icon

Ako riešiť konflikt so svokrou kvôli deťom?

7. máj 2026

Dnes sme mali so svokrou konflikt. Dlhšie to medzi nami iskrilo. Dnes som už jednoducho vybuchla a povedala(skôr vykričala) jej všetko, čo mám za tie roky na srdci - bolo to kvôli mojim deťom. Ona to zas otočila proti mne, ešte mi spravila aj psychologickú analýzu a ďalej sa hrá na obeť, ako sa nemôže stretávať s vnúčatami. Pritom nikdy take slova odomňa z úst nepočula. Ja to vnímam tak, že to, že ja sa s ňou nemusím neznamená, že moje deti s ňou nemôžu mat normálny vzťah.. ona to vníma tak, že nebude chodiť, keď sa s ňou nebavim a všade vykrikuje, ako sa nevidí s vnúčatami. Tak ako to vlastne riešiť ?

Strana
z2
anonym_a0f89f
7. máj 2026

@anonym_autor prečo neberie deti k nej tvoj muž?

anonym_309a60
7. máj 2026

Nechala by som to tak. Tak nech vnúčatá nevidí. Možno zo tak bude aj lepšie

anonym_ede128
7. máj 2026

Raz si musela vybuchnúť. Najlepšie je si všetko vyjasniť slušne, diplomaticky, kým nie je toho nahromadeného už toľko, že sa to nedá zvládnuť. Nemala si to dusiť v sebe. Teraz už bude lepšie, keď deti tam budú chodiť samé, alebo s mužom.

anonym_a4114c
7. máj 2026

Iba by na teba nadavala a deti by tam aj tak preto nechceli chodit.Take su niektore svokry.

biba_18
7. máj 2026

ja sa vám ženy čudujem… 😏
ser na ňu. nechce chodiť tak nebude chodiť. budete chodiť vy k nej 🤷‍♀️

anonym_af4c8e
8. máj 2026

S velkou pravdepodobnostou je to tak, ze aj deti by sa tam casom necitili dobre. A svokra to nevidi, ze je to pre nu samu. Ulavi si tym, ze to zvali na teba. Pre vztahy je potrebny obojstranny respekt, casto jedna strana je schopna respektovat a druha si narokuje na cosi viac, nerespektuje hranice...

Napriklad moja svokra je pekny clovek, ale jej spolocnost je vhodna pre niekoho s rovnako akcnou naturou, ako je ona sama 🙂 Ma vrtulu v zadku, vsetkych a vsetko organizuje, sniva, aki budu vsetci nadseni z toho, co vymysli. V skutocnosti ani jej deti ani jej vnucata nefunguju tak akcne ako ona. Moja dcera tam uz od 10 rokov nechcela chodit na prazdniny, lebo nechcela to babkine tempo znasat - 3 x denne vylet na bicykloch 🙂 Svokra si casto tie vylety vymysla kvoli sebe - aby mala na hodinkach splnene kroky a pod. A na vylete popohana, ze ides pomaly, ze nema dostatocne nejake tie ukazovatele na hodinkach...

Ja to beriem uz s usmevom, ale zazivat to nie je prijemne. Bolo to vo vsetkom moznom, ta inakost tempa. A tak sa stalo presne to, ze sme sa jej postupne zacali vyhybat. Naozaj aj jej deti aj vnucata. Je to, ze potrebujeme byt sami sebou. A ona tiez. A nejde to dokopy. Neni nam to ani jednej strane prijemne vkuse. Tak riesenie je stretat sa menej, nech si sniva o com chce. Ja tiez mozem povedat, ze snivam o vacsom pokoji a nik mi ho nenaplna a obvinit ju... Ona si chodi s kamoskam, so skupinkami turistov. A my zijeme tiez v nasom tempe. Ktore nie je pomalsie ako sa jej zda, len ona ma uz 10 rokov na dochodku na seba cas. Akoby zabudla, aky zhon je kazdodenna praca, rodina s detmi, a ze si potrebuje clovek potom oddychnut.

