Ako riešiť neohlásené návštevy svokry?
Vadilo by vám, keby vám vaša svokra zavolala že je na stanici a máte po ňu prist? Pohádala sa s mužom a pricestovala z druhého konca republiky a nepovedala mu kam ide. Volala najprv môjmu mužovi ale ten je služobne na dva týždne mimo Slovenska. A len mi volal že mám po ňu ísť. Neurobila to prvýkrát. Toto je už asi štvrtýkrát čo sa to stalo. Muž sa mi veľmi ospravedlňoval, ale teda je to jeho mama, tak sa mám o ňu postarať. A že on nevie na ako dlho u nás bude. Ani naposledy sme to nevedeli a jemu bolo trápne sa jej pýtať, tak som sa musela ja. Priemerne ostáva na dva týždne...potom sa vráti domov.... Čo by ste si o tom čo robí, mysleli? Svokra má 82 rokov.
@anonym_autor ak bývate v dome tak by mi to bolo jedno, možno ti pomôže s niečím. V byte je to už horšie
@anonym_autor áno, vadilo by mi to skrz to, že mám vlastnú rodinu a môžeme mať program už naplánovaný a nebola by som ochotná to tolerovať. Povedala by som jej to priamo, že keď chce prísť, ma dať vedieť dopredu, ani my nie sme na špagátiku. A pohádať sa v jej veku s mužom a odtrepať sa na dva týždne na opačný koniec republiky k synovej rodine nie je v poriadku.
@anonym_autor áno, vadilo by mi to skrz to, že mám vlastnú rodinu a môžeme mať program už naplánovaný a nebola by som ochotná to tolerovať. Povedala by som jej to priamo, že keď chce prísť, ma dať vedieť dopredu, ani my nie sme na špagátiku. A pohádať sa v jej veku s mužom a odtrepať sa na dva týždne na opačný koniec republiky k synovej rodine nie je v poriadku.
@petronela1985 len v jej veku už určite iná nebude.
tak myslela by som si svoje ale sla by som pre nu a naplanovala jej nejake aktivity aj v domacnosti
bola by som rada ze v tom veku juneste nemusim prebalovat a docestuje sama
@mamina7070 aj ja si myslím svoje a musím sa veľmi premáhať aby som.bola.mila, lebo teraz ja musím.volat svokrovi a vysvetliť mu kde má ženu a dokedy bude preč a počúvať nadávky z jeho strany aj z jej strany lebo ona naňho strašne nadáva vždy
Uprimne, su to divne moresy, ale asi s tym nic nenarobis, nechat na stanici starsiu zenu nemozes. Inak cudujem sa, ze v takom veku este cestuje sama tak daleko. No nezavidim ti...
@anonym_autor ak bývate v dome tak by mi to bolo jedno, možno ti pomôže s niečím. V byte je to už horšie
@mikitilik29 nepomôže je chorá nevládze chodiť veľmi... ale nepotrebujem chvála Bohu pomoc zvládam.povinnosti sama, len mi je to celé divné že či je to demencie také správanie alebo čo...
@mamina7070 aj ja si myslím svoje a musím sa veľmi premáhať aby som.bola.mila, lebo teraz ja musím.volat svokrovi a vysvetliť mu kde má ženu a dokedy bude preč a počúvať nadávky z jeho strany aj z jej strany lebo ona naňho strašne nadáva vždy
@anonym_autor nie je už kúsok mimo? Dementná?
K teme sa vyjadrovat nejdem. Ale teda v 82 si len tak este cestovat, klobuk dole. Vela zien je v tom veku uz roztrasenych a nedokazu same cestovat.
Však nech si zoberie taxík.
Nepáčilo by sa mi, že si problemy v manželstve rieši útekom ku synovi a nepriamo vás do toho konfliktu zaťahuje
Uprimne, su to divne moresy, ale asi s tym nic nenarobis, nechat na stanici starsiu zenu nemozes. Inak cudujem sa, ze v takom veku este cestuje sama tak daleko. No nezavidim ti...
@petronela1985 aj ja si myslím že to.nie je v poriadku ale ona má nepočúva čo si myslím. Robí si svoje. Správa sa ku mne slušne ale napríklad sama na mňa neprehovoril. Len keď sa ja ozvem. Ale je slušná. Tak neviem. Možno je to choroba nejaká
@la_dolce_vita jasné že ju tam nenecham
Každopádne, mať 82 a ešte stále hrať s mužom takéto hry na odchody z domu... Tá má výdrž. Ja by som to urobila len raz. 😄
K teme sa vyjadrovat nejdem. Ale teda v 82 si len tak este cestovat, klobuk dole. Vela zien je v tom veku uz roztrasenych a nedokazu same cestovat.
@anonym_ff2c0a ona má stanicu rovno pred domom a ku nám jej ide priamy spoj na konečnú čiže nie je to taký problem
Však nech si zoberie taxík.
Nepáčilo by sa mi, že si problemy v manželstve rieši útekom ku synovi a nepriamo vás do toho konfliktu zaťahuje
@pribinak zatahujú nás do toho už celé roky
Každopádne, mať 82 a ešte stále hrať s mužom takéto hry na odchody z domu... Tá má výdrž. Ja by som to urobila len raz. 😄
@nominativ tieto hry hrajú podľa môjho muža už posledných dvadsať rokov
hej to uz bude nieco psychicke v tom
hej to uz bude nieco psychicke v tom
@mamina7070 môj muž hovorí že je skrátka taká divná...tak.neviem...moze sa urobiť autizmus u starého človeka?
