Ako riešiť nezaplatený podiel na spoločnom darčeku?
V rodine sme sa skladali na darček za 240 eur. Bolo nás šesť, takže na každého to vychádzalo 40 eur. Nechcelo sa to nikomu riešiť, tak som ho objednala ja s tým, že mi potom ostatní pošlú svoju časť.
Darček sa odovzdal, všetci boli spokojní, ale peniaze mi poslali len dvaja. Ostatní stále len že pošlú večer, po výplate, že zabudli. A ja si teraz pripadám blbo, keď to stále pripomínam, hoci sú to vlastne moje peniaze. Už je mi to trápne :-/
Nie je to o tom, že by mi to nejako finančne chýbalo, ale štve ma ten princíp. Nabudúce by som už nič spoločné nekupovala, kým nemám peniaze dopredu.
Len teraz neviem, či to ešte pripomenúť, alebo to nechať tak a brať ako ponaučenie :-/
Ja by som normalne asertivne napisala spolocny chat (spolocny preto, aby sa citili trosku trapne), ze ludia mna to sami nebavi si dookola vypytovat svoje peniaze ale kedze mi nerastu v zahrade mozete mi prosim idealne hned poslat kazdy svoju cast? Akoze ak dobre ratam, ze vas bolo sest, tak ti chyba polovica, 120€ fakt nie je malo penazi 🤷♀️.
@anonym_14b1b1 3 týždne.
@anonym_autor bombarduj ich "ahoj, prosim posli mi tych 40€, potrebujem ich cim skor" a ak by neposlali tak by som kludne oslovila ich rodicov, deti nech im to pripomenu. Zasla by som aj osobne. Ja ked sa nas*rem tak urobim hanbu hoci na celu ulicu.
pre 40 eur sa takto zhovadiť. Mne by to bolo riadne blbo nedať niekomu eurá.
pošlli im smsku, a o týždeň zas že či zabudli.
@anonym_77036d ze pre 40 eur :D ludia su schopni sa zhovadit pre ovela nizsie sumy 😎 klasika ked sme sa v robote na nieco skladali tak vzdy sa nasli experti, ktorym to bolo treba pripominat a to sa jednalo o par eur (do 10). no a vzdy sa trapne citil ten ktory to mal pytat a nie ten ktory "zabudol" zaplatit 🙈
@anonym_autor pošli im link vytvorený na https://www.payme.sk/vytvorte-payme a zaplatia to jedným klikom, nemôžu sa vyhovoriť že nestíhajú
Ja som rovnaká že sa hanbím pýtať naspäť svoje peniaze ale ber to ako ponaučenie minimálne že nabudúce nebudes taká akčná
@anonym_autor keď im nie je trápne dať peniaze, tebe by to nemalo byť vôbec trápne. Každý druhý deň by som im písala a už nikdy nikdy viac by som nedávala spoločný darček. A aspoň si zistila, čo sú zač. Bez chrbtovej kosti!
Nabuduce mas ponaucenie, ze nic nekupovat bez toho, aby ti ludia poslali peniaze. A neskladat sa. Mne su taketo veci trapne a su ludia, co proste pocitaju s txm, ze sa na to zabudne a vobec nemienia ziadne peniaze poslat. Seriozni poslu peniaze co najskor, vychcanci nikdy. Ja prave pre toto nezbieram ani v robote. Prispejem ked je nieco, ale sama nezbieram. A to boli male sumy.