anonym_29f576
8. máj 2026

Neviem síce o aký konflikt ide, ale máš predsa aj manžela, ak tam deti chcú ísť, tak nech idú s manželom, ak sa nedá ani tak, nabudúce by som jej povedala, že asi nemáš problém len ty, ale aj jej syn, keď sa k nej tak s nadšením hrnie 😅

anonym_e6930c
8. máj 2026

btw. niektore nevesty su fakt desne harpie, co si myslia, ze deti su ich majetok a nikto iny o detoch nic nevie a vzdy je len jedna pravda 🙄 Riesia si tym komplexy na rodicovskej, ze maju kontrolu a mozu povedat nie, nemozes.... zazila som obe verzie, nikto nie je dokonaly. Posli s nimi manzela.

anonym_8dd760
8. máj 2026
@anonym_e6930c

btw. niektore nevesty su fakt desne harpie, co si myslia, ze deti su ich majetok a nikto iny o detoch nic nevie a vzdy je len jedna pravda 🙄 Riesia si tym komplexy na rodicovskej, ze maju kontrolu a mozu povedat nie, nemozes.... zazila som obe verzie, nikto nie je dokonaly. Posli s nimi manzela.

@anonym_e6930c tvoj koment rovnako plati aj na harpie svokry, ktoré si musia dokazovat, ze este za nieco stoja 🙂 aj ty by si sa mala naučiť do budúcna, ze jedine matka(alebo otec) su ako zákonni zástupcovia zodpovední za výchovu a zdravie ich dietata. Takze nie, niekedy to, ze zákazu dieta babke ladovat čokoládou nie je prejavom dokazovania si kontroly ale toho, ze robia pre dieta to najlepsie, co vedia. A maju na to plne pravo. Ak by si bola moja rodina s názorom, ze som harpia a moju starostlivosť by si nazyvala kompenzovanim si komplexov mna ani moje deti by si nevidela. Tak sa zamysli, aby si aj ty raz nebanovala, ze s tebou niekto nechce tráviť cas 🙂

anonym_e6930c
8. máj 2026
@anonym_8dd760

@anonym_e6930c tvoj koment rovnako plati aj na harpie svokry, ktoré si musia dokazovat, ze este za nieco stoja 🙂 aj ty by si sa mala naučiť do budúcna, ze jedine matka(alebo otec) su ako zákonni zástupcovia zodpovední za výchovu a zdravie ich dietata. Takze nie, niekedy to, ze zákazu dieta babke ladovat čokoládou nie je prejavom dokazovania si kontroly ale toho, ze robia pre dieta to najlepsie, co vedia. A maju na to plne pravo. Ak by si bola moja rodina s názorom, ze som harpia a moju starostlivosť by si nazyvala kompenzovanim si komplexov mna ani moje deti by si nevidela. Tak sa zamysli, aby si aj ty raz nebanovala, ze s tebou niekto nechce tráviť cas 🙂

@anonym_8dd760 ja ti len napisem par pripadov, ktore tato nevesta riesila za jediny den - svokra podla nej - nedala salik, nedala dolu supku z hrozna, nevydezinfikovala ruciicky po ihrisku (len umyla), nedala dietatu vybrat si obed (rozumej navarene, dieta nechcelo, podla matky mu mala spravit ine - rozumej rezen s ryzou a salat, ziadne ideme zabijat dieta kuracou pecenou, maly sa staval na zadne, ze chce hranolky), preco si mu dovolila behat bez okuliarov (maly stvorrocny podotykam ich strelil dole tak ich babka odlozila nech ich nezlomi)... toto bolo za jeden den... a asi aj viac, proste nic, absolutne nic, co babka spravila nebolo dobre... ona sa uz bala mu aj vodu podat, ze zasa bude nieco zle...

