Ako riešiť neohlásené návštevy svokry?
Vadilo by vám, keby vám vaša svokra zavolala že je na stanici a máte po ňu prist? Pohádala sa s mužom a pricestovala z druhého konca republiky a nepovedala mu kam ide. Volala najprv môjmu mužovi ale ten je služobne na dva týždne mimo Slovenska. A len mi volal že mám po ňu ísť. Neurobila to prvýkrát. Toto je už asi štvrtýkrát čo sa to stalo. Muž sa mi veľmi ospravedlňoval, ale teda je to jeho mama, tak sa mám o ňu postarať. A že on nevie na ako dlho u nás bude. Ani naposledy sme to nevedeli a jemu bolo trápne sa jej pýtať, tak som sa musela ja. Priemerne ostáva na dva týždne...potom sa vráti domov.... Čo by ste si o tom čo robí, mysleli? Svokra má 82 rokov.
@aurelia2000 môj muž ju tam dostane ak bude treba jeho poslúcha len si musíme byť istý že je to nejaká diagnóza..lebo ja mám.len.podozrenie a .muž si myslí že je len taká zlá povaha......
@anonym_autor Mali sme tiež problémy so svokrou, tiež sme si mysleli, že komplikovaná povaha, tabletky to krásne spravili, len ľutujeme, že ich nedostala pred 20 rokmi. Keby svokor vstal z hrobu, tak by neveril, že aké zlatíčko z nej je. A teda otázka znie, ako je na tom svokor - s demenciou a poruchami správania.
@anonym_autor Prepac za otazku, ale ako pises deti este nemame. Ved podla vsetkeho je tvoj muz uz starsi pan, ked ma 83 rocnu mamu. Vy este planujete deti?
@anonym_ff2c0a no presne, 82 rocna matka? A ste svoji kratko? To mate po 50ke alebo svokra rodila po 45+?
@anonym_autor Prepac za otazku, ale ako pises deti este nemame. Ved podla vsetkeho je tvoj muz uz starsi pan, ked ma 83 rocnu mamu. Vy este planujete deti?
@anonym_ff2c0a svokor je jeho nevlastný otec a muž je odo mňa je starší o 14 rokov. Detom sa samozrejme nebranime
@anonym_autor Mali sme tiež problémy so svokrou, tiež sme si mysleli, že komplikovaná povaha, tabletky to krásne spravili, len ľutujeme, že ich nedostala pred 20 rokmi. Keby svokor vstal z hrobu, tak by neveril, že aké zlatíčko z nej je. A teda otázka znie, ako je na tom svokor - s demenciou a poruchami správania.
@aurelia2000 a aká bola diagnóza a prejavy ak sa smiem opýtať?
@anonym_ff2c0a svokor je jeho nevlastný otec a muž je odo mňa je starší o 14 rokov. Detom sa samozrejme nebranime
@anonym_autor Ved doteraz si pisala o svokre, a teraz o svokrovi?
@anonym_autor Ved doteraz si pisala o svokre, a teraz o svokrovi?
@anonym_ff2c0a veď sa tam niekto pýtal nie?
@anonym_ff2c0a no presne, 82 rocna matka? A ste svoji kratko? To mate po 50ke alebo svokra rodila po 45+?
@anonym_0f2ba8 prepáč radšej by som riešila diagnózy a prejavy správania u starých ľudí a celkovo túto situáciu, nie je vhodné podľa mňa rozoberat uplne detaily rodinnej situácie
@anonym_ff2c0a veď sa tam niekto pýtal nie?
@anonym_autor Ved cely cas o svokre piseme. Aky svokor. Otazka je, ze svokra ma 82 rokov a vy sa nebranite dietatu. Nejako pocty nesedia.
@anonym_autor Ved cely cas o svokre piseme. Aky svokor. Otazka je, ze svokra ma 82 rokov a vy sa nebranite dietatu. Nejako pocty nesedia.
