Ako riešiť petardy od neprispôsobivých susedov?
Dobry den prosim vas sme bezradni. Susedia pustaju mega petardy tak 4-5x denne ked zacnu psy na ulici stekat. Byvame na dedine kde je vsade pes. Je to normalne ze stekaju potom ked prejde ten co ide po ulici prestanu. Ale tito nasi neprisposobili susedia to jednoducho neznasaju a hadzu petardy ked si pes len stekne raz. Citime sa strasne zle kedze len zapocujeme psa a uz cakame vybuch a poviem vam neviem o tom zeby tu bola vojnova zona ale tak to vyzera. Neda sa s nimi bavit su to romovia neustale volaju policajtov na nasho psa nadavaju nam hadzu tie petardy smeju sa nam do xsichtu. Idu so svojim psom po ulici a nechavaju ho stekat na ine psy len aby provokovali. Natacaju si nas na ulici teda nase psy ako stekaju a tym aj nas ked ideme po ulici. Co mame robit??? Je to hrozne. Volali sme policajtov nic nemozu ani pokutu im dat. Maju na pozemku vybuchnute petardy videli sme ich na vlastne oci nikto nic nezmoze. Hovoria ze kym si neukludnime psov tak budu hadzat petardy. Co mame psa zatvarat na cely den a noc do volieri to potom straca vyznam psovej podstaty medze je hlavne na strazenie pozemku. V dome rovno oproti nim co hadzu petardy byva stara pani 83rocna ktora je uz pred infarktom. Im je jedno ked aj odpadne z toho vybuchu
@ssimusska tak to neprichadza do uvahy. Ale dakujem za precitanie 🙂
@luluska1234 tak potom len ďalej trpieť. Ja by som vedľa nich nevydržala bývať. 😀
@ssimusska verim. Sak mame tiez na male teda. Nie je to normalne. Predali by ste dom s pozemkom kde byvate 50rokov?
Obrátiť sa na obecný úrad. Pokiaľ viem už je to zakázané.
@luluska1234 ano predala, pre svoj pokoj a kľud.
@luluska1234 no len si uvedom, ze to s nimi bude len horsie! Mnozia sa ako potkany, nikdy to robit nebude, moralka ziadna, spravanie horsie ako opice….. Skus si vycvicit svojho psa, aby nereagoval na okoloiducich. A da sa to, len sa mu trosku musis povenovat. Drzim palce a pevne nervy.👍🍀😉
@luluska1234 neviem ti poradiť, ale držím ti palce.
Teraz budem ja ta neprispôsobiva… bývala som 27 rokov v dome na dedine … posledné roky si susedia zadovážili psa, hnusneho čokla čo začal štekať pravidelne po pol noci, do vetra, do stromu, proste len tak.. bolo to na nevydržanie..musím povedať že odvtedy doslova nenávidím psov, tento mi ich znechutil do konca života … hádajte čo som tomu psovi robila? Hádzala petardy.. pomyslite si o mne že som jednoduchá socka.. ale dámy, predstavte si že vám polovičku noci a času na spanie ukradne štekajúci pes.. čo by ste robili? Áno, vydala som sa a odsťahovala preč… ale psov neznášam dodnes .. a ten uštekany hnusak ešte pár rokov štekal pod oknom môjho rodného domu a potom skapal, dostal porážku.. možno z tých výbuchov… a pustite sa do mňa ..
@andaluzia12 Za každého problémového psa, rovnako ako za každé malé dieťa, zodpovedá jeho pán / rodič. Neviem aká intervencia bola z tvojej strany voči susedom, či si to riešila rázne s nimi, alebo si len doma frflala do vankúša, ale áno, prepáč, za mňa si sa správala ako primitív. Bezdôvodne štekal v noci, chápem, ale hádzať na neho petardy? Pes o polnoci všetkých rušil štekotom, ale tvoje búchajúce petardy nie, jasné. Akože, neviem čo je horšie, či z jednej strany brechajúci pes, alebo z druhej bláznivá suseda čo odpaľuje petardy a hádže ich kade tade.
@andaluzia12 takéto primitívne správanie sa nedá ani okomentovať. Od susedov počujem v noci plakať dieťa, dlhý čas a opakovane. Vďaka tomu nemôžem niekedy spať. To im tam mám začať hádzať petardy? 🤡
@andaluzia12 pochopitelne stekal cez noc. Chapem vas hnev. Ale tieto psy na dedine nemozu ani stekat na druheho psa ked ide po ulici co je uplne normalne. Na noc je pes vo voliere daleko od ulice
prečo ked sa rieši nejaky problem s romami, policajti maju zviazane ruky a nikdy nič nemôžu a nezmôžu? to naozaj zakony na nich neplatia? ako to policajti vysvetlili? ked im ty budeš strielat delobuchy den a noc do dvora, tiež sa policajti otočia na päte? však oni o svoje prava vedia škriekať a plakať na povel do telky...tak aj ty si zavolaj telku a plač do mikrofonu
@luluska1234 tak keď to nefunguje slušne bol b som za kkta aj ja. Počkal by som si na 2:00 ráno a nahádzal ich pár im pod okná.