anonym_8dd760
8. máj 2026
@anonym_e6930c

@anonym_8dd760 ja ti len napisem par pripadov, ktore tato nevesta riesila za jediny den - svokra podla nej - nedala salik, nedala dolu supku z hrozna, nevydezinfikovala ruciicky po ihrisku (len umyla), nedala dietatu vybrat si obed (rozumej navarene, dieta nechcelo, podla matky mu mala spravit ine - rozumej rezen s ryzou a salat, ziadne ideme zabijat dieta kuracou pecenou, maly sa staval na zadne, ze chce hranolky), preco si mu dovolila behat bez okuliarov (maly stvorrocny podotykam ich strelil dole tak ich babka odlozila nech ich nezlomi)... toto bolo za jeden den... a asi aj viac, proste nic, absolutne nic, co babka spravila nebolo dobre... ona sa uz bala mu aj vodu podat, ze zasa bude nieco zle...

@anonym_e6930c tu mame bohuzial iba tvoju, sprostredkovanú, verziu. Ako to naozaj je nevieme. A ja naozaj nemam pravo sudit výchovu druhých. Ja neviem, preco nechce davat šupku z hrozna. Mozno sa dieta dusilo a boji sa? Mozno bolo choré a teraz dezinfikuje lebo si tým nechce znova prejst? Je to jej dieťa a jej vec. Babky by mi bolo samozrejme luto, no viem ako dokážu niektorí ľudia prekrúcať takze realita môže byt uplne inde.

mogaa
8. máj 2026

@anonym_autor tak je samozrejmé že nepríde k neveste kde vie že nie je vítaná a nevesta sa s nou nebaví.....ale muž by mal byť ten čo k nej vezme deti a ty ostaň doma....

anonym_323433
8. máj 2026

@anonym_autor A koli comu konkretne to vlastne medzi Vam iskrí ? Preco mate nejaku antipatiu jedn ak druhej ? Ci len tak vseobecne sa nemusite ? Kazda ste z ineho cesta ? Ci ? Pises ze si jej vykricala vsetko co s atykalo detí. Co vlastne ?

anonym_586735
8. máj 2026

@anonym_autor my sme v nemilosti tiež , aj manžel s nimi.
Deti sme púšťali , lebo veď prečo pretrhnúť vzťahy deťom, veď konflikt máme my dospelí
Kým sme sa nedozvedeli , ako kydali na nás , deckam huckali.. úplne nevhodné , naše deti nemajú čo vedieť, čo my riešime , ani jedno slovo sme doma nespomenuli na nich škaredo, že by sme nadávali, sú to ich starí rodičia ..
Ale prestrelili.
Hold, budú a sú bez vzťahu s vnúčatami

anonym_e3088a
8. máj 2026

Nech chodí muž
Ja zas bez ohľadu na vzťah so svokrovcami velmi podporujem aby dieťa si vytvorilo vzťahy
Cim viac dieťa ľudí lubi a jeho ľúbia, o to len lepšie

anonym_5a5092
8. máj 2026

Nuž svokrička, mala si lepšie vychovať muža aby si bol schopný nájsť lepšiu ženu než takú harpiu ako som ja. Takže smúla, nebudeš mať vnúčatá ale nič to, na tom sa svet nerúca.

anonym_f51827
8. máj 2026
@anonym_e6930c

@anonym_e6930c moja babka varila vždy to čo ľúbia vnúčatá. Moja mama tak isto. Kuracie pečienky nezjem ani ja. 🙂

anonym_0cce1f
8. máj 2026

Vieš čo obidve prehaňate...Dala by som.jej.decka a išla na nákup, masáž alebo do prace na polovičný úväzok 😄😄😄....no ženy

domkakvet
8. máj 2026

@anonym_autor neviem o co ide z tvojho prispevku.

anonym_f57385
8. máj 2026
@anonym_f51827

@anonym_e6930c moja babka varila vždy to čo ľúbia vnúčatá. Moja mama tak isto. Kuracie pečienky nezjem ani ja. 🙂

@anonym_f51827 asi nevieš čítať. Jasne je tam napísané, že niežeby dieťaťu núkali pečienky.
Dieťa malo jesť rezeň s ryžou a dupalo si, že chce s hranolkami.

anonym_f57385
8. máj 2026
@anonym_8dd760

@anonym_e6930c tu mame bohuzial iba tvoju, sprostredkovanú, verziu. Ako to naozaj je nevieme. A ja naozaj nemam pravo sudit výchovu druhých. Ja neviem, preco nechce davat šupku z hrozna. Mozno sa dieta dusilo a boji sa? Mozno bolo choré a teraz dezinfikuje lebo si tým nechce znova prejst? Je to jej dieťa a jej vec. Babky by mi bolo samozrejme luto, no viem ako dokážu niektorí ľudia prekrúcať takze realita môže byt uplne inde.

