icon

Bokashi kompostér v byte: Nesmrdí v kuchyni?

Včera o 12:55

Máte niekto doma Bokashi kompostér?
Bývame v byte a zaujalo ma to hlavne kvôli kuchynskému odpadu. Šupky, zvyšky zeleniny, ovocie… je toho dosť a prišlo mi fajn, keby to nešlo všetko rovno do koša.
Len mám obavu, či to v byte nesmrdí. Nemáme špajzu ani balkón, takže by to muselo byť normálne v kuchyni alebo pod drezom. A tam si neviem predstaviť, že otvorím skrinku a ovalí ma zápach.
Používate Bokashi v byte/linke? Nesmrdí?

anonym_3850b3
Včera o 13:18

Otazka je ci mas kde minut ten kompost. Z 10 kil odpadu budes mat 7 - 9 kil kompostu, spotrebujes ho? Ak ho nemas kde vyuzit, tak nos odpad do hnedeho kontajnera. Na to ti staci jedno 3l vedierko s vekom, ktore budes pravidelne vynasat aby ti to nekyslo doma.

alenka58
Včera o 13:32

radšej by som kúpila drtičku odpadu ak máš kam dať

autor
Včera o 13:41
@anonym_3850b3

Otazka je ci mas kde minut ten kompost. Z 10 kil odpadu budes mat 7 - 9 kil kompostu, spotrebujes ho? Ak ho nemas kde vyuzit, tak nos odpad do hnedeho kontajnera. Na to ti staci jedno 3l vedierko s vekom, ktore budes pravidelne vynasat aby ti to nekyslo doma.

@anonym_3850b3 Toto je dobrá poznámka, priznám sa, že nad tým som rozmýšľala len tak napoly. Nemáme záhradu, len pár kvetináčov, takže by som ten výstup asi nemala kde normálne míňať. Skôr ma lákalo, že by v kuchyni nebol klasický bioodpad v koši, ale ak to potom aj tak nemám kam dať, tak to možno nedáva až taký zmysel.

autor
Včera o 14:15
@alenka58

radšej by som kúpila drtičku odpadu ak máš kam dať

@alenka58 Nad drtičkou som tiež rozmýšľala, len tam si nie som istá, či je to u nás v byte vôbec dobrý nápad. Musela by som zistiť, či by to šlo technicky a či s tým nie je problém pri odpade.

rozculena
Včera o 19:00
@anonym_autor

@alenka58 Nad drtičkou som tiež rozmýšľala, len tam si nie som istá, či je to u nás v byte vôbec dobrý nápad. Musela by som zistiť, či by to šlo technicky a či s tým nie je problém pri odpade.

@anonym_autor to je rovnaké,ako keby si všetok odpad splachovala do wc.
Ja som si kúpila elektrický kompostér,aby som jar-leto-jeseň nemala doma bordel,pretože sa mi nechce s každou šupkou behať pred panelák a dávať do do kompostu.V zime to je na balkóne,nesmrdí to,ani muchy tam nie sú.
Mám tento,ale kupovala som ho 12/2022 a stál 290 aj s poštovným,kupovala som ho v českom eshope.Odpad zostane vysušený a podrvený na prach,zostáva ho veľmi málo.Takto spracovaný odpad mám kľudne aj na balkóne,je to suché,nehnije,neláka hmyz.Keď mám toho viac,tak to odnesiem do kompostu.
https://www.kaufland.sk/product/483968576/?utm_...

rozculena
Včera o 19:03

toto je niečo podobné,nechápem ten rozdiel v cene
https://www.kaufland.sk/product/568579223/?utm_...