@anonym_ff2c0a mne to sedí a to stačí. Prosím reaguj k téme ak chces.
@aurelia2000 a aká bola diagnóza a prejavy ak sa smiem opýtať?
@anonym_autor Ona bola veľmi kritická ku každému a ku všetkému, najmä k jedlu. Nikto a nič jej nebolo dobré, postupne vyradila všetky jedlá až sa vyhladovala takmer na smrť. Ďalej bola veľmi hašteriva a hypochondricka. Z vyhladovania odpadla a nastali u nej psychoticke stavy a halucinácie. Potom jej stanovili túto diagnózu - v nemocnici.
Na stanici by som ju nenechala ale vyčistila jej žalúdok s tým, že to je naposledy. Mobil má a ak chce prísť treba sa ohlásiť ešte pred nastúpením na vlak. Zistila by som vhodný spoj nazad, kúpila lístok a odviezla.
@anonym_autor Ona reálne pociťovala rôzne druhy bolesti a z toho mohla byť taká protivna. Len ja som s ňou vedela zaobchádzať, chlapi z nej boli zúrivi. Zvláštne, že teraz keď má aj antidepresíva, tak ju vôbec nič nebolí a to už musela užívať tramadol na bolesti.
Na stanici by som ju nenechala ale vyčistila jej žalúdok s tým, že to je naposledy. Mobil má a ak chce prísť treba sa ohlásiť ešte pred nastúpením na vlak. Zistila by som vhodný spoj nazad, kúpila lístok a odviezla.
@januska12323 tu žiadne čistenie žalúdka nepomôže. Ešte aby nespáchala samovraždu, aj tým sme si prešli. Lieky treba.
@anonym_autor no určite by ma to nasralo najmä vtedy ak by bol muž dva týždne preč určite by som jej to povedala do oči nech sa ohlási
@anonym_autor no určite by ma to nasralo najmä vtedy ak by bol muž dva týždne preč určite by som jej to povedala do oči nech sa ohlási
@andrejka1974 Ale to je takej osobe jedno, čo jej ty povieš alebo vysvetlis. Tam ide o nenormálne správanie. Ale áno, pre okolie je to veľmi obťažujúce a frustrujúce.
@anonym_autor Ona bola veľmi kritická ku každému a ku všetkému, najmä k jedlu. Nikto a nič jej nebolo dobré, postupne vyradila všetky jedlá až sa vyhladovala takmer na smrť. Ďalej bola veľmi hašteriva a hypochondricka. Z vyhladovania odpadla a nastali u nej psychoticke stavy a halucinácie. Potom jej stanovili túto diagnózu - v nemocnici.
@aurelia2000 čiže trochu iné ako u nás ...svokra zje všetko a hada len s mužom s nikým iným ale je taká že neprehovori na nikoho sama od seba.
@januska12323 tu žiadne čistenie žalúdka nepomôže. Ešte aby nespáchala samovraždu, aj tým sme si prešli. Lieky treba.
@aurelia2000 áno toho sa presne bojím že keď jej niečo tvrdšie poviem že mi tam skočí pod vlak alebo čo ..
@aurelia2000 áno toho sa presne bojím že keď jej niečo tvrdšie poviem že mi tam skočí pod vlak alebo čo ..
@anonym_autor to je divne, ze neprehovori sama od seba. Je to stara osoba, isla by som pre nu, nech je teda u vas, nejak by som to prezila, nech si ju potom riesi-neriesi muz. Nevnucovala by som sa jej nejako, nech si teda u vas trucuje. Nezobrala by som si ju na svedomie, ze by som jej cistila zaludok a tak.
@anonym_autor to je divne, ze neprehovori sama od seba. Je to stara osoba, isla by som pre nu, nech je teda u vas, nejak by som to prezila, nech si ju potom riesi-neriesi muz. Nevnucovala by som sa jej nejako, nech si teda u vas trucuje. Nezobrala by som si ju na svedomie, ze by som jej cistila zaludok a tak.
