Ako riešiť partnera ignorujúceho zodpovednosť za dieťa?
Dobrý deň, bola som s priateľom 7 rokov narodil sa nám chlapček teraz ma 4 roky, lenze priateľ okúsil slobodný život, ktorý sa mu zapáčil, zabudol aj na priateľku aj na dieťa, neustále mi len vypisuje aká som... Ale to ze aký je on to obchádza kilometrovými správami... Robí zo mňa hlúpu ale on je ten najlepší.... Bol 2 mesiace na nejakom cvičení a tam pochopil ze co chce od života.... Povedal mi, ze som mu zničila život, neviem ci je to tým ze mame malého... Bývam s nim na byte ktorý je môj, chodím do práce, starám sa o malého keď som v práci ho majú rodičia... Chodí do škôlky starám sa oňho sama... Nedáva mi ani korunu... Robí sa Z najväčšie dôležitého, ja som nula on je niečo... Nasla som so druhu pracu kvôli malému sa aby mal dobre, keď mi Napíše že si príde preňho nepríde, furt ma nejaké výhovorky, za mesiac bol s ním dvakrat, aboslitme ho to dieťa nezaujíma, ani raz mu nezavolal... Malý vôbec nechce ísť s im plače, strašne, plače Mo aby som ho tam nasilu nedávala,... Zobral mi auto aj autosedacku pre malého.... Vyhráža sa mi ze zoberie mi ak nabytky ktoré pokupil... Nech si zoberie keď mu chýbajú... Na súd som ho ešte nedala, lebo som si myslela ze sa u normálni, bohužiaľ nestalo sa.... Jeho matka prišla na môj byt keď som. Bola v práci a snorela tu a hľadala jeho veci ktoré tu ešte ma... Myslím si ze by bolo načase, hl dat na súd.... Aj žiadať o zverenie dieťaťa do mojej starotovosti
@dzarika V prvom rade, ak je byt Váš,zruste manželovi trvalý pobyt/zistíte na evidencii obyvateľstva alebo na nete,ci to je možné aj v prípade, že ide o manžela./Dúfam,ze byt je výlučne Váš/kúpený pred uzavretím manželstva alebo získaný ako dar, prípadne zdedený/Druhy krok, ktorý by mal prebehnúť súčasne s prvým je výmena zámku/keď ma u Vás osobné veci, oblečenie,nech ohlási svoju návštevu vopred.Vy si na ten čas zabezpečte niekoho dospelého ku sebe pre prípad,ze by manžel chcel brať aj niečo iné z bytu, než na čom ste sa dohodli.V žiadnom prípade nedovoľte,aby niekoho posielal po svoje veci.Ani svokra nemá u Vás co robiť, najmä nie vtedy, keď Vy nie ste doma... práve preto neotalajte s výmenou zámku/Tretí dôležitý krok je požiadať o výživné...na deti určite,na seba podľa vlastného zvazenia a situácie/.Samozrejme,asi viete aj Vy sama, že rozvodu sa nevyhnete/odstrihnete sa citovo i ekonomicky a nebudú Vás zaťažovať záležitosti Vášho ex.Drzim palce!
@dzarika V prvom rade, ak je byt Váš,zruste manželovi trvalý pobyt/zistíte na evidencii obyvateľstva alebo na nete,ci to je možné aj v prípade, že ide o manžela./Dúfam,ze byt je výlučne Váš/kúpený pred uzavretím manželstva alebo získaný ako dar, prípadne zdedený/Druhy krok, ktorý by mal prebehnúť súčasne s prvým je výmena zámku/keď ma u Vás osobné veci, oblečenie,nech ohlási svoju návštevu vopred.Vy si na ten čas zabezpečte niekoho dospelého ku sebe pre prípad,ze by manžel chcel brať aj niečo iné z bytu, než na čom ste sa dohodli.V žiadnom prípade nedovoľte,aby niekoho posielal po svoje veci.Ani svokra nemá u Vás co robiť, najmä nie vtedy, keď Vy nie ste doma... práve preto neotalajte s výmenou zámku/Tretí dôležitý krok je požiadať o výživné...na deti určite,na seba podľa vlastného zvazenia a situácie/.Samozrejme,asi viete aj Vy sama, že rozvodu sa nevyhnete/odstrihnete sa citovo i ekonomicky a nebudú Vás zaťažovať záležitosti Vášho ex.Drzim palce!
