icon

Ako riešiť nekomunikáciu s ex partnerkou o dieťati?

velor
Včera o 09:38

Dobrý deň prosim vás, potrebujem radu , čo robiť v prípade, že matka ex partnerka nášho dieťaťa nemá záujem spolupracovať somnou ako matka , lebo môj záujem je taký, aby dieťa malo rovnaký čas s matkou aj s otcom a aby rodičia spolu dobre vychádzali aby dieťa necítilo napätie medzi rodičmi a cítilo ,že je všetko v poriadku ,a ,že máme obaja záujem na tom aby dieťa malo oboch rodičov i napriek tomu čo sa medzi nami stalo. Lenže pokiaľ ja nezisťujem ona mi nikdy nedá žiadne informácie ohľadom dieťaťa nedá, veľa vecí si robí po svojom bez toho aby sa ma opýtala dá mi vedieť iba tam kde vyslovene potrebuje môj súhlas, zrkadlí moje alebo jej správanie ale takým spôsobom aby to jej strane vyhovovalo, nikdy sa na veci nepozerá objektívne tak aby sme spolu vychádzali ako rodičia, slušne sa k nej správam a malú vediem k tomu aby malo radu aj moju a jej rodinu i napriek tomu ,že jej matka je proti tomu aby kumne chodilo dieťa prespávať alebo aby sme mali striedavú, máme upravu styku tak ,že je v jej osobnej starostlivosti ale stým ,že máme rovnaké práva, ani nechce aby som si ja ako otec budoval vzťah s našim dieťaťom a trávil sním čas, pretože mi to zamedzuje ale iba spôsobom ktorým môže a stále sa vyhovará nato ,že to je všetko kôli ,,dieťaťu,, Ja robím dosť často aj veľa ústupkov a aj ten malý čas čo mi ostavá sňou teraz, aj to ,že mi dieťa odmieta dávať bez akékohoľvek relevantného dôvodu na noc kumne aspoň na skúšku, síce ide mať teraz 3 roky za par dni a chápem, že je malé ale nevídim dôvod prečo by to nemohlo byť aspoň na skúšku ,že keby bol problém jej ju normálne zaveziem domov som povedal . Dieťa si potrebuje zvykať aj na mňa ako otca. Ja sa s ňou ,vždy snažím slušne komunikovať , lenže keď ona sa rozhodne reagovať tak vždy sa buď postaví do útočnej pozície alebo do pozície obete, nikdy nerieši problém ako mama tak aby sme spolu mohli normálne vychádzať a aby hladala nejaké kompromisy, vedeli si nejak vzájomne pomôcť a vzájomne riešit výchovu nášho dieťaťa a všetko okolo neho. My sme sa rozišli kôli tomu , že ma ona podviedla a našla si nového partnera, ktorého si ku nim domov nasťahovali , ona býva s rodičmi v dome, nikdy nechcela ist somnou bývať do vlastného keď som to chcel riešiť ,proste už má nového partnera už nie je stým s ktorým ma podviedla, ja som sa o dieťa plnohodnotne staral, ja som sice pracoval na turnusy, ale vzdy ked som bol doma, som jej pomahal starat sa o dieta, rano aby vstavat nemusela, prebalil,prezliekol,dal najest , kupal , proste len chcem tym povedat, ze som bol otec ktory sa staral o dieta a aj som prispieval , my sme nikdy medzi sebou nemali problemy nejake vazne , ani sme si nikdy nenadavali . Proste situacia este ako tak bola v poriadku pri tom partnerovi ktoreho mala pomne akonahle prisiel tento novz partner tak sa situacia dost vyrazne zmenila,jej mama je proti tomu aby umna nocovala a je proti striedavej starostlivosti , naposledy mi zo strany matky ako ex partnerky bolo vycitane to, ze vraj manipulujem s dietatom len preto ,ze malej som povedal ze prisla ponu mama a ujo, a ze preco vravim dietatu ze jej partner je ujo ....... Normalne slusne oslovenie, nic zle som na nikoho nevravel .A sa jej nepacilo ze je ako cudzi a este dala splnomocnenie na vyzdvihnutie dietata zo skolky ,jemu lenze mne sa to nepacilo , ja som bol zato aby vyzdvihovala len najblizsia rodina, a aby partneri nemali take kompetencie aby to nezneuzili ak sa nieco stane medzi nimi ... Ze ona si bude robit co chce , teraz sa stala taka vec , ze neviem co si mam otom mysliet ale mam podozrenie na manipulaciu : ked som si prisiel po dieta, tak dieta zacalo silno plakat a a odmietat ma a nechcelo ist kumne somnou do auta , je mi strasne luto ze toto musi zazivat,a ze sa snazim vychadzat s matkou ale ona odmieta ona sa iba navonok tvari ,ze musi, ona nekomunikuje a ked komunikuje vzdy v obranom alebo utocnom style a dakedy to strasne dlho trva kym zareaguje naspat ,nikdy nie tak aby sme slusne spolu vychadzali ,a dakedy si hovorim či ja som len hlupak ,ze takto reagujem a mam zaujem o kontakt so svojim dietatom a chcem aby sme dobre vychadzali, podotykam my sme to dieta planovali to nebolo nahodne, a na zaciatku toho ked prva nevera prepukla tak chcela aby dieta travilo cas somnou lenze jej mama mojej ex partnerky nieje zastancom toho aby dieta lietalo kade tade a ona sama povedala ,ze keby jej sa take stalo v minulosti ona by dieta otcovi nedavala ,ze by si aj vymyslala to mi ale povedala iba medzi 4 ocami,vzdy povedala ,ze k nim domov nik nepojde a vzdy tam niekoho ubytovala, tak sa pytam, ako sa da takato situacia vyriesit ? Snazim sa slusne vychadzat, Platim na cas, dietatu sa venujem, respektujem zakony, Co este mozem viac urobit ? Ked podla ex partnerky som ja jej zivotny ,,omyl,, .