@anonym_8dd760 Wow, koľko výhovoriek na kope.
Aby sa dieťa nezadusilo hroznom, tak sa hrozno krája, nie lúpe a určite nie 4 ročnému dieťaťu, jedine, žeby bolo nejaké mentálne postihnuté na úrovni ročného, čo asi nebude keď si vydupávalo hranolky k masu, i keď bola navarená ryža. Používanie dezinfekcie na ruky nie je zdravé a malo by byť obmedzené na minimum a len v prípadoch, keď sa ruky nedajú umyť. Takže babka je rozhodne múdrejšia ako nevesta, je absolútne nelogické a nesprávne po umytí rúk použiť dezinfekciu.
V tomto prípade je tá normálna osoba naozaj babka a nie nevesta. Svokry nemajú patent na rozum ale rozhodne ho nemajú ani nevesty, nerozumiem prečo by som mala dieťaťu škodiť len preto, lebo si to jeho matka želá, aj keď je to nesprávne.
Boh ma ochraňuj od nevesty, čo si mysli, že pojedla všetkú múdrosť sveta a ostatní musia skákať ako ona píska inak dieťa neuvidia.

anonym_8dd760
8. máj 2026
@anonym_f57385

@anonym_8dd760 Wow, koľko výhovoriek na kope.
Aby sa dieťa nezadusilo hroznom, tak sa hrozno krája, nie lúpe a určite nie 4 ročnému dieťaťu, jedine, žeby bolo nejaké mentálne postihnuté na úrovni ročného, čo asi nebude keď si vydupávalo hranolky k masu, i keď bola navarená ryža. Používanie dezinfekcie na ruky nie je zdravé a malo by byť obmedzené na minimum a len v prípadoch, keď sa ruky nedajú umyť. Takže babka je rozhodne múdrejšia ako nevesta, je absolútne nelogické a nesprávne po umytí rúk použiť dezinfekciu.
V tomto prípade je tá normálna osoba naozaj babka a nie nevesta. Svokry nemajú patent na rozum ale rozhodne ho nemajú ani nevesty, nerozumiem prečo by som mala dieťaťu škodiť len preto, lebo si to jeho matka želá, aj keď je to nesprávne.
Boh ma ochraňuj od nevesty, čo si mysli, že pojedla všetkú múdrosť sveta a ostatní musia skákať ako ona píska inak dieťa neuvidia.

@anonym_f57385 ty vies, ako to v ich prípade bolo? Lebo ja nie, tak nesúdim ani konkrétnu nevestu ani svokru. Pisala som iba, ze aj keby mala svokra pravdu nevesta je rodič a ona je zodpovedná za dieta. Takze bude tak, ako rozhodne ona pripadne otec dietata. Nikto iny 🙂
“ Boh ma ochraňuj od nevesty, čo si mysli, že pojedla všetkú múdrosť sveta a ostatní musia skákať ako ona píska inak dieťa neuvidia.” a k tomuto tvojmu názoru iba napisem, ze podla mna ma každá matka plne pravo obmedziť kontakt s niekym, kto nerešpektuje ju ako osobu alebo jej výchovu.

anonym_f57385
8. máj 2026
@anonym_8dd760

@anonym_f57385 ty vies, ako to v ich prípade bolo? Lebo ja nie, tak nesúdim ani konkrétnu nevestu ani svokru. Pisala som iba, ze aj keby mala svokra pravdu nevesta je rodič a ona je zodpovedná za dieta. Takze bude tak, ako rozhodne ona pripadne otec dietata. Nikto iny 🙂
“ Boh ma ochraňuj od nevesty, čo si mysli, že pojedla všetkú múdrosť sveta a ostatní musia skákať ako ona píska inak dieťa neuvidia.” a k tomuto tvojmu názoru iba napisem, ze podla mna ma každá matka plne pravo obmedziť kontakt s niekym, kto nerešpektuje ju ako osobu alebo jej výchovu.