@viera012345 teraz som si to prečítala ešte pozornejšie.Je to priateľ, nie manžel...to znamená, že bez problémov zrusite trvalý pobyt a je prirodzené,ze výmenou zámku zabránite tomu,aby on,ci jeho mama k Vám chodili ako sa im zachce.S rozvodom mať starosti nebudete, keďže nie ste zosobášení, ale výživné by platiť mal, ak je otcom dieťaťa.Zmierte sa s tým,ze starostlivosť o dieťa bude na Vašich pleciach,co je niekedy lepšie, než aby Vám robil prieky a motal hlavičku dieťaťu.Vyzivne však urcite žiadajte a postupne ako bude dieťa rásť a Váš ex mať vyšší príjem/vždy sa nájde niekto, kto Vám zteferuje, že kariérne postúpil vyššie/, žiadajte zvýšenie výživného.Mnohi si myslia,ze som mamonar, ale pravda je taká, že tak-ci tak budete na starostlivosť vynakladať viac úsilia aj financií Vy.Raz mi jedna pani povedala,ze bez ohľadu na to,ze matka má aké finančné možnosti/aj keby dokázala zo svojho luxusne zabezpečiť svoje dieťa/, nemala by upustiť od výživného, lebo tým okráda svoje dieťa.Dieta je záväzok pre oboch...
@pribinak lenže ja neviem ci on je taky sprostý ze to sam nevidí, ze dieta ma svoje potreby oblečenie lieky, strava on si myslí že asi žije zo vzduchu a ja som milionarka, mala ich akože jeho matka lebo sa presťahoval ku nej na byt
@dzarika Empatiu od ex nečakajte ani voči dieťaťu.Jednoducho žiadajte to,co dieťatku patrí a chráňte to,co je Vaše
@dzarika včera si písala ze si našiel mladšiu. A kde ju našiel, medzi vojakmi?
@bielasovicka Pelle bol teraz na nejakom cviceni 🙂 🙂
Ahoj, ty si tu uz pisala o tom vojakovi,ze? Uplne identicke az na to,ze tu si nespomenula,ze je vojak. Nechapem preco si cakala kym sa on zmeni...fabky si mala vymenit akonahle ta zacal urazat po tom co odisiel. Ta jeho matka, vrchol drzosti a normalne by som jej napisala spravu,ze moze byt rada,ze som to nenahlasila na policii...Je to tvoj byt, nie jeho aby daval kluce aj ked matke, ty si pre nu cudzia v podstate a aj byt je pre nu tym padom,ze vliezla do cudzieho a k tomu by som jej tam dopisala, ze si vymenila zamky, tak nech sa viac nesnazi...Tvojho priatela by som dala na sud o vyzivne a potom nech si trtosi kde chce. Mas vysnivaneho drobceka, mas dobru pracu, nic ti nechyba🙂 Takze hlavu hore, zvladnes to!
@dzarika veď ty nie si povinná mu odpisovať, kým sa nejedna o dieťa…. Úplne ignoruj jeho správy o tom”aká si”, akurát si ich foť a ukladaj. Ak napíše ohľadom malého, tak mu odpis úplne stručne “ok”, “je chorý”, “môžeš ho navštíviť”…. A na súde pekne preukáž správy.

@dzarika Uvedom si, že on mal zrejme inú predstavu o živote ako máš Ty. Chcel ísť do armády, ty si mu to však zakázala a namiesto toho si mu ponúkla svoju víziu spokojnosti - rodinný život s dieťaťom. Ty si bola spokojná, ale jeho to vôbec nenapĺňalo, nebavilo. Tak odišiel. Nie je na tom nič čudné. A ak je ešte mladý, teda pod 30, tak sa mu nečudujem. Dorieš súdne formality a ži si svoj vysnívaný život s dieťaťom.
@anonym_1028d1 ale on splodil dieta a mal by sa o dieta spolovice postarat.