@0silvia0 rozmýšľam aj ja čo je lepšie...či povedať či nie...
@anonym_autor autorka nemusis.. nevolala by som urcite svokrovi a nevysvetlovala nic, nech si to vybavi synator. A popravde neviem pri opakovanych navstevach co by som robila, je dost mozne ze nechce byt doma s muzom.. a preto sa takto vezme a odide. Proste slusne by som jej povedala, bez vycitok, ze aspon nech zavola ze ide, planuje prist a nie takto, nakolko aj ty mas nejaky program, a muz nie je doma atd... aj ked fakt ak maju nieco doma, tak to pride tak zrazu...
A nie, nie je divne ze sama od seba nieco povie, proste starsi ludia, najma zeny nie su zvyknute sa len tak stazovat na niekoho/nieco... proste nepovedia.
Ja toto nepochopím, ved nech sa zavrie u seba v izbe a nemusi muža vidiet celý deň, nie sa nanominovat k neveste .
@anonym_autor písala si, že je k tebe slušná nevyvoláva hádky... možno si len potrebuje oddýchnuť od manžela už to s ním psychicky nezvláda. Dva týždne nie je taká dlhá doba aby si sa z toho rúcala. Keď má žena problém v manželstve, tak ju aj s deťmi prichýlia rodičia, ale keď starší rodič potrebuje pomoc to je už obťažovanie.
Tak nech manžel zavolá otcovi ze je u vás, prečo ich hru hráte stále?
Ja by som ju poslala nazad ďalším vlakom, alebo o par dni, určite nie o 2 týždne.
A keby ste neboli doma ale na dovolenke?
Podľa mňa chce len ku vám pravidelne chodiť a keďže možno tuší, že by ste ju slušne odmietli, tak sa vám tam takto nečakane nasáčkuje. Môj pohľad.
Sila fakt. Ja by som sla na stanicu a vysvetlila by som jej že bohužial už mam iny program a idem preč, že u vas doma nikto nebude, nech ide naspäť.
Ja toto nepochopím, ved nech sa zavrie u seba v izbe a nemusi muža vidiet celý deň, nie sa nanominovat k neveste .
@sidicek veď aj ja si tak myslím
@anonym_autor písala si, že je k tebe slušná nevyvoláva hádky... možno si len potrebuje oddýchnuť od manžela už to s ním psychicky nezvláda. Dva týždne nie je taká dlhá doba aby si sa z toho rúcala. Keď má žena problém v manželstve, tak ju aj s deťmi prichýlia rodičia, ale keď starší rodič potrebuje pomoc to je už obťažovanie.
@vakatko áno máš pravdu ona mne osobne Niky ničím neublížila len toto je vec čo ma naozaj vytáča ale hovorím chcem byť slušná ale tieto prepady mi už vadia
Tak nech manžel zavolá otcovi ze je u vás, prečo ich hru hráte stále?
Ja by som ju poslala nazad ďalším vlakom, alebo o par dni, určite nie o 2 týždne.
A keby ste neboli doma ale na dovolenke?
Podľa mňa chce len ku vám pravidelne chodiť a keďže možno tuší, že by ste ju slušne odmietli, tak sa vám tam takto nečakane nasáčkuje. Môj pohľad.
@vilma7 lanemy my ju voláme ku nám aj minule ich muž volal ale odmietli že majú robotu doma a potom sa pohádajú a odrazu nie je problém doletieť hneď
Sila fakt. Ja by som sla na stanicu a vysvetlila by som jej že bohužial už mam iny program a idem preč, že u vas doma nikto nebude, nech ide naspäť.
@anonym_fce787 ona vedela že budem dnes doma lebo ja mám v piatok vždy Home Office čiže išla na istotu
@anonym_fce787 aka si bezcitna a nepriatelska

@gejb ona s ním nerozpráva a mne je blbé mu nedať vedieť lebo asi by to mal vedieť.
@anonym_autor veď nech mu dá vedieť manžel.