@anonym_8dd760 nikdy by som úmyselne nepoškodzovala zdravie dieťaťa len preto, lebo si to praje nevesta. Preto píšem, že dúfam, že moja nevesta bude normálna a keď jej poviem, že dávať dieťaťu na ruky dezinfekciu nie je dobré a zdravé, tak bude mať dosť rozumu, aby pochopila, že mýliť sa je ľudské a že ani nevesta nemá vždy a priori pravdu (platí aj obrátene) a nezatrhne mi styk s dieťaťom preto, lebo si myslím, že je vonku teplo na vetrovku a dieťa zoberiem von bez nej. Byť zodpovedný za dieťa neznamená mať patent na rozum.

anonym_8dd760
8. máj 2026
@anonym_f57385

@anonym_8dd760 nikdy by som úmyselne nepoškodzovala zdravie dieťaťa len preto, lebo si to praje nevesta. Preto píšem, že dúfam, že moja nevesta bude normálna a keď jej poviem, že dávať dieťaťu na ruky dezinfekciu nie je dobré a zdravé, tak bude mať dosť rozumu, aby pochopila, že mýliť sa je ľudské a že ani nevesta nemá vždy a priori pravdu (platí aj obrátene) a nezatrhne mi styk s dieťaťom preto, lebo si myslím, že je vonku teplo na vetrovku a dieťa zoberiem von bez nej. Byť zodpovedný za dieťa neznamená mať patent na rozum.

@anonym_f57385 tak nech ti to vyjde ako planujes 🙂

anonym_f51827
8. máj 2026
@anonym_f57385

@anonym_f51827 asi nevieš čítať. Jasne je tam napísané, že niežeby dieťaťu núkali pečienky.
Dieťa malo jesť rezeň s ryžou a dupalo si, že chce s hranolkami.

@anonym_f57385 prepáč, čítať viem, asi som to prehliadla.

anonym_5daabf
8. máj 2026

@anonym_autor Ak sa hrá na obeť,to znamená, že sa ta snaží manipulovať.Ak sa ťa snaží manipulovať,to znamená, že sa snaží získať nad tebou MOC A KONTROLU. Aby ona mala pocit dôležitosti, pocit hodnoty.Ale takto sa to nerobí do psej matere!!!

Ja som tiez narobil krik na svokru,k vôli podobnej situácii a mám od nej pokoj, prestala k nám chodiť.Nie som na to nejak hrdý ,ale prinieslo to " dobre ovocie" - mám svätý pokoj .A čo spravila ona? Našla si inú "obeť" a išla kontrovať a buzerovat inú osobu z rodiny - švagrinú ( jej nevestu) Ale tam tiež dlho nepobudne s takým prístupom.

Netreba sa s ňou stretávať.Lebo jej nejde ani o tvoje dobro ani o dobro tvojich detí,ale o jej ego. Odstrihni ju,obmedz stretávania s ňou.Nic od nej nečakaj.

maminkadeticiek
8. máj 2026

Vacsinou byva v prave nevesta,ale aj tak,vam neprekaza ze nevieme v com bol problem?Preco to nenapisala rovno?

anonym_9cf895
8. máj 2026

moja mama sa s babkou nemusela nikdy ... a hadaj kto s tym trpel? odloz hrdost stranou a posli deti k babke s manzelom ..alebo sa kusni do jazyka a dovolej jej prist -ved nemusite byt kamki ... deti babku potrebuju a ty by si jej to mala v klude vysvtelit a nie dusit to v sebe tak,ze nakoniec vybuchnes

autor
Včera o 09:28
@maminkadeticiek

Vacsinou byva v prave nevesta,ale aj tak,vam neprekaza ze nevieme v com bol problem?Preco to nenapisala rovno?

