtame čo a ako, toto čo je , je mimo toho. Mne je jedno čo si ona robí v osobnom živote ským chce, nezaujíma ma to pokiaľ to nijakým spôsobom neovplyvňuje zdravý vývoj dieťaťa, nech si má koho chce, a jej prajem nech je šťastná . Komunikovať sa snažím mimosúdne ,výhradne v záujme dieťaťa a matke sa snažím vychádzať v ústrety keď potrebuje , , len niekedy mám znej taký pocit ako keby mi na výber nedávala a musím sa doprosovať a prosiť o informácie a všetko, niekedy ani nezareaguje alebo ide vzdy do utoku alebo obrany, a snažím aby sme našli spoločnú cestu pre výchovu dieťaťa , ja sa jej aj pýtam či niečo nepotrebuje pre dieťa ,či je všetko v poriadku, zaujímam sa ako rodič . Nechcem nič zlé, práveže mi ide len o to ako by sa dal tento vzťah zlepšiť ,aby pochopila ,že mi ide len o zdravý vývoj dieťaťa aby trávilo rovnaký čas s mamou a otcom a aby sme sa spoločne podielali na výchove . Otom, že je to moje dieťa nemám žiadne pochybnosti a svojej ex vtomto verím i napriek tomu čo sa stalo, lebo vyzerá uplne jak ja ,aj má takú energickú povahu ktoré sa hra rado s detmi ,určite by aj jej partner rad uvital keby mali napr sukromie pre seba aspon niekedy jeden cely vecer sami . Ja tiež nie som svätý a neomylný človek, a kto je ? všetci sme ... musím sa učiť a pracovať na sebe celý život vo všetkých aspektoch

@andrejka2424 Tak snáď ma otec právo na dieťa. 3 ročné dieťa je dostatočne veľké aby aspoň skúsilo noc u vlastného otca.