Strana
z2
thereisabear
Včera o 09:55

Nájdi si dobrého právnika a rieš to cez súd. Držím palce.

anonym_7db051
Včera o 09:56

Nájsť dobrého právnika. Nič iné ti nepomôže a tvrdo sa domáhať svojich práv

anonym_7b49b7
Včera o 10:09

Jasne. Ma aj otec aj matka rovnake prava. Aj povinnosti.
Len to prosim rieste v prospech dietata a nie na vynucovanie si neviem coho ☹
Vzdy naozaj vzdy pozerajte prv na dieta. Niekedy aj ro vlastne ego kusok bokom. Lebo neublizite sebe ale dietatu ☹

velor
autor
Autor odpoveď zmazal
januska12323
Včera o 10:20

Nerieš s ňou jej život iba čisto debaty ohľadom dieťaťa. Máte všetko na papieri? Tak to dodržuj. Ak nie vybav to cez súd, výživné aj jasne dané termíny stretnutí. Áno dieťa je ešte malé a ako uja môže vnímať teba keďže s nimi nežiješ a nežil si poriadne ani pred rokmi. Rob všetko v záujme dieťaťa nie svojho ega.

velor
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_be8af7
Včera o 11:06

A dovody preco ti dieta nechce da? kedy ste sa rozišli??
Vies sa o dieta postarat?zapajal si sa do starostlivosti aj predtym? Vies dietatu navarit? Vies kolko vazi keby dostalo teplotu ze kolko lieku mu podat? Aj aky liek?
Ako si sa staral doteraz ked jej to zrazu prekaza?

minenkaa
Včera o 11:08

Súd a nic iné
Treba potom riesit kazde porušenie súdneho rozhodnutia

anonym_b1d9c9
Včera o 11:10

dobry pravnik, sud a ziadost na striedavku

anonym_03b8bd
Včera o 11:29

Sú matky, ktoré sa neboja ničoho. Kĺudne nedodržia ani súdne rozhodnutie. Dieťaťu povedia-nechoď, lebo...a dieťa bude plakať.
Právnik, posudky, súd, ešte môžeš navrhnúť stretávanie s kolíznou, ale keď ona nechce, tak ti nepomôže nič. Žiaľ, dieťa bude vyrastať bez otca alebo s iným otcom.