@anonym_autor Je to diagnóza Poruchy správania. Normálne sú na to tabletky. Len ako ju dostaneš k psychiatrovi, to je problém.
@anonym_autor a prečo ty musíš akože volať svokrovi? Ani by ma nehlo. On aj tak asi vie kde je
@gejb ona s ním nerozpráva a mne je blbé mu nedať vedieť lebo asi by to mal vedieť.
jezis piclo by ma :( trvala by som na tom, aby jej muz vysvetlil ze vasa domacnost NIE JE JEJ TRUCOVNA a ze je to naposledy. mat doma dva tyzdne svokru lebo sa ona povadila s muzom fuh akoze svoju svokru mam rada ale NIE. ani svoju mamu by som na dva tyzdne nedala, ide o stratu sukromia a celkovo.
ak by to nerespektovala tak na druhy den ju treba zaviest na stanicu s tym ze ide naspat. lebo toto nie je situacia ze napr je chora a potrebuje pomoc a podobne, o tom sa ani nebavme. ale iba tak z trucu a bez opytania sa opovazit niekomu na dva tyzdne nanominovat domov? ci to ozaj uz nebude nejaka diagnoza.
@anonym_autor Je to diagnóza Poruchy správania. Normálne sú na to tabletky. Len ako ju dostaneš k psychiatrovi, to je problém.
@aurelia2000 môj muž ju tam dostane ak bude treba jeho poslúcha len si musíme byť istý že je to nejaká diagnóza..lebo ja mám.len.podozrenie a .muž si myslí že je len taká zlá povaha......
@anonym_autor nádavky proste stopni, že toto počuvat nebudeš, ak chcu nech si to vyriešia medzi sebou a nie si z teba robit butlavu vrbu a zatahovat ta do toho
svokre by som povedala som rada že ste tu ale budu tu určite pravidla, nemienim aby deti a ja sme počuvali stažnosti a nadavanie si
jezis piclo by ma :( trvala by som na tom, aby jej muz vysvetlil ze vasa domacnost NIE JE JEJ TRUCOVNA a ze je to naposledy. mat doma dva tyzdne svokru lebo sa ona povadila s muzom fuh akoze svoju svokru mam rada ale NIE. ani svoju mamu by som na dva tyzdne nedala, ide o stratu sukromia a celkovo.
ak by to nerespektovala tak na druhy den ju treba zaviest na stanicu s tym ze ide naspat. lebo toto nie je situacia ze napr je chora a potrebuje pomoc a podobne, o tom sa ani nebavme. ale iba tak z trucu a bez opytania sa opovazit niekomu na dva tyzdne nanominovat domov? ci to ozaj uz nebude nejaka diagnoza.
@bg92 ťa trucovna sami páčila, toto si zapamätám...
@anonym_autor nádavky proste stopni, že toto počuvat nebudeš, ak chcu nech si to vyriešia medzi sebou a nie si z teba robit butlavu vrbu a zatahovat ta do toho
svokre by som povedala som rada že ste tu ale budu tu určite pravidla, nemienim aby deti a ja sme počuvali stažnosti a nadavanie si
@sara07 našťastie deti ešte nemáme s mužom sme svoji len krátko.... Ale za necelé dva roky je toto štvrtý raz čo je u nás takto
Áno, vadilo by mi to a veľmi. Ni kvôli tomu, že svokra. Ale vadilo by mi, že mi niekto naruší súkromie a chod domácnosti. Vy ste akože jej "truc stanica" či ako to mam chápať? Nie je predsa puberťačka, ktorá sa pohádali s frajerom.
Áno, vadilo by mi to a veľmi. Ni kvôli tomu, že svokra. Ale vadilo by mi, že mi niekto naruší súkromie a chod domácnosti. Vy ste akože jej "truc stanica" či ako to mam chápať? Nie je predsa puberťačka, ktorá sa pohádali s frajerom.
@martinka13 veď práve.... Preto to neviem.pochopit v jej veku
@sara07 našťastie deti ešte nemáme s mužom sme svoji len krátko.... Ale za necelé dva roky je toto štvrtý raz čo je u nás takto
@anonym_autor Prepac za otazku, ale ako pises deti este nemame. Ved podla vsetkeho je tvoj muz uz starsi pan, ked ma 83 rocnu mamu. Vy este planujete deti?
@martinka13 veď práve.... Preto to neviem.pochopit v jej veku
@anonym_autor Aj mne to robila svokra. Keď sa svokor opil, zazvonila zrazu pri bytových dverách s dvoma igelitkami. Nechcela o tom ani veľmi rozprávať, nevidela riešenie... Jasné, že som ju nechala u nás.
Pamätám si, ako som pustila telku a obe sme pri nej sedeli a pozerali do nej hodiny a hodiny až kým nebola noc a čas ísť spať. Bola u nás pár dní, ale nikdy nie až dva týždne...
Vyriešilo sa to až keď svokor zomrel. Odvtedy chodí len na bežné návštevy bez prespávania.

tak myslela by som si svoje ale sla by som pre nu a naplanovala jej nejake aktivity aj v domacnosti
bola by som rada ze v tom veku juneste nemusim prebalovat a docestuje sama