Ako riešiť nezáujem svokry o pomoc?
So svokrou je normalny vztah ma 66 a chodi do velmi nenarocnej prace. Svokor je doma. Byva od nas 1 km. Od zaciatku ako sa nam narodil syn chodi k nam tak na hodinu raz za mesiac..nikdy ho nenakrmila neprebalila nebola s nim sama vonku ani ho kocikovat ked bol mensi. Ja som zas tehotna a vobec nema zaujem ci nieco nepotrebujeme a to mam narocne tehotenstvo, spyta sa sice ako sa mam ale ked poviem ze mi je blbo alebo nieco tak, tak ved tu ti musi byt dobre co ti je zle.. akokeby ked je zena tehotna ale ma strechu nad hlavou a co jest tak jej uz blbo byt nemoze. Ked je s malym tak sa s nim len jasi a vsetko mu dovoli a da. Ziaden nejaky vychovny proces a este ked ja poviem nie. Ona poviem ano..
Rozmyslam ako jej toto vsetko ppvedat aby sa neurazila a neznicilo to ako take vztahy a ci to vobec riesit. Ci riesit aj to co bolo alebo len to co bude. Manzel to riesit nechce. Ale ja ked vidim kolko napriklad pomoha mama sestre co su odomna 400km tak mi je dost smutno ze proste vlastne ostala som s manzelom tu aby neboli sami a nakoniec som sama na vsetko ja.
Tak ako vies, ze bol noz na linke ked si tam nebola?
@sense a kde pisem ze jej nedovolim ho prebalit prave naopak nie raz sme jej povedali nech ho vyskusa prebalit aj manzel jej to povedal. Odpoved bola nie lebo my sme take plienky nemali. A uz som to tu pisala tak ked chces komentovat tak si precitaj co som pisala..a viem ze su nohavickove lebo take pouzivame
...
Uplne je uzastne ako tu vsetky prekrucate ze ja jej ho nechcem dat , ze ho nechcem dat dokonca manzelovi ze mi vadi vsetko co robi... a pri tom ako neviem co ved nic nerobi ani k nam nechodi.. spomenula som jednu vec so zmrzlinou ani viac prikladov nemam ved odkial by som aj mala... riesite moju mamu preco nechodi kazdy tyzden na hodinu aj ona.. ale som presvedcena keby tu bola tema ze matka nechce chodit na navstevu lebo byva 400 km ze by vsetci obhajovali mamu ved logika byva 400km vedla... teraz mi tu vsetci pisete ze ma chodit moja mama ked ja si potrebujem niekde odbehnut. Skoda reci, skoda zakladat nejaku temu... riesi sa vsetko len nie otazka..
@viestta lebo vzdy ked sme tam vzdy to tak robia a vzdy ich na to upozornujeme ... ja som neppvedala ze tam bol ked som tam nebola.. ale je tam vzdy ked tam som... neverim ze je tomu inak ked tam nie som.. ved v com je rozdiel...preco by ho zrazu dali prec.. ked to nikdy nerobia
@sense tiez som pisala ze by som jej dieta nechala aj sme jej ho uz nukali aspon na hodinu.. nechcela
Bud rada, keby sa ku tebe nasackovala po porode na dva mesiace, vobec ta nerespektovala, robila by si všetko po svojom s malym, to by bolo lepsie? Svokry nikdy nebudú drzat hubu a krok a pomahat podla pokynov...
@1ryba vadi mi to ze pokial neprideme my k nim tak oni tu nepridu nikdy. Nikdy sa nic nespytaju ci nieco netreba ci nieco nechceme, nepotrebujeme.. ved vlast e stacilo by aby sa prisla pohrat s vnukom ale ani to nepride..
Nemozes id nej žiadať ani očakávať aby ti pomohla.Navyse ako píšeš ze aj ked je s malym tak sa len jasi a tebe to nevyhovuje tak by nebolo dobré aby s nim travila vela casu.👎 jednoducho to nemizes automaticky očakávať.Vy dvaja s manzelom ste sa rozhodli mať ďalšie dieťa, môžete sa spoliehať len sami na seba.Skus svokru poprosiť o pomoc,bud vsak pripravena na akúkoľvek odpoveď.Aj na taku,ktora ti nebude vyhovovať.
Autorka a co by ste od nich potrebovali? Velky nakup, poumyvat okna alebo na dve hodiny postrazit kam vy pojdete do kina? Vsak mate obidvaja usta, ak od nich nieco potrebujete, chcete staci povedat. Bud to spravia alebo odmietnu. Vela moznosti nie je.
Nememu decku ani vlastna mater nerozumie. Neverim, ze styria dospeli ludia nevedia komunikovat a ti dvaja mladsi len cakaju kym sa starsi dovtipia.
Sama píšeš 16:49 že nevieš či by si im malého nechala. Tak nechala či nenechala? Nechaj muža nech tam syna zoberie keď ide pomáhať, tam sa mu bude svokra venovať a budovať vzťah kým bude muž pomáhať. Veď tam nemusíš zakaždým chodiť s mužom. Výstroj len muža a dieta
Ja ťa čiastočne chápem....čo ťa štve a podobne.Ano,zamrzí to...akurát prečo pre boha nič nepovieš? Normálne zavolám svokre,dobrý deň,mám takú otázku /prosbu na vás,v sobotu idem tam a tam potrebujem postrážiť malého,nájdete si čas?
Prípadne chcem si umyť okná pri malom sa mi nedá,neprídete prosím ku nemu na pár hod?
Veď normálna vec...buď povie nie alebo áno....nečakaj,neobkecavaj,nevysvetluj.normálne povedz čo chces....
@viestta presne to prave píšem....také jednoduche
Ja som vo velmi podobnej situacii ako ty. Aktualne tehotna s druhym babom, prve je so mnou doma, cez den s manzelom, chodim este do prace. Moji rodicia su daleko a maju svoje starosti, aj ked maleho miluju, nechodia casto. Ak aj pridu, je to formou navstevy, cize nachystame s muzom, navarime… maleho raz za zivot zobrali na kocik. So svokrovcami sa nestretavame, ti su mimo. Takze sme s muzom na vsetko sami. Navyse, maly mal po narodeni velke zdravotne problemy… a vies co? Velmi nas to s muzom utuzilo, sme silna (zatial) trojclenna rodina a ked vidim, ako vsetkym naokolo chodia pomahat babky, tak nechapem s cim…
Urcite to zvladnes aj ty, my rodicia sme silni, ked sa lubime a drzime spolu ❤️
@kvetinka719 podla mna nie si v podobnej situacii...autorka sa stazuje na svokru...vy to zvladate sami dvaja a na nikoho neutocis a nevycitas...

@viestta ked tam nebudem asi sotva niekde ten noz prelozim...co myslis?