@maminkadeticiek problém je dlhodobý.

Dcéry majú zdrav.problemy, treba dávať extrémny pozor na stravu a ona to zľahčuje až tak, že nám dcéra už 2x domov prišla s vracaním a hnačkami. Povedala, že aj jej deti grcali a hnackovali po návštevách a sú tu.

Stále vykrikuje, že bývame v byte a čo tam majú moje deti akože robiť ?!

Nonstop manipuluje starsiu proti mne - keď jej nechce niečo dovoliť alebo kúpiť , zhodí to na mna, že som to ja povedala alebo že sa ma musí opýtať.

Veľmi dobre vie, že doma nemá vytvorené podmienky pre dlhšiu návštevu dcér a napriek tomu ich vždy hucká, že škoda, ze nemôžu zostať na prázdniny.

Vyhradila si vo svojom programe 1 deň v tyzdni v poobednom čase na stretávanie s vnuckami, ale nedokáže pochopiť , že oni nie sú stroje, že majú aj svoje aktivity, krúžky, lekára/fyzio alebo sú choré (vtedy ja návštevy neprijímam).

Keď im mala nedajbože dačo kúpiť, tak mala okolo toho reči , aké to je drahé. Keď som ju raz popýtala ísť do lekárne, či nezbehne kúpiť sprej do nosa dcére - lebo už bolo veľa hodín a musela som sa venovať mladšej , tak mi doniesla sprej aj s bločkom a cakala s peňaženkou v ruke, kedy jej dám za ten sprej.

keď som bola v nemocnici a mala pomôcť manželovi oprat veci dcéram tak povedala mojej mame, že ona to robiť nebude a nebude ona kupovať taký drahý prášok… tak to moja mama oprala, aj kúpila prášok, aby som toho nemala veľa , keď sa po tyzdni vrátim.

mondolina
Včera o 09:36
@anonym_autor

@maminkadeticiek problém je dlhodobý.

Dcéry majú zdrav.problemy, treba dávať extrémny pozor na stravu a ona to zľahčuje až tak, že nám dcéra už 2x domov prišla s vracaním a hnačkami. Povedala, že aj jej deti grcali a hnackovali po návštevách a sú tu.

Stále vykrikuje, že bývame v byte a čo tam majú moje deti akože robiť ?!

Nonstop manipuluje starsiu proti mne - keď jej nechce niečo dovoliť alebo kúpiť , zhodí to na mna, že som to ja povedala alebo že sa ma musí opýtať.

Veľmi dobre vie, že doma nemá vytvorené podmienky pre dlhšiu návštevu dcér a napriek tomu ich vždy hucká, že škoda, ze nemôžu zostať na prázdniny.

Vyhradila si vo svojom programe 1 deň v tyzdni v poobednom čase na stretávanie s vnuckami, ale nedokáže pochopiť , že oni nie sú stroje, že majú aj svoje aktivity, krúžky, lekára/fyzio alebo sú choré (vtedy ja návštevy neprijímam).

Keď im mala nedajbože dačo kúpiť, tak mala okolo toho reči , aké to je drahé. Keď som ju raz popýtala ísť do lekárne, či nezbehne kúpiť sprej do nosa dcére - lebo už bolo veľa hodín a musela som sa venovať mladšej , tak mi doniesla sprej aj s bločkom a cakala s peňaženkou v ruke, kedy jej dám za ten sprej.

keď som bola v nemocnici a mala pomôcť manželovi oprat veci dcéram tak povedala mojej mame, že ona to robiť nebude a nebude ona kupovať taký drahý prášok… tak to moja mama oprala, aj kúpila prášok, aby som toho nemala veľa , keď sa po tyzdni vrátim.

@anonym_autor
tvoj muž nevie prať? a čo im dávala jesť keď sa zgrcali?

Strana
z2