icon

Ako riešiť nezhody u svokrovcov počas návštev?

mia2906
1. jan 2025

Ahojte, zaujímalo by ma, keď idete aj s dietatom na návštevu k svokrovcom na sviatky, (asi raz za rok), varíte svokre vy? Robíte všetky domáce práce za nich ? Ako pomáhate? Môžete si dovoliť nechať 4rocne dieťa pol dna u svokrovcov a vy s mužom mat (asi tak1-2*za rok) čas pre seba, ísť sami do wellnessu, prejsť sa? Mali sme totiž mensiu nezhodu keďže svokor si to predstavoval inak - že ja ako ,,správna gazdiná,, budem robiť vsetko (a práve on je ten, ktorý doma ani prstom nepohne). (Samozrejme keď môžem poumyvam riady, pomôžem svokre v kuchyni ale neorganizujem varenie). Vdaka

Strana
z2
ankare
1. jan 2025

@mia2906 preboha, svokor je divný. Pozvali Vás, ste hostia. Žiadne varenie a poriadky. Jasné, že poumyvate riad, poutierate,... Ale to je asi tak všetko... A to, že si odbehnete sami s muzom, to je super, konečne máte čas len sami na seba. Svokrovci už asi zabudli, že aj oni boli mladí.

lienka9
1. jan 2025

@mia2906 bezne to tak robime.odovzdame deti a zbehneme na nakupy,alebo na obed..ked som u svokry,pomozem samozrejme s riadom,popratanim hraciek,alebo co je aktualne treba.ale nikdy odomna nechceli aby som utierala prach,alebo upratovala a podobne..asi svokrovi bude vzdy nieco vadit,najblizsie budte menej casu,alebo sa dohodnite vopred,ze s cim mas ratat..navrhni ze uvaris obed alebo tak

murko14
1. jan 2025

Tvoj svokor si skrátka myslel, že keď k nim prídete na návštevu, nebude mať už len jednu slúžku, ale rovno dve. Dilino taký chlap. Chudák svokra.

ankare
1. jan 2025

@mia2906 Chudinka svokra, isto to má s ním ťažké. Bolo by mu nájsť nejaký koníček, nejakú činnosť. Lebo takto sa evidentne nudi a len rype do druhých. Ty to neber osobne, on je evidentne taká povaha.

butterfly14
1. jan 2025

@janinah fuha, zrobenu svokru? A nevesta nemá byt zrobena? Ja keď idem na návštevu, tak určite nejedem variť, upratovať a organizovať domácnosť. Samozrejme ze po sebe upracem, umyjem riad a podobne ale odtiaľ potiaľ ak to vyslovene nebolo komunikovane inak

vilma7
1. jan 2025

Aj my tak chodíme, 2x ročne na dlhšie, ale neviem si predstaviť, že by som v cudzej kuchyni varila...svokre pomáha svokor, varia spolu, my tu mame deti naďalej na krku, a venujeme sa im. Nam ani tanier nedovolia umyť.

drobcek100
2. jan 2025

@mia2906 Ja som z druhej strany -mama aj svokra.Ja som šťastná keď príde dcéra s rodinou (4k). Vyvaram,obsluhujem, dcéru nechám,nech si pospi,a hlavne sa vytesujem.Su to vzácne chvíle.

Ja si myslím jedno,kedy si majú mladí oddýchnuť, keď nie doma u rodičov.Prajem šťastný nový rok

Strana
z2