velor
autor
Autor odpoveď zmazal
velor
autor
Autor odpoveď zmazal
velor
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_7b49b7
Včera o 12:09
@velor
Odpoveď bola zmazaná

@velor to su uz boje medzi vami-rodicmi.
Ak treba sud.
Neviem ci v tomto by pomohol mediator ale... ano
musi aj ona pochopit a prijat fakt ze si otec.

januska12323
Včera o 12:27
@velor
Odpoveď bola zmazaná

@velor máš súdne aj noci? Celý víkend? Tak to aj dodržuj, prečo dieťa vrátiš keď sa nič nedeje len ona s tým nesúhlasí? Ja by som trvala na termínoch ako boli určené, keď chce inak prosím ale zas cez súd.

velor
autor
Včera o 12:32
@januska12323

@velor máš súdne aj noci? Celý víkend? Tak to aj dodržuj, prečo dieťa vrátiš keď sa nič nedeje len ona s tým nesúhlasí? Ja by som trvala na termínoch ako boli určené, keď chce inak prosím ale zas cez súd.

@januska12323 Sudne nemam noci iba od rana si ju beriem do podvecera. Noci mi nechcela dat lebo rozpravas tale ze je nato mala

sense
Včera o 12:34
@velor

@januska12323 Sudne nemam noci iba od rana si ju beriem do podvecera. Noci mi nechcela dat lebo rozpravas tale ze je nato mala

@velor bravaj si ju vtedy kedy máš určené súdom. Ak nemáš na noc, tak prečo trvas tak vehementne na prespati. S dieťaťom si vieš vybudovať vzťah aj od 08.00 do 18.00 hlavne aby to bolo pravidelne. Keďže sa vy dvaja neviete dohodnúť, tak sa treba obrátiť na súd. A následne trvať na rozsudku zo sudu

velor
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_daa97c
Včera o 12:45
@velor
Odpoveď bola zmazaná

@velor ty sa riaď súdom, čo ti určí. Prestaň na ňu stále tlačiť. Už si tu mal dve témy, veľmi nátlakové, vymazal si ich. Riaď sa pravidlami.

velor
autor
Autor odpoveď zmazal
andrejka2424
Včera o 12:54
@velor
Odpoveď bola zmazaná

@velor Snaž sa sústrediť na to, aby si si vylepšil vzťah s dieťaťom. Mne príde, že ty v prvom rade nemáš v sebe doriešený vzťah s ex a tlačíš na veci . Ako bolo už spomenuté, aj počas dňa si viete vytvoriť vzťah. Keď nemáš určené na noc, tak je to iba o doťahovaní s ex. Keď čítam ,ako opisuješ vaše fungovanie, tak som úprimne vďačná svojmu bývalému, že nás nechal žiť, nezaujímal sa a ani neplatil výživné. Môjmu synovi nikdy nechýbal a mne už vôbec nie. Tieto boje o to, kto vyhrá a kto kedy urobí aký ústupok a naschvály- pre dieťa trauma na celý život.

anonym_0e59ec
Včera o 12:55

@velor podľa mňa ako prve si vyries svoje ego parohaca a bude sa ti lepšie dýchať. Nechápem, prečo by ho zo škôlky nemohol vyzdvihnúť partner tvojej ex? Z akého dovodu?
Ty si ďalší, co si riesi svoje komplexy cez dieta.

anonym_0e59ec
Včera o 12:57
@velor
Odpoveď bola zmazaná

@velor rozbroje robíš najma ty, lebo neznesies, ze iný chlap je s tvojim dieťaťom. Nemas mat dieta v noci, tak ho mat nebudeš. A ano, ešte je malé, to súhlasím aj ja. Vzťah si môžeš budovať s nim cez deň. V noci spi.