@karolinakr hej presne tak vsetci maju zviazane ruky.
@andaluzia12 no si zrúda a snáď ti to karma vráti !!!!!!
@anouschka5 pes na profilovke… jasne
@andaluzia12 verím, že celá ulica oslavovala, keď si sa odsťahovala. Konečne mali pokoj. Začiatkom jari tu majú jelene ruju, zlatý psí štekot. Teraz mám v noci vyraziť do lesa s petardami, pretože v noci má byť ticho a ja chcem spať. Si obyčajná primitívka a skutočne si na mentálnej úrovni nesprispôsobivých.
@andaluzia12 to mi teraz tak napadlo, keď som bývala u rodičov, tak kúsok od nás pán choval levy, ktoré keď ručali tak to bolo počuť ako keby sú pod oknom. Tiež som mala ist hádzať petardy? 😀😀 Takéto konanie proste nedáva zmysel.
@ssimusska @ekira1 oslavovala, lebo zanedlho pes zdochol.. na modrom koníku sme/ste všetky múdre.. nebudem sa obhajovať, poviem len že zúfalé situácie si vyžadujú zúfalé činy… žiadne zviera by nemalo byt viac ako človek, resp zdravie človeka .. a to ja mám zvieratá rada..všetky okrem psov … dievčatá, dobrú noc a pokoj v duši 🙂
@ssimusska vidiet ze ste nezazili nieco podobne. Ako sa vravi, nepraj druhym zle, ale mali by ste si to zazit, mozno by Vas horsie napadlo v takej situacii, nie len petardy hadzat.
@amarilka26 bývala som na ulici s takými, viem aké to je. A nie nenapadlo mi nič horšie. 🙂
@amarilka26 jasné, jedine vedľa
@andaluzia12 a nikoho iného nebýva pes čo šteká... ja viem presne kedy susedia odídu na dovolenku, dlhší výlet, kedy sa vrátia. Ich pes to dava jasne najavo, že je sám a chýbajú mu. Ani raz ma nenapadlo mu tam hádzať petardy a ani nič horšie. A nie je to len štekanie, ale i vyje na mesiačik.
@andaluzia12 Presne toto sa stalo nám susedom tak strašne štekal pes že som hoala.sto chuti odstreliť
@andaluzia12 ja budem asi divná podľa komentárov ale ja ťa chápem 😄 presťahovala som sa na dedinu a oproti steká pes na všetko čo sa pohne. Samozrejme v lete idú psíčkari venčiť o 22-23 tak steká, ráno o 5 šteká...nie raz som si poplakala čo som nemohla spať. A tie petardy by som mu tam nahádzala aj ja najradšej.
A oni tiež majú psa ak správne chápem? Jany som robila presne to iste čo oni.Ak bude stekať ich pes,začnem hádzať petardy..
@trevis12 neda sa s nimi porozpravat? Aspon na noc ho zatvarat. Suseda tak zatvara psa do garaze na noc lebo sa sused stazoval, kedze stekala aj na jezka za plotom. Cez den beriem, pes je na strazenie a stekotom ma upozornit na problem na druhu stranu ak fakt steka po vsetkom tak to bude asi skor o vychove. Ale v beznom ruchu mi to nevadi, ale tak v noci, ked je ticho je to ine. My este nemame plot, ale v noci sa nieco motalo okolo domu tak rano o druhej pustila taky hukot, ze som skoro zinfarktovala.
Neznasam petardy, ale neznasam ani ked psi stekaju. Naozaj s tym stekanim musite nieco riesit, ja doslova nemozem okno otvorit a ani spat rano cez vikend. Kym stekaju, nechavajte ich doma, a zavrite okna. Nech stekaju vam a iba vam.
Za hádzanie petard nemôžu nič dat? A nevyhovaraju sa tak trosku? Keď to cakat4 lebo psy stekajú = nahrať videa aj XY.. volať políciu a riešiť cez obecný úrad. Ano je to na pokutu. Treba pozrieť ako.ma.obec takéto veci upravené.
A potom stekajú pes = to je druhá vec. Len veľmi tomu petardami nepomôžu hlupáci, pretože to ešte viac dráždi a všetkých psov okolo. A keď začne jeden budú proste stekajú všetci. Je to úplne prirodzene.
@trevis12 tiež som si veľakrát plakala v posteli od zúfalstva … ale áno, som bezcitná primitivka zato ako sa chovám a tyram úboheho psíka …

@luluska1234 no, ja tam moc riešení nevidím, ked ste to už hlásili. Moja možnosť je odsťahovať sa. 🥹