anonym_549b45
Včera o 12:57

Právnik, súd a žiadaj aby si mal určené dni kedy má byť dieťaťu u teba.
Pre začiatok skús požiadať súd o každý druhý víkend od piatku do nedeľu. To je taký štandard čo by súd mal schváliť pri 3 ročnom dieťati. Neskôr keď bude dieťa väčšie môžeš žiadať rozšírený styk, bežne zvyknú bezproblémov schváliť 30%-40% otec, 60%-70% matka. Ak máš dieťa rád úplnú striedavku nerieš kým dieťa vyslovene nechce, veľa detí znáša striedavú starostlivosť zle.
Keď toto budeš mať vyriešené začni riešiť ako budete komunikovať s ex. Keď budeš mať dieťa aj ty na noc tak ju bude tiež zaujímať ako sa dieťa má.

anonym_549b45
Včera o 13:02
@andrejka2424

@velor Snaž sa sústrediť na to, aby si si vylepšil vzťah s dieťaťom. Mne príde, že ty v prvom rade nemáš v sebe doriešený vzťah s ex a tlačíš na veci . Ako bolo už spomenuté, aj počas dňa si viete vytvoriť vzťah. Keď nemáš určené na noc, tak je to iba o doťahovaní s ex. Keď čítam ,ako opisuješ vaše fungovanie, tak som úprimne vďačná svojmu bývalému, že nás nechal žiť, nezaujímal sa a ani neplatil výživné. Môjmu synovi nikdy nechýbal a mne už vôbec nie. Tieto boje o to, kto vyhrá a kto kedy urobí aký ústupok a naschvály- pre dieťa trauma na celý život.

@andrejka2424 Tak snáď ma otec právo na dieťa. 3 ročné dieťa je dostatočne veľké aby aspoň skúsilo noc u vlastného otca.

orisker
Včera o 13:22

Viem aké to je, mám to za sebou. Čaká Ťa veľmi náročné obdobie.
Požiadať súd o určenie styku s dieťaťom, dodržiavať všetky termíny, odkladať si všetky potvrdenky na čo všetko si deťom prispel a čo si im nakúpil. Ozaj všetko. Aj hotelové ubytovanie, vstupenky na podujatia, lekárske ošetrenia...
Komunikácia len elektronická, aby si ju mohol dokázať.
Privítanie a lúčenie s dieťaťom nahrávať a uchovávať a občas urobiť foto/video aj počas pobytu, keď Ti bude dieťa zverené.
Ale buď si istý, že aj tak si niečo nájde, aby Ti urobila zo života peklo a minimalizovala Tvoj styk s dieťaťom.
Ak sa s matkou na niečom dohodnete a ona to nedodrží, zruší na poslednú chvíľu alebo ponechá úplne bez vysvetlenia, požiadať ju písomne o vysvetlenie a doloženie potvrdenia od doktorky, učiteľky... Bude to tak, na to sa priprav!
Ja som sa prejavil ako dobrácky, dôverčivý somár a doplatil som na to. Ale deti, hneď ako mohli, po maturite odišli od matky, prišli ku mne, sme spolu doteraz a máme krásny vzťah. Len to detstvo a nimi mi už nikto nikdy nevráti.
Držím Ti palce a bojuj aj za to dieťa, ocení to, keď bude väčšie.

januska12323
Včera o 13:46
@velor

@velor no tak prečo chceš noc? Sudca to tak dal asi kvôli nízkemu veku dieťaťa. Potrebuje stabilitu. Možno by súhlasila s tým, že dieťa uspíš u nej? Aby videla ako to zvládaš. Ale inak dodržuj čo je na papieri inak budete stále bojovať na blbostiach.

anonym_0e59ec
Včera o 14:41
@januska12323

@velor no tak prečo chceš noc? Sudca to tak dal asi kvôli nízkemu veku dieťaťa. Potrebuje stabilitu. Možno by súhlasila s tým, že dieťa uspíš u nej? Aby videla ako to zvládaš. Ale inak dodržuj čo je na papieri inak budete stále bojovať na blbostiach.

@januska12323 lebo musí robit napriek. Ego chlapa. Poznám presne takého.

anonym_daa97c
Včera o 14:44

Mimochodom, potom, co som mu tu poslala jeho temy, ktore on vymazal, co tvrdil, ze nevymazal, ma zablokoval. Tak tolko ku chlapovi.

Strana
z2